základní skupiny - skupina J, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Manuel Benson (© AFP)

Antverpy přehrály Ludogorec a postupují

Čtvrté vítězství z pěti zápasů si připsali fotbalisté Antverp. Ti uspěli v zápase s Ludogorcem 3:1, když je do vedení dostal Hongla. Po pauze sice srovnal Despodov, v závěru ale skóre na stranu domácích překlopili De Laet a Benson.

Domácí se od začátku hnali za postup zajišťujícím vítězstvím. Už ve třetí minutě se po chybě obrany dostal míč k Mijošimu, jenž před bránou našel Gerkens. Ten ve skluzu nedokázal seřídit mířidla. Po devatenácti minutách už Antverpy šly do vedení. Na středu hřiště se dostal k míči Martin Hongla, jemuž rána z pětadvaceti metrů sedla náramně a skončila v šibenici Stojanovovy svatyně.

Vzápětí mohl skóre navýšit Benavente, který ovšem z malého vápna naprosto trestuhodně přestřelil. Lépe si nepočínal po půlhodině ani Gerkens, jehož křižná rána skončila těsně vedle tyče. Tentýž hráč pak ještě před odchodem do šaten přízemní střelou protáhl brankáře. Krátce po návratu z kabin začali hrozit hosté. Nejprve Despodov neuspěl tváří v tvář gólmanovi, Butez pak vychytal i Tchibotyho.

Nakonec ale přeci jen dokázali srovnat. Cauly poslal za obranu Kirila Despodova, jenž šikovným lobem přehodil brankáře a skóroval. To zase nabudilo Antverpy, které se s remízou nechtěly smířit. Během chvíle nastřelili tyč Gerkens i Jukleröd, pak se už prosadil Ritchie de Laet. Ten si naběhl na Refaelovův centr ze standardky a hlavou poslal svůj tým zpět do vedení.

V závěru pak vítězství pečetil Manuel Benson, který dostal přihrávku od Terzieva a do poloodkryté klece se snadno trefil. Hostující Grigore pak za sestřelení Mbokaniho uviděl druhou žlutou kartu, to ale už na výsledek utkání nemělo sebemenší vliv.

Antverpy tak vedou svou skupinu s dvanácti body, o dva body pozadu je další postupující Tottenham. LASKu dosavadní zisk sedmi bodů nestačí, Ludogorec je pak se samými porážkami beznadějně poslední.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele