základní skupiny - skupina G, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Zarjy Luhansk (© AFP)

Zarja senzačně zdolala Leicester, i přesto v evropských pohárech končí

Leicester nedocestoval na Ukrajinu v nejsilnějším možném složení, nicméně i přesto byl považován za favorita a překvapivě neuspěl. S místní Zarjou totiž prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1, jediný gól vsítil zhruba deset minut před koncem střídající Allahyar Sayyadmanesh. Domácí po úvodních třech porážkách podruhé bodovali naplno, ovšem kvůli výhře portugalské Bragy nad AEK se do vyřazovací fáze Evropské ligy nepodívají.

Celek z Luhansku má na kontě šest bodů a poskočil na třetí pozici, ovšem za Bragou i svým čtvrtečním protivníkem zaostává o nedostižné čtyři body. "Lišky" poprvé v základní skupině prohrály a lehce si zkomplikovaly boj o první místo ve skupině G, i přesto stále mají situaci ve svých rukách. Pokud na závěr porazí doma trápící se AEK, tak je už o vítězství nikdo nepřipraví. Zarja začala na stadionu v Záporoží zostra a poprvé zahrozila ve 3. minutě.

Z dvanácti metrů vystřelil po zemi Kočerhin a brankář Ward musel vyrážet míč do strany. Jasný favorit si vytvořil svou úvodní nebezpečnější možnost krátce po odehrané půlhodině, jenomže Ünder mířil z hranice pokutového území o kousek vedle levé tyče. Největší šance první půle se zrodila ve 36. minutě. Cigaņiks se po odvráceném rohovém kopu opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů a Ward se blýskl famózním zákrokem.

Ihned po změně stran opět neměl štěstí aktivní Ünder a levou konstrukci minul o decimetry, vzápětí byl na opačné straně blízko k vedoucí trefě Jurčenko, jelikož zblízka orazítkoval břevno. Leicester postupem času zvyšoval tlak a čtvrthodiny před závěrečným hvizdem výrazně zahrozil. Proti však byl gólman Vasilj, neboť si poradil s přízemním projektilem Iheanacha a pak brilantně pravou nohou vykopl i dorážku Maddisona.

K rozhodujícímu okamžiku došlo v 84. minutě. Nově příchozí Sayyadmanesh ani ne po třech minutách strávených na trávníku obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru od Favorova a ve skluzu snadno dopravil balón mezi zcela odkrytý prostor tří tyčí. Leicester mohl stejně jako před týdnem srovnat v nastaveném čase, ale když Vasilj výtečně zneškodnil dělovku Ündera ze střední distance, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele