Evropská liga - souhrn prvních osmifinálových zápasů

10.03.2011, 20:57, aktualizováno 10.03.2011, 23:14
Komentáře a souhrny
První osmifinálové duely Evropské ligy máme za sebou a nejblíže postupu jsou zatím oba portugalské celky - Braga porazila Liverpool a Porto uspělo v Moskvě. Nadějné vítězství z Leverkusenu veze Villarreal, za postupem jde i Twente, které rozstřílelo Zenit. Manchester City odjíždí s prázdnou z Kyjeva, Benfica si těsně poradila s PSG a Ajax nestačil na Spartak Moskva. Remízou skončil jen duel PSV - Rangers.

SL Benfica - Paris Saint-Germain 2:1

10.03.2011 21:05

Góly: 42. Maximiliano Pereira, 81. Franco Jara - 14. Péguy Luyindula

Benfica otočila skóre nepříznivě se vyvíjejícího úvodního osmifinále Evropské ligy proti Paris Saint-Germain. Hosté brzy vedli díky Luyindulovi, domácí reagovali brankami Pereiry a Jary. Před odvetou je všechno otevřené.

Trenér PSG Antoine Kombouare upřednostnil boj o titul ve francouzské lize a v Lisabonu neposlal na trávník nejsilnější jedenáctku. Doma zůstali například Jallet, Ludovic Giuly, Claude Makelele či Guillaume Hoarau, přesto úvod utkání patřil hostům.

Už v páté minutě musel Erdincovu střelu vyrážet brankář Roberto, chvíli poté Traore hlavičkoval po rohu nad břevno. Aktivita se Pařížanům gólově vyplatila. Běžela čtrnáctá minuta, když Nene připravil palebnou pozici Luyindulovi, který se zblízka nemýlil.

A nemuselo zůstat u jediného gólu. O chvíli později opět Nene pronikl do rozevřené obrany a po jeho nahrávce Erdinc trefil prudkou ranou tyč. Hosté zahrozili ještě střelou Bodmera, až poté se chopila iniciativy Benfika. Ze zápasu už v tu dobu uběhlo půl hodiny.

Útok domácích vedl kanonýr Cardozo, který se snažil ohrožovat brankáře Edela. V krátkém sledu čtyřikrát pálil, gólman měl problémy jen jednou. Ještě do přestávky dokázala Benfica vyrovnat. Martins předložil míč Pereirovi a ten se z patnácti metrů trefil k tyči.

Fanoušci jistě očekávali tlak domácích ve druhém poločase, ten se ale nekonal. Francouzský tým pozorně bránil a občas dokázal zahrozit. Za zmínku stojí střela nad od Neneho. Brazilský záložník dorážel zblokovaný Erdincův pokus, při domácích stálo štěstí.

I přes zdaleka ne ideální výkon půjde Benfika do odvety s náskokem, o který se postaral střídající Jara necelých deset minut před koncem. Jinak pozorná obrana PSG zaspala, Jaru nechala postupovat až k vápnu, načež domácí útočník vystřelil přesně k tyči.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Manchester City 2:0

10.03.2011 21:05

Góly: 25. Andrij Ševčenko, 77. Oleh Husjev

Ani mnohamilionová ofenziva Manchesteru City neprolomila pevnou obranu Dynama Kyjev. Ukrajinci navíc dokázali výborně využít okének v defenzivní čtyřce hostů a Manciniho svěřenci nakonec mohli být rádi za prohru 2:0. O góly se postarali nestárnoucí útočník Andrij Ševčenko a Oleg Gusev.

Promrzlé fanoušky na Olympijském stadionu v Kyjevě mohl poprvé probudit ze zimní letargie pas Davida Silvy do samostatného úniku na Micaha Richardse z desáté minuty, avšak Šovkovskij byl pohotový a míč těsně před nohama robustního obránce skryl v rukavicích. Po další rozpačité desetiminutovce se k zajímavému přímému kopu postavil Aleksandr Kolarov, ale brankáři domácích jeho pokus nenadělal žádné potíže. Poradil si i s následující střelou z voleje z kopačky téhož hráče o dvě minuty později.

Jako rána z čistého nebe od dosud nepříliš aktivních hráčů Dynama přišla situace z 25. minuty. Jarmolenko si u levé lajny pohrál s laxně bránícím Silvou a odcentroval přesně do míst, kam naběhl velezkušený kanonýr Andrej Ševčenko, jenž si s nabídnutou šancí poradil dokonale a prostřelil pozdě reagujícího Harta - 1:0.

Úvodní branka zápasu oba týmy nakopla a následujících několik minut byl oproti první čtvrtině utkání k vidění pohledný fotbal, ani jeden ze soupeřů se však nedostal dále než k náznakům šancí. Když pak i Gusev na samém konci první půle trefil z hranice velkého vápna jen reklamní cedule, do kabin se odcházelo za hubeného vedení ukrajinského týmu.

Po šesti minutách druhé půle se ke střele zpoza šestnáctky dostal aktivní Kolarov, jeho projektil byl ale zblokován pouze na roh. Lépe už si vedl v 59. minutě Yaya Touré, který přízemní střelou pořádně protáhl Šovkovskiho v bráně domácích. Za tři minuty měl velkou šanci Milevskij, ale takřka na malém vápně se soustředil spíše na trefení prostoru mezi nohama Richardse a samotná střela byla nemastná neslaná. V 68. minutě ještě nebezpečně střílel Lescott - bez úspěchu.

Od té chvíle začalo vytrvalé dobývání kyjevské tvrze, ta ovšem odrážela útoky Manchesteru City vytrvale a často jí i pomáhala nedůslednost hostů, kteří se až příliš dostávala do postavení mimo hru. Dynamo naopak vyráželo do nebezpečných protiútoků a jeden z nich znamenal pro milionářský klub další výrazný problém. Necelou čtvrthodinu před koncem Milevskij poslal do vápna vysoký centr, nikým neatakovaný Gusev ho zpracoval na hruď, a nechytatelně vypálil do horní poloviny branky - 2:0.

Střelec druhého gólu mohl úplně pohřbít naděje anglického celku v 84.minutě. Po dlouhém postupu na Hartovu bránu mu už ovšem nezbylo dostatek sil na pořádné zakončení. Běžela minuta 89. a Gusev měl znovu na kopačce třetí gól Dynama. Po bleskovém brejku a nahrávce Milevskiho naštěstí pro hosty nicméně trefil jen dobře postaveného Harta. Mladý brankář chytil i přízemní ránu Ninkoviče a Dynamo Kyjev si tak do odvety na City of Manchester Stadium odváží zaslouženou výhru 2:0.

Více informací k zápasu

FC Twente - Zenit Petrohrad 3:0

10.03.2011 21:05

Góly: 25. Luuk de Jong, 56. Denny Landzaat, 90+2. Luuk de Jong

Nizozemský mistr Twente Enschede má nakročeno vyřadit z Evropské ligy dalšího ruského soupeře. Naposledy z této soutěže přešel dál přes Rubin Kazaň a nyní si do odvety se Zenitem Petrohrad z prvního zápasu bude vézt pohodlné vítězství 3:1. Dvě branky zařídil Luuk de Jong, jednu Denny Landzaat.

Obě strany nezačaly nijak aktivně, důležitý moment se udál vlastně až po pětadvaceti minutách hry, kdy Twente skórovalo poprvé. Chadli poslal centr zprava do vápna, kde operoval de Jong a hlavou zamířil přesně k pravé tyčce Malafejeovovy brány. Douglas následně hlavou po rohovém kopu Janssena přestřelil.

Zenit hrozil leda tak několika nebezpečnějšími centry do šestnáctky Twente, domácí obrana však pracovala jako dobře seřízené hodinky a svěřencům trenéra Luciana Spallettiho sotva něco dovolili. V první půli byli Petrohradští zkrátka hodně neviditelní, ovšem bohužel pro ně se nic nezměnilo ani po přestávce.

Brankář Michajlov sice musel lapit střelu Bruna Alvese, v 56. minutě však domácí zvýšili náskok. Pas ze standardky Janssena se odrazil od kopačky Bruna Alvese za vápno k Landzaatovi, který se parádně opřel do míče a z první zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Twente jinak i nadále nepouštělo Zenit do vyloženější šance.

Povedený výkon nakonec potvrdil třetí trefou utkání De Jong v 90. minutě, jenž hlavičkou usměrnil do sítě pobídku Janssena z levé strany. Tři góly Petrohrad mimochodem v letošním ročníku Evropské ligy ještě neinkasoval. Twente naopak slaví svou nejvyšší výhru v letošním ročníku evropských pohárů.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Spartak Moskva 0:1

10.03.2011 21:05

Góly: 57. Alex Meschini

Ajax nevyužil drtivou převahu v prvním poločase a po změně stran na vyšší obrátky hrající Spartak zvítězil díky brance kapitána Alexe Meschiniho 1:0.

První poločas byl plně v režii Ajaxu. Svěřenci trenéra De Boera vyhrávali drtivou většinu osobních soubojů, byli vždy o krok napřed před hráči Spartaku a především si vypracovali plno gólových šancí. Jen zázrakem ale neproměnili ani jednu. Neškodný Spartak může vděčit především brankáři Dikanovi, který vytáhl ze svého repertoáru několik bravurních zákroků.

Poločasová přestávka přišla Spartaku vhod, po důrazné domluvě trenéra Karpina Moskvané změnili přístup a začali být pro Ajax vyrovnaným soupeřem. V 52. minutě měli domácí další gólovku. De Zeeuw v bezprostřední blízkosti branky Spartaku nepropasíroval míč do sítě, v cestě mu stál stejně jako v první půli výborný Dikan.

V 56. minutě přišel šok pro zcela zaplněnou Amsterdam Arenu. Brazilec Alex se uvolnil na hranici pokutového území a nechytatelnou levačkou poslal Spartak Moskva do vedení 1:0. Ajax inkasovaná branka rozhodila a do hry domácích se vnášela křeč. Naopak obranu větral agilní irský záložník McGeady.

V závěru si Ajax opět vytvořil územní převahu a sahal alespoň po bodu. V nastaveném čase De Jong zakroutil svou střelu přesně do růžku na vzdálenější tyč, ale hrdina zápasu Dikan korunoval svůj skvělý výkon neuvěřitelnou robinzonádou a míč vytěsnil na roh.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - FC Porto 0:1

10.03.2011 19:00

Góly: 70. Fredy Guarín

FC Porto si veze z Moskvy vítězství 1:0 a před odvetou je podstatně blíže k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Domácí CSKA mělo více ze hry, ale doplatilo na špatnou koncovku. O vítězství podstatně produktivnějšího Porta rozhodl v 70. minutě Guarin.

První poločas byl v režii moskevského CSKA. Armějci více držel míč a jejich akce byly nebezpečnější. Hned v první minutě postupoval sám na branku po vysunutí od Dzagojeva rychlonohý Doumbia, ale na Heltona nevyzrál. Porto odpovědělo spoluprací nebezpečného útočného dua Hulka a Falcaa. Brazilec Hulk přihrávkou pod sebe našel Falcaa, ale Akinfejev se proti střele Kolumbijce zaskvěl.

Nejvýraznější postavou prvního poločasu byl Japonec Keisuke Honda. Záložník CSKA celkem třikrát vybídl k zakončení Vágnera Lovea, ale Brazilec si dnes nenazul střelecké kopačky a vždy si na něm smlsl gólman Portugalců Helton. Honda byl na pravé straně zálohy k nezastavení a fotbalisté Porta si s ním nevěděli rady. Ve 24. minutě Keisuke po skvělé individuální akci našel Nababkina, ale obránce CSKA mířil do nebes.

Ve 38. minutě sudí poškodil CSKA. Dzagojev vysunul Vágnera, ten akci vyšperkoval přihrávkou na Doumbiu a kanonýr z Pobřeží Slonoviny rozvlnil síť. Pomezní ale chybně signalizoval ofsajd. V závěru poločasu se Porto zvedlo a vytvořilo si územní převahu a stoprocentní příležitost. Střelu Guarina ale reflexivně vytěsnil Akinfejev.

První poločas musel být pro nezaujatého diváka pastou pro oči. A to především díky výkonu CSKA, které mělo povětšinu prvního poločasu navrch. První šanci po změně stran měli opět Armějci. V 55. minutě Honda vysunul Doumbiu, ale ten místo střely ještě hledal Vágnera a udělal špatně.

Domácí ale v nastoleném trendu nedokázali pokračovat i nadále. Porto se pomalu přesunulo na polovinu unaveného CSKA a v 70. minutě proměnilo převahu ve vedoucí branku. Guarin dostal několik metrů za šestnáctkou prostor k zakončení a parádní táhlou střelou k zadní tyči nedal Akinfejevovi šanci. Ve zbytku utkání si Porto těsné vedení bez větších problémů pohlídalo a před domácí odvetou bude hájit vedení 1:0.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Rangers FC 0:0

10.03.2011 19:00

Góly: -

Obavy fotbalistů PSV se nakonec vyplnily a domácí celek nedokázal ani jednou překonat dobře organizovanou obranu soupeře. Eindhoven ale smutnit nemusí, také totiž neinkasoval a stačí mu k postupu v Ibrox Parku remizovat za předpokladu, že vstřelí branku. Jezdci z Rangers totiž musí také poslat síly do útoku a okénka tak rozhodně mohou vzniknout. Domácí po celou dobu tlačili, ovšem v koncovce se neprosadili a do odvety tak mají lepší výchozí pozici hosté.

Hrdinou zápasu se stal náhradní gólman Rangers Neil Alexander, který zlikvidoval nespočet šancí soupeře. Tímto krokem kouč Walter Smith všechny překvapil, ovšem po zápase rozhodně nelitoval. "Neil dneska chytal vskutku dobře. S přibývajícími zápasy musíme dávat šanci oběma gólmanům, aby si odpočali a měli větší motivaci. S výsledkem jsme velice spokojeni, i když víme, že odveta bude hodně krušná," uvedl odcházející trenér Smith.

Hosté přitom nemuseli být úplně v pohodě, kvůli konfliktu asistenta trenéra Alana McCoista (ten od příští sezóny přebere tým Rangers po Walteru Smithovi) s koučem Celticu Neilem Lennonem v Old Firm derby dostal dvouzápasovu stopku. Po celý duel hrozilo švédské duo v dresu PSV Marcus Berg - Ola Toivonen a dostávalo se do jedné šance za druhou. Nicméně stále ztroskotávalo na skvělém Alexandrovi.

Hned v úvodu po pasu Toivonena se ocitl ve vápně právě Berg, jeho pokus ovšem skvěle svým tělem zablokoval Alexander. Největší šanci úvodního dějství měl Jermain Lens, když osamocen před prázdnou brankou byl na poslední chvíli odzbrojen Kylem Bartleyem. Stejný hráč zahrozil také o chvíli později, jenže tentokráte zamířil nad. Hned na to po přímém volném kopu Balazse Dzsudzsaka sklepl Lens na Antonia Marcela, tomu však ke skórování chyběl krůček.

Hosté zahrozili pouze skvělým průnikem Richarda Fostera a následné střele El-Hadji Dioufa, avšak ta se mezi tři tyče nevešla. Poté hrozil opět holandský favorit, po další ze série Toivonenových přihrávek pálil zblízka těsně vedle pravé tyče Berg. Ve druhé půli ale tlačili spíše hosté, žádná vážnější gólová příležitost ovšem k vidění nebyla. Nejvýrazněji vedl ofenzívu Jezdců Kyle Lafferty, gólový stav se ale do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Villarreal CF 2:3

10.03.2011 19:00

Góly: 33. Michal Kadlec, 72. Gonzalo Castro - 42. Giuseppe Rossi, 70. Nilmar, 90+4. Nilmar

V zajímavém utkání se nakonec radoval Villarreal a výrazným způsobem se tak přiblížil postupu do čtvrtfinále. Leverkusen byl po celý zápas aktivnější, ale nedokázal dotáhnout několik nadějných akcí a v kombinaci s prostupnou obranou neměl v dnešním zápase nárok na úspěch.

Od začátku zápasu se dirigentské taktovky chopili domácí, kontrolovali míč a snažili se co nejdříve ohrozit hostujícího brankáře Lópeze. První příležitost přišla v osmé minutě, Vida odcentroval z pravé strany do pokutového území, tam si mezi stopery naběhl Augusto a ve skluzu se snažil zamířit na zadní tyč, prostor branky ovšem trefit nedokázal.

Další nadějná možnost přišla o pět minut později, Augusto v pádu posunul balón na rozběhnutého Derdiyoka, ten z úhlu vystřelil, López si ale bezproblémů poradil. V 18. minutě předvedl na levé straně parádní akci Derdiyok, skvěle si obhodil Gonzala a když už se blížil do pokutového území, tak za záchranou brzdu zatáhl Musacchia, jenž za svůj zákrok viděl žlutou kartu. K následné standardní situaci se postavil Augusto a skvělou ranou pod břevno prověřil připravenost Lópeze.

Po půlhodině hry předvedl výbornou individuální akci znovu Augusto, s míčem na noze se z levé strany prokličkoval až do pokutového území, zakončit se mu ovšem nepodařilo, na roh odvrátil Gonzalo. O tři minuty později už se domácí hráči radovali, rychlý protiútok potáhl Kadlec po levé straně až na hranici pokutového území, odkuď napřáhl a tvrdou střelou na zadní tyč překonal Lópeze - 1:0. Těsně před koncem prvního poločasu se po chybě domácí obrany dostali do ojedinělé šance i hosté a Rossi akci zakončil do protipohybu Adlera - 1:1.

Do druhé půle udělal domácí trenér Jupp Heynckes změnu, místo Derdiyoka poslal na trávník Stefana Kießlinga. Domácí začali opět hodně aktivně, Sam hlavou prodloužil na Kießlinga, ten následně centroval z pravé strany do vápna, kde na míč jen těsně nedosáhl Rolfes. Poté se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, hrálo se od vápna k vápnu a šance ani na jedné straně nepřicházely.

V 69. minutě nahradil Rossiho Nilmar a hned po svém příchodu se skvěle uvedl. Na pravé straně obelstil Kadlece s Reinartzem a z bezprostřední blízkosti prostřelil Adlera podruhé. Netrvalo to však ani dvě minuty a domácí se znovu dostali do hry. Castro ve vápně obešel Gaspara a nechytatelnou střelou k pravé tyči překonal bezmocného Lópeze - 2:2. Vzápětí centroval z levé strany Kadlec, Kießling ale mířil vysoko nad branku.

O tři minuty později roztočil Bayer v soupeřově pokutovém území pěkný kolotoč, nejprve se do zakončení tlačil Kießling, nakonec celou akci zakončoval nepřesnou střelou Rolfes. Zvýšit tlak v pokutovém území přišel ještě Jörgensen, který nahradil Sama. Leverkusen dál tlačil, nadějná střela Rolfese však byla zablokována. V nastaveném čase nakonec udeřilo na druhé straně, Cazorla poslal skvělou přihrávku na Nilmara, ten přesprintoval obranu Bayeru a přesně zakončil - 2:3.

Více informací k zápasu

SC Braga - Liverpool FC 1:0

10.03.2011 19:00

Góly: 18. Alan

Fotbalisté Liverpoolu překvapivě padli na půdě nebojácného portugalského celku z Bragy. Hosté si toho v zápase opravdu moc nevytvořili, domácí naopak především v první půli hráli o třídu lepší fotbal. Os Arcebispos budou odjíždět k odvetě na Anfiled Road s jednogólovým náskokem, z penalty totiž dokázal proměnit v 18. minutě Alan.

Reds scházel zraněný kapitán Steven Gerrard, od základu však nastoupil rozjetý forvard Dirk Kuyt, jenž sestřelil o víkendu třemi góly Manchester United. Nehrál ovšem Andrew Carroll, o jehož startu v úvodní jedenáctce se mluvilo jako o téměř jisté věci, bohužel ale vypadl manažerovi Kennymu Dalglishovi i zraněný Luiz Suárez.

Pro hosty se utkání nevyvíjelo dobře, už v 17. minutě totiž Kyrgiakos podkopl ve vápně nabíhajícího Mossora a kopala se penalta. Ač gólman Reina vystihl směr střely Brazilce Alana, přízemní pokus byl tak prudký, že se pomalu ani nedal chytat. Poté vyzkoušel štěstí z přímého kopu Hugo Viana, jenže napálil pouze zeď.

Následně se k domácímu Kakámu odrazil centr z rohového kopu a pokusil se z velkého úhlu o branku, trefil ovšem pouze boční síť. Krásnou ránu předvedl naopak Sílvio, měl jenom smůlu v koncovce, jelikož balón narazil o břevno. Braga hrála opravdu lepší fotbal a klidně by v první půli mohla vsítit více než jednu branku.

Po přestávce se do hry přece jenom dostal i Carroll, jenž v 57. minutě vystřídal Poulsena a hned se dostal do střelecké pozice, jenže hlavou po Meirlesově rohovém kopu zamířil jen nad bránu. Poté chtěl překonat domácího gólmana Moraese nizozemský forvard Kuyt, ale tečovaný pokus skončil jen v zámezí.

Čím více se blížil konec utkání, tím více Liverpool tlačil. Meireles nacentroval na Kuyta, ten si zpracoval míč na prsa a z voleje z otočky hezky vystřelil, mířil však jen o decimetry nad břevno. Mnoho hlavičkových soubojů svedl i Carroll, jenže příliš podpory se od svých spoluhráčů nedočkal, snad jen jednou od Cola, který s šancí vytvořenou jím prachbídně naložil.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (312)

Přidat komentář
Ferguson6

Tak so všetkými výsledkami spokojnosť Podla tohto by som si dovolil tvrdiť, že postúpia Rangers, Porto, Villarreal a velmi to prajem aj Brage

Reagovat
smazaný uživatel

podle tvého nicku tu Bragu plně chápu

Reagovat
smazaný uživatel

to nebude SAF ale Barry Ferguson

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
Azza

tím hůř

Reagovat
Ferguson6

Ale aj ked nie som fanusik United, Liverpool neznášam

Reagovat
13

Na venkovní zápasy Liverpoolu v EL se letos vůbec nedá koukat, to je uplně jiný mužstvo než v neděli..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu jak mohli porazit United a nebo Chelsea, uz proti Sparte byli strasny, doufam ze Braga postoupi.

Reagovat
smazaný uživatel

A to te treba nenapadlo, ze do EL posilaji hrace z lavicky a ta soutez je jim vicemene ukradena?

Reagovat
Ligter

Ne že by se ta sestava nějak hodně od zápasu s United lišila.

Reagovat
smazaný uživatel

Tos placl peknou blbost, protoze nekteri hraci ani nehrali na svych postech a byla spis takova slepena, navic s osamocenym Kuytem v utoku. Do toho Spearing, ktery ma odehrano asi 10 ligovych minut, tragicky hrajici Cole, zoufalec Poulsen, ctvrty stoper Kyrgiakos, Carra na kraji... To uz mas zmeny na 5 postech, to mi prijde jako docela zasadni zasah do sestavy, navic proti doma silne Braze.

Reagovat
Ligter

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted mi bude kiwwi zavidet, ze jsem nekoho dokazal presvedcit jednim prispevkem Mu by to zabralo pul dne a nakonec by stejne musel sam couvnout

Reagovat
Ligter

To to tady tak není zvykem? No asi ne, těch diskuzí se rozvětví dost. Já jsem měl nutkání reagovat, protože někdy nemám rád, když se řekne, že na to kašlou, místo aby se řeklo, že hráli špatně (beru to teď obecně, zápas jsem neviděl). Sice jsem si lehce srovnal sestavy z ligovýho duelu, ale už jsem se nějak nezamyslel nad postama.

Reagovat
smazaný uživatel

haha

sa ti presviedca, ked mas v diskusii cloveka co dokaze vnimat fakty

Reagovat
cristiano.K.

Cole není tragický. A v dnešním zápase na tu bídu byl to lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Je.

Reagovat
domingo

No to snad ne, ono se to vsechno sere i tady

Reagovat
herbage

Co to je za kvazisestavu PSG?

Reagovat
domingo

Kaslou na to, chcou LM.

Reagovat
domingo

No ale ted koukam, ze to jeste tak hrozny neni, vic jak pulka sestavy hraje normalne i v lize. S Lille se to neda srovnavat

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool zasa vonku katastrofa...snaď to doma nejak ukopú...ale Carrol

Reagovat
13

neskutečně platnej hráč. Až se víc sehraje, bude to ještě lepší než v Newcastlu

Reagovat
smazaný uživatel

Carrol snad neprohrál ani jednu hlavičku..v anglický lize to bude mazec až nastoupí Suárez a Carrol vedle sebe..

Reagovat
smazaný uživatel

bol proste perfektny...hral len chviľu ale aj tak dnes z nás najlepši snad doma nastupi od začiatku..ked som dobre počital tak tych hlaviciek mohlo byt tak 12-15 a všetky vyhral+za ten laket mala byť redka ...skvele Andy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten loket byl hodně zákeřnej no,..asi už je štvalo že je "pánem" vzduchu Andy a tak ho chtěli sundat..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Carroll !!!!

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Losinho

Strašné výsledky.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

snad to Leverkusen odvrátí

Reagovat
jv

Podle mě už ne, byl by to malej zázrak, ale šance tam pořád je. Rozhodně to ale chce zlepšit se v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

super výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy vysledky, dal pujde Porto, Braga, Villarreal a PSV.

Reagovat
Krausio_Real_M

Kurňa CSKA, v portugalsko to musej urvat.

Reagovat
Krausio_Real_M

*portugalsku

Reagovat
smazaný uživatel

to tezko, Porto je gigant, tady u nas je to porad dost nedocenenej tym.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
jv

Tak takhle nasranej už jsem nebyl pořádně dlouho, celou dobu se těším na zápas a oni potom předvedou tohle...

Ta obrana byla příšerná, jestli se to vůbec obranou dá nazvat, Reinartz k sobě potřebuje někoho zkušenýho, v kombinaci se Schwaabem je to pro Bayer smrtící kombinace, nechápu proč tam nehrál aspoň Vida, ale tak ono na stopera 1,80 je hodně málo... Kadlec je dopředu výbornej, ale dozadu strašně hoří, Nilmar si tam s ním dělal co chtěl.

Ze zálohy byl jednoznačně nejlepší Augusto, jenom škoda že nedotáhl tu individuální akci z první půle, ta snandardka byla taky dobrá, pěkně si to tam dával, jen by měl hrát víc týmově a hlavně takhle každej zápas. Castro dal zase gól, ale jinak nic moc, to samý Sam. Vidal byl dneska špatnej, hodně tam přes něj propadávali míče.

Oba útočníci dělali co mohli, hlavně Kießling byl výbornej, ale nechápu ty jejich neustálý rošády...

Heynckes by se měl nad tou obranou vážně zamyslet a jestli teda zůstane, tak pořádně posílit obranu. Vysněnýho Schürrleho už má.

Reagovat
smazaný uživatel

Breno

Reagovat
jv

To snad nemyslíš vážně, to by pro ně byl spíš trest, než výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

stačilo by uklidnit jeho povahu, jinak je podobný Lúciovi a má skvělou poziční hru - a Friedrich taky není žádná neškodná ovečka... (a s Vidalem už se jim někoho zklidnit povedlo)

Reagovat
herbage

Breno bude dobrý, Bayern by ho měl podržet, ale v Bayeru by se mi také líbil

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že si ho nový trenér bude chtít nechat (a že se o novym trenérovi dozvíme brzy)

Reagovat
jv

Jen ať zůstane.

Reagovat
Arne

Kdyby dostal důvěru a čas na to rozehrát se, získat sebejistotu, tak by nemusel být úplně špatnej... Tohle v Bayernu nedostane, ale před rokem za těch pár zápasů v Norimberku předvedl špičkový výkony.

Reagovat
herbage

Má smůlu, že v Bayernu hraje Badstuber a spolu jim to neklape. Oba potřebují vedle sebe zkušeného borce

Reagovat
smazaný uživatel

kterého Bayern nemá tak jako tak

Reagovat
Arne

Van Buyten, ten by mohl dostat ještě šanci.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

ale pochybuju, že ji dostane, pokud nebudeme prohrávat 1:0 a nebudem potřebovar "věž" ve vápně soupeře

Reagovat
jv

Jj, to možná jo. V tom Norimberku byl vážně dobrej, ale moc si ho nedokážu představit ve dvojici se Samim a nebo s Reinartzem, prostě mi tam nesedí.

Jinak ten Zanka z Kodaně je už téměř jistej, ale ještě se jedná o tom jestli přijde už v létě a nebo až za rok po skončení smlouvy. Takovej hromotluk se tam bude hodit, líbil se mi i v LM. Navíc by to byl druhej Jörgensen a shodou okolností jde o jedny z největších dánských talentů. V nějakým rozhovoru to říkal Völler.

Reagovat
smazaný uživatel

Jörgensen je taky na seznamu pár týmů z BL ne?

Reagovat
jv

Jj, asi jo, ale Zanka půjde do Leverkusenu, je to skoro jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

jejda - až teď jsem zjistil, že Matthias Jorgensen si řiká Zanka

Reagovat
jv

A jakýho jsi myslel?

Reagovat
smazaný uživatel

no, myslel jsem Matthiase a nevěděl jsem o jakého Zanku jde

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Tak oni by potřebovali někoho staršího a zkušenějšího, prostě kvalitnějšího Friedricha, který by podržel Reinartze. Breno ani Zanka to nevyřeší, každopádně víš něco o tom Dánovi?

Reagovat
herbage

Tak Bayer narozdíl od Bayernu není pod takovým tlakem a Breno by se tam mohl prosadit vedle Reinartze. Trochu by to připomínalo dvojku Subotić-Hummels, kdy Hummels odešel z Bayernu také jako příliš nezkušený a dál už to všichni známe

Reagovat
Arne

Hm, pravda.

Reagovat
jv

Brena si vedle Reinartze neumím představit, prostě mi k sobě nesedí, nevím.

Reagovat
herbage

Já celkem ano

Reagovat
jv

Tak podle Völlera ho sledujou dlouhodobě a je to prej přesně ten hráč kterýho potřebujou, oni ho chtějí už v létě, protože by se ještě mohl rok učit od Samiho, ale asi to vázne na odstupným, protože říkal že kdyžtak přijde za rok zadarmo.

Jinak dánskou ligu hraje už čtvrtým rokem, stabilně v základu třetí rok. Má na kontě plno zápasů v Uefě a letos i v Lize mistrů. Už je povoláván do seniorský repre, ale hrál zatím jen v přátelácích. Jeho hlavníma přednostma jsou hra hlavou a důraz. Táta je z Gambie.

Podle posledních zpráv má namířeno do Leverkusenu, ale zájem byl i ze strany HSV a Werderu, takže jistý ještě není nic.

Reagovat
Arne

Tak Leverkusen má skauting na vysoký úrovni, ti se moc nemýlejí... HSV mimoto stopera možná už nepotřebuje, když se tam tak hezky uchytil Kačar.

Reagovat
herbage

Tu rošádu Westermann - Kačar jsem nějak nepobral, snad se zase prohodí zpátky

Reagovat
Arne

Tak Westermann na těch řekněme šesti pozicích vzadu umí hrát všecko... Gojko sem tam pozičně nic moc, ale předpoklady pro to má jinak výborný.

Reagovat
herbage

Jde o to, že Westermann je spíš bořič, než tvořič a dopředu od něj toho mco čekat nejde. Jasně, chodí do všeho jako buldog a dokáže dát gól i ze hry, jenže na stoperu mi přijde platnější. Zato Kačar na stoperu, to je mrháním jeho talentu. On v Hertě dirigoval celou hru, měl přehled, sílu v osoboních soubojích a skvělou střelu oběma nohama. Však pamatuješ, jak jsem ho chtěl do Arsenalu Hodně mu ublížilo to zranění a také to, že HSV nehraje přesně to, co by mu šlo nejlépe

Reagovat
Arne

No s Westermannem nesouhlasím, on směrem dopředu je platnej a celkově je na té pozici mnohem lepší než třeba Jarolím... Kačar je ale předně záložník, to je fakt. V Hertě se mu určitou část dařilo, loni ale spíš v útoku, pak se zase zranil a potom ho nepustil na hřiště ani takový Kringe.

Na tvůj zájem si pamatuju, a taky si pamatuju, jak jsem se vysmíval deset milionům... A jak to nakonec dopadlo, když vytřískáme bonusy, tak sedm a budeme rádi.

Reagovat
herbage

Děsná škoda, snad se ještě vzpamatuje. Do Arsenalu bych ho msíto Denilsona bral pořád

Reagovat
Arne

To bych byl rád, jeden milion by totiž putoval nám a asi by všichni byli spokojení... Druhej milionek nepřijde, protože HSV letos do Evropy asi nechce.

Reagovat
herbage

Byla by to zajímavá rošáda Kačar - Denilson. Denilson je takovej druhej Jarolím

Reagovat
jv

Jj, ještě ten Werder, tam by se taky hodil, ale zase vedle Merteho, nevím no. A tyky záleží na penězích asi...

Reagovat
Arne

Všecko záleží od Nalda, ten jestli se uzdraví na příští sezónu, tak by si Zanka těžko zahrál. Plus Prödl jako náhradník asi stačí.

Reagovat
jv

Jj, spíš by to chtělo vyřešit ty kraje.

Reagovat
Arne

Jj, hlavně ten levej, no.

Reagovat
jv

A Silvestreho poslat domů do Francie, ať si tam s ním taky užijou.

Reagovat
herbage

Silvestra na Madagaskar, pro jistotu

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jo, třeba do toho Évianu by mohl, tam by byl opravdová Star.

Reagovat
jv

To je ten tým, co je na čele Ligue 2?

Reagovat
Arne

To je asi takovej francouzskej Hoffenheim, akorát má hezčí dresy.

Reagovat
jv

Co jsem tak koukal na TM, tak tam momentálně hraje Caçapa. Asi jediný známější jméno.

Reagovat
Arne

Tak to jsem ani nevěděl... Ale tohle byl pan obránce, kapitán mého nejoblíbenějšího Lyonu.

Reagovat
jv

Proč vůbec potom odešel do Anglie? Chtěl novou výzvu?

Reagovat
Arne

To vůbec nevím, ale spíš už přestával na Lyon mít.

Reagovat
jv

Aha, dík.

Reagovat
herbage

Jörgensen se mi dneska nelíbil, na křídlo je moc dřevěnej a málo dynamickej. Se 191cm jedině na hrot, kde je stejně plno

Reagovat
jv

Tak ten Nicolai Jörgensen by měl bejt schopnej hrát i na křídle, ale je pravda že se svojí výškou to bude mít těžký. Je to ideální záskok za Kießlinga na hrot, zatím na víc než na lávku nemá, ale počítá se s ním do budoucna.

Reagovat
Arne

Vidal dneska fakt špatnej, posledních dejme tomu pět minut zadrbal snad každou lehkou přihrávku... Jinak v útoku by měl dostávat přednost Kießling, Derdiyok do tohodle systému nesedí.

Reagovat
jv

Jj, Kießling je o třídu lepší.

Reagovat
Arne

Mě se Derdiyok třeba líbil loni víc, když hráli na ty dva hroty... On má neskutečný zakončení a lepšího hlavičkáře si momentálně nevybavím. Problém holt je, že takhle žádnou šanci nemá a jakoby nehrál.

Reagovat
jv

Jj, přesně chce to znovu začít hrát na dva hroty. Příští rok by to mohlo být smrtící útok Kießling - Derdiyok a kraje Barnetta - Schürrle, ofenzivní Augusto a defenzivní Rolfes. To by byla síla...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidala už vidíš pryč?

Reagovat
jv

Jj, ten má podle mě zaječí úmysly, vypadá to na to Atlético a nebo Bayern.

Reagovat
Arne

To by teda byla síla. Jedinej bránící hráč v záloze, to dneska není udržitelný a zvlášť, když máš ofenzivně laděnou obranu. Spíš jak psal herb, že Augusto by se mohl stahovat do středu a za něj Kadlec nebo by se tam motal Schürrle.

Reagovat
jv

No tak s touhle obranou by to asi fakt nešlo, ale tak teda s Augustem na straně a Schürrlem vedle Kießlinga a ve středu Rolfes - Ballack, případně Bender.

Reagovat
herbage

Kde máš pořád toho Vidala?

Reagovat
jv

V létě podle mě odejde.

Reagovat
herbage

Zůstane

Reagovat
jv

To by musel prodloužit a zatím nekývl, čeká na nabídku ze Španělska, zahrát si tam je jeho snem.

Reagovat
herbage

To by byla velká ztráta

Reagovat
jv

Byla no a právě když neprodlouží, tak ho Völler v létě prodá, aby za něj aspoň něco káplo.

Reagovat
herbage

Tak zase Lars by dostal konečně prostor dokázat, že je talentovanější než Sven

Reagovat
jv

Jj, ale Sven se v průběhu sezóny neskutečně zvednul a Kehl to bude mít těžký.

Reagovat
herbage

Né že bych to říkal, ale já to říkal, že Kehl to bude mtí nesmírně těžké

Reagovat
Arne

Vidala má v Miláně... A za těch 20 mega místo toho pořádnýho stopera.

Reagovat
herbage

Milán nééé

Reagovat
Arne

Mě tam sedí, si nemůžu pomoct. Akorát by to teda byla další horká hlava do kádru, ale když i Boateng je tam za beránka, tak bude i tenhle.

Reagovat
herbage

Letos v Bundeslize jen dvě žluté, vůbec ho nepoznávám

Reagovat
jv

Tak omladit by potřebovali no. Sice je jeho snem Španělsko, ale jak říkal tak by nepohrdnul ani Itálií a když by to byl Milán, tak by nebylo zřejmě co řešit.

Reagovat
herbage

Milán nééé

Reagovat
jv

Nebo tak.

Reagovat
herbage

Navíc jak znám Gallianiho, ten by ho chtěl na rok na hostovačku a na oplátku by nabídnul Jankulovského s Oddem

Reagovat
jv

Jenže Völler není blbej a na tohle by mu neskočil. Přeplacený dědky ať si nechají v Miláně.

Reagovat
herbage

Každopádně AC by 20 mega za hráče, kterému za rok končí smlouva nikdy nedalo. Pochybuji, že by dali dokonce více než 10

Reagovat
Tomanatura

Bych ho bral do MU...

Reagovat
herbage

No, to by teda byla. Jen bych nechtěl hrát v obraně

Reagovat
smazaný uživatel

To co hraje Rangers je pěkný hnus 5-4-1 a obraný blok jak sviňa...kdo se má na to pak dívat? Nepředvedli vůbec nic, snad to PSV urve venku :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je k zbliti : pyrotechnika - zabava evropanu, netolerovano

vuvuzely MS JAR - tolerovano.

Vyjadreni vrcholnejch predstavitelu : vzdyt je to jejich kultura, neber me jim ji.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne že by mi tvůj komentář nebyl sympatický, ale proč si ho sem napsal zrovna teď?

Reagovat
Arne

Na Ajaxu něco bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Problémy s pořadateli kvůli pyru, nebo nějaké choreografie, či chytré vyjádření klubových/svazových představitelů?

Reagovat
Arne

Nene, jen tam teď měli menší dýmovnici, pokud jsem dobře viděl... Nic strašnýho, bylo to jen nad kotlem, na hřiště to nešlo. Zápas ale asi na minutu přerušili.

Reagovat
smazaný uživatel

Houby dýmovnice, to jen kluci z Vak 410 odpálili víc džonů, než je zdrávo a trochu si to tam začoudili .

Reagovat
Arne

Reagovat
AjaxFans

Je to možné,někdy i chorea mají s THC motivem

Reagovat
domingo

Ono to vypada jako neprustrelna logika, ale rozdil bych prece jenom videl: v SAF, pripadne i dalsich zemich subsaharske Afriky, jsou vuvuzely fakt brany jako prima soucast fotbalu, nikdo o tom nediskutuje, proste si je na ten stadion berou se stejnou samozrejmosti jako ty si beres dres nebo ksiltovku, je to jejich obecne prijimany trademark a prakticky nikomu to nevadi, naopak jsou vsichni hrdi. To u pyra samozrejme neplati - mozna tak v Srbsku, Recku a Turecku, ale jinak proste chybi takova ta fanouskovska kontinuita. Tezko muzes prosadit nejaky skutecne univerzalni zakon, narizeni ci proste jenom vseobecne prijimanou skutecnost, kdyz se to polovine lidem primo v tom state nebo dokonce klubu ostre nelibi a nehodlaji to tolerovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to sice pádný argument, spíš taková poznámka. Jak dlouho se na stadionech troubí na vuvuzely? Pyrotechnika patří ke klubovému (ale i reprezentačnímu) fotbalu víc jak 50 let. Její používání se prolíná s vývojem fanouškovských scén skoro celé Evropy. Je to nedílná součást evropské fanouškovské kultury.

Reagovat
domingo

To mas pravdu, to padny argument neni a nijak se to netyka toho, co jsem napsal ja

Spis bych rekl, ze se ty nase komentare tak trochu miji vyznamem. Ja objasnuju, proc nelze situaci s vuvuzelama (ovsem pozor - v AFRICE, ne tady) brat jako bernou minci pro tuhle situaci s pyrem - je tam zkratka tenhle dost zasadni rozpor. Ty mas samozrejme pravdu v tom, ze pro urcitou mimoradne vyznamnou fanouskovskou skupinu (potazmo kulturu) je to tradicni zpusob vyjadreni emoci a vztahu ke klubu. To se ja ale nesnazim poprit, zejo.

Reagovat
Biozdenda

na druhou stranu ti nemuze podomacky vyrobena vuvuzela vybuchnout do ksichtu a zranit x lidi..

Reagovat
Arne

Možná to bude znít krátkozrace, ale já nechápu, jak se pyro někomu nemůže líbit... Podle mě to lidi jen píšou, ale pak na stadionu si to všichni fotí a jsou u vytržení, když to jeden z kotlů spustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je částečně pravda, ale bylo už mnoho případů, kdy byla pyrotechnika zneužita k výtržnostem, došlo i k nějakým zraněním. Díky tomu dnes všichni vidí v pyrotechnice druhého Hitlera a jsou ostře proti ní. Mě se pyro moc líbí, nejlepší je to po gólu, když se ti najednou radující se kotel rozsvítí, príma jsou také podsvícné transparenty, nebo čmoudíky v barvách klubu, doplněné bengály. A když už jsme u toho pyra, tak na Silvestra jsme odpálili na náměstíčku asi 10 červených bengálů a všichni na nás koukali, fotili si nás a moc se jim to líbilo .

Reagovat
Arne

Jo, přesně o tom mluvím... Ty problémy, víš o něčem konkrétním a vážným? Dává to ale smysl, páč jinak si fakt nedovedu tu averzi vysvětlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že v Itálii (ale už je to hodně dávno), někoho světlice (nikoli bengál, ale taková vystřelovací) snad i zabila. Pokud jde o ČR, tak Jánoše zranil nějaký bohemácký patnácitelý smrad, jiný trotl hodil dělobuch, který zrušil toho podavače míčů. Ale největší výtržnosti s pyrotechnikou dělají acabové . Při derby 2008, nebo při zápase se Spartakem Moskva. Rakousko má pyro pololegalizovaný, v Německu to k polegalizaci snad také dokráčí. Ve Francii je to s pyrem o mega průser, mají na to dokonce zákon "Alliot-marie, který tvrdě kriminalizuje pyro. Odpálíš si prskavku a jsi v prdeli, protože tebe seberou a tvou skupinu zruší.

Reagovat
smazaný uživatel

v Německu už to zlegalizované je ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta kampaň pořád běží, ale nevím jestli je to už ofiko zlegalizované. Jestli jo, tak velké uznání německým ultras. Ale je to paráda, když si to můžou fanoušci odpálit a nikdo je nebuzeruje a neriskují průser. Třeba v ČR je na tohle dvojí metr. Když nás bylo loni na Slovanu 1000 tak se pálilo pyro od první do poslední minuty, to bylo furt něco. A pokud vím, tak nikoho nesebrali. No a letos na podzim odpálil týpek jednu, dvě race a už si ho kyseliny po zápase vyhlídli a předali flojdům.

Reagovat
smazaný uživatel

možná, že to je v "zkušební době" nevšiml jsem si, že by teď komentátoři označovali fans za "idioty"

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře. V rakouských novinách byla fotka z kotle, kde se pálilo hóóódně pyra a popisek byl u toho asi takový: "Pravá fotbalová atmosféra." Jaký to rozdíl proti Bosákovu výblitku: "Blbcům není pomoci."

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby se to náhodou polegalizovalo i u nás tak nejsem zvědavej na hlášky Bosáka, které by pyro niný podporovaly

Reagovat
smazaný uživatel

On by to asi nepodporoval, jen by to mlčky přecházel. On je obecně proti ultras.

Reagovat
Arne

Snad to v Německu bude co nejdřív, fandové Hansy nebo Unionu si s tím teda nedělali hlavu i tak a byla to paráda.

Jinak co já odsuzuju, jsou petardy, udělá ti to ránu a jinak hovno. Teď asi před tejden v Düsseldorfu to někdo hodil před kotel a dva kameramani z toho málem ohluchli, pak ten případ Koch asi z před dvou let.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednom derby odpálili pořádnou petardu a to byla řacha jak sviňa, až jsem nadskočil, jak jsem se lekl .

Reagovat
Arne

No já jsem z nich vždycky vynervovanej, proto třeba na čerty jsem nejradši doma a soucítím se psy... Ale ono při tomhle jde dost o zdraví, to není sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju si, jak mi pískalo v uchu, když jsme na Silvestra nebo na Mikuláše byli v průchodu a nějaký šikula tam odpálil megu .

Reagovat
Arne

Tak tos dopad ještě dobře... Četl jsem rozhovor s tím Kochem a tomu snad píská v uších doteď, plus ztrácí balanc, atd. Nic pěknýho.

Reagovat
domingo

Je to fakt nebetycna picovina, kdyz je silvestr, tak zaviram psy do mistnosti, kde jsou bici a ktera je odhlucnena. Je mi jich strasne lito. No a tech lidi vlastne taky.

Reagovat
Arne

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

A můžou za to Číňani .

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

před těmi pěti hafany, co máme teď jsme měli fenku a na Silvestra jsme jí museli dávat nějaký prášky na ukidnění. Ta z toho měla vždycky hrozný šoky

Reagovat
domingo

Co mas za psy?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pět psů To se hodí v zimě, zapřáhneš za sáně a nemusí tě trápit neposypaný silnice. Jinak souhlasím, psi na Silvestra hodně trpí. Zvlášť, když se hází petardy na sídlišti mezi paneláky. To se rozlíhá jak sviňa.

Reagovat
jv

Nejhorší je když to dostanou do ruky ti 12 letí, to potom jde vážně o zdraví. No a strašit tím psy to může jen blbec, to je snad pro ně ten nejhorší možnej trest.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš furt s tím Hitlerem?

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, jen je to ideální příklad absolutního zla. Sluníčko nezdravím, jestli máš na mysli tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach tak, tak na to máme hold jinej názor

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dalo by se použít i jiný jméno, ale tohle má největší zvuk. Kdybych místo toho Hitlera napsal nějakého hodně profláklého komára, tak to bude mít sice stejný význam, ale nevyzní to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tam dal Pavla Bestu

Reagovat
smazaný uživatel

No nebo rovnou Tři mušketýri (Vlček, Dosoudil, Fořt) s jejich heslem jeden za všechny všichni Smrt Spartě!

Reagovat
smazaný uživatel

Každej je nějakej a někdo je hold sešívanej no...

Reagovat
smazaný uživatel

Sehnal jsi vlastně lupen na Plzeň?

Reagovat
smazaný uživatel

Já teď dlouho nebudu bydlet v Praze, tak se dostanu na Spartu teď bohužel minimálně

Reagovat
domingo

Mne se to opticky libi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

výkon - mizerný, nechápem znovu nenasadenie Pacheca, jediný hráč schopný to tam rozbehať

btw. vie mi niekto povedať meno toho chudáka čo to na trojke komentoval? tak debilný komentár sa len tak nepočuje: naučené frázy jak cvičená opica, retardovaný prejav(v jednej vete často tri prestávky jak by akurát zadychčaný dobehol maraton), absolútne nemožný prehľad o tom čo sa deje na ihrisku(zlé okomentované fauly, outy a rohy), mýlenie si hráčov( jasný zaber jak Carroll fauluje lakťom, ale on ďalšiu minútu splieta o Kyrgiakosovi) a najhoršia ta nekritika Škrteľa(keď zahral Martin dobré tak hoi vynášal do nebies, keď niečo pokazil tak mlčal, zatiaľ čo o iných sú hubu v kuse utieral)

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu proc toho Pacheca mate za takoveho spasitele .. . . . Rikas to jako bys kazdy jeho zapas za rezervu sledoval z tribuny

Reagovat
minoLFC

lebo je to jediný hráč ktorý môže smerom dopredu prekvapiť amá na to vlohy, lepšie než tam davať drevákov ako Poulsen a jemu podobných

Reagovat
smazaný uživatel

protože je to nejlepší střelec ME U19 (myslím že i nejužitečnější hráč, ale to si nejsem jistej), takže si myslím že by to tam mohl pořádně rozhýbat...

Reagovat
smazaný uživatel

-reakce na minoLFC

Reagovat
Shevchenko

Shevchenko !!!

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Biozdenda

no jen se chval, zahrals dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Honda dneska nejlepší hráč zápasu CSKA - Porto. Kolik šancí dnes vytvořil pro spoluhráči a ti jimi pohrdli ... Škoda slov.

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal

Reagovat
mickey mouse

Villarreal je už jistý postupující

Reagovat
jv

Ona už je odehraná odveta? Zatím bych si nebyl tak jistej, Bayer jim může ještě pěkně zatopit, ale mají to víc než dobře rozehraný.

Reagovat
mickey mouse

Villarreal doma neprohrává a doma v sezóně dostal 2 branky jen v jednom zápase . Pro mě je to už jasná záležitost

Reagovat
jv

Uvidíme... Ale Leverkusen má už hodně složitou pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, jakou mají v Primeře formu, je to super výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

OT: hej uz me docela stvou ti webmasteri, vzdycky rozeserou ten vysledkovy servis z LM nebo EL, jsou tak natvrdli, ze vzdycky dokazou smazat ty tagy? naucte se to uz proboha

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool fakt LOL Vyválčej výhru nad ManU a teď zase padnou s EL :)

Reagovat
smazaný uživatel

chjo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

_________________________________

Porto černý kůň soutěže!

www.tipmatchtip.blog.cz

Reagovat
juveforever

skorej favorit

Reagovat
Shevchenko

OLEG GUSEV !!! Tak se trefili dva mojí oblíbenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit .

Aleeeeeeex . Ale muž zápasu Dikan, co ten dnes chytil.....

Reagovat
smazaný uživatel

Twente klobouček, jen tak dál :)

Reagovat
Godwinson

Až na Leverkusen a PSG naprosto dokonalé výsledky.

Twente, Dynamo

Reagovat
domingo

PSG docela v pohode, maji gola zvenku, na to, jak se tady strasilo superBenficou a ze za PSG hrali Luyindula s Makondou ( ), tak dobry.

Reagovat
Godwinson

Tak prakticky s B sestavou na Benfice, určitě dobrý :) Ale je to škoda, v první půli měli tutovek, že mohli rozhodnout. Kdyby chtěli, tak postoupí s prstem v nose. Trochu se jim divim, na LM mají nejhorší vyhlídky z té první pětky ... ale to je jedno, každopádně skvělý, na Kombouarém když už nic jinýho je dobré, že se nebojí hráče hodit na jakýkoliv post

Reagovat
domingo

Treba Bodmera na SS

Reagovat
Godwinson

Armand na DM taky dobrej :))

Reagovat
domingo

Tak Armand je presne ten typ hrace, co to tam v pohode zvladne.

Kazdopadne porad myslim, ze na postup v pohode maji, ta Benfica neni zadny svetoborny zazrak. Ale spis bych rekl, ze se na to vykaslou

Reagovat
Godwinson

Však jo, taky to s přehledem zvládl :) Mě tam nejvíc straší ten čertík na beku, to je hrozný.

Určitě se na to vykašlou ... aby si mohli v klídku vybojovat v lize pouze další účast v EL :)

Reagovat
domingo

Tak EL uz maji prakticky jistou, to by musela byt strasna haluz, aby to nedali. I kdyz oni jsou schopni vseho, viz predloni.

A jak o tom premyslim, tak bych je v LM i docela uvital. Oni by se tam vystavili, prodali nejlepsi hrace a pak by zas smrdeli par sezon na trinactym miste. Otazka je - misto koho? Lyon, Lille a Marseille je to nejsilnejsi, co L1 muze nabidnout

Reagovat
Godwinson

Já nevim, to bych ještě tipnul, že jeden z těhle tří gigantů bude nechávat místo Rennes, zákon schválnosti :) Ale jo, LM bych osobně přál nejvíc asi právě Marseille, Lyonu a PSG, protože ti dokoupí a i když mě zrovna u nich, bůh ví proč, hrozně štve, jak se tam ten potenciál nevyužívá a jak to Kombouaré brzdí, určitě by nezklamali :))

Reagovat
Shevchenko

Tak dneska poprava favoritů celé soutěže.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm a v souhrnu ten umolousaný fotbal z Moskvy....

Reagovat
smazaný uživatel

Umolousany fotbal z Moskvy? videl si ho vubec? ...fotbal to byl vybornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je v p*deli, nashle koeficiente.

Reagovat
smazaný uživatel

20 ku 3 na střely a 0:1 na góly ... To se fakt nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

vcera ste mohli vypadnut po jednej strele keby Nicky nebol kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

no a KDYBY sme měli lepší koncovku, tak odjel Arsenal se sedmičkovou ostudou. KDYBY

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je pointa...reagoval som len na tvoje prekvapenie k tomu pomeru strely:goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, ale Citizens to budou mít doma taky ještě těžký

Reagovat
Bayern +

Mancini zase jednou ukázal, jak se to dělá. A ta záloha Yaya, Barry, ... (to se nedalo vykoumat) je snad ještě horší než Ottl - Pranjić na DM. To jakože kdo má jít do kombinace se Silvou, Balotelli ?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Bussufa nakonec nepřestoupil do Těreku, ale do Anži .

Reagovat
Shevchenko

Ježiši oni do sestřihu vyberou nejslabší zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, dejte tam zápas 0:0 a na atraktivní duel Leverkusenu se vykašlete...

Reagovat
smazaný uživatel

to mě zas vytočili sem se těšil že to budou dávat v TV a oni to nedaj ani do záznamu a to hrál čech kadlec a dal gola :-!

Reagovat
Arne

Tak on zas tak atraktivní nebyl... Jako góly padaly, ale třeba oproti tomu Ajaxu to byl fotbal takovej nemastnej, neslanej.

Reagovat
smazaný uživatel

No však do sestřihu je lepší dát hodně golů, navíc dal gol Kadlec.

Reagovat
herbage

Dynamo Snad pro šejky konečná

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo

Reagovat
kubys

Je to Dynamo...

Reagovat
Langi

těch pár tisíc lidí v Lužnikách vypadalo dost komicky

Reagovat
smazaný uživatel

10 000 na Porto v osmifinale EL to je fakt tragedie....to i v lize na Perm prijde mnohem vic lidi

Reagovat
božský John

Amkar je atraktivnější než nějaký Porto

Reagovat
FC Porto FC

ty seš opravdu tak blbej nebo to umíš tak dobře hrát? Nějací Rusáci nemůžou porazit Porto jen kvůli tomu že maj peníze a nic víc a že jen aby získali hráču musí mu dát 3x věčí plat než má a nabídnout 2x věčí peníze za přestup než normální klub

Reagovat
smazaný uživatel

To mi ho vyndej

Reagovat
herbage

Dneska teoreticky mohli hrát tři De Jongové

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Shevchenko

Luuk, Siem, Nigel.

Reagovat
smazaný uživatel

Luke de Jong

Siem de Jong

Nigel de Jong

Reagovat
herbage

Luuk, Siem a Nigel

Reagovat
AjaxFans

Nigel není brácha myslím.Alespoň to Twente to zmáklo dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hodně lidí přišlo o peníze

Reagovat
smazaný uživatel

200 pro výhru Ajaxu v Moskvě

Reagovat
cristiano.K.

to každopádně

Reagovat
smazaný uživatel

Haha Citizens Peníze nejsou vše.

Reagovat
smazaný uživatel

no v Kyjeve ich tiez nemaju 2x najmenej

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Arne

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

35 YEARS!

Reagovat
smazaný uživatel

zasa prerabat baner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oni maji prece ten: http://cache.daylife.com/imageserve/08ev3JxalocYA/610x.jpg

Takze to jenom pretoci o jeden dilek

Reagovat
herbage

Doufám, že něco podobného nechystáte vyrobit i pro Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyz bude AFC jeste tak 15 let bez trofeje, tak kluci urcite vytahnou nejake 15 let stare bannery urcene Citizenum

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dnes nebude Let's all do it Poznan?

Reagovat
smazaný uživatel

So far in Europe this week, no Arsenal, Tottenham, Liverpool or City player has scored a goal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Když Busquets hráče Arsenalu k ničemu nepustil

Reagovat
smazaný uživatel

Vicemene skvele vysledky az na Ajax a Bayer tem bych pral postup , ale jeste uplne nejsou bez sance.

Reagovat
smazaný uživatel

Spallettiho Zenit zatím v Evropě pěkně hoří. Blamáž v předkolech Ligy mistrů, dnešní debakl proti Twente. Na to, jaké mají Pitěrci možnosti, to je teda velká bída .

Reagovat
herbage

Do Advocaatova Zenitu to má hodně daleko

Reagovat
10

to teda, jsem zvědavej, jak to ohrozí jeho pozici, protože to jsou opravdu značný výbuchy...

Reagovat
smazaný uživatel

Spalletti po zápase: "Máme velkou šanci jít dále."

Reagovat
herbage

Třeba postaví Twente na oplátku Gazprom Arénu

Reagovat
smazaný uživatel

Hori? ....a suverenni jizda skupinou EL bylo vyhoreni? Tragedie byla vcerejsek a vypadnuti s Auxerre.

Reagovat
smazaný uživatel

Co z toho, že základní skupinu zvládnou suverénně, když pak v osmifinále dostanou takovou bídu. to je vyhoření.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhoreli akorat v jednom zapase a ty z toho delas tragedii.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadli už ostudně z Auxerre.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, to je ostuda no

Reagovat
10

slušnej náklep pro italský trenéry...doufám, že Mancini v tom City ještě dlouho vydrží

Reagovat
herbage

Uvidíme co za týden Ancelotti

Reagovat
10

v létě bude z čeho vybírat poptávka i nabídka tady nejspíš bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini, Capello, Trapattoni... Uz aby se vratili domu chlapci

Reagovat
10

Ancelotti a Spalletti k tomu a calcio vám zase bude nakopávat prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Capello a Trap uz planuji s trenovanim koncit tusim, takze to na moc nakopanych prdeli nevidim. Navic Trapattoni nejde moc s dobou, jsem z nej uz na nervy u tech mych Iru

Reagovat
herbage

Capello né, bude nám chtít ukrást Wilšíra

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní základní sestava Ajaxu má věkový průměr 22,5 let. A to jsou schopni odehrát vyrovnaný zápas, podle komentů mohli Spartaku naložit aspoň 2 nebo 3 branky. Klobouk dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnaný zápas? Ajax byl o třídu lepší

Reagovat
smazaný uživatel

No dokonce

Reagovat
AjaxFans

Tak to jsme zestátli,v lm to bylo 21.5 Ale v lize ty zkušenosti chybí,proto jsme na tom asi jak Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

City i Liverpool nehrali zadny beton ,byli lepsi specielne jak za Liverpool nastoupil Andy .Hrali daleko lepsi jak na Sparte a City take utocilo neustale o betonu tu muze psat jen nekdo kdo to nevidel a myslim , ze oba postoupi

Reagovat
Josifek

Paráda, Shity ven, shity ven!!

Villareal, Braga, Benfica -

Reagovat
Bayern +

Reagovat
clinger

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Péguy Luyindula Toto wonderkid z nedavnej minulosti este zije

Reagovat
FC Porto FC

Porto hrása 0:1 :) stím se už musí doma postoupit. Ten gol byl typický pro Guarína on snad ani jiné goly nedává :) Prudká střela před vápnem a GOOOOOL!

A musím pochválit i Benficu a Bragu

Reagovat
clinger

skvělé výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool podobně jako minulej rok bude chtít urvat EL v domácím prostředím, což minule sice vycházelo, ale neskutečně lituju venkovní fanoušky.

Reagovat
cristiano.K.

portugalské týmy překvapily, Twente no a hlavně Kyjev , byla Porta výhra zasloužená? Ajax má moc sympatickej tým,tam ta líheň je opravdu něco bohužel fotbal nemá logiku aneb když nedáš gol nemůžeš vyhrát

Reagovat
FC Porto FC

První poločas byla nuda ale víc šancí mělo CSKA druhej poločas sem neviděl

Reagovat
Biozdenda

Evropska liga je super, ze tu nejsou nejaci skalni fanousci, kteri by se hadali o sporne goly, nebo o spostu kravin, co s fotbalem nesouvisi. Resi se tu fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Spis tu nejsou 15lety deti jako u "fanousku" Chelsea a podobne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Mnozi tady sou mnohem skalnejsi fanousci nez tyhle

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze i UEFA konecne nasla poradnej system jak to hrat. Jak to bylo pred par lety, ze bylo pet tymu ve skupine nebo kolik a dvakrat si hral doma a dvakrat venku, to byla pekna blbost. Takhle se mi to libi. A leckdy jsou zapasy atraktivnejsi nez v LM.

Akorat nejvetsi nesmysl jsou ty brankovy rozhodci, zbytecny vyhazovani penez a jestle sem poradne nevidel ze by nekdy neco rozhodli, pokud teda vubec maji takovou pravomoc. To uz bych byl

radsi pro dva hlavni sudi, nez tohle. Jinak EL

Reagovat
Chazy

Dva hlavní sudí .... jeden penaltu uvidí, druhej ne a budeš volat po třetím, kterej je rozsoudí.

Reagovat
smazaný uživatel

ale houby, v hokeji to taky funguje bez problemu ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Největším favoritem na vítězství v EL je pro mě od začátku soutěže Porto.

Reagovat
smazaný uživatel

300. Pro výhru Villarealu v EL

Reagovat
smazaný uživatel

muzou bejt radi ze se stestim postoupili pres Neapol a ted taky dost stastnej zapas . Favoriti jsou jini .

Reagovat
Xavi

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit Petrohrad včera zklamal, když v prvním zápase osmifinále Evropské ligy prohrál v Enschede s tamním Twente 0:3. "I přes tuto porážku stále máme šanci postoupit. Věřím tomu a klidně bych si na to vsadil," řekl kouč Luciano Spalletti.

To je borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele