základní skupiny - skupina E, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PAOK neproměňovalo šance a s Omonií proto jen remizovalo

Řecké PAOK nepotvrdilo úlohu favorita proti kyperské Omonii a i přes jasnou dominanci se s ní pouze rozešlo smírně v poměru 1:1, vzhledem k vývoji čtvrtečního utkání to pro něj jistě je citelná ztráta. Celek z Nikósie se dostal do překvapivého vedené krátce po odehrané čtvrthodině, domácí zhruba deset minut po změně stran srovnali stav, jenomže kvůli několika neproměněným šancím už nedokázali převrhnout misky vah na svou stranu.

Klub sídlící v Soluni si vytvořil první velkou šanci po necelých pěti minutách. Po přímočaré akci na levé straně obdržel přihrávku do volného prostoru Čolak, ale ve skluzu nedokázal lépe usměrnit balón a připravený brankář Fabiano ho s přehledem ukryl ve svém náručí. Omonia šla do vedení v 16. minutě, kdy se po nenápadném skákavém centru českého krajánka Jana Lecjakse zjevil ve volném prostoru u vzdálenější tyče Eric Bauthéac.

Ten si při zakončení věděl rady a míč pohodlně usměrnil k bližší konstrukci mimo dosah bezmocného gólmana Živkoviće. Úřadující kyperský mistr mohl dokonce zvýšit své vedení asi pět minut před přestávkou, jenže po rohovém kopu nakrátko neuspěl Papoulis, který z bezprostřední blízkosti zamířil nadvakrát do boční sítě. PAOK po změně stran přeci jen zvýšilo obrátky a zpět do hry o tříbodový zisk se mohlo dostat v 51. minutě.

To se totiž propracoval k velmi zajímavé hlavičce Čolak, ovšem po pasu z levého křídla hlavičkoval o kousek nad horní tyčku. Následně se stejný hráč pokusil o další nepříjemný hlavičkový pokus, tentokráte však minul levou tyč zhruba o půl metrů. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání v 56. minutě. Krásné přízemní kombinace na jeden dotek využil Thomas Murg, jelikož obdržel zpětnou nahrávku přímo proti noze od Schwaba.

Pětadvacetiletý rakouský záložník vypálil po zemi z dvanácti metrů a trefil se do protipohybu Fabiana. Poté se hrálo výhradně na polovině Omonie. Nejprve mířil vedle Schwab, pak hostující strážce vyrazil dalekonosnou dělovku střídajícího Douglase a nakonec si málem vsítil vlastní branku druhý český zástupce v dresu klubu z Nikósie Michael Lüftner. V závěrečné desetiminutovce si Fabiano poradil se dvěma razantními projektily aktivního Schwaba, výsledek se proto již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
PAOK

3:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele