Bundesliga - souhrn 26. kola

11.03.2011, 22:23, aktualizováno 13.03.2011, 19:26
Komentáře a souhrny
Dortmund ani napodruhé v sezoně nevyzrál na Hoffenheim a tentokráte prohrál 0:1, Leverkusen v neděli uspěl v Mainzu a stáhl ztrátu na devět bodů. Bayern šesti góly zesměšnil Hamburk, 1. FC Köln zase rozstřílel Hannover. V závěru urvaly výhru Schalke, Stuttgart a především Norimberk s Kaiserslauternem. Werder v nastavení přišel o výhru nad Gladbachem.

FC St. Pauli - VfB Stuttgart 1:2

13.03.2011 17:30

Góly: 19. Fabian Boll - 24. Zdravko Kuzmanović, 88. Sven Schipplock

Veledůležité utkání v souboji o záchranu zvládl lépe Stuttgart a odváží si z Millerntoru hodně cenné tři body. Svěřenci Bruna Labbadii se tak bodově vyrovnali právě se svým dnešním soupeřem, se kterým navíc mají lepší vzájemné zápasy.

Oba týmy vědomi si důležitosti tohoto utkání začali zápas poněkuď opatrně, postupem času ale začali přecejen přebírat iniciativu domácí. V sedmé minutě se ke střele odhodlal Bruns, ale prostor tří tyčí trefit nedokázal. O tři minuty později rozehrával Bruns standardní situaci, v pokutovém území ale dobře zasáhl Biedermeier a poslal balóndo bezpečí.

V 19. minutě poslal dlouhý míč do pokutového území Volz, k balónu se dostal nikým nehlídaný Boll a z malého vápna uklidil míč k pravé tyči mimo dosah Ulricha - 1:0. Reakce VfB přišla vzápětí, Molinaro centroval do pokutového území, kde zakončoval Hajnal, ale Kessler předvedl výborný zákrok a míč vyrazil. Vyrovnání přišlo ve 24. minutě, po standardní situaci Hajnala střílel z uctihodné vzdálenosti přesně do pravého dolního rohu Kesslerovi branky Kuzmanović - 1:1. Do konce prvního poločasu ještě nebezpečně pálil Gentner, ale Kessler neměl s jeho ránou výraznější potíže.

Po změně stran střílel z velké dálky nebezpečně Bartels, ale Ulreich předvedl výborný skok k pravé tyči a balón vyrazil. Domácí byli i nadále lepším týmem, ale nedokázali svou snahu přetavit v nějaké vážnější příležitosti. V 59. minutě rozehrával standardní situaci Takyi, Ulrich ale mohl i nadále zůstat v klidu, žádné větší nebezpečí to pro něj neznamenalo.

V sedm minut později napřáhl těsně za pokutovým územím Kuzmanović a povedenou ranou k pravé tyči protáhl Kesslera. Za chvíli střílel na druhé straně Okazaki, jeho střelu ale zablokoval dobře postavený Thorandt. V 88. minutě přišel rozhodující okamžik zápasu, Thorandt nechal Schipplockovi příliš prostoru, ten neváhal a z hranice pokutového území zamířil přesně do pravého dolního rohu domácí branky - 1:2.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0:1

13.03.2011 15:30

Góly: 82. Renato Augusto

Leverkusen zásluhou trefy Augusta zvládl důležité utkání na Bruchwegu a využil tak včerejší zaváhání vedoucí Borussie Dortmund, které se přiblížil na rozdíl devíti bodů.

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu, a tak se hrálo především ve středu hřiště bez nějakých výraznějších šancí na obou stranách. První možnost na ohrožení branky si vybojovali hosté, Ballack ovšem ze zajímavé standardní situace trefil pouze zeď. Na druhé straně utekl Reinartzovi Schürrle, situaci musel nakonec vyřešit včasným výběhem Adler.

Ve 24. minutě zastavil slibně rozjetou akci Schürrleho rukou Hyypiä, k následné standardní situaci se postavil Ivanschitz a povedenou ranou jen těsně minul levý horní roh Adlerovi branky. O pět minut později zasahoval proti zakončení Schürrleho z bezprostřední blízkosti znovu Adler. Za dalších pět minut předvedl pěknou individuální akci Schürrle, po překonání hostující obrany ale střílel hodně nepřesně.

Hned z protiútoku přišla příležitost na druhé straně, za pokutovým územím napřáhl Schwaab a povedenou přízemní ranou trefil pravou tyč Wetklovi branky. Ve 38. minutě napřáhl ke střele Vidal, ránu nakonec tečoval těsně nad břevno Svensson. Největší příležitost prvního poločasu přišla ve 43. minutě, po standardní situaci Schwaaba hlavičkoval pod břevno Bender, Wetklo ale předvedl parádní reflex a balón uklidil do bezpečí.

Po změně stran provedl hostující kouč Jupp Heynckes změnu, místo nevýrazného Sama poslal na trávník Derdiyoka. V 53. minutě přistrčil Augusto do strany Ballackovi, jeho povedenou střelu ovšem zablokovala domácí obrana. Poté přišla změna i u domácích, Ivanschitze vystřídal Allagui. Ten se hned po svém příchodu tlačil do zajímavé příležitosti, na poslední chvíli před ním ale odvracel míč do bezpečí Reinartz.

V 64. minutě se po přihrávce Augusta dostával do zajímavé střelecké pozice Vidal, udělal ještě udělal kličku Zabavníkovi, ale potom střílel hodně nepřesně. O minutu později přišla další velká příležitost hostů, Augusto tentokrát dobře našel rozběhnutého Kießlinga, ten si pohlídal ofsajdové postavení a z úhlu postupoval sám na Wetkla, překonat ho ale nedokázal.

V 69. minutě přišla velká možnost na druhé straně, po ose Fathi - Fuchs se dostal k míči v pokutovém území Schürrle, ale z ideální pozice nedokázal zamířit přesně. Rozhodující okamžik zápasu přišel sedm minut před koncem. Wetklo posílal míč nakrátko Svenssonovi, toho ale o balón obral napadající Augusto a nechytatelnou střelou pod břevno poslal míč do sítě - 0:1.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:1

12.03.2011 18:30

Góly: 39. Sandro Wagner - 90. Dante

Blízko blizoučko byl Werder druhé výhře v řadě a velkému kroku vstříc záchraně. Proti Mönchengladbachu si vypracoval dostatek šancí, jenže proměnil jen jednu a v nastavení inkasoval. Zítra se tak jeho náskok na sestupové pozice může zmrsknout na jediný bod, zatímco Borussia i přes šťastnou remízu zůstává poslední.

Brémští začali mnohem lépe, investovali do hry spoustu úsilí a v osobních soubojích se jim vedlo výrazně lépe než soupeři. Už ve třetí minutě málem Weserstadion slavil, když po centru Silvestreho hlavičkoval Wagner, hostující brankář Bailly ale dokázal projektil vyrazit na tyč. Další příležitost měl po čtvrthodině Bargfrede, zcela sám před gladbachskou svatyní ale prakticky jen nastřelil Baillyho, který si pak mohl oddychnout, když po jednom z četných rohových kopů šla hlavička Mertesackera těsně vedle.

Oproti tomu zcela vedle bylo deset hostů v poli a bezgólový stav trval jen díky Baillymu, který vyboxoval ránu Bargfredeho. Ve 39. minutě byl ale už i on bezmocný, to když pilný Pizarro centrem z pravé strany našel za obranou Wagnera a jeho hlavička do protipohybu snad už přesnější být nemohla - 1:0. Do přestávky pak mohli Werderaner dokonce zvýšit, Borowski ale trefil jen břevno a dorážející Prödl z ostrého úhlu přesně nezacílil.

Ve druhém poločase již domácí tým tolik netlačil, hosté ale až na nepřesnou ránu Neustädtera byli naprosto bezzubí. Nový impuls pak do brémské hry přinesli střídající Marin s Arnautovićem a oba mohli rozhodnout, zvlášť šance druhého jmenovaného volala po gólu, ale rakouský útočník v tísni jen otřel míč o tyč. Ještě předtím pálil na druhé straně po pěkné kolmici Reus a Wiese se poprvé v zápase mohl vyznamenat. Čisté konto ale neudržel, na začátku druhé minuty nastavení si Arangovu standardku našel na přední tyči Dante a hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 1:2

12.03.2011 15:30

Góly: 22. Mario Mandžukić - 45. Philipp Wollscheid, 90. Per Nilsson

Norimberk si díky trefám obránců Wollscheida s Nilssonem veze tři body z Volkswagen Areny a opět se tak přiblížil k účasti v evropských pohárech. Vlci si naopak vyměnili pozici s Kaiserslauternem a klesli na barážovou příčku.

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, první možnost na vstřelení branky si vypracovali ve druhé minutě domácí. Pekaríkův centr z pravé strany se nečekaně zatočil na bránu a Schäfer tak musel míč vyrážet na roh. Ve 14. minutě musel hostující brankář vytáhnout další zákrok, tentokrát proti hlavičce Mbokaniho. Ve 22. minutě už ovšem udeřilo, Pekarík z pravé strany odcentroval a Mandžukić umístil míč k pravé tyči mimo dosah Schäfera - 1:0.

V té době začal tlak VfL slábnout a iniciativu začali přebírat hosté. První náznak šance přišel po půlhodině hry, Benaglio si ale se střelou Ekiciho poradil. Ve 38. minutě posílal z levé strany centr do pokutového území Pinola, míč si našel Eigler, ale z dobré pozice mířil hodně nepřesně. Vzápětí mohl zvýšit na druhé straně Diego, ale svou střelou nedokázal trefit prostor tří tyčí. Pasivita Vlků si nakonec vybrala svou daň v nastaveném čase prvníhoho poločasu, standardní situaci rozehrával Ekici, na míč si naběhl Wollscheid a hlavičkou k pravé tyči vyrovnal - 1:1.

Po změně stran se hrálo převážně ve středu hřiště, hra byla i díky množství faulů často kouskovaná a postrádala tak tempo. Ojedinělou příležitost si v 55. minutě vypracovali hostující hráči, po rychlém protiútoku, který potáhl Pinola s Ekicim se k míči dostal Chandler, ten neváhal a povedenou střelou prověřil připravenost Benaglia, to bylo ale tak všechno. O sedm minut později přišla šance na druhé straně, ale Schäfer si s centrem Pekaríka poradil.

V 70. minutě přistrčil Cícero Mandžukičovi, s jeho střelou na zadní tyč ovšem neměl hostujíí brankář větší potíže. S přicházejícím koncem zápasu opět sílil tlak domácích, ti se dokonce v 84. minutě dočkali gólu, ten ovšem sudí Guido Winkmann kvůli ruce Grafiteho neuznal. Tři minuty před koncem nejprve nedokázal Schäfera překonat Mandžukić, následně ještě střílel těsně vedle Cícero. Vlci tak možnost na vstřelení vítězné branky odmítli a příležitosti se tak chopili hosté. Ekici rozehrával v nastaveném čase rohový kop, na míč si vyskočil Nilsson, jenž byl v té době na trávníku po vystřídání zraněného Cohena sotva minutu a poslal ho nechytatelně do sítě - 1:2.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - SC Freiburg 2:1

12.03.2011 15:30

Góly: 34. Adam Nemec, 90. Erwin Hoffer - 21. Adam Nemec (vl.)

Kaiserslautern se vykoupil alespoň na pár chvil ze sestupového zajetí brankou v posledních vteřinách. Freiburg proteklo utkání mezi prsty a jeho odstup na páté místo se tak zvětšil.

Podle očekávání vstoupili do utkání v bouřlivé atmosféře lépe domácí, nicméně dva Hlouškovy nebezpečné centry z volných kopů úspěch nepřinesly, byť po jednom nepříjemně hlavičkoval vedle Adam Nemec.

Ten se dokázal prosadit ve 22. minutě, ale naneštěstí pro něj do vlastní sítě. Prodloužil totiž míč po volném kopu Bastianse za sebe tak nešťastně, že kulatý nesmysl skončil až za zády brankáře Trappa a hosté se tak dostali do překvapivého vedení.

Lautern se pokusil o okamžitou odpověď a byl jí velmi blízko. Baumann vyrazil centrovaný míč jen za sebe, ten se pak dostal k Iličevićovi, který orazítkoval tyč a dorážející Dick branku přestřelil. Odpověď ale vyšla ve 34. minutě. Iličević na penaltě našel Adama Nemce, který uklidil míč k tyči a konečně se tak trefil do správné branky.

Kaiserslautern mohl otočit utkání ještě před odchodem do šaten, jenomže to by nesměl dvakrát zaúřadovat Baumann - nejprve zlikvidoval hlavičku Abela, následnou dorážku Dicka jako poslední instance zastavil Makiadi a pak znovu zaúřadoval právě Baumann.

Na rozuzlení utkání si muselo počkat 41 tisíc diváků na stadionu Fritze Waltera až do druhé minuty nastavení. Hloušek předal míč do lepší pozice k centru Dickovi, ten naslepo nacentroval do šestnáctky, kde na poslední chvíli nepochopitelně odstoupil Barth od Erwina Hoffera, pro nějž již nebylo problém zpracovat si míč na prsa a nekompromisní ránou rozhodnout o první výhře Lauternu od 18. prosince loňského roku, kdy svěřenci Marca Kurze v rámci 17. kola uspěli v Brémách.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hamburger SV 6:0

12.03.2011 15:30

Góly: 40. Arjen Robben, 47. Arjen Robben, 55. Arjen Robben, 64. Franck Ribéry, 79. Thomas Müller, 85. Heiko Westermann (vl.)

Ne že by v Mnichově byly problémy rázem zapomenuty, ovšem pádnější reakci na tři porážky v řadě nemohl Bayern předvést. V tradičním souboji jihu proti severu doslova smetl Hamburg půltuctem branek a výborně se naladil na úterní odvetu Ligy mistrů proti Interu.

Úvod utkání ale nebyl z domácí strany úplně suverénní a HSV se hra na rychlé kontry celkem dařila. V desáté minutě pálil Petrić a Kraft musel předvést velmi dobrý zákrok, na druhé straně bylo poprvé živo o šest minut později, po Robbenově standardce a hlavičce Gómeze se fantastickým zákrokem prezentoval Rost. Prakticky nově utvořená obrana v čele s van Buytenem ovšem netvořila pro mnichovskou hru ideální základ a toho mohl využít například Guerrero, který ovšem svojí akci nedotáhl do zakončení.

Zhruba úvodní půlhodinu bylo dění na hřišti vyrovnané, poté ale začal bavorský kolotoč. Gómez si poradil s Westermannem i Rostem, následně ale zblízka lajdácky trefil jen tyč a o okamžik později ho střelou do břevna napodobil Müller. Chvíli nato trefil brankovou konstrukci také van Buyten a ve 40. minutě již přišlo to, co přijít muselo. Ribéry s Robbenem využili volného prostoru na levé straně, prve jmenovaný přihrával a druhý tvrdě pálil pod břevno - 1:0.

Pokud ještě o přestávce hosté cítili šanci na bodový zisk, tak po pár minutách museli kapitulovat. Hned v 47. minutě zahrál Robben volný přímý kop na zadní tyč, kde míč minul na hranici ofsajdu pohybující se Gómez a kulatý nesmysl i přes Rostovu snahu zapadl do sítě - 2:0. Hamburští byli naprosto demoralizováni a postupem času to s nimi bylo jen a jen horší. V 53. minutě Robben ještě branku přestřelil, dvě minuty nato mu ale předložil míč na zlatém podnose Ribéry a nizozemský šutér do prázdné branky završil hattrick - 3:0.

Domácí poté lehce zvolnili a před Ligou mistrů byli šetřeni Gustavo, Gómez a Robben, posledně jmenovaný ale ještě před svým vystřídáním vyslal do křídla Ribéryho, který přesprintoval Kačara a povedeným lobem přehodil bezmocného Rosta - 4:0. HSV bylo zralé na ručník a další branku dostalo v 79. minutě, to po neodvráceném rohovém kopu přihrál Altintop nalevo Müllerovi a ten zvýšil již na 5:0.

Hosté z přístavního města si ale museli vypít kalich hořkosti do dna a pět minut před koncem dostali šestý "kousek". Neudržitelný Ribéry si pohrál s Kačarem a ostře nacentroval do středu šestnáctky, kde se míč odrazil od hamburského kapitána Westermanna a jeho vlastní branka tak uzavřela skóre na konečných 6:0. Bayern se tak minimálně do zítřka dostal na čtvrtou příčku a na tu třetí ztrácí jen dva body, zatímco HSV čeká už jen boj ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:1

12.03.2011 15:30

Góly: 45. José Manuel Jurado (pen.), 84. Angelos Charisteas - 70. Georgios Tzavellas

Zápas Schalke s Frankfurtem nesliboval zrovna nejzajímavější podívanou, ve Veltins-Areně ale přeci jen došlo v tomto směru k překvapení a diváci se rozhodně nenudili. Domácí Schalke navíc poprvé bezprostředně po pohárovém úspěchu zabralo i v lize, zatímco Eintracht konečně vsítil svoji první jarní branku.

Začátek partie přitom vypadal tak, jako herní projev těchto dvou celků v mnoha letošních utkáních - málo pohybu, tempo téměř nulové, kreativita naprosto nulová. První půlhodina tak nabídla jen jednu živější scénu, to když Altintop přešel přes Uchidu a otestoval pozornost Neuera, což učinil i za okamžik dalekonosným přímým kopem Caio.

S blížícím se koncem první půle ale začali Königsblauen přidávat na plynu a po chybě jejich bývalého brankáře Fährmanna mohli vést, hosty ale proti Gavranovićově střele spasil Jung. Strážce hostujících tyčí si pak poradil i s pokusem Klugeho, v poslední minutě prvního dějství si ale při rozehrávce ze země nevšiml číhajícího Raúla, kterého tak musel posléze faulovat a nařízený pokutový kop suverénním způsobem proměnil další Španěl Jurado - 1:0.

Po změně stran Schalke na soupeře lidově řečeno lehlo a chtělo rozhodnout, proti byl ale Fährmann, který nejprve zneškodnil Farfánovu napůl střelu, napůl centr, poté uzmul míč Gavranovićovi ve vyložené pozici a nakonec si poradil i se střelou Uchidy z úhlu. Po hodině hry ale předvedl další lapsus, Uchidův centr neudržel, jenže Gavranović prázdnou branku přestřelil.

V 64. minutě mohl trestat střídající Gekas, jenže z ideální pozice jen nabídl míč Neuerově náruči, zatímco na druhé straně vychytal Fährmann podruhé Farfána. V 70. minutě se už ale dočkal Eintracht, po více než 800 minutách skóroval a to celkem kuriózně. Tzavellasův sedmdesátimetrový pas Gekas sice nezpracoval, naprosto tím ale zmátl Neuera a balon tak bez dalšího přičinění doskákal až do sítě - 1:1. Na body ale frankfurtští přece jen nedosáhli, Neuer tentokrát míč nakopl dopředu, kde chyboval Russ a střídající Řek Charisteas svým prvním dotykem s míčem v královskymodrém dresu rozhodl o vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:0

12.03.2011 15:30

Góly: 63. Vedad Ibišević

Hoffenheim nakonec dovedl utkání do vítězného konce a po dlouhé době tak opět slaví zisk tří bodů. Dortmund naopak přerušil osmi zápasovou sérii bez porážky, v čele tabulky má ovšem i nadále dvanáctibodový náskok na druhý Leverkusen.

V prvních minutách byli aktivnějším týmem domácí, ale žádnou výraznější šanci si vytvořit nedokázali, naopak na druhé straně se do zakončení tlačil Piszczek, na poslední chvíli se mu ale do cesty postavil Vorsah a odkopl míč do bezpečí. V osmé minutě napřáhl za pokutovým územím Sahin, povedenou ranou ale trefil pouze Braafheida, k odraženému míči se dostal Götze, jenž následně hledal na zadní tyči nabíhajícího Santanu, ten na balón jen těsně nedosáhl.

O čtyři minuty později přišla gólová příležitost na druhé straně. Salihović z levé strany odcentroval, na malém vápně si na míč vyskočil Ibišević a povedenou hlavičkou směřoval balón do brány, Weidenfeller ale předvedl skvělý reflex a na poslední chvíli míč vytěsnil. Za dalších pět minut napřáhl z dálky Rudy, ale jeho skákavá střela nezamířila mezi tři tyče. Potom ještě pálil Vukčević, s jehož ranou si pro změnu poradil Weidenfeller.

Po půlhodině hry přišla pohledná kombinační akce BVB, míč se po ose Sahin - Großkreutz - Lewandowski - Götze dostal do pokutového území k Barriosovi, ten už ale v tísni zakončit nedokázal. O chvíli později předvedli hostující hráči další povedenou akci. Götze přitukl ve středu hřiště Sahinovi, ten z první vyslal pěknou dlouhou přihrávku na rozběhnutého Schmelzera na levé straně, ten následně centroval do pokutového území, kde na míč sice nedoskočil na přední tyči Barrios, ale z druhé vlny dobíhající Lewandowski už zakončit dokázal, ovšem placírkou branku vysoko přestřelil. Těsně před koncem prvního poločasu musel po srážce s Beckem opustit hřiště Bender, na jehož místo přišel da Silva.

Po změně stran přišla další velká možnost domácích, Ibišević dostal na hranici ofsajdu míč od Salihoviće a přes bránicího Santanu střílel ke vzdálenější tyči, Weidenfeller byl ale na místě a balón vyrazil. V 54. minutě předvedl pěknou individuální akci Schmelzer, s míčem se dostal až před soupeřovo pokutové území, kde napřáhl a povedenou ranou směřující do pravého horního rohu protáhl Starkeho.

Vzápětí přišla zajímavá možnost na druhé straně, po kombinaci s Götzem střílel těsně nad da Silva. V 63. minutě už ale udeřilo, Ibišević nejprve celou akci rozehrál přihrávkou do strany na Becka, následně si naběhl do pokutového území a přízemní střelou k pravé tyči usměrnil míč do brány - 1:0. O deset minut později mohlo BVB vyrovnat, na roh Götzeho si naběhl Subotić, ale mířil těsně nad bránu.

Deset minut před koncem rozehrával další standardní situaci Salihović a Ibišević hlavičkoval jen těsně vedle. O chvíli později byl domácí útočník opět v hlavní roli, povedenou střelou ovšem trefil pouze břevno Weidenfellerovi branky. V závěru měli na kopačkách vyrovnání Barrios se Santanou, ale ani jeden z nich se prosadit nedokázal a tak domácí slaví zasloužené tři body.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hannover 96 4:0

11.03.2011 20:30

Góly: 36. Petit, 60. Lukas Podolski, 79. Milivoje Novakovič, 89. Milivoje Novakovič

Utkání dvou rozdílných poločasů bylo k vidění na RheinEnergieStadionu v Kölnu. Domácí Kozlové v úvodním dějstvím proti Hannoveru tahali za kratší konec, díky opět skvělému Rensingovi ale udrželi čistý štít a dokonce se dostali do vedení, které po změně stran výrazně zlepšeným výkonem nechali narůst až do čtyřgólového rozměru.

Dolnosasové vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů a do tohoto tak vstoupili s patřičným sebevědomím, předváděli rychlou, efektivní hru a bez problémů využívali domácích nepřesností. Největší příležitost si připsal Schlaudraff, který po přihrávce od Stindla obehrál Pezzoniho, následně ale našel svého mistra v Rensingovi, který stejně jako před týdnem v Dortmundu předváděl skvělé zákroky a vyznamenal se například při střele Rausche.

Na druhé straně ojediněle zahrozil Podolski a poté se proti ráně Eichnera vytáhl i hostující brankář Zieler. Když pak úroveň partie trochu klesala dolů, tak pořádně zahřmělo. Ve 36. minutě fauloval Haggui Podolského těsně před pokutovým územím a následný přímý kop umístil k pravé tyči Petit - 1:0.

Další šok pro hosty přišel krátce po přestávce, kdy musel kvůli problému s ramenem vystřídat Zieler a mezi tyčemi jej tak nahradil zkušenější Fromlowitz. Ten byl svědkem toho, jak jeho tým ztrácí půdu pod nohama, a brzy musel předvést pohotový zákrok, kdy jej málem překonal vlastní obránce Pogatetz. V 60. minutě ale již domácí zvýšili svůj náskok, to si na přihrávku naběhl Podolski a po kličce Fromlowitzovi v pohodě zakončoval - 2:0.

Hannoverští byli naprosto konsternováni, jejich nápaditá hra z prvního poločasu zmizela pryč, místo toho byly na hřišti k vidění jejich chyby a dominance domácího týmu. Ten definitivně rozhodl o své výhře v 79. minutě, kdy Podolski oslovil Novakoviće a ten do prádzné branky zvýšil již na 3:0. Tím bylo již po zápase, ne však pro slovinského kanonýra - ten si ještě v předposlední minutě naskočil na centr Chihiho a uzavřel na konečných 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund26194353:1561
2.Bayer Leverkusen26157454:3452
3.Hannover 9626152937:3647
4.Bayern Mnichov26136757:3345
5.1. FSV Mainz 05261411141:3343
6.1. FC Norimberk26126841:3342
7.SC Freiburg261141133:3637
8.Hamburger SV261141137:4237
9.TSG Hoffenheim2699842:3736
10.Schalke 0426961131:3133
11.1. FC Köln26951235:4332
12.Werder Brémy26781134:5229
13.VfB Stuttgart26841445:4828
14.1. FC Kaiserslautern26771235:4328
15.Eintracht Frankfurt26841425:3628
16.FC St. Pauli26841428:4528
17.VfL Wolfsburg26681230:3926
18.Borussia Mönchengladbach26651538:6023

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hannover do LM

Reagovat
Y.N.W.A

se záporným skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

btw, ten sestup by Stuttgartu slušel

Reagovat
jv

Hm, to určitě...

Reagovat
niflheim

Plno lidí si taky moc nepřipouštělo, že by Hertha mohla spadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene. Hlavně její fanoušci, kteří na poslední zápasy přestali chodit.

Reagovat
Arne

Poslední kolo proti Bayernu vyprodáno, na Schalke s Dortmundem přes šedesát, na Norimberk taky zhruba tak, na Stuttgart 26 kvůli tomu trestu... No, ti to úplně bojkotovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsi mi to tehdá sám, že je nějaký bojkot.

Reagovat
Arne

V posledním kole proti Bayernu byli ticho, to bylo asi ono... Ale chodili furt.

Reagovat
jv

Jj, vím, ale VfB to už dotáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Wolfsburgu by slušel

Reagovat
jv

Tak tohle jsem teda nečekal... Škoda že jsem nemohl zápas vidět, ale jenom se potvrzuje jarní zlepšená hra Kölnu, hlavně doma je hodně silnej. A celá útočná fáze se pod Schaeferem neskutečně zlepšila.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja po prvnich 20 minutach hry teda taky ne... Koln pusobil dost bezradne, videla jsem to na pri nejlepsim remizu diky Rensingovi.

Reagovat
jv

A vidíš, jak to nakonec dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dikybohu, fakt ta prvni pule prvniho polocasu vypadala zoufale, jako kdyby se vsichni svorne spatne vyspali, oproti tomu, na co jsem si ted zvykla, to vypadalo, jako by se vratili do podzimni fazony

Reagovat
jv

Já to neviděl, takže nevím, ale podle výsledku to vypadá jednoznačně. Ty poslední domácí zápasy vypadají dobře, začíná se to obracet k lepšímu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, verim, ze to nakonec dopadne, i kdyz porad nemaji vyhrano, ten konec tabulky je desne naslapanej... Skore maji ale slusne, byt to je take dost promenlivy faktor, tak si rikam, ze pri nejhorsim by v konkurenci uspeli diky nemu a alespon tu baraz by si zajistili :-).

Reagovat
jv

Podle mě se v pohodě zachráníte a dohrajete sezónu ve středu tabulky.

Reagovat
slovaňáák

Já usnul někde po 65. minutě tuším a teď teda koukám. H96 v první půli byl rozhodně lepší, až postupně se hra vyrovnávala, čemuž pomohl gól Kozlů z přímého kopu. Hannover hrál jednoduše, přímočaře, vytvořil si nějaký šance, ale Rensing podržel. Druhou půli sem už nějak nevnímal moc, Zielera asi po pěti minutách druhý půle střídal Flo, ani sem nepostřehl proč. Poldiho gól jsem ještě viděl, pak si tam taky obrana H96 zavařila, kdy si málem dali vlastence a Flo měl co dělat, aby to vyrazil. Když se podívám na výsledek, tak to vypadá jednoznačně, ale po začátku by mě nenapadlo, že Köln potvrdí domácí formu. Ikdyž jak říkám, pousínal sem u toho (tím nechci říct, že to byl nudný zápas), takže kdoví, jestli se mi to, co sem napsal, jen nezdálo.

Reagovat
jv

Proč střídal ten Zieler?

Reagovat
smazaný uživatel

Leve rameno, komentatori usoudili, ze to bylo pote, co padl na levou stranu pri tom primem kopu...

Reagovat
jv

Aha, dík.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Trand

OT: Ta čt jde strašně dolů. Posloucháte někdo sestřih evropské ligy? :/ Prý "Giuseppe Rossi se narodil ve městě New Jersey"

Reagovat
Godwinson

Stane se, každej holt na zeměpis neni. Nebo si to jen špatně našel.

Reagovat
Trand

Nejde jen o tohle, měli tam víc chyb. Chápu, když to občas někomu uletí, ale poslední dobou se to nějak množí. :/

Reagovat
Godwinson

Myslel jsem to tak, že špatně si to našel onen komentátor. Chyb je dost, byly, jsou a budou, s tim nic neuděláme. Já tu přehnanou kritiku na jejich adresu moc neuznávám. Vlášek, Kalous apod. jsou ale slabí, to je pravda, kupodivu právě ti poslední dobou komentují nejvíce. :)

Reagovat
Trand

Jo já vim jak jsi to myslel. :) Já je taky nějak přehnaně nekritizuju, Čapka mám docela dost rád Bosák s Lípou mi nevadí. Taky je dobrý, že zápasy občas spolukomentují i experti jako Josef Němec, ten to zachraňuje, i když tolik nemluví. To se mi zase na druhou stranu líbí. Ale Vlášek, Kalous, to je hrůza. :/

Reagovat
Y.N.W.A

ve státě amerika, na kontinentu indie

Reagovat
osobnostx

A v čem je problém? On se narodil v USA, ne? Takových chyb je ve všech televizích. Na France 1 bylo nedávno že Bratislava je v Polsku. Taky veřejnoprávní tv....

Reagovat
stas87

pezsko zahral dobre?mal v goloch prsty?

Reagovat
smazaný uživatel

Mne prijde, ze hral dobre, jako vzdycky :-). Je to takovej vsudybylek, je rychly, mrstny... Tentokrat myslim v golu prsty nemel, ale nejsem si jista...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak z tipované výhry 0:1 pro Hannover nic není ještě, že už na tipu nemám peníze

Reagovat
smazaný uživatel

Rocnik 65/66 - Tasmania 1900 Berlin - nejhorsi tym v dejinach Bundesligy

Rekord 28 proher a dalsi rekord jen 15 vstrelenejch golu. Inkasovanych 108.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by mi někdo říct, jak chytal rensing?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne. V prvni puli je podrzel, rekla bych, ze tak 2 goly jim chytil. V druhe uz nemel moc co na praci, protoze kolinsti se znacne zlepsili a Hannover moc do niceho nepousteli.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem jestli se chces podivat na zaznam, tak mi napis na kralicek.hokejista@centrum.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel mi nejdou na počítači přehrávat videa. Ovšem díky za nabídku .

Reagovat
smazaný uživatel

No,to mas docela blby :-). Ja bych si bez youtube, streamu a eurosportplayeru nedovedla predstavit zivot :.-)

Reagovat
smazaný uživatel

Nefunguje mi to asi jen tejden. Ale pouze videa např. youtube atp. Když si ale zapnu nějakej fotbalovej přenos na netu, tak to šlape. To je jediný štěstí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se vnucovat :-), ale tohle by ti v tom pripade slo, dle meho nazoru... Musel by sis jen nainstalovat Silverlight :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to zase tak nutně vidět nepotřebuju. Nejsem fanda kolýnu. Jen tam hrajou Rensing a Podolski - dva sympaťáci. Tak sem rád, když uhrajou jakejkoliv slušnej výsledek a rensing předvede špičkovej výkon. Doufam, že se ještě zvedne. Po odchodu z Bayernu to s nim nevypadalo dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se tě zeptat (a nechci, aby to zase vypadalo povýšenecky), proč píšeš Kolýn? To ho nemáš rád?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim. Možná zlozvyk :). dam si na to příště už pozor

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. (Ne že by mi to vadilo, taky občas píši slova jako jetel, jen mě to zaujalo, protože jsem to ještě nikde tak neviděl. )

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to neni úmysl, že bych kolín (už sem zase psal ý) nenáviděl a snažil se je urážet už jen tim, že jim takto "poupravim" jméno .

Reagovat
Pipo123

Funguje to ako zoznamka ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale houby :-), ja se rozhodne seznamovat nepotrebuju :-), jen jsem chtela umoznit PV-maisterovi, aby se podival na to, jak chytal Rensing :-)

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

;-) jasne. Ja myslim, ze Rensing se zatim predvadi ve velice dobrem svetle. Nevim, jak chytal driv, ani nemam moc informaci o te jeho kariere v Bayernu, Vpodstate vim jen to, ze nezvladl ten tlak a po Kahnovi se stal jednickou misto Rensinga puvodne planovana dvojka Butt. No a pak odesel a trenoval s nejakym podradnym tymem. Vcera jsem v takovem medailonku na Eurosportu pred zapasem zase slysela, ze na sobe ale hodne pracoval, ze pry spolupracoval s nejakym trenerem mladych brankaru v Bayernu, ze se i natacel a pak to analyzovali... Rikal, ze si mysli, ze se zlepsil od sveho odchodu z Bayernu. Ja doufam, ze v Koline zustane i pristi sezonu :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, to melo byt jinam..., a to jsem radeji dvakrat klikla na "reagovat"...

Reagovat
Pipo123

Rensing je môj miláčik v nemecku, škoda že mu to v Bayerne nevyšlo, on to v sebe má a raz ešte ukáže Bayernu čo je zač

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jestli ho sledovali v zapase s Dortmundem, tak si mozna zacali mnout cela a drbat za usima ;-)

Reagovat
Arne

No hlavně v Berlíně se musejí drbat, že před tímhle domácím brankářem upřednostnili 34letýho Nizozemce s kokainovou minulostí a nervama pouze na provinční klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si vybirali mezi Rensingem a Aertsem a Rensinga nechali jit? Jakto? Jaky vlastne mel medialni obraz Rensing po odchodu z Bayernu? Uz tu naznacoval PV, ze to s nim vypadalo blbe, ale zase bych rekla, ze snad vsichni vedeli, ze talent ma a ze to chtelo jen nejaky mene narocny rozjezd...

Reagovat
Arne

Tak hodně se mluvilo o tom, že je to takovej march a umí rozesrat partu... O jeho kvalitách ale snad nikdo nemohl pochybovat, to, že to psychicky nezvládl v Bayernu, neznamená, že z něj nemůže být nadprůměrný buli gólman, což teď potvrzuje.

Jaká jména se v létě honila našemu vedení v hlavě, těžko říct, ale právě o Rensingovi se psalo dost, pak Walke nebo Tremmel... Já jsem chtěl Walkeho a chci ho pořád, jenže Fiedlerovi (naše dlouholetá ikona a nyní trenér brankářů) se nějak zamlouval Aerts a tak přišel tenhle.

Reagovat
Arne

Pokud se ale nám podaří postoupit a trojice Babbel, Preetz, Fiedler mají trochu myšlení v pořádku, tak s Aertsem nemůžeme v životě do 1. BL jít. Já ho mám rád a světě div se, je mi docela sympatickej, ale prostě na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

No, a dosud se to vedeni profilovalo jak (kdyz teda pomineme uprednostneni Aertse pred Rensingem :-) )? Vypada to, ze maji vsech pet pohromade a uvedomuji si, ze na 1. ligu to chce v brane preci jen vetsi kvalitu?

Reagovat
Arne

Tak manažer Preetz byl dost kritizovanej, protože prakticky přišel a hned se sestoupilo... Po Hoeneßovi to měl ale těžký, na jeho triko bych to neházel. Každopádně teď ten druhej rok si vede velmi dobře, až na dvě výjimky - tříletá smlouva pro Kobiho, který nám v lepším případě bude dva roky viset na lávce, v horším případě dokonce hrát; plus ten brankář.

Reagovat
jv

Tak ohledně Kobiho by mohlo možná třeba klapnout nějakej přestup do týmů 2.BL a nebo aspoń hostování, ale je otázkou jestli by vám zrovna tohle pomohlo.

A ten Burchert na to vážně nemá? Já ho viděl chytat jen proti tomu Aue, takže nevím, tam vychytal nulu.

Reagovat
Arne

Tak Kobi v létě odmítl Dinamo Moskva, ten asi nebude chtít zůstávat v 2. BL... Kdyby to byl platnej hráč, tak bych si toho hrozně cenil a byl bych u vytržení, ale takhle je to spíš na škodu.

Burchertovi Babbel údajně nevěří, však si zachytal jenom, když Aerts byl zraněnej a Sejna vykartovanej... V těch dvou zápasech obstál, loni v první lize podle mě taky, i když tam měl trochu smůlu na to, do jaký doby přišel a jaký branky dostal třeba s HSV. Já bych ho určitě zkusil, ale to leda hned teď, ne až po případným postupu.

Reagovat
jv

Aha, tak to v tom případě padá... Tak třeba si to rozmyslí a bude chtít blíž domovu a do toho Ruska fakt odejde, i když u něj je to vzhledem k tomu, jak dlouho v Německu hraje jedno.

Právě podle mě taky obstál... Ale jestli mu Babbel nevěří, tak to bude mít strašně těžký. Ale souhlasím s tím, že kdyby se s ním mělo dlouhodobě počítat, tak by se měl ještě teď vyzkoušet, nebude vhodnější doba, rozhodně ne po postupu. Jinak když jsem hledal na TM tak jsem našel jeho bráchu, koukám že ho možná bude následovat...

Reagovat
Arne

Jo, ti jeden čas tvořili dvojici v rezervě, škoda, že to spolu nedotáhli dál.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Podle mě někdo přijde určitě, otázkou bude pouze kdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak to neni moc dobre, fotbal je preci jen kolektivni sport... Kazdopadne snad mu ten konec v Bayernu a rocni bezprizornost trosku srazila hrebinek a primela ho trochu dospet ;-).

Reagovat
Arne

Snad jo, ale zase po těch posledních výkonech by mu mohl zase narůst... Uvidíme, já jsem hlavně zvědav, co bude, až se vrátí Kessler. Toho by mohl Finke poslat nám.

Reagovat
jv

A nemá ten tam hostovt i v příští sezóně? Ale v případě sestupu asi nezůstane, protože prokázal že na BL jednoznačně má. V Herthě bych si ho rozhodně dokázal představit.

Reagovat
Arne

Máš recht, je tam na dva roky... Kdyby St. Pauli ještě sestoupilo, tak by se ale asi vrátil, viz. třeba Holtby v Bochumi.

Reagovat
jv

Jj, to asi jo, ve smlouvě má beztak klauzuli, že v případě sestupu se vrací zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter do Ajaxu? Ano prosím (ale chtělo by to aspoň 10 milionů)

Reagovat
Filip12

FC BAYERN VÝBORNĚ JEN TAK DÁL

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern když vyhraje tak 5:0 nebo 6:0

Reagovat
slovaňáák

No, první jarní porážka, z naší strany to vůbec nebyl optimální výkon, oproti většině zápasů jsme si nevytvořili nějakou opravdu výraznou šanci, Schmelzerova střela byla asi nejnebezpečnější, v poslední chvíli mohl vyrovnat Lucas, Hoffe hrálo dobře, ze zajištěné obrany, pořádně nás k ničemu nepustili a zaslouženě vyhráli..

První půle ještě nebyla až tak zlá, měli jsme lehkou převahu, bylo ale vidět, že to není ono. Největší šanci měl Ibišević, kdy hlavičkoval zcela osamocen, Roman předvedl výbornej reflex, ikdyž Vedad to mohl umístit mnohem líp.. Pak byli spíše náznaky z naší strany, ale všechny vyvořené příležitosti většinou končili hledáním spoluhráče, který byl obsazen. Největší naši šanci spálil Lewa, kdy po centru z levé strany poslal míč z malého vápna vysoko na branku...

Druhá půle začla velkou šancí Ibiševiće, ale Roman opět podržel. Roman rozhodně spolu s Marcelem nejlepší naši hráči, Marcel jezdil po levý straně jak motorová myš, měl tam povedenou ránu z vápna. da Silva kromě žlutý na sebe ještě upozornil střelou ze cca 30ti metrů nad. Největší hrozbou a nakonec i hvězdou zápasu byl Ibišević. Dvakrát ho Roman vychytal, ale potřetí už neměl šanci. Nakonec ještě mohl dát druhej gól, ale jeho dalekonosná střela skončila na břevnu.

Nejhorší hráči na hřišti byli rozhodně Lewa, kterej v podstatě nebyl ani vidět, kromě zahozený gólovky a asi dvěma dobrejm přihrávkám. Ještě víc mě dožral ale Piszczek, neschopnej dát centr do vápna (nakonec se mu to jednou povedlo), dozadu absolutně nic nezahrál, není se co divit, že to Hoffe zkoušeli přes jeho stranu. Zápas nevyšel ideálně ani Nurimu, dozadu spolehlivě, ale jinak přihrávky se mu moc nedařili, jedna větší chybka, kdy ztratil míč a Hoffe se dostali do šance. Celkově to nebylo nic moc, Mario to občas tahal moc na sebe, Lucas se snažil a bylo vidět, že chce hrát ovšem nějakej pořádnej míč skoro nedostal.. Škoda, že v tý poslední minutě mu to tam nespadlo... Příště doma proti Mainzu máme šanci na nápravu, ale to taky nebude žádná sranda, Jürgen dá přes tejden tým opět dohromady a snad opět navážeme na naše obvyklé výkony v této sezoně..

Reagovat
jv

Tak já i vzhledem k tomu že jsem psal report, tak nemám chuť na nějaký hodnocení, atd.... Dneska to prostě nebylo ono, něco tomu chybělo, ale musí se uznat že Hoffe hrálo skvěle, Pezzaiuoli tým dobře nachystal, to se musí nechat. Hvězda zápasu jednoznačně Ibišević, Nuri zaujal tou výbornou dlouhou přihrávkou z první, kterou snad na čtyřicet metrů našel přesně Schmelzera, to byla ukázka jeho skvělý kopací techniky.

Reagovat
slovaňáák

Tak ty dlouhý balony mu šli jako obvykle, posílal to tam skvěle jako vždycky, Santanovi dvakrát chyběl kousek, ale jinak to celkově nebylo ono. Jednou za čas se to nepovede, navíc se nic neděje a ta prohra nás může do posledních zápasů nakopnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern prej nestojí o upachtěný výhry tipu 1:0. Když porazit, tak pořádně. Uvidíme co předvedeme v úterý proti Interu.

Reagovat
Slejdy

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER !

Reagovat
Arne

Ve stínu toho výsledku mi to zní úplně zoufale...

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Robben, v AC mu to bude sluset :-)

Reagovat
smazaný uživatel

to budete muset sáhnout pořádně hluboko do kapsy

Reagovat
Yanek

Ani ne, když si ten přestup vytrucuje

A přece jenom byl tan Van Bommel výborná akvizice

Reagovat
smazaný uživatel

preco by mal ist do prestarnuteho nesympatickeho AC???

Reagovat
Yanek

No hlavně, že Bayern je extrémně sympatický a mladý tým.. A proč by tam měl jít? Co já vím, asi ho takové nesympatické kluby lákají když vydává taková prohlášení....

Reagovat
Pipo123

čo by u vás robil ? ved na krídla nehráte...

Reagovat
Yanek

To já nevim, buď by se přepracoval systém a hrálo by se 4-3-3, na to sou hráči taky a nebo by hrál podhrota. Někteří by ho uvítali, někteří ne, pravda je že sobců máme už dost a je ze skla. Raději bych byl, kdyby se koupilo pořádné CB a CM, ale vyloženě bych se tomu nákupu určitě nebránil, lepší než nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Wolfsburg a Stuttgart na sestupových pozicích...no toto

Reagovat
smazaný uživatel

Robben A Ribery, jak ho tam vymotal

Reagovat
Tomanatura

3x Aluminium in 113 Sekunden

Reagovat
Arne

Se těším na sestřih, to v tu chvíli museli Bavoři vypadat dost bezradně.

Reagovat
Tomanatura

Parádní sestřih. Sice jen z youtube, ale máš se na co těšit

Reagovat
Tomanatura

Teda já jsem viděl jen ten z youtube, tak jsem to myslel

Reagovat
Arne

Jasný... Já si nahrávám ARD s 3. i 2. ligou, po Werderu hned na to vlítnu.

Reagovat
smazaný uživatel

lol :D

Reagovat
Arne

Ten Wagner, to je teda sympaťák k pohledání. Ale hlava parádní, přesnější ani bejt snad nemohla.

Reagovat
slovaňáák

Pěkně tam zapadla.

Reagovat
Arne

Jj, podobně jako ty dvě norimberský... Jinak byli jste v Sinsheimu hodně doma? Jsem teď viděl takovej rychlej sestřih gólů a viděl jsem tam takový žlutý moře.

Reagovat
jv

Dá se říct že jo, slyšet byli dost.

Reagovat
Arne

Si myslím... Sice asi ne deset tisíc, jako bývá ve Frankfurtu nebo Hannoveru, ale i tak to muselo bejt slušnej support.

Reagovat
jv

Jj, i když to k výsledku nakonec nepomohlo.

Reagovat
slovaňáák

Jo to moře bylo fakt velký, parádní podpora.

Reagovat
Godwinson

VEDAAD! Sakra, já neumim dělat srdíčka, to je špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

alt + 3 ♥♥

Reagovat
Godwinson

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayyyyyyyyeeeeeeeernn!!!!!!!!!!!!!!!Gigant Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas Müller najlepší mladý futbalista <3 :)

Reagovat
$dolar$

Nechce Veh odejit uz ted?

Reagovat
smazaný uživatel

A k čemu by to vedlo? Tato sezóna už se nějak nekope a impulz nového trenéra by byl víceméně k ničemu, navíc by příští sezónu začínal jako ten, který dojel tu dojebanou předchozí. V zájmu HSV je podle mého, aby nový kouč přišel až po sezóně a začal s čistým stolem.

Reagovat
$dolar$

100. pro Jola v HSV

Reagovat
salaminoo

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli by byl zájem o české/slovenské fan stránky Borussia Dortmund nebudu tím otravovat každou diskuzi a proto se ptám právě v této diskuzi :)

Reagovat
jv

Zájem by byl určitě.

Reagovat
salaminoo

okej, dlouho jsem tu sledoval diskuze a objevovali se tu otázky jestli maj fan web, takže myslím že by to špatný nápad nebyl :)

Reagovat
smazaný uživatel

určitě

Reagovat
Tomanatura

Jj, klidně bych pomohl s překladem článků a tak podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Se vám to solidně rozjíždí.

Ale podle mého to o těch překladech moc není.

Reagovat
Tomanatura

A o čem? Já mám každý týden na stole strašně moc rozhovorů atd., myslím, že s infem problém není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, já neříkám že je to špatné, ale už třetím rokem mám fanweb o Sunderlandu a myslím si, že pokud jsi fanoušek, tak si prostě ty informace přečteš, ať chceš nebo ne. Pro mě je důležitější zaměřit se hlavně na zápasy, pak třeba na výroční zprávy, kecy hráčů na web raději nedávám vůbec, pouze slibná vyjádření Bruce nebo Quinna... A hlavně historii, to je to, co musíš hlavně u SAFC hodně slepovat z kdejakých koutů internetu.

Ono to zezačátku vypadá hodně pěkně, máš denně tři články, ale pak se ti jednou nechce, jednou nemůžeš a jednou se na to prostě vykašleš. Proto je podle mého se lepší zaměřit na věci, o kterých si myslíš, že se k nim běžný návštěvník tvého webu nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

100%.

Reagovat
Logan

rad si poctu, uz jsem takovou i hledal, ale nenasel, takze smaozrejme ...

Reagovat
slovaňáák

To už mě kolikrát napadlo..

Reagovat
salaminoo

super, jsem rád že přišli hned reakce, co nejdřív se do toho pustím ať fanoušci BVB nečekají dlouho :)

Reagovat
salaminoo

měla být reakce*

Reagovat
jv

Tak konečně jsem viděl sestřih z Betzenbergu, na to jsem se strašně těšil.

Konečně Kurz pochopil že to jde i bez Lakiće, to je první pozitivní zjištění, překvapením (byť příjemným) pro mě byl v brance Kevin Trapp a nutno dodat, že si alespoň podle sestřihu nevedl špatně, jenom Cissému chytil dva góly... Obrana zdá se taky bez Amedicka stabilizovala, Dick opět fantastickej, ty jeho střely mají štávu. Ze zálohy vypadal nejlíp Iličević, podle mě je to on, kdo táhne ofenzivu Lauternu, ta záloha ve složení Hloušek - Tiffert - Morávek - Iličević vypadá hodně slušně a rrozhodně to nepůsobí jako záloha týmu bojujícího o sestup. Na hrotu konečně nastoupili dva útočníci, Hoffer a neskutečnej bojovník Nemec a potvrdilo se to, že když bude dostávat míče, tak to dokáže uklidit taky, je to sice smutný, ale Lakiće už bych vzhledem k okolnostem přestupu k Vlkům nestavěl...

Sice ještě není ani zdaleka rozhodnuto, ale aspoň už je Lautern na úrovni Frankfurtu a St. Pauli, což jsou týmy,který by mohli i vzhledem k aktuální formě skončit níž... Nicméně chce to ještě minimálně sedm bodů, což je rozhodně vzhledem k losu reálný. Doma Leverkusen, Norimberk, St. Pauli a Werder, venku Gladbach, VfB, S04 a Vlci, takže plno týmů kde půjde o tzv. šest bodů, první takový bude už za týden v Gladbachu.

Reagovat
slovaňáák

Trapp mě taky překvapil, že se objevil v brance. Ale je třeba taky říct, že Cissé ho minimálně při tý jedný střele spíš trefil, než že by ho vychytal, ale rozhodně nezklamal. Ta čtyřčlená záloha a dva hroti je určitě ofezivnější než 2-3-1, ale jedinej víc dozadu je Tiffert a to si nemyslím, že by ve stejným složení Kurz stavěl i proti silnějším týmům. Ale nechám se překvapit... A Srdjan to teda vyhrál, podepsat týmu, kterej (snad) sestoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

v úvodu měl Bayern společně s Kolínem nejhorší útok - teď už máme nejvíce vstřelených branek - škoda, že jich tolik dostáváme

Reagovat
smazaný uživatel

dobře VFB

Reagovat
smazaný uživatel

Super konečně pryč ze sestupoveho pasma

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, že dole zůstane trojka Wolfsburg, St. Pauli a Eintracht

Reagovat
smazaný uživatel

příští kolo k tomu Wolfsburgu urcite pomůžem

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg mi je ukradenej, Frankfurtu přeji záchranu a St. Pauli? Ten minimálně do třetí ligy A Freiburg by mohl spadnout,

Reagovat
jv

Freiburg už letos určitě ne, ale příští rok budou žhavými kandidáty.

Reagovat
jv

To bych podepsal... A myslím si, že nejsem jedinej.

Reagovat
slovaňáák

Naprosto ideální trojice na sestup a začíná to vypadat víc než reálněji.

Reagovat
smazaný uživatel

DD výhra a to venku, v Regensburgu. To asi myslí vážně s atakem na baráž o druhou Bundesligu

Reagovat
jv

Začíná to být zajímavý, na třetí Offenbach ztrácí tři body a mají zápas s Heidenheimem k dobru, takže vše relativně ve svých rukou, protože s ním mají lepší vzájemný zápas (druhej je čeká v posledním kole)...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Kicker začíná pomalu ale jistě odpadávat, tím lépe pro DD

Reagovat
jv

Přesně.

Reagovat
Arne

To teda, o Offenbachu jsem ještě na podzim četl, že je herně úplně jinde než zbytek ligy, ale teď jsou namydlení... Dynamo má navíc zápas k dobru, takže když ho vyhraje, tak už bude na třetí flek ztrácet jen skóre. Vypadá to slibně.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Ta trefa Augusta to je paráda... Nebýt těch zbytečných zaváhání jako v Norimberku nebo na Weserstadionu, tak by nám to ještě hodně ztížili, jen co je pravda. Jinak začíná to vypadat, že Vidalovi v posledních zápasech trošku odešla forma a naopak to začíná táhnout Augusto, kterej je jednoznačným tahounem ofenzivy Leverkusenu.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
slovaňáák

A pěkně Hertha, náskok v čele se opět navyšuje

Reagovat
smazaný uživatel

"Minimálně 13 policajtů bylo zraněno minulý týden v souvislosti s utkáním Eintracht Frankfurt - 1. FC Kaiserslautern. 26 fans Eintrachtu skončilo v celách předběžného zadržení, 21 z nich už slyšelo obvinění. Speciální vlak s 950 fanušky Kaiserslauternu kdosi zastavil ruční brzdou v otevřené krajině u silnice, těsně před vlakovou stanicí. Vlak byl napaden fanoušky Eintrachtu a policie dělala co mohla, aby obě soupeřící skupiny udržela od sebe. Rozbito bylo několik oken. Několik vagónů bylo tak poničeno, že už nemohly být použity na odvoz fans na zpáteční cestu. Škody byly odhadnuty na několik tisíc euro. Další napadení čekalo na fans Kaiserslauternu na nádraží, kde na ně opět útočili fans Eintrachtu. Policie je zastavila obušky a slzným plynem. Stanice byla na hodinu a půl uzavřena. Mnoho fans se nemohlo dostat na stadion, a tak se posunul začátek zápasu o 15 minut. Celkem bylo díky těmto událostem zpožděno na 90 vlaků a 33 vlaků bylo odkloněno. 400 ultras Eintrachtu pak řádilo ve městě, kde odpalovali pyro. Další bitka pak proběhla v restauraci u dálnice, kde na sebe narazili fans Eintrachtu a Karlsruhe. Bitka dvaceti lidí způsobila v restauraci škodu okolo 2500 euro.".... Fííííha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele