základní skupiny - skupina D, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Pizzi (© AFP)

Benfica neměla s Lechem soucit a nasázela mu čtyři branky

Benfica si doma bez potíží poradila s Lechem Poznań a polskému týmu nasázela bez milosti čtyři branky. Především druhý poločas se portugalskému týmu hodně povedl a prozatím drží první příčku v tabulce.

Benfica se na dálku přetahovala o první místo ve skupině se skotskými Rangers a dnes chtěla ukázat, že to s postupem z prvního místa myslí vážně. V prvních fázích hry Benfica dávala jasně najevo, kdo tady bude dneska pánem. Usadila se na polovině Lechu a nedávala jeho hráčům moc příležitostí okusit míč. Benfica hrála hodně uvolněně a především kreativně.

Ve finální fázi ale hrála možná až moc na krásu. Po dvaceti minutách se dostal k první ráně Pizzi, ale jeho pokus brankář Bednarek vyrazil a dorážku by už chytali pořadatelé mimo stadion. A tak to šlo vlastně až do 36. minuty. Tehdy padla první branka. Z rohového kopu poslal míč před branku Pizzi. Na jeho centr si výborně naskočil obránce Jan Vertonghen a nemýlil se.

Benfica nadále nepůjčovala svému soupeři prakticky vůbec míč a hrála prim. Nedělala chyby v obraně a směrem dopředu hrála v plné rychlosti. Další ránu z úvodu druhé půle měl na svědomí Pizzi, ale také tentokrát mířil mimo tři tyče.

Hosté se chtěli také ukázat, jenže nenapadali svého soupeře dost aktivně a obecně se vydávali do útoku jen v minimálním počtu. Mohammad Awwad se deset minut po změně stran dostal do zakončení, ale jeho rána byla zablokovaná na roh. O pouhé dvě minuty už se ale prosadili domácí.

Ostřílený Pizzi tentokrát nebyl chamtivý a poslal do uličky míč na nabíhajícího střelce Darwina Núñeze. Mladý útočník si míč zpracoval do běhu, pokryl jej před obránci a zakončil poměrně snadno. A aby se z toho hosté neoklepali moc rychle, po pouhých 60 vteřinách se domácí Benfica prosadila znovu. Rafa Silva roztáhl hru do strany, ve vápně si míč přebral Pizzi, udělal pár kroků na střed a vypálil nechytatelně na zadní tyč!

Pak uragán ofenzivních akcí Benficy přeci jen trochu ustal. Hosté z Polska zase neměli dost sil ani chuti se skóre něco dělat. Takže poslední a definitivní tečky za dnešním utkáním jsme se dočkali až v 89. minutě. A byla to krásná trefa, protože Julian Weigl po nahrávce od Cerviho postupoval středem až k vápnu a pár metrů od něj vypálil nechytatelně k tyči - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele