základní skupiny - skupina K, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Radost hráčů Dinama (© AFP)

Dinamo Záhřeb po výhře nad Feyenoordem postupuje z prvního místa

Feyenoord nenavázal na celkem úspěšný dvojzápas s ruským CSKA Moskva a doma tentokráte nestačil na chorvatské Dinamo, kterému podlehl po výsledku 0:2. Celek ze Záhřebu ani ve svém pátém duelu v základní skupině K neinkasoval, s jedenácti body si definitivně zajistil postup do vyřazovací fáze Evropské ligy a k tomu ještě z první pozice. Na rotterdamský klub čeká za týden rozhodující zápas v Rakousku s Wolfsbergerem.

Svěřenci Dicka Advocaata totiž klesli na třetí příčku s pěti body a právě za nadcházejícím soupeřem zaostávají o dva body, na závěr tak nutně potřebují zvítězit. Hosté naopak vévodí skupině s fantastickým skóre 6:0 a před posledním kolem si vytvořili rozhodující čtyřbodový náskok, s CSKA budou hrát už jen o vylepšení koeficientu. Čtvrteční střetnutí podle předpokladů začalo v hodně opatrném duchu.

Ani jeden tým se od úvodního hvizdu nikam netlačil, a i když domácí byli přeci jen o něco aktivnější, tak se vůbec na nic nezmohli. Nejzajímavější okamžik prvního poločasu se zrodil v samém závěru. Kökçü si totiž ve vlastní šestnáctce počínal příliš horlivě v souboji s dorážejícím protihráčem a poslal ho k zemi a anglický rozhodčí Kavanagh okamžitě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Bruno Petković a nezaváhal, počkal si na pohyb brankáře Marsmana a svůj pokus zkušeně usměrnil do sítě. Nizozemský velkoklub se po obrátce snažil výrazně přidat, jenomže v 52. minutě utrpěl druhý rozhodující direkt. Přihrávku Ademiho si dobře zpracoval Lovro Majer a ve vyložené brankové možnosti zachoval chladnou hlavu, když levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Feyenoord to už měl ve zbývajícím průběhu hodně těžké a na perfektní obranný blok protivníka jednoduše nemohl najít žádný recept. Naději na bodový zisk mohl vykřesat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenomže po centru Malacii hlavičkoval o decimetry vedle levé konstrukce střídající Teixeira. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo a Dinamo si proto zcela zaslouženě odváží domů všechny tři body.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
AjaxFans

2-0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Elliasson

Teď porazit Wolfsbert.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele