Anglická Premier League - souhrn 29. kola

05.03.2011, 15:43, aktualizováno 07.03.2011, 23:09
Komentáře a souhrny
Manchester United nezvládl ani zápas v Liverpoolu a prohrál 1:3. Tottenham veze jenom bod z Wolverhamptonu, Arsenal doma pouze remizoval se Sunderlandem, Chelsea zvládla pondělní dohrávku v Blackpoolu. Manchester City vyhrál nad Wiganem, Bolton a Fulham v závěru urvaly výhru 3:2, doma uspěl také West Ham, z venku vezou všechny body Everton a WBA...

Blackpool FC - Chelsea FC 1:3

07.03.2011 21:00

Góly: 86. Jason Puncheon - 20. John Terry, 63. Frank Lampard (pen.), 66. Frank Lampard

I relativně matný výkon stačil na Chelsea ke splnění úkolu. Obhájce titulu zvítězil na Bloomfield Road a přiblížil se první trojici. O vítězství rozhodl kapitán John Terry a dvěma góly Lampard. Torresovo čekání na gól pokračuje. Blackpool v závěru vstřelil alespoň čestnou branku a udržel si bilanci, že v každém domácím zápase letos skóroval.

Šance domácích na úspěch byly malé, především kvůli tomu, že chyběl klíčový kapitán Charlie Adam a útočník DJ Campbell. Carlo Ancelotti znovu vsadil na rozestavení 4-4-2, přičemž v útoku se vedle sebe poskládali Drogba s Torresem. Pravdou však je, že jim to spolu příliš nešlo.

V nevinně vyhlížejícím střetu s Drogbou v úvodu duelu si pravděpodobně přivodil zranění gólman Kingson, ale tehdy na sobě nedal nic znát a pokračoval ve hře. Především pak zneškodnil šanci hostů. Chelsea neměla takový tlak, jak se možná očekávalo. Její hra byla pomalá, bez nápadu, až to musel ve 20. minutě rozseknout po rohovém kopu kapitán John Terry, jenž hlavou otevřel skóre.

O pár minut později hrozili Blues znovu. Drogba patičkou našel Žirkova, ale proti němu dobře zakročil Evatt. Na pravé straně pak operoval Bosingwa a následná Torresova byla zablokována. Do třetice si pak vzal zakončení na starost sám portugalský bek a povedenou střelou nechal vyniknout Kingsona. Po více než půlhodině hry poprvé zahrozili také Tangerines. Puncheon si to z poloviny hřiště namířil přímo na bránu, obešel Luize a vystřelil relativně lehkou střelu, kterou však Čech pouze vyrazil a zachránila ho až tyč. Vzápětí v důležitém okamžiku uklouzl Bosingwa, ale John Terry ho zastoupil a Beattieho střelu zneškodnil.

Domácí v tu chvíli soupeře slušně tlačili. Další akce vyvrcholila Puncheonovou přihrávkou do šířky na Evatta, který chtěl překvapit Petra Čecha, ale ten za svá záda míč nepropustil a vyrazil ho. V nastaveném čase prvního dějství ještě po spolupráci s Essienem dobře vypálil Ramires, stav se ale již nezměnil.

Hned po restartu se Blackpool a Beattie dožadovali penalty po souboji s Bosingwou, ale sudí je nevyslyšel. Až po hodině hry pokutový kop skutečně odpískal. Kalou, který po deseti minutách nahradil zraněného Drogbu, pronikl do šestnáctky, kde ho fauloval Evatt a Frank Lampard mohl s přehledem zvýšit na 2:0. Uběhly jen dvě minuty a Frank Lampard starší sedící na tribuně mohl být na svého syna dvojitě hrdý. Kalou mu totiž poslal mezi obránci výtečnou přihrávku a záložník Chelsea se v zakončení nemýlil.

Pár minut nato opustil branku domácích Richard Kingson, na němž nejspíše nechal následky zmiňovaný střet z první půle a do branky vyběhl Halstead. V závěrečné desetiminutovce trochu překvapivě vyvinuli Seasiders hodně slušný tlak a špatná obrana Chelsea měla co dělat. Nejprve výtečně vyslal Puncheon na levé straně Phillipse, ale toho vychytal Čech. V 86. minutě už ale ani český gólman nestačil na střelu Puncheona, kterému nechal soupeř ve vápně obrovský prostor a 24letý křídelník toho využil.

Blackpool sice stále prohrával o dva góly, ale jakoby chtěl ještě manko stáhnout a nadále se hrnul před Čechovu svatyni. Vzápětí mohl skutečně přidat i druhou branku, Ormerod už si to před bránou šteloval na střelu, ale na poslední chvíli zakročil Terry a zablokoval ho. Po další nepřesvědčivém bránění hostů pálil Evatt, jenže nepřesně. Chelsea si tak nakonec do Londýna odváží vítězství 1:3 a tři body.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 3:3

06.03.2011 17:00

Góly: 20. Kevin Doyle, 40. Kevin Doyle (pen.), 87. Steven Fletcher - 30. Jermain Defoe, 35. Jermain Defoe, 48. Roman Pavljučenko

Kdyby Fletcher v samotném závěru nepřišel s vyrovnávací trefou, mohli bychom patrně hovořit o nejméně zaslouženém vítězství Spurs v sezoně. Halsey totiž Vlkům upřel zřejmě regulérní gól, navíc se Tottenham v poslední 30minutovce místy hodně křečovitě bránil. Londýňané se takto řadí po bok Manchesteru City, United a Chelsea - dalším horkým favoritům, kteří na Molineux nezvládli naplno bodovat.

Jestliže všichni aktéři na trávník vykročili s tím, že uctí památku Deana Richardse, povedlo se jim to dokonale. Jednak šlo o vyrovnané klání, v němž ani "sestupující" Wolverhampton nehrál žádné druhé housle, jednak padaly i překrásné góly. První z nich, který následoval pár slibných akcí Vlků, ale až tak pohledný nebyl. U jeho zrodu stál centr Henryho a především rozpačité vyběhnutí Gomese, před nímž ještě zvládl míč hlavou lehce tečovat Doyle - 1:0. Jenže první poločas se nesl ve znamení neustálého měnění směru útočení a v příštích minutách byl na svých ztečích efektivnější Tottenham. Navzdory předešlé formě se pak symbolem kohoutí plodnosti stal Jermain Defoe. Ten po půl hodině hry skryl svou střelu za obránce v oranžovém a v Premier League se trefil po dlouhém roce. Za pět minut navíc přispěchal s pohotovou kroucenou střelou, když Modrič těsně za velkým vápnem ztratil, a vymetl jí vzdálenější šibenici.

Ani to ale nebylo z prvního poločasu vše, do šaten totiž zkrátka musely oba celky odcházet za vyrovnaného stavu. Hutton proto v 39. minutě zatáhl za ruku Milijaše, těsně unikl červené kartě a ke všemu nechal Doylea zahrávat pokutový kop. Ten pak domácí útočník proměnil ve svůj druhý zásah v utkání, po zemi zacílil víceméně doprostřed klece. Stejným směrem pak krátce po pauze letěl i Pavljučenkův projektil, proto je s podivem, že Hennessey nezvládl zasáhnout. Ruský forvard obdržel přihrávku od Jenase, obratně se vmanévroval do ideální palebné pozice a pak zaskočil soupeřova brankáře ranou pod břevno.

Od té doby to už skoro vše bylo jenom a pouze o Wolves. V 65. minutě se například Gomesovi konečky prstů podařilo vytáhnout na tyč Milijašův pokus, který už vypadal, že směřuje do sítě. Nadějně vypadala i pozdější šance Fletchera, k němuž skrz Ebankse-Blakea propadl centr Doylea a on ho z dlouhého kroku poslal nad bránu. Hegemonii domácích pak jenom na chvilku utnul Bale, když využil nedorozumění Elokobiho s Henrym a zblízka slabší pravačkou pouze nastřelil Hennesseyho, pak se však zase pokračovalo v zajetých kolejích. Obzvlášť velký vzruch přinesla 80. minuta, kdy Gomes prohrál vzdušný souboj se Stearmanem a mohl akorát děkovat bohu (nebo sudímu Halseymu), že na něj byl odpískán faul. Wolverhampton se nicméně přesto dočkal, a také ze vzduchu. Poté, co Defoe přízemní ranou trefil brankovou konstrukci, Jarvis našel hlavu Fletchera a ten brilantně zakončil do Gomesova protipohybu.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester United 3:1

06.03.2011 14:30

Góly: 34. Dirk Kuijt, 39. Dirk Kuijt, 65. Dirk Kuijt - 90. Javier Hernández

Liverpool, Luis Suarez, Dirk Kuyt. Tři hlavní jména, která se dnes zapsala do análů dnešního zápasu na Anfield Road. První jmenovaný jako celek získal prestižní tři body, druhý jmenovaný vítězství režíroval a ten třetí ho sám vystřelil. Nizozemský útočník nasázel Van der Sarovi hattrick a Manchester United musí přijmout hořkou porážku 3:1.

Rudí Ďáblové sice šli do zápasu po prohře s Chelsea, ale věděli, že v sobotu zaváhal Arsenal, a tak opět mohli zvýšit náskok na čele tabulky. Příležitost však hrubě promarnili a naopak Liverpool se začíná probírat. Na hře hostů se podepsala absence stoperů, ve středu obrany dnes lepil díry vedle Smallinga Wes Brown. Vypíchnout by se mohl také výkon sudího Phila Dowda, jenž v prvním poločase poměrně citlivě posoudil ošklivé zákroky Rafaela a Carraghera, po jehož zákroku skončil zápas pro Naniho. Červenou kartu ale ani jednou ve prospěch fotbalu zkušený arbitr neudělil.

Ačkoliv všechny góly vstřelil Dirk Kuyt, rozdílovým hráčem dnes byl někdo jiný - Luis Suarez. Ten dnes jednoznačně potvrdil, proč za něj Liverpool Ajaxu vysázel 23 milionů liber a na Anfieldu zatím nemusí litovat. Už ve druhé minutě hrozil po Kuytově centru, ale tentokrát ještě nedokázal svůj finiš usměrnit. United na rychlý start soupeře odpověděli šancí Berbatova a Reina si oddechl, že Bulhar netrefil branku. Ve 25. minuta zasáhla defenzivní řady Liverpoolu nepříjemná zpráva, střídat musel zraněný Fabio Aurelio a Kenny Dalglish z lavičky vytáhl Kyrgiakose. Urostlý Řek se postavil vedle Škrtela a napravo se posunul Carragher. Nalevo pak Glen Johnson.

Než se stihla obrana Liverpoolu pořádně zorganizovat, málem inkasovala. Hlavičku Wese Browna ale nakonec dokázal na brankové čáře zastavit Raul Meireles. Rychlonohý Suarez na druhé straně neustále strašil obránce a ve 34. minutě předvedl úžasné sólo, které prvním gólem zakončil Kuyt. Uruguayský útočník postupně uvnitř vápna obešel Rafaela, Carricka i Browna, překonal Van der Sara a Kuyt mohl z metru doklepávat do odkryté klece.

Jen pět minut trval stav 1:0, pak Liverpool přidal druhý zásah. Obrana nedokázala odvrátit centr Suareze a Kuyt opět z hodně snadné pozice hlavičkou vstřelil druhý gól. Závěr druhé půle se nesl ve znamení ošklivých zákroků. Nejprve Carragher sestřelil Naniho, který musel střídat a také Rafael mohl být po zákroku na Lucase rád, že unikl červenému trestu.

Portugalského křídelníka nahradil Javier Hernandez a krátce po změně stran málem s Berbatovem vypracoval první branku hostů. Bulharského útočníka ale na čáře zastavil znovu Meireles. Ten se pak předvedl i na opačné straně hřiště, kde ho však po Kuytově pasu zlikvidoval Van der Sar. V 65. minutě už byl ale i nizozemský veterán krátký, ačkoliv gól jde částečně na jeho účet. Suarezův trestný kop totiž Van der Sar nedokázal udržet, pouze ho vyrazil před sebe a Kuyt v další jednoduché pozici už potřetí rozvlnil síť.

V poslední čtvrthodině se domácím fanouškům poprvé předvedl Andy Carroll, jenž konečně doléčil zranění, které si přinesl z Newcastlu a při střídání za Meirelese si vysloužil bouřlivé ovace. Anfieldem se v závěrečných minutách neustále nesl text známého "You'll Never Walk Alone" a radost fanouškům nezkazil ani Hernandez, který ve druhé minutě nastavení hlavou upravil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Manchester City - Wigan Athletic 1:0

05.03.2011 18:30

Góly: 38. David Silva

Manchester City sice nepředvedl bůhvíjaký hvězdný výkon, ale na těsné vítězství nad Wiganem to nakonec stačilo. O výhře rozhodl v prvním poločase David Silva, jehož střelu si Al-Habsi nechal propadnout mezi nohama.

David Silva byl jedním z nejlepších na hřišti a také zahájil první protiútok. Ve třetí minutě vyzval ke střele Yayu Tourého, kterého musel likvidovat Al-Habsi. Silva s Tourém a ještě Barrym pak byli vidět i v desáté minutě, kdy předvedli výtečnou kombinaci, na jejímž konci akorát Barryho zradilo zpracování.

Po přihrávce Vincenta Kompanyho se předvedl i domácí kapitán Carlos Tevez, který prošel mezi dvěma obránci, ale nakonec mířil těsně vedle. Vzápětí mířil podobně Silva a Citizens stupňovali tlak. Po půlhodině však mohl domácí nepříjemně zaskočit McCarthy, jenž využil výtečné práce Mosese, ale irský záložník nakonec úspěšný nebyl, jeho pokus zastavilo břevno. A za pár minut trestal Silva. Na levé straně se dostal do šestnáctky, vystřelil a na bližší tyči nachytal v nedbalkách Al-Habsiho, kterému míč trestuhodně propadl mezi nohama.

City si byli o něco lepší, nicméně pěti minut po změně stran je opět muselo zachraňovat břevno. Po rohovém kopu napálil míč do brány Alcaraz a všichni domácí borci jen sledovali, jak letí do břevna. Po hodině hry poprvé výrazněji prověřil Harta McCarthy a vybojoval roh. Na své šance však Wigan nedokázal dlouhé minuty navázat a ani Manchester City se v útoku příliš nečinil. Až v první minutě nastavení likvidoval ve vápně nebezpečně vyhlížející pozici Rodallegy Hart. Minut se nastavovalo více a Latics měli možnost na srovnání ještě v 94. minutě. Střídající Sammon si vyměnil míč s Rodallegou a svou střelou dokonce překonal Harta, jenže míč nakonec nezamířil do sítě. Citizens tak ukopali výhru 1:0.

Více informací k zápasu

West Ham United - Stoke City 3:0

05.03.2011 16:00

Góly: 21. Demba Ba, 30. Manuel da Costa, 83. Thomas Hitzlsperger

West Ham dnes hrál další důležitý domácí zápas, zvládl ho a po dlouhé době opustil poslední sestupovou trojku. Hammers porazili 3:0 Stoke a potvrdili, že pro záchranu v Premier League udělají všechno. Potters jen potvrdili, že venku jim to v poslední době vůbec nejde.

V úvodních minutách se sice snažil West Ham kombinovat, ale šance z toho nebyly. První příležitost si tak vypracovali hosté, Delap zleva nacentroval a na bližší tyči tečující Jon Walters nechal vyniknout Roberta Greena. Hrozba soupeře dokonale nabudila domácí borce, kteří se ve 23. minutě dostali do vedení. Mark Noble poslal parádní přihrávku na Dembu Baa, proti kterému sice vyběhl Wilson i gólman Begovič, ale nedohodli se, a tak mohl Ba zakončovat do prázdné branky. Od příchodu z Hoffenheimu se zatím tento Senegalec trefil čtyřikrát ve třech duelech.

Hostující obránci měli poměrně velké problémy a stopeři Wilson se Shawcrossem si během první půlhodiny vykoledovali žluté karty. Shawcrossův faul na Parkera navíc zařídil druhý gól West Hamu. Z výsledného trestného kopu totiž Hitzlsperger našel da Costu a ten zcela nebráněn hlavou zvýšil na 2:0. Třetí gól pak mohli přidat Hitzlsperger a Piquionne, ale ti nebyli tolik úspěšní.

I po změně stran však West Ham pokračoval v tlaku a Tomkinsovu hlavičku musela zastavovat tyč. Nebylo tak překvapením, že místo Pennanta přišel střed hřiště vyztužit Etherington. Změna Potters trochu prospěla a Greena ze střední vzdálenosti prověřil Delap. Komunikace před druhou brankou však nadále skřípala a špatná komunikace mezi Shawcrossem a Begoviče málem dovolila skórovat Coleovi, ale bosenský gólman nakonec skvěle zasáhl. Na hřiště se pak posílit ofenzívu Stoke vydali Jones s Fullerem, ale nic většího z toho nebylo.

Sedm minut před koncem pak definitivní pojistku za vítězstvím West Hamu udělal Hitzlsperger, když využil vyražené Piquionneho střely a napálil míč pod břevno. V závěru už defenzíva Hammers soupeře k ničemu nepustila a zápas skončil 3:0.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC 1:2

05.03.2011 16:00

Góly: 23. Leon Best - 31. Leon Osman, 36. Phil Jagielka

Everton vyhrál v St.James Parku 2:1 a dal zapomenout na špatné výsledky z předchozích kol. O osudu utkání se rozhodlo už v průběhu prvního poločasu, kdy se nejprve dostaly Straky do vedení, ale Everton záhy skóre dokonale otočil ve svůj prospěch.

Oba týmy mají ještě šanci promluvit do bojů o evropské poháry, a i proto bylo toto utkání nesmírně důležité. Straky začaly doma lépe a byly to ony, kdo se dostal po třiadvaceti minutách do vedení. Leon Best zblízka úspěšně hlavičkoval a domácí vedli - 1:0 pro Newcastle.

Everton ale záhy skóre otočil, nejprve zužitkoval Artetovu přihrávku Osman, ten se prosadil z oblasti značky pokutového kopu, a po něm vstřelil branku na 1:2 Jagielka. Stalo se tak pět minut po vyrovnávací trefě Osmana, standardní situaci krásně zakroutil na zadní tyč Baines a Jagielka už měl snadnou úlohu.

Newcastle chtěl ve druhém poločase vyrovnat a jeho převaha byla znatelná. Ameobi vyprášil Howardovy rukavice. Na druhé straně hlavičkoval z dobré pozice Saha, jenže byl hodně nepřesný. Zápas se odehrával ve vysokém tempu, jak Straky, tak i Toffies měli dost zajímavých šancí, ale diváci se další branky už nedočkali. Everton vyhrál v St.James Parku 2:1.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Blackburn Rovers 3:2

05.03.2011 16:00

Góly: 37. Damien Duff, 59. Damien Duff, 89. Bobby Zamora (pen.) - 45. Brede Hangeland (vl.), 65. Junior Hoilett

Dvě branky Damiena Duffa měly lví podíl na výhře domácího Fulhamu nad Blackburnem 2:0. Nebyly ale rozhodující, neboť Blackburn na ně vždy odpověděl, vítěznou branku má na svědomí proměněnou penaltou Bobby Zamora.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně atraktivní, hrál se dobrý zápas a bylo se na co koukat. Plejádu šancí odstartoval Johnson, ale stejně jako po něm jeho spoluhráči Duff, alespoň prozatím, a Baird na brankáře Robinsona nevyzráli. Blackburn to zkoušel prostřednictvím Robertse, ale ani on nebyl v zakončení úspěšný. Skóre se poprvé změnilo ve 31. minutě, Damien Duff se na malém vápně ideálně zorientoval a překonal Robinsona - 1:0 pro Fulham. Blackburn ještě zkoušel do konce první půlky vyrovnat a to se nakonec povedlo. Uvnitř pokutového území přesně vypálil Hanley a stanovil poločasový výsledek 1:1.

Po změně stran se Fulham znovu dostal do vedení a znovu zafungovala levačka irského záložníka Damiena Duffa. Bývalý hráč Chelsea se tentokrát prosadil přesně z hranice pokutového území, na jeho střelu byl Robinson krátký - 2:1 pro Fulham.

Ani teď na sebe nenechala odpověď Blackburnu příliš dlouho čekat. David Hoilett se trefil podobně jako před ním Hanley a bylo znovu vyrovnáno, tentokrát 2:2. Vyrovnané utkání pokračovalo a skóre se mohlo přelít na obě strany. Nakonec se přelilo na tu domácí a rozhodl o tom okamžik minutu před koncem hrací doby. Hanley poslal k zemi Hughese a Bobby Zamora nařízenou penaltu proměnil. Fulham doma zvítězil po přestřelce 3:2 a bere tři body.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Aston Villa 3:2

05.03.2011 16:00

Góly: 45. Gary Cahill, 75. Gary Cahill, 86. Ivan Klasnić - 15. Darren Bent, 64. Mark Albrighton

Téměř devět let čekal Bolton na okamžik, kdy před vlastními diváky vyprovodí Aston Villu. Dnes to znovu vypadalo na hladké představení hostů, nicméně neproměněná penalta vše zlomila. Po třech zápasech tak Villans zůstávají bez bodu, Trotters vyhráli na domácí půdě potřetí za sebou.

Bolton nastoupil s chutí do ofenzívy a možná i proto se už ve třetí minutě procpal přes okénko v obraně Bent sám před brankáře. Jenže po nepovedené kličce vůbec nezahrozil. To defenzíva hostů byla pozorná a po čtvrthodince hry tak zimní posila Villans mohla otevřít skóre.

Walker se díky zrychlení dostal do šestnáctky, v malém vápně nedosáhl na míč Cahill a volný Bent měl metr před sebou prázdnou branku. Do třetice se anglický kanonýr se štěstím dostal k hlavičce po centru Albrightona a rozezněl tyč bezbranného Jaaskelainena.

Ve 27. minutě se ozvali domácí, jenže po centru Daviese poslal Sturridge hlavou míč mimo. Aston Villa bránila úspěšně až do druhé minuty nastavení první půle. Před Elmanderem ještě zvládl Baker odklidit míč na roh. Z něj však Martin Petrov našel Cahilla, který hlavičkou překvapil Friedela.

Pět minut po změně stran dostal výtečný pas za obranu od A. Younga Bent, ten svou prudkou střelu namířil pouze do míst, kde byl Jaaskelainen připraven. Brzy poté centroval zprava Albrighton a na zadní tyči zakončoval do protipohybu brankáře Downing, jen o centimetry minul.

Plejáda stoprocentních šancí pokračovala po dalším centru talentu z Birminghamu. Před prázdnou brankou si míč zpracoval Bent, ale z malého vápna trefil pouze nohu Wheatera, aby dorážku Younga vyrazil finský brankář.

Pravá lajna ovšem nadále patřila hostům. V 65. minutě tak centroval Downing a osamocený Albrighton opřel míč o zem, aby rozvlnil síť těsně pod břevnem. Samozřejmě z pravé strany vniknul do vápna i Ashley Young, který si zkušeně došel pro penaltu za faul Wheatera. Sám postižený však kopnul ledabyle a Jaaskelainen vyrazil.

Letošní tristní obrana rohových kopů se Ville znovu vymstila čtvrthodinky před koncem řádné hrací doby. Hlavičku Cahilla ještě Friedel vytěsnil, na dorážku levačkou už ovšem nedosáhl. A domácí se dočkali obratu v samém závěru, když odvrácený roh vrátil do vápna Sturridge, Walker nešťastně hlavičkou vrátil míč před bránu a Klasnić v těžké pozici propálil vše, co mu stálo v cestě.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Sunderland AFC 0:0

05.03.2011 16:00

Góly: -

Arsenal nedokázal využít zaváhání Manchesteru United a doma jen remizoval 0:0 se Sunderlandem. Oba týmy měly několik vynikajících příležitostí, branka ale nakonec k vidění nebyla.

Sunderland měl sice první vážnější zápasu, ale první poločas byl víceméně v režii Arsenalu, který měl několik více než dobrých příležitostí na skórování. Tak tedy nejprve pálil vedle Richardson a pak měli zajímavé šance Bendtner s Nasrim. Francouz Nasri prošel až do malého pokutového území, ale trefil jen boční síť branky Sunderlandu. Za chvíli byl Nasri znovu v akci, ale brankář Mignolet lapil míč do náruče. Zajímavý střelecký pokus přes hlavu zkoušel Bendtner, Mignolet byl znovu připraven. Mignolet vyhrál i druhý minisouboj s Bendtnerem, když předvedl fantastický zákrok.

Ve stejném tempu se pokračovalo i po změně stran. Arsenal útočil, ale branku ne a ne vstřelit. Deset minut před koncem se osmělili také hosté a Arsenal měl velké štěstí, že neinkasoval. Welbeck pořádně protáhl Szczesnyho a na polského brankáře nevyzrál ani Henderson. Poslední minuty patřily jednoznačně Gunners, dokonce se jim podařilo vstřelit kýžený gól, jenomže z ofsajdu. Závěrečný tlak v regulérní branku nevyústil a Arsenal tak jenom remizoval se Sunderlandem 0:0.

Více informací k zápasu

Birmingham City - West Bromwich Albion 1:3

05.03.2011 13:45

Góly: 48. Jean Beausejour - 47. Youssouf Mulumbu, 58. James Morrison, 72. Paul Scharner

Birmingham možná minulý týden triumfoval v Carling Cupu, jenže v ligové soutěži to je bída. Brums dnes na domácí půdě podlehli West Bromwichi Albion a dokonce klesli na sestupové pozice, ačkoliv mají dva zápasy k dobru. Naopak Baggies si v sestupových bojích pomohli.

Góly sice dnes na St. Andrews' padaly až ve druhém dějství, ale nakonec byly celkem čtyři. První poločas nebyl zrovna pohledný, domácí borci navíc nevypadali příliš svěže. Ani WBA se ale v první pětačtyřicetiminutovce příliš nevyznamenalo. Nejvíce hrozil domácí útočník Camerone Jerome. První slabá střela branku netrefila a mezi tři tyče nezamířila ani následná hlavička.

Z nudy fanoušky vytrhl až úvod druhého dějství. Už po dvou minutách prostrčil ve vápně střídající Odemwingie na Mulumbua a konžský fotbalista otevřel skóre. Vedení hostů ale trvalo jen několik desítek sekund, na druhé straně totiž okamžitě srovnal přesnou ranou zblízka Beausejour. Jednoduchá akce Carra s Bowyerem, zakončení Beausejoura a vyrovnání bylo na světě.

Stav 1:1 ale vydržel jen deset minut. Záložník Morisson obdržel míč od Reida, příliš se nerozpakoval a parádní ranou poslal Baggies do vedení. Pojistit vedení hostů mohl po střele Chrise Brunta odražené od tyče Odemwingie, jenže to by musel z několika metrů trefit odkrytou klec. Třetí gól ale West Brom nakonec přeci jen dal, v 72. minutě uklidil do branky z velkého úhlu Paul Scharner.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United29179363:3060
2.Arsenal FC28176557:2757
3.Manchester City29158645:2553
4.Chelsea FC28156751:2451
5.Tottenham Hotspur28139641:3448
6.Liverpool FC291261139:3642
7.Bolton Wanderers291010942:4040
8.Sunderland AFC29911933:3538
9.Newcastle United29991144:4136
10.Everton FC28812837:3736
11.Fulham FC29714832:3135
12.Stoke City291041532:3834
13.Aston Villa29891237:5033
14.Blackburn Rovers29951537:4932
15.Blackpool FC29951543:5832
16.West Bromwich Albion29881339:5432
17.West Ham United297101236:4931
18.Birmingham City27612926:3830
19.Wolverhampton Wanderers29851634:4929
20.Wigan Athletic295121227:5027

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1008)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele