základní skupiny - skupina H, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Jens Petter Hauge (© AFP)

AC Milán proti Celticu otočil výsledek a zajistil si postup

Příšerný vstup do utkání měli hráči Milána v domácím zápase se Celticem. Skotský celek vedl po čtvrthodině hry o dva góly, ale výsledek neudržel a nakonec prohrál. Obrat Rossoneri režírovali Çalhanoğlu, Castillejo, Hauge a Díaz. AC Milán si i díky výhře Lille nad Spartou zajistil postup do další fáze, z jaké pozice to bude, se dozvíme až po šestém kole.

Celtic se o postupové naděje připravil ve dvojzápase se Spartou, ale na San Siru se chtěl fanouškům omluvit a favorita skupiny porazit. Na jeho lavičce přitom nadále setrvává kouč Neil Lennon. AC Milán zase potřeboval získat nejlépe tři body a pokud by ve druhém zápase Lille porazilo Spartu, měl by jistý postup. To se nakonec podařilo.

Na lavičku domácích se po karanténě způsobené koronavirem vrátil trenér Stefano Pioli, nicméně s představením svých svěřenců nemohl být v úvodní čtvrthodině ani trochu spokojen. Už v 8. minutě předvedl zbytečnou ztrátu na vlastním vápně Krunić a Tom Rogić přesně mířenou střelou k tyči favorita zaskočil. Celtic vedl 1:0 a to zdaleka nebylo všechno. Jen o dvě minuty později pálil těsně vedle opět Rogić a další vrásky naskočily Piolimu po zranění stopera Kjaera, kterého nahradil po boku Gabbii obvyklý kapitán Romagnoli. A Celtic byl dál nebezpečný, Callum McGregor protáhl Donnarummu a Odsonne Édouard vzápětí vstřelil i druhý gól, když převzal kolmici za obranu a chladnokrevně zakončil. Čtvrthodina hrůzy z pohledu Milána byla završena.

Pioliho svěřenci se dokázali poměrně rychle vzpamatovat a ve 24. minutě předvedl parádní střelu z volného přímého kopu Hakan Çalhanoğlu. Brankář Barkaš se v brance Celticu ani nepohnul a dlouhého trvání neměl ani výsledek 1:2. Hernándezova zpětná přihrávka nadělala Skotům velké problémy, Samu Castillejo stál ve správný čas na správném místě a z malého vápna napálil balón do sítě. Během půlhodiny tak byly k vidění čtyři góly. AC Milán opět převzal iniciativu, i když před koncem poločasu nebezpečně pálil McGregor. Donnarumma jeho střelu lapil a to bylo poslední, co se v prvním poločase událo. Prohospodařený náskok Celtic mrzel a na San Siru ho čekala ještě těžká šichta.

Po změně stran totiž milánští dokonali obrat. Nejprve Pioli stáhl Kruniće a nahradil jej Tonalim a o pět minut později se proháčkoval mezi hráči Celticu Jens Peter Hauge a technickou ranou k tyči poslal AC do vedení. Pro Haugeho to byla už druhá branka do sítě Celticu. Poprvé se trefil v prvním zápase v Celtic Parku při výhře 3:1. Na tahu byli Skoté, v 62. minutě se dostal do koncovky Frimpong, ovšem úspěšný nebyl. Brankář Gigi Donnarumma měl více práce až s pokusem Christieho, obstál a nadále držel Milánu těsné vedení.

Rossoneri si nakonec výsledek pojistili čtvrtým gólem. Bennacerova přihrávka prošla trestuhodně až k Brahimu Díazovi, jemuž stačilo píchnout do balónu a pozorovat jak končí v síti. Na zdramatizování už Celtic neměl síly a i ze San Sira odjíždí poražen. AC Milán si díky třem bodům definitivně zajistil postup do další fáze, byť zatím není jasné, z jaké pozice to bude. Milán čeká v posledním kole zápas na Spartě, Celtic přivítá dalšího jistého postupujícího Lille.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

5:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Zark

Aby nebylo překvapení

Reagovat
Shevchenko

Snad ne, Celtic má bídnou formu a chybí mu dost hráčů.

Reagovat
Zark

Reagovat
KingMaster13

Co tam ty kokoti vyváděj? Nás přejede tým, kterej se ožírá před zápasem?

Reagovat
Kincl

Bez Zlatana stále průměr evropy

Reagovat
bobis21

Jasně, Krunic nahrává soupeři na gól protože není Zlatan na hřišti

Reagovat
Eldarion

Bez Zlatana 6 zápasov, 5 výhier a 1 remíza hlupáčik

Reagovat
KingMaster13

Spíš hrozná laxnost, teď gol z přímáku a hned na 2:2, tak snad to AC nakopne.

Reagovat
John Obi Mikel

Co to bylo ten Krunič.

Reagovat
KingMaster13

Ani mi nemluv To jsem myslel že si vydrápu oči

Reagovat
Yanek

Tak dlouho bude hrát Kjaera až se zraní, kolik rozumu na toto musím mít.

Reagovat
bobis21

To samé Theo, který kromě zápasu se Spartou zatím odehrál vše

Reagovat
maras93

Hauge výborně, ten kluk mi dělá radost.

Reagovat
Eldarion

Nádherný gól

Reagovat
maras93

Jsem rád, že si na to troufne a nebojí se 1na1. Tady to bylo to 1na2

Reagovat
Yanek

Krunic vs Tonali je hodně velký rozdíl

Reagovat
bobis21

Hauge ten bude fakt skvělá posila

Reagovat
Morgue

Tak hlavně ho neprodat jak předtím Cutroneho.. Takoví talenti by měli být jádrem budoucího AC

Reagovat
Eldarion

Tak Cutrone bol flop vo Wolverhamptone, vo Fiorentine to vyzerá bohužiaľ tak isto... Mám ho rád ale zatiaľ toho po odchode moc neukázal, ale stále je mladý.

Reagovat
Morgue

To máš pravdu, ale taky by se mi nechtělo hrát za jiný tým než je ACM...

Reagovat
bobis21

podle mě se neměl prodávat ani Locatelli nebo Cristante (já vím, docela dávno, ale je mu pořád jen 25 a my se ho nesmyslně zbavili ve 20 letech).

Reagovat
maras93

Chyba předchozího vedení. Věřím, že pod současným vedení by nešel. Určitě ne za těch podmínek, za kterých šel.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Milan.B

MAGICO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele