základní skupiny - skupina A, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Borja Mayoral přijímá gratulace od spoluhráčů (© AFP)

AS Řím udrží první příčku, otočil duel s Young Boys

Římané si především díky skvělému druhému poločasu poradili s Young Boys, i když se prakticky opakoval průběh prvního vzájemného duelu. O góly v dresu AS se postarali Mayoral, Calafiori a Džeko.

Young Boys potřeboval k jistotě postupu vyhrát nad domácím AS Řím, čímž by si pojistil druhé místo kolo před koncem. Domácí "Vlci" se na druhou stranu chtěli vzchopit a reagovat na poslední krutou porážku od Neapole. K jistotě postupu z prvního místa dnes chtěli vyhrát.

A směrem dopředu se opravdu snažili dělat maximum, byť trenér Fonseca nechal mnoho hráčů obvyklé základní sestavy na lavičce. V podstatě to bylo římští young boys vs. švýcarští Young Boys. Určitá nesehranost byla na hráčích Giallorossi dost znát. V 8. minutě se k nařízeného volnému přímému kopu postavil trochu nečekaně Bruno Peres a jeho parádní ránu musel brankář Von Ballmoos vyrážet.

O chvíli později si na průnikovou nahrávku do vápna naběhl Carles Pérez a jen o kousek minul vzdálenější tyč. O to větší překvapení přichystala 34. minuta. V ní stačil hostím jeden dlouhý nákop, Jean-Pierre Nsame si balon zpracoval do běhu a ve vápně obalamutil kapitána Cristanteho. Pak se štěstím propálit Lópeze a radoval se stejně jako v prvním vzájemném utkání.

Ještě do poločasu ale AS srovnalo, mnohem dřív než v prvním utkání. Spolupráci dvou španělských kolegů zakončoval Pedro, který vypálil tvrdě do brankáře. Von Ballmoos míč vyrazil a dobíhající Borja Mayoral už neměl problémy hlavou srovnat na 1:1.

Do druhé půle už v dresu římského celku naskočily dvě nové tváře, Mchitarjan se Spinazzolou. A díky jejich pohybu opravdu vypadalo AS nebezpečněji. Domácí se prakticky neustále snažili otevřít obranu švýcarského oponenta, jenže trochu jim vázla finálka. Villar ani Pérez se netrefili mezi tři tyče. Musel jim to ukázat až osmnáctiletý talent Riccardo Calafiori.

V 59. minutě se sice centr Péreze ze standardní situace dostal do šestnáctky jenže byl odhlavičkován na kraj vápna. Těsně za ním si na míč dnes již poněkolikáté počkal Riccardo Calafiori, který měl ještě před půlrokem utržené vazy. Teď už má nohy ale naprosto v pořádku, což dokázal krásnou ránou z voleje, jenž zapadla přesně do šibenice!

Římané věděli, že tohle je hodně ošidný stav, takže chtěli co nejdřív přidat další branku. Povedlo se jim to až deset minut před koncem. Střídající kapitán Edin Džeko rozehrál celou akci dlouhým nákopem na Bruna Perese, který míč dost možná už nestihl na hrací ploše. Ale přesto nacentroval, obrana hostí balon prodloužila jen k Edinu Džekovi, který se z voleje trefil přesně mimo dosah Davida von Ballmoose - 3:1.

Římané postupují z první příčky, Young Boys musí příště vyhrát. Už u toho ale nebude Ali Camara, který po facce Mchitarjanovi dostal červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Largo

2:0

Daje!

Reagovat
smazaný uživatel

Daje Roma

Reagovat
HugoBoss27

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele