základní skupiny - skupina F, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar se rozešel smírně s Neapolí, oba tak mají postup ve svých rukách

Alkmaar potvrdil výtečnou formu z poslední doby a s vysoce favorizovanou Neapolí mohl dokonce otočit nepříznivý vývoj, nicméně vzhledem k situaci určitě bude spokojen i s cennou remízou 1:1. V tabulce skupiny F se udržel na druhé pozici s osmi body, lídr španělské ligy Real Sociedad se totiž senzačně rozešel smírně s Rijekou (2:2). Postup tak má ve svých rukách, k jisté účasti ve vyřazovací fázi potřebuje na závěr vyhrát v Chorvatsku.

AZ má na kontě osm bodů a za vedoucí Neapolí zaostává o body dva. V tabulce skupiny A ještě může poskočit na první místo, ale kromě "povinného" tříbodového zisku s Rijekou musí doufat v nerozhodný výsledek mezi dvěma hlavními favority. Italský velkoklub nemá v žádném případě nic jistého a s Realem Sociedad se očekává nesmírně dramatická bitva, postup mezi dvaatřicítku nejlepších mu zajistí alespoň remíza.

Hosté vstoupili do tohoto souboje naprosto fantasticky a do vedení se dostali již po šesti odehraných minutách, kdy Dries Mertens obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Di Lorenza a zblízka chladnokrevně zavěsil pod břevno. Nizozemský vicemistr mohl z ničeho nic srovnat krok po necelých dvaceti minutách, jenže střelu z první od Aboukhlala výtečně odvrátil na rohový kop brankář Ospina.

V nastavení prvního poločasu zahrozili oba soupeři během krátké chvíle. Nejprve hlavičkoval o kousek nad břevno Hatzidiakos, na opačné straně se po rohovém kopu dostal k hlavičce aktivní Mertens a gólman Bizot musel ukrýt míč ve svých rukavicích. Sedm minut po změně stran měl na kopačce vyrovnávací branku nabíhající Stengs, ovšem zcela osamocen z dvanácti metrů pálil trestuhodně příliš vysoko.

Domácí se dočkali vytoužené trefy v 54. minutě. Po parádně zahraném rohu se u vzdálenější konstrukce zjevil zapomenutý Teun Koopmeiners a jeho prudkou střelu na hranici ofsajdu ještě tečoval do sítě Bruno Martins Indi, Ospina byl v tuto chvíli naprosto bez šance. Neuběhlo ani dalších šest minut a AZ mohlo vsítit svůj druhý gól, jelikož ve vlastní šestnáctce fauloval Bakayoko a francouzský rozhodčí Buquet bez váhání nařídil penaltu.

K ní se postavil tradiční exekutor Koopmeiners a v důležitý okamžik selhal, protože Ospina přečetl jeho úmysl a balón famózně odvrátil do strany. Neapol si mohla vzít zpět svůj ztracený náskok necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně Petagna hlavičkoval o kousek vedle protější tyče. Stejný hráč chtěl převrhnout misky vah na stranu SSC v 86. minutě, ale z ostrého úhlu mířil o decimetry vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Napoli

Reagovat
AjaxFans

0-3

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele