Primera Division - souhrn 27. kola

05.03.2011, 19:52, aktualizováno 07.03.2011, 23:12
Komentáře a souhrny
Real Madrid vyhrál v Santanderu a odpověděl na sobotní výhru Barcelony. Athletic porazil v důležitém zápase Sevillu, v neděli se jinak ze tří bodů radují Osasuna, Almeria, Gijon a Levante. Valencia vyhrála na Mallorce, oplatila jí podzimní porážku a drží si třetí místo před Villarrealem, který prohrál s Atléticem Madrid. La Coruňa se v pondělí posunula na třínáctou pozici, jelikož vyhrála nad Realem Sociedad.

Deportivo La Coruña - Real Sociedad 2:1

07.03.2011 21:00

Góly: 41. Riki, 57. Adrián - 69. Imanol Agirretxe

Dnes v dohrávce 27. kola La Ligy přivítalo na domácí půdě Deportivo La Coruňa Real Sociedad a po brankách Rikiho a Adriána se jeho fanoušci mohli radovat z vítězství 2:1. Deportivo tak nadále navyšuje svůj náskok na sestupové příčky, Realu Sociedad se naopak zase o něco více vzdálila účast v Evropské lize.

Pondělní zápas byl poměrně důležitý pro oba kluby. Real Sociedad se v případě výhry mohl dotáhnout na 7. Atlético Madrid a 8. Sevillu, přičemž by na vytouženou 6. příčku ztrácel pouhé 2 body, Deportivo by si pro změnu vytvořilo již pětibodový náskok na 18., tedy sestupující, Hercules.

Oba dva týmy chtěli ze zápasu vydolovat tři body, ale po celý zápas mělo k úspěchu mnohem blíže domácí Deportivo, které za celý zápas vyprodukovalo 14 střel, zatímco jejich protivníci pouze 5.

Do první vážnější šance se po půl hodině hry dostal Riki, který na hřišti nahradil zraněného Nouiouiho Lassada. Jeho střela z úhlu ale pouze proletěla kolem vzdálenější tyče.

Čtyři minuty před koncem první pětačtyřicetiminutovky se La Coruňa přeci jen dostala do vedení. Centr z přímého kopu ke vzdálenější hranici pokutového území byl Diegem Colottem odhlavičkován zpět do nebezpečně předbrankové zóny. Tam se k míči dokázal probojovat Riki a akrobatickou volejí poslal míč do vzdálenějšího růžku branky brankáře Brava.

Střelec úvodního gólu zápasu se už k žádné další akci nedostal, neboť po deseti odehraných minutách druhého poločasu musel být kvůli zranění vystřídán. A sotva odešel ze hřiště, jeho tým navýšil skóre na 2:0. Michel chytrou přihrávkou skvěle našel Adriána, který mohl po levé straně postupovat sám na Brava. Útočník Deportiva si několikrát pokopl míč do běhu, než ho definitivně poslal mezi nohama gólmana do sítě. Adrián tak zaznamenal svůj pátý gól sezóny.

Sociedad z posledních dvou utkání získal pouze bod, a tak se snažil alespoň o vyrovnání. Hráčům se ale povedl vstřelit pouze jediný gól, když v 65. minutě Imanol Agirretxe po centru Xabiho Prieta hlavou prostřelil domácího brankáře Aranzubiu.

Domácí se tak po několika úspěšných zápasech začínají dotahovat na týmy z horní poloviny tabulky, když na dnešního soupeře ztrácí pouhé 4body. A tak zatímco souboj o španělský titul je už pouze v režii Barcelony a Realu Madrid, bitvy o příčky ve středu tabulky budou ještě velmi zajímavé a vyrovnané.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Real Madrid 1:3

06.03.2011 21:00

Góly: 70. Kennedy Bakircioglü - 23. Emmanuel Adebayor, 27. Karim Benzema, 75. Karim Benzema

Realu vyšla návštěva El Sardinera v Santanderu a porazil domácí Racing. O vítězství 3:1 rozhodly branky Benzemy a Adebayora. Diváci viděli i dvě neproměněné penalty.

Ani v osmém zápase proti Realu Racing Santander nebodoval a i po čtvrté v řadě odešel z domácího hřiště poražen o dvě branky. Hosté v čele s Ozilem předvedli velice zdařilý poločas, kdy víceméně rozhodli o výsledku, ve druhém dějství odpověděl na snížení domácích svou druhou brankou v zápase Benzema.

Obě mužstva nastoupila v ohlášených sestavách, trenér Realu Mourinho zvolil variantu se dvěma útočníky, Benzemou a Adebayorem. Prvně jmenovaný měl hned zkraje zápasu velkou šanci po chybě Colsy, ale na míč na malém vápně nedosáhl. Real pokračoval v tlaku, domácí vyčkávali. Po pasu Ozila vysoko přestřelil Adebayor, ve 12. minutě se zatřáslo břevno po centrovaném přímém kopu Xabiho Alonsa. O minutu později se vřítil do vápna Marcelo, udělal kličku Toňovi, nicméně pravačkou míč poslal mimo zívající prázdnou branku.

Domácí v ojedinělém pokusu odpověděli střelou Rosenberga, kterou poslal Casillas na roh. Ve 22. minutě zatřásl břevnem po dlouhém pasu Xabiho pro změnu Benzema. Aktivní hra Bílého baletu se dočkala odměny ve 24. minutě. Po kombinaci Xabiho, Benzemy a Ozila zakončoval do prázdné branky Adebayor. Dvě minuty nato už gólový rozdíl narostl o dva. Ozil skvělým pasem mezi obránce našel Benzemu, který chladnokrevně zavěsil.

I další dvě příležitosti byly na straně hostí. Nejprve Toňo zneškodnil střelu Ozila a pak ve 39. minutě nastřelil Benzema pouze nohy brankáře Santanderu. O minutu nato střílel do náruče gólmana Toňa zpoza vápna Di María. Krátce před koncem poločasu měli z brejku šanci domácí, ale Kennedy po centru Dos Santose hlavičkou přestřelil.

V druhé půli Real přepustil iniciativu domácím a ti měli velkou šanci snížit, když v 50. minutě fauloval Xabi ve vápně Dos Santose. Nařízenou penaltu ovšem Pinillos trestuhodně kopl přímo do náruče Casillase. Hosté odpověděli přímým kopem netradičního exekutora Ramose, nicméně jeho střela šla nad.

Další minuty probíhaly spíše ve znamení soubojů, zejména se činili Munitis s Ramosem, a náznaků šancí. Až v 69. minutě se mohli konečně radovat i domácí po chybě stoperů Realu a pěkné přihrávce Lacena, kterou zužitkoval ve snižující gól Kennedy.

Radost a naděje vydržely domácím asi pět minut, když po učebnicovém protiútoku vybídl Di María přesnou přihrávkou ke skórování Benzemu, který nabídnutou šancí nepohrdl a víceméně rozhodl o osudu utkání. Navýšit skóre mohl za faul na Di Maríu z penalty v 83. minutě Adebayor, ale se svým pokusem naložil podobně jako Pinillos. Závěrečnou příležitost měl Kennedy, ale jeho tečovanou střelu vyrazil na roh Casillas.

Real se udržel v sedmibodovém odstupu za Barcelonou, Racing se ještě nevymanil ze sestupové hrozby.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 2:0

06.03.2011 19:00

Góly: 66. Federico Fazio (vl.), 88. Andoni Iraola (pen.)

Zápas o místo zajišťující start v Evropské lize, tak by se dalo charakterizovat střetnutí mezi domácím Athleticem a hostující Sevillou. Důležitost utkání se projevila i na počtu vstřelených branek, kterých jsme se v tomto klání moc nedočkali, o šance ale přitom nouze nebyla.

Již v páté minutě utkání se do zakončení probojoval Fernando Llorente, jeho pokus hlavou si gólman hostujícího celku Varas s přehledem pohlídal. O minutu později zkoušel štěstí Javi Martinez, střela mezi tři tyče hostující svatyně nezamířila. Do další významnější šance se až ve 23. minutě prodral opět Llorente, ani jeho druhé zakončení hlavou brankáře Sevilly nezaskočilo. Za další minutu to byl opět dnes aktivně hrající Llorente, ani tentokrát jeho pokus gólem neskončil.

Hosté poprvé v utkání vážněji zahrozili až ve 30. minutě střetnutí, Jesús Navas napálil míč pravou nohou, střele však scházela přesnost, neboť míč si cestu mezi tři tyče zdaleka nenašel. Sevilla se do ohrožování branky domácího týmu vážněji dostala až v druhé části první půle, chvíli po Navasově pokusu střílel vedle Ivan Rakitič, vzápětí se opět se do šance protlačil Navas, gól ale nepadl. Chvíli před koncem poločasu mohl poslat do vedení domácí Llorente, ani napočtvrté nedokázal překonat Varase. Oba celky tak zamířily do kabin za nerozhodnutého stavu.

Chvíli po začátku druhé půle to zkoušel hostující Frédéric Kanouté, jeho hlavička ale gólová nebyla, na druhé straně mohl domácí poslat Óscar de Marcos, ani on nemířil přesně mezi tři tyče. V 57. minutě Kanouté zakončoval pravou nohou, ani tentokrát nemusel Iraizoz zasahovat.

Domácí se přece jen dočkali, v 66. minutě si vstřelil vlastní gól Fazio - 1:0. V 76. minutě mohl vyrovnat za Sevillu Kanouté, jeho střelecký pokus na bránu nemířil. V 87. minutě fauloval hostující Escudé v pokutovém území, penaltu domácí Iraola proměnil, Athletic se v tomto okamžiku dostal do vedení 2:0.

Více informací k zápasu

Levante UD - Espanyol Barcelona 1:0

06.03.2011 17:00

Góly: 27. Felipe Caicedo

Espanyol se představil na hřišti Levante a mohli jsme sledovat zápas, který chudý na střely rozhodně nebyl, bohužel diváci gólů moc neviděli, domácí ale přesto mohou být s výhrou 1:0 spokojeni.

V 10. minutě poprvé zahrozili domácí, konkrétně Juanlu zakončoval hlavičkou, které ale scházela potřebná razance a přesnost. Hned o čtyři minuty později se do zakončení dostal domácí Xisco Muňoz, hostující gólman Kameni však překonán nebyl. Hosté poprvé vážněji zahrozili v 17. minutě, kdy se do zakončení hlavou probojoval Sergio García, Munua však vedení soupeře nepřipustil.

Ve 27. minutě již na stadionu ve Valencii bylo veselo, Felipe Caicedo hlavou poslal míč do pravého rohu hostující svatyně a poslal svůj celek do vedení 1:0. O chvíli později mohl Valdo vedení zvýšit, jeho dělovka však mezi tři tyče nezamířila. Vyrovnání mohlo přijít ve 35. a 37. minutě utkání, nejprve Luis Garcia zamířil vedle branky domácích, poté stejně nepřesně zakončoval Javier López. Do konce poločasu se poté nic závaznějšího nestalo, a tak domácí šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Hned na začátku druhé půle odmítl šanci na zvýšení náskoku Felipe Caicedo, nemířil však zcela přesně, o chvilku později mohl vyrovnat Álvaro, mezi tři tyče se ale jeho pokus nevešel. V 61. minutě se ke střele dostal domácí Valdo, šance měla ale do gólových parametrů daleko.

Aktivně hrající Levante se dostávalo do mnoha příležitostí, gólem ale žádná akce neskončila, a tak zahrozili hosté, v 82. minutě nebezpečně pálil Luis García, naštěstí pro domácí jeho pokus mezi tři tyče vůbec nemířil. Poté se do šance na vyrovnání probojoval José Callejón, zakončení bylo ale velmi nepřesné, a protože domácí výsledek 1:0 uhájili, mohli se radovat ze tří bodového zisku.

Levante si zaslouženě doma vybojovalo tři body, které se v boji o udržení v nejvyšší španělské lize velmi hodí, na druhé straně hosté ztratili body, které by je přibližovaly k účasti v evropských pohárech.

Více informací k zápasu

Málaga CF - CA Osasuna 0:1

06.03.2011 17:00

Góly: 90. Sergio

Málaga gólem v poslední minutě zápasu podlehla nejtěsnějším rozdílem Osasuně a propadla se zpět na poslední místo ligové tabulky. Rozhodující branku vstřelil v devadesáté druhé minutě stper Sergio a poslal svůj tým na čtrnácté místo. Domácí byli po celý průběh utkání mírně lepším týmem, ovšem nedali ani gól a v závěru za nízkou efektivitu zaplatili.

Do první větší příležitosti se probojoval domácí Quincy Owusu-Abeyie, jeho technická střela však skončila mimo tři tyče. Hned v zápětí se snažil odpovědět Nekounam, ale zamířil nad. Mnoho gólových příležitostí k vidění nebylo, většina nadějných akcí končila zkaženou finální přihrávkou, které velmi často brzdily z počátku pohledné kombinace obou celků.

Největší šanci prvního dějství měl v jeho samotném závěru znovu Owusu-Abeyie, tentokrát se však zaskvěl hostující brankář Ricardo. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu 0:0.

Úvod do druhé půle obstaral nejaktivnější muž na hřišti Abeyie, tentokráté jeho střelu tečoval obránce Lolo těsně nad břevno. Největší příležitost zápasu měl pět minut před konceml Fernando Soriano, jeho hlavička však skončil pouze na tyči domácí branky. Co se však nepodařilo Sorianovi, napravil o pět minut později Sergio Fernandez, jenž si naběhl na Masoudův centr od rohového praporku a nechytatelnou hlavičkou do šibenice rozhodl o tříbodovém zisku pro Osasunu.

Více informací k zápasu

Hércules CF - UD Almería 1:2

06.03.2011 17:00

Góly: 51. Abraham Paz - 70. Sofiane Feghouli, 73. Modeste M'Bami

Dnes se ve 27. kole La Ligy utkaly dva týmy, které bojují o záchranu. Sedmnáctý Hercules totiž přivítal na své půdě poslední Almeríi. A byl to právě poslední celek Primera División, který se díky brankám Feghouliho a M'Bamiho radoval z vítězství 2:1. Hercules se tak propadl do sestupové zóny a Almeríi nahradila na poslední příčce Málaga.

Prezident Herculesu Valentin Botella před zápasem apeloval na důležitost tohoto duelu, přičemž pevně věřil ve vítězství svého týmu. Jeho svěřenci ale nedokázali udržet své vedení 1:0, a tak po dvou soupeřových gólech odcházeli ze zápasu poraženi.

Do první vážnější šance zápasu se v 7. minutě probojoval Abraham Paz Cruz, s jehož hlavičkou si ale brankář Almeríe Diego Alvés dokázal poradit.

Další příležitosti měli Cristian s Totem, jejich pokusy nenadělaly Alvesovi žádné problémy, na druhé straně hlavičkoval nad Thomert.

Zápas byl velice zajímavý, neboť si šance vytvářeli jak domácí, tak hosté. Za ty se pokoušel vstřelit gól Albert Crusat, s jeho střelou si ale brankář Calatayud poradil. Větší nebezpečí vzniklo před bránou Herculesu po rohu Farínose. Na jeho centrovaný míč si naskočil Thomert, ale jeho hlavička směřovala mimo bránu.

Ve 30. minutě si šanci znovu vytvořili domácí, když Toteho centr našel Aguilara, který hlavičkoval pro změnu mimo tyče. Ve 34. minutě zahrozili hosté, Fabian Vargas vyprodukoval nebezpečnou střelu, kterou Calatayud vyrazil s vypětím všech sil.

Poslední velkou šancí před prvním poločasem byla rána Kalua Ucheho, který však mířil vedle.

Pět minut po zahájení druhého poločasu se diváci konečně dočkali gólu. Poté, co byl Tote faulován Hernanem Bernadellem, se k přímému kopu postavil Farínos. Jeho centr našel Paze, který přeskočil obránce Almeríe a konečně přesnou hlavičkou poslal svůj tým do důležitého vedení.

Hosté byli po gólu trochu zaskočení, a tak mohl na 2:0 zvýšit David Trezeguet, ten se ale nakonec ke střele neodhodlal. O pár minut později se už Almería dostala ze splínu, začala si vytvářet akce a během tří minut dokázala otočit průběh zápasu. V 70. minutě zachytil Crusatovu přihrávku Feghouli, který dokázal levou nohou dokonale trefit bránu. O tři minuty později provedl z levého křídla tah na bránu Švéd Henok Goitom, který následně předložil M'Bamimu, a ten uklidil míč do sítě pro změnu nohou pravou.

Naprosto opařený Hercules se ve zbývajících 17 minutách již na nic nezmohl, a tak fanoušci Almeríe mohli slavit odražení se ode dna tabulky, kam namísto nich spadla Málaga, zatímco příznivci Herculesu se museli smířit s faktem, že po 27 kolech La Ligy je jejich tým na 18., tedy sestupové příčce.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Getafe CF 2:0

06.03.2011 17:00

Góly: 32. Miguel de la Cuevas, 41. Castro

Dnes v odpoledních hodinách se ve 27. kole po pěti kolech mohl z tříbodového zisku radovat domácí Sporting Gijón, který si poradil s Getafe 2:0 zásluhou Miguela de las Cuevase a Andrého Castra. Gijón se tak vymanil ze sestupové zóny, momentálně je patnáctý.

Gijón ani Getafe neměly před vzájemným duelem příliš dobrou statistiku. Getafe v roce 2011 zatím pouze jedinkrát vyhrálo, a tak se tabulkou propadá, Gijón se pro změnu nacházel na 17., sestupovém místě. Oba týmy tak chtěly prolomit své chmurné časy a nastartovat lepší sérii.

To se nepovedlo Getafe. Znovu prohrálo, a tak se pohárové příčky znovu vzdalují. A nikterak příznivě se na madridský klub ani netváří následující los. Pokud svěřenci trenéra Michela nedokázali vyhrát ani s v té době sestupujícím Gijónem, jak si asi povedou v navazujících zápasech s Athleticem, Barcelonou a Valencií? Nicméně alespoň nějaké body z těchto těžkých zápasů by získat měli, protože se nyní nacházejí pouhých sedm bodů od sestupu a týmy, které se na těchto příčkách pohybují, začínají sbírat bodů pomalu více než oni.

Příkladem může být dnešní vítězství Almeríe nebo právě Gijónu, který do zápasu vstoupil s velkou bravurou. Už ve 2. minutě totiž poprvé zahrozil Nacho Cases, který vyslal dalekonosnou tvrdou střelu, kterou zastavilo až břevno.

Do vedení se domácí dostali ve 32. minutě, kdy se Miguel de las Cuevas dokázal šikovně uvolnit na hranici pokutového území, odkud vyslal skrze změť hráčů přízemní střelu, na kterou nedokázal brankář Getafe Jordi Codina zareagovat.

O devět minut později domácí vedli už 2:0, když se dokázal prosadit André Castro. Ten z dálky napřáhl a překvapil Codinu střelou k pravé tyčce, která těsně před brankářem skončila.

Domácí byli ještě během prvního poločasu dvakrát blízko navýšení skóre na rozdíl tří branek, ale ani jedna z akcí nakonec gólem neskončila. Nejprve se pokoušel Codinu obstřelit David Barral, ale jeho střela z ostrého úhlu ke vzdálenější tyči bránu minula, v druhé šanci pak znovu selhal stejný hráč, když se pokoušel Codinu přehodit, jenže míč přeletěl i bránu.

Getafe mohlo snížit v 59. minutě, kdy si za obranu Sportingu zaběhl Adrian Colunga, jenže jeho následná střela minula bránu.

V 74. minutě se znovu ozvali hosté, když se po chybě Gijónu dostal do velmi zajímavé příležitosti Javier Arizmendi, ten ale ve vyložené šanci vyhořel.

V závěru utkání mohl vsítit svůj druhý gól zápasu André Castro, když v pokutovém území razantně hlavičkoval směrem na branku, téměř jistý gól však zmařil vynikajícím zákrokem Codina, který rukou dokázal míč vyškrábnout do tyčky.

Jediným šrámem celého utkání pro domácí byl moment v 85. minutě, kdy byl podruhé žluté kartě vyloučen Lora, a tak musel Gijón dohrávat v 10 mužích. Výsledek zápasu se již ale nezměnil, a tak mohla na stadionu El Molinón vypuknout radost, neboť se Sporting posunul na nesestupovou příčku.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Villarreal CF 3:1

05.03.2011 22:00

Góly: 5. José Antonio Reyes, 69. Sergio Agüero, 72. Diego Forlán - 33. Giuseppe Rossi

Atlético Madrid předvedlo v této sezoně jeden z nejlepších výkonů a zaslouženě porazilo Villarreal 3:1. Pro posledního vítěze Evropské ligy je to dobré znamení, pohárová Evropa je na dosah, jenom by to chtělo potvrdit i v dalších kolech.

Diváky na stadionu Vicente Calderona poprvé zvedl ze sedadel José Antonio Reyes. Ten se rozhodl už v 5. minutě, že předvede naprosto fantastický a vlastně i dokonalý kop, na který brankář Lopez nedosáhne. Stalo se tak a famózní branka znamenala vedení madridského celku 1:0.

Žlutá Ponorka se snažila o vyrovnání, ale střely Caniho a Dominguéze k tomu nevedly. Nebezpečný byl i Brazilec Nilmar, jenže ani on na brankáře De Geu nevyzrál. Po půlhodině hry už ale bylo vyrovnáno a opět to byla nádherná branka. Ital Rossi ukázal, že mu nedělají problémy ani volné přímé kopy, i když v tomto případě mu míč přiťukl Cazorla a Rossi ho napálil přesně do branky - 1:1.

O osudu utkání se rozhodlo až ve druhém poločase. Atlétiku se podařilo vstřelit dva slepené góly a ty srazily Žlutou Ponorku definitivně na kolena. Nejprve se v 69. minutě se dostal do šance Agüero. Musacchio ho vyloženě jenom stínoval a mladý Argentinec těsně před brankářem Lopezem zvolil lob, který skončil v síti - 2:1 pro Atlético. Za chvíli už to bylo 3:1, obranu Villarrealu naprosto vyřadila ze hry přesná kolmice Reyese, a tu využil Diego Forlán, jemuž by mohla branka pomoci k nalezení formy. Villarreal se na nic dalšího nezmohl a z Madridu odjíždí poražen 3:1.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Zaragoza 1:0

05.03.2011 20:00

Góly: 43. Seydou Keita

Žádné galapředstavení se sice nekonalo, Barcelona ale svou roli zvládla a v duelu se Zaragozou vybojovala povinné tři body. Ty zařídil jediným gólem utkání záložník Seydou Keita. Minimálně do nedělního večera tak navýšili Katalánci svůj náskok na čele tabulky na rovných deset bodů.

Podle očekávání dokázala Barcelona zápas zcela ovládnout a měla řadu šancí, jak vstřelit více než jen jeden gól. Za nízkou produktivitu možná mohl také krok kouče Guardioly, který do utkání neposlal hned od začátku své ofenzivní hvězdy Davida Villu a záložníka Andrése Iniestu. Jejich místa tak nahradili Bojan Krkič a právě jediný úspěšný střelec Seydou Keita. Oproti původním očekáváním se však v bráně objevil Victor Valdes.

Úvodní minuty sice žádné stoprocentní gólovky nenabídly, poté ale začala úřadovat Barcelona. Ve 25. minutě měl gólman Doblas obrovské štěstí. Tečovaná rána Pedra totiž orazítkovala břevno jeho brány. Hostující brankářská jednička se musela mít stále na pozoru. Už zanedlouho totiž napřáhl z dálky Mascherano a tvrdou ranou Doblase nepříjemně zaměstnal. Z obdobných pozic pálil také Xavi, jenže i on měl ke vstřelení gólu poměrně daleko.

Diváci si tak museli počkat až do 43. minuty. To si Lionel Messi na pravé straně pokutového území pohrál s obránci Zaragozy, následně poslal do skrumáže před bránou pozemní centr, čehož využil Seydou Keita a bez větších potíží poslal míč do sítě.

Po změně stran zahrozila konečně také Zaragoza. Valdes ale mohl nakonec zůstat poměrně v klidu, jelikož střela Bertola postrádala větší dávku přesnosti. O moc lépe nedopadl na druhé straně hřiště ani Daniel Alves. Připravený Doblas naopak bez problémů zlikvidoval hlavičku Gerarda Piqueho. Barcelonští měli velké štěstí přesně po hodině hry, kdy utekl obraně Sinama-Pongolle, ale na gólmana Valdese už nevyzrál.

V 65. minutě se na hřiště dostal také David Villa a proti svému bývalému klubu měl hned dvě příležitosti, jak se prosadit. Ani jednu z nich ovšem k úspěšnému konci nedovedl. O moc lépe si nevedli ani jeho spoluhráči, a tak zápas již další branku nenabídl. Svou výhru si ale Barcelona určitě plně zasloužila.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Valencia CF 1:2

05.03.2011 18:00

Góly: 31. Iván Ramis (pen.) - 33. Pablo Hernández, 56. Pablo Hernández

Valencia učinila další krok k udržení třetí příčky a Mallorcu porazila na jejím hřišti 2:1. Netopýři sice prohrávali po proměněné penaltě Ramise, jenže ještě před odchodem do šaten odpověděl Hernandez a stejný muž ve druhé půli obrat dokonal.

Ze čtyř posledních setkání odešla Valencia třikrát poražena a ve zbylém případě si připsala remízu. I z tohoto hlediska byl tento zápas pro Emeryho svěřence důležitý.

Hosté byli sice v úvodu lepším týmem, ale do vedení šli domácí. Ricardo Costa "fauloval" unikajícího Pierra Weba a rozhodčí odpískal penaltu. Nutno říci, že šlo o velice sporný okamžik, neboť Webo upadl víceméně sám. Jenže i takový je fotbal, Ramis penaltu proměnil a Mallorca vedla 1:0. Odpověď Valencie byla blesková, Aduriz ukázkově sklepl míč střílejícímu Hernandezovi, jehož projektil zapadl nechytatelně k tyči - 1:1.

Mallorca si mohla vzít vedení zpátky na začátku druhého poločasu, avšak Guaíta byl rázně proti. Brankář Netopýrů předvedl proti hlavičce Emilia Nsua parádní zákrok. Domácí nedali a Valencia trestala. Jonas našel Hernandeze krásnou uličkou a druhý jmenovaný opět rovnou z první překonal brankáře Aouateho - 2:1 pro Valencii. Byla to vítězná trefa, neboť Mallorca nedokázala odpovědět, pokus Akihira Ienagy zlikvidoval pozorný Guaíta.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona27242178:1374
2.Real Madrid27214265:2067
3.Valencia CF27166542:2854
4.Villarreal CF27155746:2950
5.Athletic Bilbao271321242:3841
6.Espanyol Barcelona271311335:3940
7.Atlético Madrid271151139:3538
8.Sevilla FC271151141:4238
9.Real Sociedad271121438:4435
10.RCD Mallorca271041328:3734
11.Getafe CF27961236:4133
12.Levante UD27941428:3831
13.Deportivo La Coruña277101023:3631
14.Racing Santander27791125:3930
15.CA Osasuna27781227:3229
16.Sporting Gijón276101125:3428
17.Real Zaragoza27691224:3927
18.Hércules CF27751525:4126
19.UD Almería275101228:4525
20.Málaga CF27651634:5923

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (545)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele