Komentáře a souhrny

Bundesliga souhrn - 28. kolo

Jasně v režii domácích týmů se odehrály nedělní zápasy Bundesligy. Bayern deklasoval Dortmund 5:0 a jasně potvrdil pozici lídra nejvyšší německé ligy. I ve druhém utkání jasně vládli domácí - Bayer Leverkusen nadělil Stuttgartu tři branky, hosté se na žádnou odpověď nezmohli.

Manchester potvrdil výhrou nad Arsenalem první místo

Úžasný zápas okořeněný třemi góly. Tak by se dalo nejlépe popsat dnešní utkání mezi Manchesterem United a Arsenalem. Hosté se sice dostali do vedení jako první, po gólech Ronalda a Hargreavese ale nakonec podlehli 1:2.

Juventus Turín přestřílel AC Milán 3:2

AC Milán nedokázal ve šlágru kola zvítězit na hřišti Juventusu a znovu se mu vzdálila účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Za domácí se dvěma góly blýskl Salihamidžič, stejně odpověděl hostující Inzaghi. AC srazila do kolen červená karta pro Boneru, který tvrdě srazil unikajícího Sissoka.

Rangers dokázali vyřadit i Sporting

Ostrovní fotbal bude mít jednoho zástupce v semifinále Poháru UEFA. Glasgowští Rangers v duelu se Sportingem opět neinkasovali a po domácí remíze 0:0 vyhráli v Portugalsku 2:0.

Mutu poslal Fiorentinu do semifinále

Galapředstavení Adriana Mutu poslalo Fiorentinu do semifinále Poháru UEFA. Domácí PSV Eindhoven nestačil La Viole a prohrál 0:2. O obě branky se postaral rumunský kanonýr. Fiorentina tak potvrdila své ambice a po slibně rozjeté lize má i nakročeno do pohárových výšin.

Po šestigólovém thrilleru nakonec šťastnější Bayern

Neuvěřitelné věci se děly v Getafe. Domácí, i když hráli téměř celý zápas v deseti, byli dvakrát blízko postupu do semifinále. Nejprve ale Ribéry pózdním gólem na 1:1 vynutil prodloužení. V něm sice opět vedli domácí už 3:1, Luca Toni ale ve 115. a 120. minutě urval postup pro bavorský tým.

Zenit překvapení nepřipustil a je v semifinále

Prvním účastníkem semifinále Poháru UEFA se podle předpokladů stal ruský Zenit Petrohrad s Čechem Radkem Šírlem v základní sestavě. Sice prohrál doma s Leverkusenem 0:1, ale před týdnem v Německu vyhrál 4:1 a bez potíží postupuje.

Barça udělala další krok směr Moskva

Barcelona nezaváhala ani na domácí půdě a po vítězství 1:0 postoupila přes Schalke do semifinále. Hostům se podařilo zraněními decimovanou Barcu v prvním poločase chvílemi zatlačit, ale gól do šatny je poslal definitivně do kolen, poločas druhý už naprosto ovládli Katalánci.

Red Devils zvládli i druhý zápas a postupují

Liga mistrů zná dalšího postupujícího, stal se jím celek Manchesteru United, který dokázal nad AS Řím zvítězit i v odvetě na svém stadionu. Jedinou branku utkání zařídil po ukázkové spolupráci s Hargreavesem Tévez. Zlomovým momentem střetnutí byla neproměněná penalta Římanů z 31. minuty.

Víkend na Balkáně

Přinášíme vám shrnutí všeho zajímavého, co se dělo na Balkáně. A rozhodně toho nebylo málo. Ve většině zemí jihovýchodní Evropy finišují tamní ligy a skoro nikde není o titulu rozhodnuto. Tak třeba v bosenské nejvyšší soutěži může titul získat teoreticky i patnáctý klub.

Liverpool přestřílel Arsenal

Až na čtvrtý pokus mělo utkání mezi týmy Arsenalu a Liverpoolu vítěze. V tom nejdůležitějším vzájemném zápase sezóny zvítězil Liverpool nad Arsenalem ve čtvrtfinále Ligy mistrů 4:2.

Chelsea překvapení nedopustila

Petr Čech, sledující utkání pouze z tribuny, může být spokojený s výsledkem utkání. Jeho tým dokázal vstřelit Fenerbahce dva góly a postoupit do semifinále Ligy mistrů. První branku vstřelili domácí hned v úvodu zápasu, druhý gól přišel tři minuty před koncem hrací doby.

Zajímavosti z Ligy mistrů (3)

V tomto pokračování se podíváme na odmávané, opakuji odmávané, a odpískané ofsajdy. Jistě vás také bude zajímat, v které časti utkání padá nejvíce gólů. Předem vám prozradím, že je to ve druhém poločase a mezi 61. a 75. minutou! A závěrem se dozvíte o rekordních záznamech v osmi kategoriích.

Skotská Premier League souhrn - 33. kolo

Skotsko už zná rozdělení Premier League na skupiny o titul a o záchranu, dnešním posledním zápasem 33. kola se do elitní šestky prodral Aberdeen, když zdolal svého přímého konkurenta, Falkirk, 2:1. Vedoucí Rangers v neděli jen remizovali v Dundee, přesto navýšili náskok na Celtic, ten totiž doma senzačně podlehl Motherwellu.

Corgoň liga souhrn - 24. kolo

V pondělní dohrávce slovenské Crogoň ligy, v níž se střety týmy, kterým už o moc nejde, remizovala Dubnica s Ružomberkem 1:1. To hlavní se odehrálo už o víkendu, Artmedia vyhrála v Žilině 1:0 a vystřídala ji na čele tabulky. V dalším šlágru kola si Trnava poradila s Košicemi.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele