osmifinále - odvety
09.03.2011 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham hrál s AC Milán bez branek a postupuje

Tottenhamu Hotspur se podařilo postoupit ve své premiérové sezóně Ligy mistrů už do čtvrtfinále. AC Milán mu nedokázal během dvou utkání vsítit ani jednu branku, a protože Spurs si z prvního klání vezli vítězství 1:0, stačilo jim doma uhrát remízu 0:0.

Od úvodních minut bylo vidět, že rozhodčí Frank De Bleeckere nechce, aby se odveta mezi těmito dvěma celky nezvrtla tak jako v prvním zápase v samotném závěru. Už ve 4. minutě si nepočínal ve vápně příliš čistě Abate v souboji s Crouchem, přesto se penalta v žádném případě nekopala.

O pár chvil později nacentroval Lennon na bližší tyčku na hlavu Crouche, jenže jeho hlavička byla slabá, takže gólman Abbiati si v pohodě sebral míč před dotírajícím Van der Vaartem. Ve 14. minutě prověřil připravenost domácího gólmana Gomeze svou střelou Ibrahimovič, který zakroutil balón kolem zdi, Gomez však vyrazil do zámezí.

Deset minut na to měl AC Milán největší šanci prvního poločasu. Pato se prodral do vápna a za sebe našel přihrávkou Robinha, ten zkusil vystřelit a s pomocí teče jednoho z hráčů Tottenhamu mířil míč do brány, kde Gomez nefiguroval. Z brankové čáry dokázal jen tak tak odkopnout do bezpečí až Gallas.

Po půlhodině hry prověřil Gomeze svým pokusem Pato, ale ani v této příležitosti se brazilskému útočníkovi nepodařilo skórovat. Ve 34. minutě se dostal ke střelbě i Van der Vaart poté, co Crouch vyhrál hlavičkový souboj, ovšem Abiatti byl proti nizozemské hvězdě pozorný.

Hned po přestávce se k další hlavičce po centru Lennona dostal Crouch, jenž pálil z vyložené pozice, avšak v koncovce selhal a do pokusu nedal žádnou razanci, takže Abiatti neměl problémy. Ve 49. minutě obdržel žlutou kartu Jankulovski, rozhodčí De Bleeckere musel jeho nedovolený zákrok na Lennona prostě potrestat tímto způsobem.

V 57. minutě se v šestnáctce milánských udál další sporný moment, Seedorf si totiž nepočínal nijak obratně a míč mu sklouzl po ruce. Avšak píšťalka hlavního arbitra zůstala na němém tónu. V 66. minutě vyhodil Gomez balón na Van der Vaarta, jenže ten ho velmi rychle ztratil. Po sérii přihrávek nakonec střílel Robinho a Gomez musel vyrážet.

Ovšem nebezpečí zažehnáno nebylo, nýbrž k dorážce se tlačili Ibrahimovič i Pato. Naštěstí pro domácí celek skončila meruna po závaru v zámezí. Jednu z posledních možností na to, jak otevřít skóre utkání, měl v 78. minutě Robinho, jenž hezky narazil Patovi. Brazilec nečekaně vypálil na bránu, jenže trefil pouze boční síť.

V nastaveném čase to však na White Hart Lane pořádně zašumělo. Ibrahimovič si parádně porozuměl s Robinhem, který za vápnem vypálil z první. Kdyby zamířil o pár decimetrů níže, mohlo se prodlužovat. Takhle však jeho střela, po které by se zřejmě Gomez marně natahoval, skončila jen nad brankou.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1152)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele