základní skupiny - skupina C, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Leverkusen vyhrál v Nice a společně se Slavií oslavil postup

Leverkusen získal své čtvrté vítězství ve skupině C a zajistil si s definitivou postup do jarní fáze Evropské ligy. Nice potvrdilo, že je aktuálně pod pořádně těžkou a chlupatou dekou, a i když zaznamenalo dva přesné zásahy, na žádný bodový zisk zkrátka nedosáhlo. Jeho pouť evropskými poháry tak skončí už na podzim, neboť spolu s Beer Ševou už čtyřikrát prohrálo.

Poslední kolo tak nabídne dva souboje, v nichž půjde o konečné umístění. A zatímco k prvenství bude potřebovat Die Werkself jednoznačně porazit Slavii, Les Aiglons bude stačit neprohrát na půdě Beer Ševy, aby urvali finální třetí příčku. O osudu této otázky zkrátka rozhodne vzájemná bilance. A zatím jsou na tom v tomto ohledu lépe český a francouzský celek.

Hosté se mohli ujmout vedení již v 9. minutě, a to zásluhou Wendella, jeho zakončení ovšem polapil připravený brankář Benítez. V 17. minutě se objevil ve velmi slušné příležitosti český reprezentant Schick, jenomže trestuhodně selhal během střelby a nasměroval balón vysoko nad bránu. Až ve 22. minutě se nakonec Bayer propracoval k prvnímu gólu tohoto klání.

Demirbay přitom ukázal, že techniku s míčem má více než dostatečnou k vrcholovému fotbalu, jemným dloubáčkem v šestnáctce vyslal do šance Diabyho, který se ocitl sám před Benítezem a protečoval merunu za jeho záda pod břevno. Ve 24. minutě mohl náskok Leverkusenu navýšit Schick, ovšem jeho branka neplatila kvůli ofsajdu. A zřejmě mylně.

A tak nakonec Nice mohlo dosáhnout jen o dvě minuty později na vyrovnání stavu. Kamara se dostal za vápnem k vyraženému míči, vší silou ho napálil svou levačkou a umístil nechytatelně ke vzdálenější tyčce. Avšak ve 32. minutě byl zase na koni výběr trenéra Petera Bosze, Amiriho centr z rohového čtvrtkruhu totiž propadl k Dragovičovi, jenž přesně zacílil.

I krátce po změně stran se obě mužstva v ofenzivě dokázala osmělit a hned ve 46. minutě došlo k další změně skóre. OGCN se podařilo podruhé na nepříznivě se vyvíjející skóre zareagovat poté, co Reine-Adélaïde vyslal z přímého kopu přímou střelu mezi tři tyče, gólman Hrádecký balón trestuhodně neudržel v náruči, a tak s dorážkou přispěchal pohotově mířící Ndoye.

Jenže tým vedený koučem Patrickem Vieirou inkasoval potřetí za dalších pět minut a na tuhle ránu již ve zbývajících pasážích druhého poločasu prostě neodpověděl. Amiri rozehrál standardní situaci pasem na bližší tyčku, tam našel číhajícího si Baumgartlingera, a ten, ač otočen zády k brance, překonal hlavou z bezprostřední blízkosti marně zasahujícího Beníteze.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Tohle kolo jsi vyhrál ty, pokud dobře počítám tak 6:2 pro tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heresy

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele