základní skupiny - skupina J, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů LASKu Linz (© AFP)

Tottenham uhrál potřebnou remízu a postupuje, LASK naopak v EL končí

Loňský překvapivý účastník osmifinále Evropské ligy z Lince si po porážce s Tottenhamem v jarní fázi evropských pohárů nezahraje. Svého soupeře, jemuž chyběl lehce zraněný Harry Kane, nejlepší šutér týmu, výrazně potrápil, a i když se k cennému bodovému zisku nakonec dopracoval, do karet mu nenahrál výsledek souběžně hraného klání Antverp s Ludogorcem.

Belgický celek se totiž po skalpu bulharského soka stal společně s Tottenhamem dalším postupujícím. A v závěrečném klání na Tottenham Hotspur Stadium se pokusí udržet aktuální první místo ve skupině před londýnským gigantem, na nějž si vytvořil dvoubodový náskok. Rakouský klub se naopak už teď musí smířit s konečnou třetí pozicí v tabulce skupiny J.

Ačkoli od druhého místa, na němž se nachází právě mužstvo z Anglie, ho dělí v současné chvíli jen tři body, získal s ním ve finále horší vzájemnou bilanci, kterou mimochodem disponuje rovněž s Antverpami. V posledním střetnutí na půdě Razgradu mu tak půjde především o to rozloučit se se svým působením v Evropské lize nejdůstojnějším způsobem.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a už po šesti minutách soupeři jasně naznačili, že svou kůži nedají v žádném případě lacino. Johannes Eggestein si za vápnem narovnal míč na svou pravačku, technicky vypálil, jenže ke své smůle orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Hosté působili směrem dopředu i nadále mdlým dojmem, naopak LASK ve 31. minutě zahrozil opětovně.

Eggestein se tentokráte ocitl v roli nahrávače, svou přihrávkou uvolnil v šestnáctce spoluhráče Rennera, který se najednou ocitl zcela sám před brankářem Hartem, ten však jeho tutovku vychytal. Nakonec se svěřenci trenéra Dominika Thalhammera dočkali své odměny ve 42. minutě. A až tenhle moment jako by vyburcoval Spurs k nějaké větší aktivitě v ofenzivě.

Goiginger na levé straně podržel míč, předložil ho ve správnou chvíli do středu pole na Michorla, který napřáhl svou levou nohou ze střední vzdálenosti, a jeho parádní pokus zaplul přesně do dolního rohu brány, kam se Hart jen marně natahoval. Odpověď ovšem přišla na řadu záhy, favoritovi tohoto střetnutí musel dopomoci hvizd rozhodčího Raczkowského.

Ten si všiml, že po přihrávce Lucase Moury a následném zakončení Ndombélého zahrál rukou ve vlastní šestnáctce evidentně bránící Andrade, a ukázal na pokutovou značku. K penaltě se postavil Bale, který pohotově zamířil do protipohybu gólmana Schlagera. A po obrátce Tottenham své brankové konto ještě rozšířil, střelecky se prosadil v 56. minutě Son.

Svou dlouhou kolmicí ho ze středového kruhu poslal do běhu Ndombélé, Korejec pak vlétl do pokutového území, odkud balón nasměroval po zemi podél nohy Schlagera ke vzdálenější tyčce. Zdálo se, že svěřenci manažera Josého Mourinha nakonec dokráčí k výhře, v závěrečných pasážích hry se nicméně střetnutí změnilo v pořádnou, zato bezpochyby zajímavou přestřelku.

Linec vyrovnal v 84. minutě, to když Andrade perfektní nahrávkou zajistil šanci Eggesteinovi, jenž na bližší tyčce nachytal Harta na švestkách. O dvě minuty později ale udeřili gólově potřetí The Lilywhites, nařízenou penaltu za faul Wiesingera vůči Bergwijnovi totiž proměnil Alli. Avšak poslední slovo si vzal Karamoko, který skóroval parádně k tyči Hartovy brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hart - Doherty, Davinson, Tanganga, Davies - Winks, Lo Celso - Bale, Alli, Lucas - Vinicius

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Rothbard

Škriniar do Spurs?

Reagovat
smazaný uživatel

snad ne, to by potom Mourek ten titul asi dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, může mi sem někdo napsat shrnutí, prosím?

Reagovat
jk

Já se taky nedíval, ale z toho mála co jsem viděl je jednoznačné, že Hart je díra Ale tak třeba měl i dobrý zákroky.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi slabý výkon. Kopu nepresností, snáď ani raz sme nedali dokopy tri presné príhrávky za sebou. Zvlášť krajní obrancovia a vlastne kompletne defenzíva bola úplne mimo. Doherty najslabší zápas, čo som ho videl. Zavinil i ten prvý inkasovaný gól, keď zbytočne otáľal s rozohrávkou, pošmykol sa a z brejku sme inkasovali. On dnes nedal jedinú presnú prihrávku smerom dopredu, a auty hádzal súperovi. Fakt som neveril vlastným očiam. Daviesa ani nekomentujem. Davinson odohral snáď posledný zápas za nás. Nad ním som už dávno zlomil palicu. Hart je diera, jak píše JK. 2 góly chytateľné. Ani Hojbjerg nezahrál dobre, a to je na neho spoľah.A čerešníčka na torte bol Mourinho, ktorý to zbytočne zabetonoval. Zamiešal tak so zostavou, že hráči ani nevedeli kde hrať. Dal tam tretieho stopéra, no paradoxne sme dostali potom ešte 2 fíky. Na ihrisku Aurier, Doherty, Davies, Sissoko, Davinson, Tanganga; to neveštilo nič dobré.

Reagovat
jk

Reagovat
smazaný uživatel

Slepice neskodny tym v poharech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele