základní skupiny - skupina E, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

PSV udolalo Granadu 1:0 a společně s ní postupuje do vyřazovací fáze Evropské ligy

PSV ještě minulý týden bylo blízko k téměř jistému vyřazení, když prohrávalo s řeckým PAOKem 0:2, pak ale výsledek otočilo (3:2) a nyní díky cennému vítězství 1:0 na půdě Granady s předstihem postupuje do jarní části Evropské ligy. Na kontě má devět bodů a před třetím PAOKem, který překvapivě prohrálo na Kypru s Omonií (1:2), si vytvořilo rozhodující čtyřbodový náskok. Domácí celek naopak prohrál vůbec poprvé v základních skupinách.

Oba dva rivalové si to ještě na dálku rozdají o konečné první místo. PSV potřebuje doma zdolat Omonii a zároveň musí doufat, že jeho španělský soupeř nevyhraje v Řecku. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta působili od samého začátku sebevědomým dojmem a na trávníku byli o něco aktivnějším výběrem. První možnost si vytvořil krátce po dvaceti odehraných minutách pozdější hrdina Donyell Malen, jenž ze středu šestnáctky pálil těsně vedle levé tyče.

Stejný hráč vsítil jediný gól tohoto čtvrtečního střetnutí necelých deset minut před přestávkou. Na levé straně se ocitl Max a přesnou přihrávkou našel před brankou právě rozběhnutého Malena, jenž zblízka chladnokrevně rozvlnil síť. Hosté rozhodně nepolevovali ani po změně stran a v 55. minutě byli blízko ke vstřelení druhé uklidňující trefy, avšak nepříjemný pokus Dumfriese odvrátil konečky prstů nad svou branku famózní brankář Rui Silva.

Granada to však v žádném případě nezabalila a přesně po odehrané hodině mohla srovnat krok, nicméně po centru Foulquiera hlavičkoval příliš vysoko Machís. Vzápětí se zjevil na hranici pokutového území zcela osamocený Soldado, jenže tomu rána příliš nevyšla a balón poslal mimo prostor tří tyčí. V 66. minutě vystřihl na opačné straně parádní nůžky izraelský kanonýr Zahavi a Silva předvedl jistý zákrok.

Pak si gólman Mvogo poradil s nebezpečným projektilem Herrery, zhruba dvacet minut před koncem hlavičkoval o kousek vedle levé konstrukce Duarte. Granada se v samém závěru nadechla k náporu a svou největší možnost neproměnila v poslední minutě hrací doby, hlavičkující Duarte totiž orazítkoval břevno. V nastaveném čase se ještě jednou musel vytáhnout Silva po krásné individuální akci Gakpa a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
AjaxFans

3-1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele