Evropská liga - souhrn pátých zápasů skupinové fáze

03.12.2020, 20:57, aktualizováno 03.12.2020, 23:02
Komentáře a souhrny
Jens Petter Hauge (© AFP)
Slavia porazila Beer-Shevu a zajistila si postup do vyřazovací fáze. Ze skupiny C jde dále rovněž Leverkusen, který veze tři body z Nice. Sparta se i v početním oslabení ujala v Lille vedení, to však neudržela a po porážce 1:2 skončí na třetím místě. Kromě Lille se raduje také AC Milán, který otočil zápas s Celticem. Ze skupiny D po dalších výhrách postupují Rangers a Benfica. Vyřazovací fáze se bude týkat rovněž Tottenhamu, Bragy, Royalu Antverpy nebo Villarrealu...
Skupina A

AS Řím - BSC Young Boys 3:1

03.12.2020 21:00

Góly: 44. Borja Mayoral, 59. Riccardo Calafiori, 81. Edin Džeko - 34. Jean Pierre Nsamé

Římané si především díky skvělému druhému poločasu poradili s Young Boys, i když se prakticky opakoval průběh prvního vzájemného duelu. O góly v dresu AS se postarali Mayoral, Calafiori a Džeko.

Young Boys potřeboval k jistotě postupu vyhrát nad domácím AS Řím, čímž by si pojistil druhé místo kolo před koncem. Domácí "Vlci" se na druhou stranu chtěli vzchopit a reagovat na poslední krutou porážku od Neapole. K jistotě postupu z prvního místa dnes chtěli vyhrát.

A směrem dopředu se opravdu snažili dělat maximum, byť trenér Fonseca nechal mnoho hráčů obvyklé základní sestavy na lavičce. V podstatě to bylo římští young boys vs. švýcarští Young Boys. Určitá nesehranost byla na hráčích Giallorossi dost znát. V 8. minutě se k nařízeného volnému přímému kopu postavil trochu nečekaně Bruno Peres a jeho parádní ránu musel brankář Von Ballmoos vyrážet.

O chvíli později si na průnikovou nahrávku do vápna naběhl Carles Pérez a jen o kousek minul vzdálenější tyč. O to větší překvapení přichystala 34. minuta. V ní stačil hostím jeden dlouhý nákop, Jean-Pierre Nsame si balon zpracoval do běhu a ve vápně obalamutil kapitána Cristanteho. Pak se štěstím propálit Lópeze a radoval se stejně jako v prvním vzájemném utkání.

Ještě do poločasu ale AS srovnalo, mnohem dřív než v prvním utkání. Spolupráci dvou španělských kolegů zakončoval Pedro, který vypálil tvrdě do brankáře. Von Ballmoos míč vyrazil a dobíhající Borja Mayoral už neměl problémy hlavou srovnat na 1:1.

Do druhé půle už v dresu římského celku naskočily dvě nové tváře, Mchitarjan se Spinazzolou. A díky jejich pohybu opravdu vypadalo AS nebezpečněji. Domácí se prakticky neustále snažili otevřít obranu švýcarského oponenta, jenže trochu jim vázla finálka. Villar ani Pérez se netrefili mezi tři tyče. Musel jim to ukázat až osmnáctiletý talent Riccardo Calafiori.

V 59. minutě se sice centr Péreze ze standardní situace dostal do šestnáctky jenže byl odhlavičkován na kraj vápna. Těsně za ním si na míč dnes již poněkolikáté počkal Riccardo Calafiori, který měl ještě před půlrokem utržené vazy. Teď už má nohy ale naprosto v pořádku, což dokázal krásnou ránou z voleje, jenž zapadla přesně do šibenice!

Římané věděli, že tohle je hodně ošidný stav, takže chtěli co nejdřív přidat další branku. Povedlo se jim to až deset minut před koncem. Střídající kapitán Edin Džeko rozehrál celou akci dlouhým nákopem na Bruna Perese, který míč dost možná už nestihl na hrací ploše. Ale přesto nacentroval, obrana hostí balon prodloužila jen k Edinu Džekovi, který se z voleje trefil přesně mimo dosah Davida von Ballmoose - 3:1.

Římané postupují z první příčky, Young Boys musí příště vyhrát. Už u toho ale nebude Ali Camara, který po facce Mchitarjanovi dostal červenou kartu.

Více informací k zápasu

CFR Cluj - CSKA Sofia 0:0

03.12.2020 21:00

Góly: -

Kluž doma trochu nečekaně neurvala vítězství nad sofijským CSKA, bodově se tak nedotáhla na druhý Young Boys, a o postup ze skupiny do jarní fáze Evropské ligy se tedy popere v posledním kole v Bernu, kde musí zvítězit, aby se v tabulce před svého soka vecpala. Hosté, odsouzeni již pouze k bojům o konečné umístění ve skupině, získali svou druhou remízu.

Domácí rozhodně neodvedli svůj nejlepší výkon. V říjnu třeba na půdě bulharského protivníka zvítězili o dvě branky, jenže v nynějším případě, alespoň dle statistických údajů, byli dokonce horším týmem. CSKA vyprodukovalo dvakrát větší počet střel na bránu, drželo více míč na svých kopačkách. A ve finále si nějaký bodový úspěch v Rumunsku zasloužilo.

Je ovšem potřeba říci, že "Železničáři" působili před brankou soupeře nebezpečněji, vlastně ale jen v jakýchsi úvodních pasážích hry. Už ve 2. minutě se pokoušel Pereira změnit průběžné bezgólové skóre, jenomže hlavou nemířil přesně. A ve 12. minutě nedotáhl svůj únik do úspěšného konce Debeljuh, jehož pohotovým zákrokem vychytal gólman Busatto.

Hosté si vytvořili první slušnou možnost v 5. minutě, nicméně Antovovo zakončení zastavil na brankové čáře obránce Camora, ve 49. minutě slušně ze střední vzdálenosti vypálil Youga, s nepříjemně plachtícím pokusem si každopádně poradil brankář Balgradean. Neskóroval v 69. minutě ani Sowe, jehož střela tečovaná bránícím Burcou skončila těsně v zámezí.

Od 85. minuty hrála Kluž v oslabení, protože se Chipciu snažil oklamat rozhodčího Delerueho a vynutit si nařízení penalty po střetu s Antovem, inkasoval ale akorát druhou žlutou kartu a následnou červenou. CSKA mohlo strhnout vítězství na svou stranu v první minutě nastavení, jenže dělovku z dálky od střídajícího Tiaga Rodriguese zlikvidoval pozorný Balgradean.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)541012:213
2.BSC Young Boys (SUI)52127:67
3.CFR Cluj (ROU)51223:85
4.CSKA Sofia (BUL)50230:62
Skupina B

Arsenal FC - Rapid Vídeň 4:1

03.12.2020 21:00

Góly: 10. Alexandre Lacazette, 18. Pablo Marí, 44. Edward Nketiah, 66. Emile Smith Rowe - 47. Koya Kitagawa

Manažer Arteta může zase dýchat o trochu lépe, protože dnes večer jeho hráči ukázali, že přeci jen umí střílet branky. Do sítě Rapidu Vídeň dali celkem čtyři, přičemž každou z nich měl na svědomí jiný hráč.

Arsenal si chtěl spravit náladu po nepovedeném ligovém kole a manažer Arteta věděl, jak důležité je dnes skórovat. Což je něco, co jeho svěřencům letos rozhodně není vlastní. Od prvních minut ale jeho hráči dominovali. A vstřelit první branku jim trvalo jen deset minut. Alexandre Lacazette si vzal míč pod patronát sice dost daleko za vápnem, ale o to krásnější jeho kroucená střela byla - 1:0.

Ve 14. minutě se do vápna po rohovém kopu dostal Pépé, který přizvedl míč na Mustafiho, jenže ten rybičkou minul levou tyč! Gunners ale ukázali, že dnes večer hrají ve velké pohodě. V 18. minutě už totiž vedli o dvě branky. Po dalším rohovém kopu si na parádní centr naskočil Pablo Marí a hlavičkou poslal míč k zadní tyči!

Arsenal jasně kraloval utkání a soupeři toho moc nedovoloval. Naopak, poctivě bránil a neustále hýřil pohybem. Po dalším průniku Cédrica Soarese a jeho zpětné nahrávce se balon dostal k Lacazettemu, jenže tomu zkazila radost tyč!

Ve 44. minutě už to vypadalo, že je rozhodnuto, protože Lacazette vyslal do průniku spoluhráče a ten citlivým centrem poslal míč zpět na vápno. Tam se po přiklepnutí dostal balon k Edwardu Nketiahovi, který nadvakrát prostřelil Strebingera!

Arsenal odešel do šaten ve skvělé náladě, ale dobře věděl, že nesmí polevit. Rapid naopak nastoupil do druhé půle s pocitem, že vlastně už nemá co ztratit. Na hřiště poslal po pauze čerstvé síly v podobě Schicka s Baraćem.

Islandský brankář Arsenalu Rúnar Rúnarsson, kterého Arteta zatím použil výhradně na Evropskou ligu, přesto neudržel čistý štít. Tři minuty po návratu hráčů ze šaten se totiž Rapid prosadil. Po rychlé průnikové nahrávce do vápna měl brankář Strebinger co dělat, aby ránu ze strany vyrazil. Míč poslal jen k Arasemu, který jej ale ani nadvakrát neprostřelil. Překonal ho až Koja Kitagawa, který byl v pořadí už třetím zakončovatelem.

Arsenal chtěl vyšší vedení zpět. Alexandre Lacazette se v pokutovém území dostal k míči, rychle si jej připravil na pravačku a sledoval, jak Strebinger skvělým zákrokem maří jeho naděje. Velkou šanci neproměnil ani Nicolas Pépé, který selhal díky skvělým reflexům hostujícího brankáře. V těchto chvílích Arsenal mačkal svého soka naprosto jednoznačně.

Byla na něm vidět chuť hrát a vyhrát. Tu ještě Arteta posílil novými tvářemi na hrací ploše, kterými byli Willian, Smith-Rowe a Dani Ceballos. Ze všech tří hráčů se prosadil ten nejméně zkušený. Špatné rozehrávky Rapidu využil Maitland-Niles, který našel přihrávkou před branku prostor, kam si naběhl právě mladík Emile Smith Rowe a ten už měl před sebou snadný úkol - 4:1.

Přesto to nebylo vše. Willian se několikrát dostal do nebezpečného zakončení, ale buď pálil mimo, nebo jeho radost zkazil pomezní sudí zdviženým praporkem. Poslední krásný fotbalový moment dnešního utkání měl v 81. minutě na starosti střídající Dani Ceballos. Ten se postavil k rozehrávání standardní situace a míč kroutil pod břevno. Jen skvělý zákrok brankáře Richarda Strebingera mu zabránil v další brance, protože zkušený brankář vytáhl míč nad břevno.

Více informací k zápasu

Molde FK - Dundalk FC 3:1

03.12.2020 21:00

Góly: 30. Magnus Eikrem, 41. Ohi Omoijuanfo, 67. Martin Ellingsen - 90+4. Jordan Flores

Molde po dvou jasných porážkách s Arsenalem nyní opět zabralo a asi s největším outsiderem základních skupin Evropské ligy si poradilo po výsledku 3:1. Díky třetímu tříbodovému zisku ve skupině B se vrátilo na druhé místo tabulky a postup má na dosah. Na závěr v Molde může prohrát i o jednu trefu, ale musí skórovat, porážka v poměru 0:1 či vyšším gólovým rozdílem by poslala do vyřazovací fáze rakouský Rapid.

Hosté při své premiérové účasti ve skupinové fázi prohráli i popáté za sebou a jsou beznadějně poslední, své účinkování zakončí v domácím prostředí proti londýnskému Arsenalu. Norský celek dominoval ve čtvrtečním utkání od samého začátku a první větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Díky rohovému kopu z pravé strany se dostal k hlavičce Sinyan a gólmana Rogerse zastoupil těsně před brankovou čarou bránící Dummigan.

Svěřenci trenéra Erlinga Moeho se dočkali zaslouženého vedení přesně po odehrané půlhodině. Centr z levého křídla od Risy přistál na hlavě Magnuse Eikrema a ten s přehledem zamířil do protějšího spodního růžku. Za dalších jedenáct minut si Molde vytvořilo dvoubrankový náskok. Risa vymyslel druhý brilantní pas a vyzval ke skórování Ohiho Omoijuanfa, jenž zblízka hlavou pokořil naprosto bezmocného Rogerse.

V 57. minutě selhal Sinyan, jelikož po hlavičce Omoijuanfa a zákroku Rogerse trestuhodně dorážel vedle bližší konstrukce. Domácí přidali definitivní třetí pojistku přesně v polovině druhého dějství a znovu to bylo po rohu, tentokráte vyskočil nejvýše do vzduchu Martin Ellingsen a trefil se mezi nohy pozdě reagujícího hostujícího gólmana. V následujícím průběhu chtěl norský výběr ještě navýšit svůj náskok.

Nejprve se blýskl Rogers proti ráně z bezprostřední blízkosti od Omoijuanfa, těsně před koncem zakončoval do pravé tyče střídající Bolly. Dundalk přeci jen zaznamenal alespoň čestný úspěch ve čtvrté minutě nastavení. Jordan Flores obdržel zpětnou nahrávku přímo proti noze od Gannona a následná úchvatná dělovka z dobrých pětadvaceti metrů zaplachtila přesně do vzdálenější šibenice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)550016:315
2.Molde FK (NOR)53027:99
3.Rapid Vídeň (AUT)52039:116
4.Dundalk FC (IRL)50056:150
Skupina C

Slavia Praha - Hapoel Beer-Sheva 3:0

03.12.2020 21:00

Góly: 31. Abdallah Sima, 36. Nicolae Stanciu, 85. Dudu Twitto (vl.)

Vítězstvím 3:0 nad Hapoelem Beer Sheva si Slavia zajistila postup do jarní fáze Evropské ligy. Izraelskému soupeři oplatila úvodní porážku, když se prosadili Sima se Stanciem a v závěru si hosté vstřelili vlastní gól.

Jindřich Trpišovský sáhl k tradičnímu rozestavení se čtyřmi obránci a pěti záložníky. Před Kolářem nastoupili Kúdela se Zimou. Kraje obrany obstarali Masopust s Oscarem, křídla pak Sima a Olayinka. Ve středu zálohy se představili Holeš, Ševčík a Stanciu, útokem byl pověřen Kuchta.

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu, nicméně Beer Sheva kousala asi nejvíce z celého průběhu zápasu. Nicméně po půlhodině Slavia udělala velmi důležitý krok k postupu. Kuchta se na levé straně dostal k odraženému míči, který následně poslal do šestnáctky. Na malém vápně uspěl v souboji s obráncem i brankářem Abdallah Sima, jehož hlavička přinesla sešívaným vedoucí gól.

A v první půli nezůstalo jen u jednoho. Jen o pět minut později se k tomu zase nachomýtl Kuchta, kterému se po Olayinkově patičce nezdařilo míč zpracovat. Nicméně po odrazu se dostal ke kopačkám Nicolaeho Stanciua, jenž zpoza vápna vyslal přízemní ránu. Gólman si na ni sice sáhl, jenže ani tak nezabránil v její cestě do sítě.

Když byla odehrána necelá hodina, mohl se dočkat odměny v podobě branky i Kuchta. Ten dostal od Masopusta nadýchaný míč do vzdálenosti zhruba osmi metrů od Levitovy svatyně, i když ale hlavičkoval zcela sám, nepodařilo se mu gólmana překonat. To se povedlo až pět minut před koncem základní hrací doby. Olayinka uspěl v na první pohled ztraceném sprinterském souboji, načež vrátil balón před bránu. Tam se po souboji Simy s Twittem odrazil do tyče a od ní za brankovou čáru, trefa byla zapsána jako vlastní.

Vzápětí se Sima dostal do další příležitosti. Po Zimově luxusním pasu za obranu zakončoval levačkou z voleje a z vápna, jeho střela ztroskotala na brankáři. To ale nic nezměnilo na úspěchu červenobílých, kteří spolu s Leverkusenem proplují do jarní fáze Evropské ligy. Ve vzájemném zápase se střetnou o první příčku, Slavii k ní stačí remíza. Naopak Beer Sheva se s Nice utká už jenom o čest v podobě třetího místa.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Bayer Leverkusen 2:3

03.12.2020 21:00

Góly: 26. Hassane Kamara, 47. Dan Ndoye - 22. Moussa Diaby, 32. Aleksandar Dragović, 51. Julian Baumgartlinger

Leverkusen získal své čtvrté vítězství ve skupině C a zajistil si s definitivou postup do jarní fáze Evropské ligy. Nice potvrdilo, že je aktuálně pod pořádně těžkou a chlupatou dekou, a i když zaznamenalo dva přesné zásahy, na žádný bodový zisk zkrátka nedosáhlo. Jeho pouť evropskými poháry tak skončí už na podzim, neboť spolu s Beer Ševou už čtyřikrát prohrálo.

Poslední kolo tak nabídne dva souboje, v nichž půjde o konečné umístění. A zatímco k prvenství bude potřebovat Die Werkself jednoznačně porazit Slavii, Les Aiglons bude stačit neprohrát na půdě Beer Ševy, aby urvali finální třetí příčku. O osudu této otázky zkrátka rozhodne vzájemná bilance. A zatím jsou na tom v tomto ohledu lépe český a francouzský celek.

Hosté se mohli ujmout vedení již v 9. minutě, a to zásluhou Wendella, jeho zakončení ovšem polapil připravený brankář Benítez. V 17. minutě se objevil ve velmi slušné příležitosti český reprezentant Schick, jenomže trestuhodně selhal během střelby a nasměroval balón vysoko nad bránu. Až ve 22. minutě se nakonec Bayer propracoval k prvnímu gólu tohoto klání.

Demirbay přitom ukázal, že techniku s míčem má více než dostatečnou k vrcholovému fotbalu, jemným dloubáčkem v šestnáctce vyslal do šance Diabyho, který se ocitl sám před Benítezem a protečoval merunu za jeho záda pod břevno. Ve 24. minutě mohl náskok Leverkusenu navýšit Schick, ovšem jeho branka neplatila kvůli ofsajdu. A zřejmě mylně.

A tak nakonec Nice mohlo dosáhnout jen o dvě minuty později na vyrovnání stavu. Kamara se dostal za vápnem k vyraženému míči, vší silou ho napálil svou levačkou a umístil nechytatelně ke vzdálenější tyčce. Avšak ve 32. minutě byl zase na koni výběr trenéra Petera Bosze, Amiriho centr z rohového čtvrtkruhu totiž propadl k Dragovičovi, jenž přesně zacílil.

I krátce po změně stran se obě mužstva v ofenzivě dokázala osmělit a hned ve 46. minutě došlo k další změně skóre. OGCN se podařilo podruhé na nepříznivě se vyvíjející skóre zareagovat poté, co Reine-Adélaïde vyslal z přímého kopu přímou střelu mezi tři tyče, gólman Hrádecký balón trestuhodně neudržel v náruči, a tak s dorážkou přispěchal pohotově mířící Ndoye.

Jenže tým vedený koučem Patrickem Vieirou inkasoval potřetí za dalších pět minut a na tuhle ránu již ve zbývajících pasážích druhého poločasu prostě neodpověděl. Amiri rozehrál standardní situaci pasem na bližší tyčku, tam našel číhajícího si Baumgartlingera, a ten, ač otočen zády k brance, překonal hlavou z bezprostřední blízkosti marně zasahujícího Beníteze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayer Leverkusen (GER)540117:812
2.Slavia Praha (CZE)540111:612
3.OGC Nice (FRA)51048:153
4.Hapoel Beer-Sheva (ISR)51046:133
Skupina D

SL Benfica - Lech Poznań 4:0

03.12.2020 21:00

Góly: 36. Jan Vertonghen, 57. Darwin Núñez, 58. Pizzi, 89. Julian Weigl

Benfica si doma bez potíží poradila s Lechem Poznań a polskému týmu nasázela bez milosti čtyři branky. Především druhý poločas se portugalskému týmu hodně povedl a prozatím drží první příčku v tabulce.

Benfica se na dálku přetahovala o první místo ve skupině se skotskými Rangers a dnes chtěla ukázat, že to s postupem z prvního místa myslí vážně. V prvních fázích hry Benfica dávala jasně najevo, kdo tady bude dneska pánem. Usadila se na polovině Lechu a nedávala jeho hráčům moc příležitostí okusit míč. Benfica hrála hodně uvolněně a především kreativně.

Ve finální fázi ale hrála možná až moc na krásu. Po dvaceti minutách se dostal k první ráně Pizzi, ale jeho pokus brankář Bednarek vyrazil a dorážku by už chytali pořadatelé mimo stadion. A tak to šlo vlastně až do 36. minuty. Tehdy padla první branka. Z rohového kopu poslal míč před branku Pizzi. Na jeho centr si výborně naskočil obránce Jan Vertonghen a nemýlil se.

Benfica nadále nepůjčovala svému soupeři prakticky vůbec míč a hrála prim. Nedělala chyby v obraně a směrem dopředu hrála v plné rychlosti. Další ránu z úvodu druhé půle měl na svědomí Pizzi, ale také tentokrát mířil mimo tři tyče.

Hosté se chtěli také ukázat, jenže nenapadali svého soupeře dost aktivně a obecně se vydávali do útoku jen v minimálním počtu. Mohammad Awwad se deset minut po změně stran dostal do zakončení, ale jeho rána byla zablokovaná na roh. O pouhé dvě minuty už se ale prosadili domácí.

Ostřílený Pizzi tentokrát nebyl chamtivý a poslal do uličky míč na nabíhajícího střelce Darwina Núñeze. Mladý útočník si míč zpracoval do běhu, pokryl jej před obránci a zakončil poměrně snadno. A aby se z toho hosté neoklepali moc rychle, po pouhých 60 vteřinách se domácí Benfica prosadila znovu. Rafa Silva roztáhl hru do strany, ve vápně si míč přebral Pizzi, udělal pár kroků na střed a vypálil nechytatelně na zadní tyč!

Pak uragán ofenzivních akcí Benficy přeci jen trochu ustal. Hosté z Polska zase neměli dost sil ani chuti se skóre něco dělat. Takže poslední a definitivní tečky za dnešním utkáním jsme se dočkali až v 89. minutě. A byla to krásná trefa, protože Julian Weigl po nahrávce od Cerviho postupoval středem až k vápnu a pár metrů od něj vypálil nechytatelně k tyči - 4:0.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Standard Lutych 3:2

03.12.2020 21:00

Góly: 39. Connor Goldson, 45. James Tavernier (pen.), 63. Scott Arfield - 6. Maxime Lestienne, 41. Duje Čop

Rangers urvali své třetí vítězství ve skupině D a definitivně zlomili odpor Standardu, který si ještě teoreticky mohl před tímto střetnutím nárokovat postup do jarních bojů Evropské ligy. Domácí každopádně museli tvrdě dřít, aby dosáhli svého sukcesu, dvakrát reagovali na vedení soupeře, aby nakonec tři body na jejich stranu strhnul ve druhém dějství Scott Arfield.

The Gers, kteří mimochodem od začátku sezóny protáhli svou sérii neporazitelnosti už na dvacet čtyři duelů napříč všemi soutěžemi, tak mají situaci ohledně toužebného zisku prvního místa v tabulce ve vlastních rukou. A pokud na závěr skolí venku Lech, urvou ho na úkor Benficy, dalšího postupujícího do play-off, vůči níž disponují lepšími vzájemnými zápasy.

Lutyšský výběr nemůže hodnotit své působení v hlavní fázi evropských pohárů vůbec dobře. V Ibrox Stadium utrpěl již svou čtvrtou porážku, měřit se může bodově jen s poznaňským klubem, který je na tom bodově totožně. Právě s ním se porve o finální třetí příčku, musí však proti Benfice uzmout více bodů než on, protože s ním zaznamenal horší vzájemnou bilanci.

Do tohoto souboje každopádně daleko lépe vstoupili hosté, kteří proměnili v přesný zásah hned svou první větší šanci. Čop z levé strany odcentroval míč přes bránícího Goldsona do brankového území na bližší tyč, tam našel sbíhajícího si Lestienneho, který protečoval balón za záda gólmana McGregora. A Rangers se pak proti svému sokovi dlouho nemohli prosadit.

Až šest minut před obrátkou kapituloval taktéž brankář Bodart, hájící prostor mezi třemi tyčemi Standardu. Barišič rozehrál rohový kop pasem do šestnáctky, tam našel hlavičku Goldsona, a ten zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Jenomže nerozhodný stav vydržel jen pouhou minutu. A mužstvo kouče Philippeho Montaniera velmi záhy gólově udeřilo podruhé.

Fai přetáhl svůj táhlý centr až na zadní tyčku, merunu se nikomu z protihráčů nepodařilo odvrátit do bezpečí, a tak Čop, který si už připsal na své konto asistenci, se přidal rovněž na listinu úspěšných šutérů. Nicméně svěřenci manažera Stevena Gerrarda ještě stačili do přestávky opětovně vyrovnat. A následně lépe zvládli též druhou pětačtyřicetiminutovku.

V první minutě nastavení první půle proměnil pokutový kop svou dělovkou pod břevno bez obtíží Tavernier, jelikož sudí Pandzic si před jeho nařízením všiml, že po střele Roofa zahrál rukou ve vlastním vápně Lestienne. A v 63. minutě určil konečné skóre utkání Arfield poté, co Kamara uvolnil Kenta, jemuž pak pouze stačilo přihrát spoluhráči do vyložené pozice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SL Benfica (POR)532016:711
2.Rangers FC (SCO)532011:711
3.Lech Poznań (POL)51046:123
4.Standard Lutych (BEL)51045:123
Skupina E

Omonia Nikósie - PAOK Soluň 2:1

03.12.2020 21:00

Góly: 9. Andronikos Kakoullis, 84. Jordi Gómez (pen.) - 39. Christos Tzolis

PAOK Soluň promarnil možnost poprat se o postup ze skupiny, když poměrně překvapivě prohrál na Kypru s Omonií. Protože PSV vyhrálo v Granadě, vznikla mezi holandským a řeckým celkem nedostižitelná čtyřbodová propast. Rozhodující gól kyperského celku vstřelil šest minut před koncem z pokutového kopu Jordi Gómez.

Řekové si zadělali na problémy už v začátku zápasu, když rychle inkasovali z kopačky Andronikose Kakoullise. Brankář Živković vyrazil střelu Seneho před sebe a Kakoullis z dorážky určil další vývoj utkání. PAOK potřeboval útočit a co nejdříve zareagovat na inkasovaný gól. Povedlo se to až ve 39. minutě, když po nádherné kombinaci zakončil střelou k tyči Christos Tzolis. Soluň měla jednoznačnou územní převahu, avšak musela si vystačit s poločasovým výsledkem 1:1.

Hosté chtěli ještě zvýšit obrátky a k tomu mělo pomoci i poločasové střídání a příchody Murga a Giannoulise. Nicméně žádný tlak Řeků se nekonal. Druhý poločas byl na brankové příležitosti celkově skoupý, přesto přinesl zásadní rozhodnutí.

Sedm minut před koncem vyrobil El Kaddouri chybu, za kterou PAOK tvrdě zaplatil. V pokutovém území fauloval Loizoua a sudí odpískal pokutový kop. Jordi Gómez zvolil riskantní přízemní střelu doprostřed, vyšlo to a Omonia vedla 2:1. PAOK byl v nepříjemné pozici i proto, že PSV vedlo v Granadě. Hostům přitom stačil na Kypru i bod, aby zůstal ve hře o postup.

I s nastavením zbývalo PAOKu ještě deset minut, ale během nich se na vyrovnání stejně nezmohl. Porážka s Omonií má pro něho fatální následky v podobě jistoty nepostupu. Ve skupině už zbývá vyřešit jen finální obsazení příček, přičemž o postupujících je rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Granada CF - PSV Eindhoven 0:1

03.12.2020 21:00

Góly: 38. Donyell Malen

PSV ještě minulý týden bylo blízko k téměř jistému vyřazení, když prohrávalo s řeckým PAOKem 0:2, pak ale výsledek otočilo (3:2) a nyní díky cennému vítězství 1:0 na půdě Granady s předstihem postupuje do jarní části Evropské ligy. Na kontě má devět bodů a před třetím PAOKem, který překvapivě prohrálo na Kypru s Omonií (1:2), si vytvořilo rozhodující čtyřbodový náskok. Domácí celek naopak prohrál vůbec poprvé v základních skupinách.

Oba dva rivalové si to ještě na dálku rozdají o konečné první místo. PSV potřebuje doma zdolat Omonii a zároveň musí doufat, že jeho španělský soupeř nevyhraje v Řecku. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta působili od samého začátku sebevědomým dojmem a na trávníku byli o něco aktivnějším výběrem. První možnost si vytvořil krátce po dvaceti odehraných minutách pozdější hrdina Donyell Malen, jenž ze středu šestnáctky pálil těsně vedle levé tyče.

Stejný hráč vsítil jediný gól tohoto čtvrtečního střetnutí necelých deset minut před přestávkou. Na levé straně se ocitl Max a přesnou přihrávkou našel před brankou právě rozběhnutého Malena, jenž zblízka chladnokrevně rozvlnil síť. Hosté rozhodně nepolevovali ani po změně stran a v 55. minutě byli blízko ke vstřelení druhé uklidňující trefy, avšak nepříjemný pokus Dumfriese odvrátil konečky prstů nad svou branku famózní brankář Rui Silva.

Granada to však v žádném případě nezabalila a přesně po odehrané hodině mohla srovnat krok, nicméně po centru Foulquiera hlavičkoval příliš vysoko Machís. Vzápětí se zjevil na hranici pokutového území zcela osamocený Soldado, jenže tomu rána příliš nevyšla a balón poslal mimo prostor tří tyčí. V 66. minutě vystřihl na opačné straně parádní nůžky izraelský kanonýr Zahavi a Silva předvedl jistý zákrok.

Pak si gólman Mvogo poradil s nebezpečným projektilem Herrery, zhruba dvacet minut před koncem hlavičkoval o kousek vedle levé konstrukce Duarte. Granada se v samém závěru nadechla k náporu a svou největší možnost neproměnila v poslední minutě hrací doby, hlavičkující Duarte totiž orazítkoval břevno. V nastaveném čase se ještě jednou musel vytáhnout Silva po krásné individuální akci Gakpa a výsledek se tedy neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Granada CF (ESP)53116:310
2.PSV Eindhoven (NED)53028:99
3.PAOK Soluň (GRE)51228:75
4.Omonia Nikósie (CYP)51135:84
Skupina F

AZ Alkmaar - SSC Neapol 1:1

03.12.2020 21:00

Góly: 54. Bruno Martins Indi - 6. Dries Mertens

Alkmaar potvrdil výtečnou formu z poslední doby a s vysoce favorizovanou Neapolí mohl dokonce otočit nepříznivý vývoj, nicméně vzhledem k situaci určitě bude spokojen i s cennou remízou 1:1. V tabulce skupiny F se udržel na druhé pozici s osmi body, lídr španělské ligy Real Sociedad se totiž senzačně rozešel smírně s Rijekou (2:2). Postup tak má ve svých rukách, k jisté účasti ve vyřazovací fázi potřebuje na závěr vyhrát v Chorvatsku.

AZ má na kontě osm bodů a za vedoucí Neapolí zaostává o body dva. V tabulce skupiny A ještě může poskočit na první místo, ale kromě "povinného" tříbodového zisku s Rijekou musí doufat v nerozhodný výsledek mezi dvěma hlavními favority. Italský velkoklub nemá v žádném případě nic jistého a s Realem Sociedad se očekává nesmírně dramatická bitva, postup mezi dvaatřicítku nejlepších mu zajistí alespoň remíza.

Hosté vstoupili do tohoto souboje naprosto fantasticky a do vedení se dostali již po šesti odehraných minutách, kdy Dries Mertens obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Di Lorenza a zblízka chladnokrevně zavěsil pod břevno. Nizozemský vicemistr mohl z ničeho nic srovnat krok po necelých dvaceti minutách, jenže střelu z první od Aboukhlala výtečně odvrátil na rohový kop brankář Ospina.

V nastavení prvního poločasu zahrozili oba soupeři během krátké chvíle. Nejprve hlavičkoval o kousek nad břevno Hatzidiakos, na opačné straně se po rohovém kopu dostal k hlavičce aktivní Mertens a gólman Bizot musel ukrýt míč ve svých rukavicích. Sedm minut po změně stran měl na kopačce vyrovnávací branku nabíhající Stengs, ovšem zcela osamocen z dvanácti metrů pálil trestuhodně příliš vysoko.

Domácí se dočkali vytoužené trefy v 54. minutě. Po parádně zahraném rohu se u vzdálenější konstrukce zjevil zapomenutý Teun Koopmeiners a jeho prudkou střelu na hranici ofsajdu ještě tečoval do sítě Bruno Martins Indi, Ospina byl v tuto chvíli naprosto bez šance. Neuběhlo ani dalších šest minut a AZ mohlo vsítit svůj druhý gól, jelikož ve vlastní šestnáctce fauloval Bakayoko a francouzský rozhodčí Buquet bez váhání nařídil penaltu.

K ní se postavil tradiční exekutor Koopmeiners a v důležitý okamžik selhal, protože Ospina přečetl jeho úmysl a balón famózně odvrátil do strany. Neapol si mohla vzít zpět svůj ztracený náskok necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně Petagna hlavičkoval o kousek vedle protější tyče. Stejný hráč chtěl převrhnout misky vah na stranu SSC v 86. minutě, ale z ostrého úhlu mířil o decimetry vedle pravé tyče.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - NK Rijeka 2:2

03.12.2020 21:00

Góly: 69. Jon Bautista, 79. Nacho Monreal - 38. Darko Velkovski, 73. Stjepan Lončar

Vedoucí tým španělské LaLigy Real Sociedad hostil poslední NK Rijeku a měla to být snadná záležitost. Chorvaté neměli před utkáním ani bod a pochopitelně byli i bez šance na postup. Outsider se však vzepřel, na Anoetě šel dvakrát do vedení a i když výsledek neudržel, získal po závěrečném hvizdu alespoň bod. Remíza 2:2 je pro Basky velkou komplikací a pokud budou chtít postoupit, tak bez výhry v Neapoli se to neobejde.

Hosté vedli zásluhou Velkovskiho a pak ještě jednou díky Lončarovi. Branky Bautisty a Monreala však znamenaly vyrovnání.

Rijeka chtěla hrát v Baskicku aktivně a to se jí od začátku dařilo. Ve 13. minutě sice nabídla svojí chybou šanci domácím, ovšem Isak ve vyložené šanci zakončil jen do brankáře. Isak byl ústřední postavou i následujícího okamžiku, během kterého se Real Sociedad dožadoval pokutového kopu. Zbytečně, protože to byl právě Isak, který se provinil rukou. Ve 37. minutě pak zaskočil domácí vedoucí brankou Darko Velkovski. Rijeka rozehrála rohový kop, který prodloužil na Velkovskiho Menalo a obrana Basků zůstala jako opařená.

Vedoucí tým španělské nejvyšší soutěže takový průběh nečekal a Rijeka byla nebezpečná i po změně stran. V 51. minutě se po chybě v obraně hnal sám na brankáře Remira Murić, ale opora domácích předvedla skvělý zákrok. Rozhodně se nejednalo o nudné utkání, příležitosti byly na obou stranách a především padaly góly.

Real Sociedad se snažil o vyrovnání, ale Rijeka dobře bránila a zas tolik toho domácím dlouho nedovolovala. Až v 69. minutě si stáhl střílený centr uvnitř vápna Jon Bautista a z otočky srovnal na 1:1. Radost z vyrovnání však netrvala dlouho. Chorvaté se o chvíli později dostali znovu do vedení, když odražený balón napálil tvrdou ranou do sítě Stjepan Lončar. V tu chvíli to s Realem nevypadalo ani trochu dobře, nicméně Rijeka se ukázala být v defenzivě také zranitelná. Po propadlém centru si vyměnili balón Merino s Monrealem a druhý jmenovaný napálil míč do sítě.

Výsledek 2:2 už se do závěrečného hvizdu nezměnil a Rijeka tak může slavit první bod ve skupině. Real Sociedad si remízou pořádně zavařil a pokud nevyhraje v Neapoli, bude na jaře v pohárech absentovat. Rijeku čeká v posledním zápase AZ Alkmaar.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol (ITA)53116:310
2.AZ Alkmaar (NED)52216:38
3.Real Sociedad (ESP)52214:38
4.NK Rijeka (CRO)50144:111
Skupina G

AEK Atény - SC Braga 2:4

03.12.2020 18:55

Góly: 31. Nélson Oliveira, 89. Stavros Vasilantonopulos - 8. Vítor Tormena, 10. Ricardo Esgaio, 45. Ricardo Horta, 83. Wenderson Galeno

Portugalská Braga potvrdila skvělou formu v Aténách a místní AEK porazila po divokém výsledku 4:2, díky tomu si zajistila postup do jarní fáze Evropské ligy a v závěrečném utkání ještě bude bojovat o první pozici. Domácí prohráli podruhé v řadě a stejně jako před týdnem s ukrajinskou Zarjou (0:3) měli k bodovému zisku hodně daleko. S pouhými třemi body na poslední čtvrtou pozici a mezi dvaatřicítku nejlepších se určitě nepodívají.

Hosté jsou momentálně druzí s deseti body o skóre za vysoce favorizovaným Leicesterem a k vítězství ve skupině G jim nemusí stačit ani závěrečný úspěch nad Zarjou. Musí totiž doufat, že AEK bude bodovat právě v Anglii a to při současné situaci řeckého celku není příliš pravděpodobné. Braga vstoupila do čtvrtečního utkání naprosto skvěle a během úvodních devíti minut se dokonce dostala do dvoubrankového vedení.

Gólový účet otevřel Tormena, který se po rohovém kopu rozehraném nakrátko zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území a krásnou tečí usměrnil balón do pravého spodního rohu, brankář Tsintotas se stačil pouze ohlédnout. Neuběhly ani další dvě minuty a přesnou mušku tentokráte měl Ricardo Esgaio. Přihrávka Galena z pravé strany prošla mezi nohama Tsintotase až k zapomenutému hostujícímu obránci a ten zblízka snadno rozvlnil síť.

Řecký celek se však v žádném případě nevzdával a od tohoto okamžiku výrazně přidal. V 19. minutě neproměnil obrovskou příležitost Nélson Oliveira, jelikož se zjevil u vzdálenější konstrukce a z bezprostřední blízkosti nepochopitelně pálil vedle. O tři minuty později se poprvé musel vytáhnout gólman Matheus, když nebezpečnou ránu Livaje výtečně odvrátil nad svou branku. AEK se vrátilo do hry o bodový zisk krátce po odehrané půlhodině.

Své předchozí zaváhání napravil Oliveira, neboť se po naprosto katastrofální zpětné nahrávce Tormeny ocitl sám před Matheusem, chytře ho obešel a míč bez potíží dopravil do prázdné branky. V následujícím průběhu mířil těsně vedle levé tyče Paulinho, Braga si vzala zpět svůj dvougólový náskok v poslední minutě úvodního dějství. Na levé straně unikl Galeno a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování Ricarda Hortu, který se štěstím propálil Tsintotase.

Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo a teprve v závěrečné čtvrthodině byly k vidění zajímavé momenty. Nejprve se blýskl hostující brankář proti pokus Ricarda Horty, po následném rohovém kopu se do balónu opřel z voleje Galeno a nádherným projektilem z dvaadvaceti metrů zamířil k bližší konstrukci - 1:4. V 89. minutě alespoň korigoval výsledek Stavros Vasilantonopulos, protože ze čtrnácti metrů překonal pozdě reagujícího Matheuse.

Více informací k zápasu

Zarja Luhansk - Leicester City 1:0

03.12.2020 18:55

Góly: 84. Allahyar Sayyadmanesh

Leicester nedocestoval na Ukrajinu v nejsilnějším možném složení, nicméně i přesto byl považován za favorita a překvapivě neuspěl. S místní Zarjou totiž prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1, jediný gól vsítil zhruba deset minut před koncem střídající Allahyar Sayyadmanesh. Domácí po úvodních třech porážkách podruhé bodovali naplno, ovšem kvůli výhře portugalské Bragy nad AEK se do vyřazovací fáze Evropské ligy nepodívají.

Celek z Luhansku má na kontě šest bodů a poskočil na třetí pozici, ovšem za Bragou i svým čtvrtečním protivníkem zaostává o nedostižné čtyři body. "Lišky" poprvé v základní skupině prohrály a lehce si zkomplikovaly boj o první místo ve skupině G, i přesto stále mají situaci ve svých rukách. Pokud na závěr porazí doma trápící se AEK, tak je už o vítězství nikdo nepřipraví. Zarja začala na stadionu v Záporoží zostra a poprvé zahrozila ve 3. minutě.

Z dvanácti metrů vystřelil po zemi Kočerhin a brankář Ward musel vyrážet míč do strany. Jasný favorit si vytvořil svou úvodní nebezpečnější možnost krátce po odehrané půlhodině, jenomže Ünder mířil z hranice pokutového území o kousek vedle levé tyče. Největší šance první půle se zrodila ve 36. minutě. Cigaņiks se po odvráceném rohovém kopu opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů a Ward se blýskl famózním zákrokem.

Ihned po změně stran opět neměl štěstí aktivní Ünder a levou konstrukci minul o decimetry, vzápětí byl na opačné straně blízko k vedoucí trefě Jurčenko, jelikož zblízka orazítkoval břevno. Leicester postupem času zvyšoval tlak a čtvrthodiny před závěrečným hvizdem výrazně zahrozil. Proti však byl gólman Vasilj, neboť si poradil s přízemním projektilem Iheanacha a pak brilantně pravou nohou vykopl i dorážku Maddisona.

K rozhodujícímu okamžiku došlo v 84. minutě. Nově příchozí Sayyadmanesh ani ne po třech minutách strávených na trávníku obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Favorova a ve skluzu snadno dopravil balón mezi zcela odkrytý prostor tří tyčí. Leicester mohl stejně jako před týdnem srovnat v nastaveném čase, ale když Vasilj výtečně zneškodnil dělovku Ündera ze střední distance, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Leicester City (ENG)531112:510
2.SC Braga (POR)531112:1010
3.Zarja Luhansk (UKR)52036:96
4.AEK Atény (GRE)51047:133
Skupina H

AC Milán - Celtic FC 4:2

03.12.2020 18:55

Góly: 24. Hakan Çalhanoğlu, 26. Samuel Castillejo, 50. Jens Petter Hauge, 82. Brahim Díaz - 7. Tom Rogić, 14. Odsonne Édouard

Příšerný vstup do utkání měli hráči Milána v domácím zápase se Celticem. Skotský celek vedl po čtvrthodině hry o dva góly, ale výsledek neudržel a nakonec prohrál. Obrat Rossoneri režírovali Çalhanoğlu, Castillejo, Hauge a Díaz. AC Milán si i díky výhře Lille nad Spartou zajistil postup do další fáze, z jaké pozice to bude, se dozvíme až po šestém kole.

Celtic se o postupové naděje připravil ve dvojzápase se Spartou, ale na San Siru se chtěl fanouškům omluvit a favorita skupiny porazit. Na jeho lavičce přitom nadále setrvává kouč Neil Lennon. AC Milán zase potřeboval získat nejlépe tři body a pokud by ve druhém zápase Lille porazilo Spartu, měl by jistý postup. To se nakonec podařilo.

Na lavičku domácích se po karanténě způsobené koronavirem vrátil trenér Stefano Pioli, nicméně s představením svých svěřenců nemohl být v úvodní čtvrthodině ani trochu spokojen. Už v 8. minutě předvedl zbytečnou ztrátu na vlastním vápně Krunić a Tom Rogić přesně mířenou střelou k tyči favorita zaskočil. Celtic vedl 1:0 a to zdaleka nebylo všechno. Jen o dvě minuty později pálil těsně vedle opět Rogić a další vrásky naskočily Piolimu po zranění stopera Kjaera, kterého nahradil po boku Gabbii obvyklý kapitán Romagnoli. A Celtic byl dál nebezpečný, Callum McGregor protáhl Donnarummu a Odsonne Édouard vzápětí vstřelil i druhý gól, když převzal kolmici za obranu a chladnokrevně zakončil. Čtvrthodina hrůzy z pohledu Milána byla završena.

Pioliho svěřenci se dokázali poměrně rychle vzpamatovat a ve 24. minutě předvedl parádní střelu z volného přímého kopu Hakan Çalhanoğlu. Brankář Barkaš se v brance Celticu ani nepohnul a dlouhého trvání neměl ani výsledek 1:2. Hernándezova zpětná přihrávka nadělala Skotům velké problémy, Samu Castillejo stál ve správný čas na správném místě a z malého vápna napálil balón do sítě. Během půlhodiny tak byly k vidění čtyři góly. AC Milán opět převzal iniciativu, i když před koncem poločasu nebezpečně pálil McGregor. Donnarumma jeho střelu lapil a to bylo poslední, co se v prvním poločase událo. Prohospodařený náskok Celtic mrzel a na San Siru ho čekala ještě těžká šichta.

Po změně stran totiž milánští dokonali obrat. Nejprve Pioli stáhl Kruniće a nahradil jej Tonalim a o pět minut později se proháčkoval mezi hráči Celticu Jens Peter Hauge a technickou ranou k tyči poslal AC do vedení. Pro Haugeho to byla už druhá branka do sítě Celticu. Poprvé se trefil v prvním zápase v Celtic Parku při výhře 3:1. Na tahu byli Skoté, v 62. minutě se dostal do koncovky Frimpong, ovšem úspěšný nebyl. Brankář Gigi Donnarumma měl více práce až s pokusem Christieho, obstál a nadále držel Milánu těsné vedení.

Rossoneri si nakonec výsledek pojistili čtvrtým gólem. Bennacerova přihrávka prošla trestuhodně až k Brahimu Díazovi, jemuž stačilo píchnout do balónu a pozorovat jak končí v síti. Na zdramatizování už Celtic neměl síly a i ze San Sira odjíždí poražen. AC Milán si díky třem bodům definitivně zajistil postup do další fáze, byť zatím není jasné, z jaké pozice to bude. Milán čeká v posledním kole zápas na Spartě, Celtic přivítá dalšího jistého postupujícího Lille.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Sparta Praha 2:1

03.12.2020 18:55

Góly: 80. Burak Yilmaz, 84. Burak Yilmaz - 71. Ladislav Krejčí

U konce je pouť pražské Sparty evropskými poháry. Letenští byli v Lille od začátku horším týmem a pro závěrečnou půlhodinu navíc přišli o vyloučeného Čelůstku, přesto se zásluhou Ladislava Krejčího mladšího dostali do vedení. Domácí ale otočili, o vítězství 2:1 rozhodl dvěma zásahy Burak Yilmaz.

Francouzský celek od začátku ukazoval, že si chce pojistit postup. Do vyložených šancí se ale dlouho nedostával, naopak po čtvrtině utkání ze zajímavé pozice pálil těsně nad Pavelka. To jako by Lille nakoplo a od té doby se Sparta dlouho jen bránila. Na pravé straně se dostal k balónu Araújo, jehož technický pokus z deseti metrů Niţă skvělým způsobem vyrazil.

Araújo se vzápětí dostal po přihrávce Yaziciho do další příležitosti, tentokráte postupoval z ještě ostřejšího úhlu. I tak ale šlo zakončit výrazně lépe, než jeho hodně nepřesným obstřelem. Yazici se nachomýtl do situace, jež zaváněla vlastňákem. Jeho přihrávku pod sebe si srazil Plechatý, Niţă balón chytal až těsně před brankovou čarou.

Než se odcházelo do šaten, vyzkoušeli ještě domácí pevnost brankové konstrukce. Jmenovitě to byl André, který takto hlavičkoval po standardní situaci. Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první. Unikající David si moc předkopl míč a ztroskotal na vyběhnutém Niţovi, vzápětí David nevyužil prázdné brány a nechal si ukopnout balón Krejčím, jenž tak uhasil svou předcházející chybu.

Při Spartě stála i štěstěna, Xekova hlavička po přímém kopu trefila jinak naprosto bezmocného Niţu do hlavy. Další pokus z Botmanovy kopačky letěl o kousek mimo. Pak ale pro Pražany přišla obrovská komplikace. Druhou žlutou kartu během pěti minut uviděl za svůj faul na Davida Ondřej Čelůstka, jenž tak musel odejít do sprch a ponechal svůj tým v oslabení.

Přesto se hostům podařilo dostat do vedení. Dočkal rozehrál do křídla na Plavšiće, který odcentroval do ohně. Tam se mezi mnoha hráči vyšplhal nejvýše Ladislav Krejčí mladší, jehož hlavička zapadla za brankářova záda. Na druhé straně se musel bleskově činit sparťanský gólman, ten vychytal mířený pokus Xeky.

V osmdesáté minutě už Letenští kapitulovali. David vysunul za obranu Weaha, který následně dával pod sebe na Buraka Yilmaze. Ten si s nastalou situací poradil a pomalou, zato umístěnou střelou k tyči srovnal gólový účet utkání. A brzy se tentýž hráč prosadil podruhé. Ikoné našel zcela volného Yilmaze, jehož obstřel na zadní tyč byl pro Niţu moc velkým soustem.

V nastaveném čase dostala Sparta balón do brány poté, co se do něj z voleje z obrovské vzdálenosti skvěle opřel Plavšić. Jenže kvůli předcházejícímu faulu na Maignana od jeho brankářského protějška nebyla trefa uznána, Lille tak zvítězilo a zajistilo si postup. Sparta s určitostí skončí třetí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC (FRA)532012:511
2.AC Milán (ITA)531111:710
3.Sparta Praha (CZE)520310:116
4.Celtic FC (SCO)50147:171
Skupina I

Qarabağ Ağdam - Maccabi Tel-Aviv 1:1

03.12.2020 18:55

Góly: 37. Jaime Romero - 22. Yonatan Cohen (pen.)

Karabach získal v letošním ročníku hlavní fáze Evropské ligy své první body. Aspoň částečně si napravil svou reputaci po úvodních čtyřech porážkách a s tel avivským Maccabi uhrál plichtu. Izraelský výběr naopak odmítl zajistit si postup do jarního play-off, jen případná výhra by mu splnila tyto cíle, neboť Sivasspor v souběžně hraném duelu padl s Villarrealem.

Svěřenci trenéra Giorgose Donise každopádně mají situaci před posledním zápasem pevně ve svých rukou. A pokud doma s tureckým soupeřem neprohrají, udrží se na strategickém druhém místě tabulky. Ázerbájdžánský klub na svém postavení v pořadí nic nezměnil a ani nic nezmění, už před tímto mačem bylo jasné, že se prostě ze dna vymanit nemůže.

Pár střeleckých pokusů na bránu oba týmy v úvodní dvacetiminutovce přece jen vyprodukovaly, nicméně k zásadnímu okamžiku tohoto utkání došlo až ve 22. minutě. Bránící Guerrier totiž ve vlastním pokutovém území odstrčil podnikajícího Cohena, dle rozhodčího Hennessyho nedovoleně, a tak nařídil penaltu. A tu proměnil přesným zakončením k tyči sám faulovaný.

Do přestávky se však mužstvu kouče Gurbana Gurbanova podařilo finálně vyrovnat skóre. Zoubir na hranici vápna přistrčil míč na Jaimeho Romeru, ten se rozhodl vypálit, a udělal moc dobře, jeho parádní přízemní dělovka skončila u tyčky. Po přestávce pak na řadu další gól nepřišel. Konečný výsledek byl zkrátka nakonec logickým a asi i spravedlivým vyústěním.

Až závěrečné pasáže tohoto střetnutí nabídly dvě solidní možnosti na každé straně. Nejprve se ve slušné pozici objevil střídající Guerrero, nicméně ho úspěšně vychytal domácí brankář Mähämmädälijev. V 87. minutě naopak podnikl kroky ke strhnutí výhry ve svůj prospěch Karabach, jenže Guerrier hlavičkoval pouze do brankové konstrukce brány gólmana Daniela.

Více informací k zápasu

Sivasspor - Villarreal CF 0:1

03.12.2020 18:55

Góly: 75. Samuel Chukwueze

Villarreal uhrál na turecké půdě potřebný výsledek, dokonce získal své čtvrté vítězství ve skupině, a nejenže si zajistil postup do jarních bojů Evropské ligy, dokonce se definitivně osamostatnil na první příčce tabulky. Sivassporu konečná porážka vyloženě neuškodila, protože Maccabi proti Karabachu v souběžně hraném klání pouze remizovalo.

A tak svěřencům trenéra Rizy Calimbaye vlastně nezbývá nic jiného než za týden zvítězit na hřišti Maccabi, aby svého protivníka ještě předstihli a poskočili na druhé místo. V případě, že by ovšem izraelský klub urval v souboji s Karabachem vítězství, s jeho možnostmi na postup by byl definitivní amen. Teď každopádně může živit naději na úspěch.

Villarrealu sice stačila k udržení se na prvních dvou pozicích ve skupině plichta, nicméně nakonec se přece dopracoval ke skalpu svého protivníka. A k výhře mu stačil jeden jediný přesný zásah. Už v 8. minutě se pokoušel o změnu skóre stoper Foyth, pravačkou však nemířil nejpřesněji, a v 19. minutě Coquelin orazítkoval pouze brankovou konstrukci domácí brány.

Tým kouče Unaie Emeryho i ve druhém poločase držel daleko více míč na svých kopačkách, domácí spíše vyčkávali, co že jejich sok vymyslí. Nakonec se hosté dočkali své odměny v 75. minutě. Manu Trigueros uvolnil svým perfektním obloučkem za obranu Jaumeho Costu a tomu poté stačilo jen vybídnout před prázdnou brankou pohotově skórujícího Chukwuezeho.

Sivasspor se na žádný zvrat v utkání ve zbývajících pasážích hry nezmohl. Všeho všudy nevyprodukoval během druhé pětačtyřicetiminutovky jediný přímý pokus mezi tři tyče, a tak gólman Rulli musel být jen minimálně v pohotovosti. V 84. minutě se snažil vyrovnat Claudemir, v 87. minutě taktéž Gradel, avšak ani jeden z nich zkrátka solidněji nezakončil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)541014:513
2.Maccabi Tel-Aviv (ISR)52215:78
3.Sivasspor (TUR)52039:106
4.Qarabağ Ağdam (AZE)50144:101
Skupina J

LASK Linz - Tottenham Hotspur 3:3

03.12.2020 18:55

Góly: 42. Peter Michorl, 84. Johannes Eggestein, 90+3. Mamoudou Karamoko - 45+2. Gareth Bale (pen.), 56. Heung-min Son, 86. Dele Alli (pen.)

Loňský překvapivý účastník osmifinále Evropské ligy z Lince si po porážce s Tottenhamem v jarní fázi evropských pohárů nezahraje. Svého soupeře, jemuž chyběl lehce zraněný Harry Kane, nejlepší šutér týmu, výrazně potrápil, a i když se k cennému bodovému zisku nakonec dopracoval, do karet mu nenahrál výsledek souběžně hraného klání Antverp s Ludogorcem.

Belgický celek se totiž po skalpu bulharského soka stal společně s Tottenhamem dalším postupujícím. A v závěrečném klání na Tottenham Hotspur Stadium se pokusí udržet aktuální první místo ve skupině před londýnským gigantem, na nějž si vytvořil dvoubodový náskok. Rakouský klub se naopak už teď musí smířit s konečnou třetí pozicí v tabulce skupiny J.

Ačkoli od druhého místa, na němž se nachází právě mužstvo z Anglie, ho dělí v současné chvíli jen tři body, získal s ním ve finále horší vzájemnou bilanci, kterou mimochodem disponuje rovněž s Antverpami. V posledním střetnutí na půdě Razgradu mu tak půjde především o to rozloučit se se svým působením v Evropské lize nejdůstojnějším způsobem.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a už po šesti minutách soupeři jasně naznačili, že svou kůži nedají v žádném případě lacino. Johannes Eggestein si za vápnem narovnal míč na svou pravačku, technicky vypálil, jenže ke své smůle orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Hosté působili směrem dopředu i nadále mdlým dojmem, naopak LASK ve 31. minutě zahrozil opětovně.

Eggestein se tentokráte ocitl v roli nahrávače, svou přihrávkou uvolnil v šestnáctce spoluhráče Rennera, který se najednou ocitl zcela sám před brankářem Hartem, ten však jeho tutovku vychytal. Nakonec se svěřenci trenéra Dominika Thalhammera dočkali své odměny ve 42. minutě. A až tenhle moment jako by vyburcoval Spurs k nějaké větší aktivitě v ofenzivě.

Goiginger na levé straně podržel míč, předložil ho ve správnou chvíli do středu pole na Michorla, který napřáhl svou levou nohou ze střední vzdálenosti, a jeho parádní pokus zaplul přesně do dolního rohu brány, kam se Hart jen marně natahoval. Odpověď ovšem přišla na řadu záhy, favoritovi tohoto střetnutí musel dopomoci hvizd rozhodčího Raczkowského.

Ten si všiml, že po přihrávce Lucase Moury a následném zakončení Ndombélého zahrál rukou ve vlastní šestnáctce evidentně bránící Andrade, a ukázal na pokutovou značku. K penaltě se postavil Bale, který pohotově zamířil do protipohybu gólmana Schlagera. A po obrátce Tottenham své brankové konto ještě rozšířil, střelecky se prosadil v 56. minutě Son.

Svou dlouhou kolmicí ho ze středového kruhu poslal do běhu Ndombélé, Korejec pak vlétl do pokutového území, odkud balón nasměroval po zemi podél nohy Schlagera ke vzdálenější tyčce. Zdálo se, že svěřenci manažera Josého Mourinha nakonec dokráčí k výhře, v závěrečných pasážích hry se nicméně střetnutí změnilo v pořádnou, zato bezpochyby zajímavou přestřelku.

Linec vyrovnal v 84. minutě, to když Andrade perfektní nahrávkou zajistil šanci Eggesteinovi, jenž na bližší tyčce nachytal Harta na švestkách. O dvě minuty později ale udeřili gólově potřetí The Lilywhites, nařízenou penaltu za faul Wiesingera vůči Bergwijnovi totiž proměnil Alli. Avšak poslední slovo si vzal Karamoko, který skóroval parádně k tyči Hartovy brány.

Více informací k zápasu

Royal Antverpy FC - Ludogorec Razgrad 3:1

03.12.2020 18:55

Góly: 19. Martin Hongla, 72. Ritchie De Laet, 87. Benson - 53. Kiril Despodov

Čtvrté vítězství z pěti zápasů si připsali fotbalisté Antverp. Ti uspěli v zápase s Ludogorcem 3:1, když je do vedení dostal Hongla. Po pauze sice srovnal Despodov, v závěru ale skóre na stranu domácích překlopili De Laet a Benson.

Domácí se od začátku hnali za postup zajišťujícím vítězstvím. Už ve třetí minutě se po chybě obrany dostal míč k Mijošimu, jenž před bránou našel Gerkens. Ten ve skluzu nedokázal seřídit mířidla. Po devatenácti minutách už Antverpy šly do vedení. Na středu hřiště se dostal k míči Martin Hongla, jemuž rána z pětadvaceti metrů sedla náramně a skončila v šibenici Stojanovovy svatyně.

Vzápětí mohl skóre navýšit Benavente, který ovšem z malého vápna naprosto trestuhodně přestřelil. Lépe si nepočínal po půlhodině ani Gerkens, jehož křižná rána skončila těsně vedle tyče. Tentýž hráč pak ještě před odchodem do šaten přízemní střelou protáhl brankáře. Krátce po návratu z kabin začali hrozit hosté. Nejprve Despodov neuspěl tváří v tvář gólmanovi, Butez pak vychytal i Tchibotyho.

Nakonec ale přeci jen dokázali srovnat. Cauly poslal za obranu Kirila Despodova, jenž šikovným lobem přehodil brankáře a skóroval. To zase nabudilo Antverpy, které se s remízou nechtěly smířit. Během chvíle nastřelili tyč Gerkens i Jukleröd, pak se už prosadil Ritchie de Laet. Ten si naběhl na Refaelovův centr ze standardky a hlavou poslal svůj tým zpět do vedení.

V závěru pak vítězství pečetil Manuel Benson, který dostal přihrávku od Terzieva a do poloodkryté klece se snadno trefil. Hostující Grigore pak za sestřelení Mbokaniho uviděl druhou žlutou kartu, to ale už na výsledek utkání nemělo sebemenší vliv.

Antverpy tak vedou svou skupinu s dvanácti body, o dva body pozadu je další postupující Tottenham. LASKu dosavadní zisk sedmi bodů nestačí, Ludogorec je pak se samými porážkami beznadějně poslední.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Royal Antverpy FC (BEL)54018:312
2.Tottenham Hotspur (ENG)531113:510
3.LASK Linz (AUT)52128:117
4.Ludogorec Razgrad (BUL)50056:160
Skupina K

CSKA Moskva - Wolfsberger AC 0:1

03.12.2020 18:55

Góly: 22. Dario Vizinger

CSKA Moskva doma podlehlo rakouskému Wolfsbergeru a ztratilo poslední zbytky naděje na postup. Jedinou brankou se o to postaral Dario Vizinger.

Tenhle zápas byl velmi zajímavý i proto, že oba celky od sebe dělil jen jeden bod. CSKA muselo soupeře porazit, jestli chtělo pomýšlet na postup. Utkání začalo poměrně zostra a CSKA se do první šance dostalo už po jedenácti minutách. Po delší akci domácích se míč centrem dostal do vápna hostí, kde se do hlavičky položil Fjodor Čalov, který poslal míč jen kousek vedle pravé tyčky!

O deset minut později se ale stalo něco, co žádný domácí fanda nechtěl vidět. Rakouský soupeř se ujal vedení! Z pětatřiceti metrů totiž Dario Vizinger natáhl k parádní střele, která ve vzduchu ještě zaplavala a zapadla přímo pod břevno! Krásný fotbalový moment, i Akinfejev musel zatleskat.

CSKA muselo zapnout na plný výkon, ale nedařilo se mu to. Naopak, krátce před koncem první půle hosté málem navýšili skóre. Tentokrát ale domácího brankáře zachránila dobře postavená tyč, od níž se balon odrazil. Ruský celek nutně potřeboval probrat a proto se do druhé půle postavili Gaich s Ejukem.

Že by ale na hru svého týmu měli nějaký zázračný efekt, to se rozhodně říct nedalo. Hodně aktivní se stával Nikola Vlašić, který nešetřil střelami. Brankář Kofler si ale poradil se všemi. Rusové stále více tlačili, ale šanci si vytvořit nedokázali.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Dinamo Záhřeb 0:2

03.12.2020 18:55

Góly: 45+5. Bruno Petković (pen.), 53. Lovro Majer

Feyenoord nenavázal na celkem úspěšný dvojzápas s ruským CSKA Moskva a doma tentokráte nestačil na chorvatské Dinamo, kterému podlehl po výsledku 0:2. Celek ze Záhřebu ani ve svém pátém duelu v základní skupině K neinkasoval, s jedenácti body si definitivně zajistil postup do vyřazovací fáze Evropské ligy a k tomu ještě z první pozice. Na rotterdamský klub čeká za týden rozhodující zápas v Rakousku s Wolfsbergerem.

Svěřenci Dicka Advocaata totiž klesli na třetí příčku s pěti body a právě za nadcházejícím soupeřem zaostávají o dva body, na závěr tak nutně potřebují zvítězit. Hosté naopak vévodí skupině s fantastickým skóre 6:0 a před posledním kolem si vytvořili rozhodující čtyřbodový náskok, s CSKA budou hrát už jen o vylepšení koeficientu. Čtvrteční střetnutí podle předpokladů začalo v hodně opatrném duchu.

Ani jeden tým se od úvodního hvizdu nikam netlačil, a i když domácí byli přeci jen o něco aktivnější, tak se vůbec na nic nezmohli. Nejzajímavější okamžik prvního poločasu se zrodil v samém závěru. Kökçü si totiž ve vlastní šestnáctce počínal příliš horlivě v souboji s dorážejícím protihráčem a poslal ho k zemi a anglický rozhodčí Kavanagh okamžitě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Bruno Petković a nezaváhal, počkal si na pohyb brankáře Marsmana a svůj pokus zkušeně usměrnil do sítě. Nizozemský velkoklub se po obrátce snažil výrazně přidat, jenomže v 52. minutě utrpěl druhý rozhodující direkt. Přihrávku Ademiho si dobře zpracoval Lovro Majer a ve vyložené brankové možnosti zachoval chladnou hlavu, když levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Feyenoord to už měl ve zbývajícím průběhu hodně těžké a na perfektní obranný blok protivníka jednoduše nemohl najít žádný recept. Naději na bodový zisk mohl vykřesat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenomže po centru Malacii hlavičkoval o decimetry vedle levé konstrukce střídající Teixeira. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a Dinamo si proto zcela zaslouženě odváží domů všechny tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dinamo Záhřeb (CRO)53206:011
2.Wolfsberger AC (AUT)52126:67
3.Feyenoord Rotterdam (NED)51224:75
4.CSKA Moskva (RUS)50322:53
Skupina L

FK Crvena Zvezda - TSG Hoffenheim 0:0

03.12.2020 18:55

Góly: -

Srbsko bude mít svého zástupce v evropských pohárech i na jaře. Definitivně o tom rozhodla bezbranková remíza Crvene Zvezdy s Hoffenheimem. Domácí klub měl slušně našlápnuto už po čtyřech zápasech a byla jen malá šance, že by se mu postoupit nepodařilo. Hoffenheim byl v Bělehradě lepším týmem, ale své šance proměnit nedokázal. Skvělý výkon předvedl brankář Milan Borjan.

Konkrétně výsledek 0:0 je pro Crvenou Zvezdu vlastně úspěchem. Vzhledem k tomu, že Hoffenheim byl po celý zápas aktivnějším týmem a měl více ze hry, má bod v konečném zúčtování hodnotu zlata.

V prvním poločase to nebylo pohledné utkání a na první větší šanci se čekalo až do 37. minuty. Do té doby sice Němci drželi častěji balón, ale do koncovky se dostávali sporadicky. Domácí moc ofenzivní choutky neměli a spíše čekali, co jim dovolí soupeř. Až po uplynulé půlhodině nebezpečně zakončoval Dabbur a výtečný zákrok musel předvést brankář Borjan. Šlo o první a zároveň i poslední větší příležitost v prvním poločase.

O přestávce oba celky prostřídaly a na hřišti se i konečně začalo něco dít. Klaussova střela skončila jen na rohovém kopu a standardka Gačinoviće prolétla těsně nad břevnem. V 78. minutě pálil z hranice šestnáctky i Skov a Borjan se vytasil s výborným zákrokem. Brankář Milan Borjan byl nakonec první hvězdou zápasu. Byl to totiž on, kdo tři minuty před koncem předvedl další skvělý zákrok po střele Klausse a svým čistým štítem prakticky dotlačil Srby k postupu.

V posledním kole se Crvena Zvezda představí pod Ještědem v Liberci, zatímco Hoffenheim přivítá Gent. Na konečném pořadí v tabulce se už ale nic nezmění.

Více informací k zápasu

KAA Gent - Slovan Liberec 1:2

03.12.2020 18:55

Góly: 60. Roman Jaremčuk - 32. Kamso Mara, 55. Taras Kačaraba

Liberec vyhrál v předposledním 5. kole skupiny L v Evropské lize v Gentu 2:1, po remíze Crvené zvezdy Bělehrad s Hoffenheimem ale ztratil i teoretickou naději na postup. Slovan poslal do vedení ve 32. minutě Kamso Mara a pojistku přidal v 55. minutě Taras Kačaraba. Za domácí vzápětí snížil Roman Jaremčuk. Utkání se kvůli opatřením proti koronaviru hrálo bez diváků.

Liberec navázal na úvodní domácí vítězství 1:0 nad Gentem a druhý tým předčasně ukončené minulé sezony belgické ligy překvapivě porazil i podruhé. Další tři duely skupiny ale Severočeši prohráli a před závěrečným zápasem za týden doma s Crvenou zvezdou už nemohou postoupit. Slovan ztrácí na bělehradského soupeře nedostižné čtyři body, má ale jistotu, že skončí v tabulce třetí před Gentem, který je bez bodu.

Zápas českého mužského týmu poprvé v pohárových soutěžích UEFA řídila žena. Utkání v Gentu rozhodovala trojice ukrajinských sudí v čele s hlavní Katerynou Monzulovou.

Gent stejně jako v úvodním vzájemném duelu od úvodu více držel míč a byl aktivnější, ale znovu se mu nevedlo ve finální fázi. V šesté minutě se dostal do otevřené obrany Bukari a hosty poprvé zachránil brankář Nguyen, který zmenšil úhel a střelu vyrazil.

Poté se domácí u rozhodčí Monzulové marně dožadovali penalty a na druhé straně v dobré pozici hlavičkoval vedle Hilál. V 21. minutě měl další šanci Bukari, z úhlu ale Nguyena opět nepřekonal. Následně pálil vedle Jaremčuk.

Ve 32. minutě nečekaně otevřeli skóre po povedeném brejku Severočeši. Mara si narazil míč s Peškem a ve vápně s pomočí teče Mohamaddího překonal brankáře Bolata. Liberec se prosadil z první střely mezi tyče.

Gent, kterému patří v belgické lize až 11. místo, inkasovaný gól rozhodil a hosté brzy po přestávce zvýšili. Z přímého kopu z hranice vápna ještě Hilál trefil brankáře Bolata, ale v 55. minutě už Liberečtí dotlačili po závaru míč za čáru. Gól byl připsán Kačarabovi.

V 59. minutě domácí snížili, po narážečce s Dorschem se trefil zhruba z 20 metrů přesně k tyči Jaremčuk. Vzápětí mohl odpovědět Hilál, ale radost mu zkazila tyč. Bahrajnský útočník se neprosadil ani v 80. minutě, kdy nevyužil sólový únik. Hosty už to ale nemuselo příliš mrzet, v nervózním závěru plném žlutých karet cenné vítězství udrželi.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.TSG Hoffenheim (GER)541013:113
2.FK Crvena Zvezda (SRB)53119:410
3.Slovan Liberec (CZE)52034:136
4.KAA Gent (BEL)50053:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
h8_sfatto

nakonec ty naše kluby zas takovou ostudu neudělaly, jak tragikomicky vypadali naši hráči v předkolech či prvním kole skupiny, škoda Plzně ... těch 6 bodů by uhrála též

Reagovat
Čekám na brejk

Taková sezóna už jednou byla ne, kdy na začátku to vypadalo na totální ostudu, kdy jsme jenom prohrávali, ale nakonec české týmy zabrali a byl z toho byl celkem obstojný výsledek, nějaký postup a dobrý výsledek do koeficientu . Jen si nemohu vzpomenout jaká sezóna to byla .

Té Plzně je škoda, nějaký bodík by určitě uhrála, třeba by neměla smůlu jako Sparta na rozlosování a chytila by nějaký Dundalk či něco takového . Ale ona bohužel fakt v té Izraeli vůbec nic nepředvedla a vypadla zcela zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

1. klub La Ligy vs 6. klub Chorvatské ligy 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá, že je asi chorvatská liga kvalitnější soutěží.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to přece nemůžeš brát ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

podle některých má Sociedad už skoro jistý titul

Reagovat
BaggioRoberto

Tak to jsou asi slepci, vzdyt Atletico je bod za nima a o zapas mene a ma kvalitnejsi kadr. San Sebastian bude nakonec tak 4 nebo 5. Vyhraje Atletico si myslim, Real s Barcou uz nemaj tu silu co driv, ale beztak bude Real druhej a Barca treti.

Reagovat
Kixi Syhimour

Rangers

Reagovat
Shevchenko

Hauge

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Hiko

mám z něho radost

Reagovat
AngryPrd

Hauge pomalicky vytlaci Rebica zo zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to vypadá na super kauf

Reagovat
AngryPrd

Mne stacilo ked AC zavesil ten paradny gol, aby som sa usvedcil, ze je to velky talent.

https://www.football-italia.net/162993/%E2%80%98-future-belongs-hauge%E2%80%99

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Akinfeev

Škoda CSKA

Reagovat
h8_sfatto

asi by měl Putin přestat cpát prachy do Luhansku

Reagovat
Stannis Baratheon

Putin fandí Zenitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele