základní skupiny - skupina I, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Maccabi si bude muset na postup počkat, na půdě Karabachu remizovalo

Karabach získal v letošním ročníku hlavní fáze Evropské ligy své první body. Aspoň částečně si napravil svou reputaci po úvodních čtyřech porážkách a s tel avivským Maccabi uhrál plichtu. Izraelský výběr naopak odmítl zajistit si postup do jarního play-off, jen případná výhra by mu splnila tyto cíle, neboť Sivasspor v souběžně hraném duelu padl s Villarrealem.

Svěřenci trenéra Giorgose Donise každopádně mají situaci před posledním zápasem pevně ve svých rukou. A pokud doma s tureckým soupeřem neprohrají, udrží se na strategickém druhém místě tabulky. Ázerbájdžánský klub na svém postavení v pořadí nic nezměnil a ani nic nezmění, už před tímto mačem bylo jasné, že se prostě ze dna vymanit nemůže.

Pár střeleckých pokusů na bránu oba týmy v úvodní dvacetiminutovce přece jen vyprodukovaly, nicméně k zásadnímu okamžiku tohoto utkání došlo až ve 22. minutě. Bránící Guerrier totiž ve vlastním pokutovém území odstrčil podnikajícího Cohena, dle rozhodčího Hennessyho nedovoleně, a tak nařídil penaltu. A tu proměnil přesným zakončením k tyči sám faulovaný.

Do přestávky se však mužstvu kouče Gurbana Gurbanova podařilo finálně vyrovnat skóre. Zoubir na hranici vápna přistrčil míč na Jaimeho Romeru, ten se rozhodl vypálit, a udělal moc dobře, jeho parádní přízemní dělovka skončila u tyčky. Po přestávce pak na řadu další gól nepřišel. Konečný výsledek byl zkrátka nakonec logickým a asi i spravedlivým vyústěním.

Až závěrečné pasáže tohoto střetnutí nabídly dvě solidní možnosti na každé straně. Nejprve se ve slušné pozici objevil střídající Guerrero, nicméně ho úspěšně vychytal domácí brankář Mähämmädälijev. V 87. minutě naopak podnikl kroky ke strhnutí výhry ve svůj prospěch Karabach, jenže Guerrier hlavičkoval pouze do brankové konstrukce brány gólmana Daniela.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele