základní skupiny - skupina G, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Braga bez potíží vyhrála v Aténách a postupuje, naopak AEK definitivně končí

Portugalská Braga potvrdila skvělou formu v Aténách a místní AEK porazila po divokém výsledku 4:2, díky tomu si zajistila postup do jarní fáze Evropské ligy a v závěrečném utkání ještě bude bojovat o první pozici. Domácí prohráli podruhé v řadě a stejně jako před týdnem s ukrajinskou Zarjou (0:3) měli k bodovému zisku hodně daleko. S pouhými třemi body na poslední čtvrtou pozici a mezi dvaatřicítku nejlepších se určitě nepodívají.

Hosté jsou momentálně druzí s deseti body o skóre za vysoce favorizovaným Leicesterem a k vítězství ve skupině G jim nemusí stačit ani závěrečný úspěch nad Zarjou. Musí totiž doufat, že AEK bude bodovat právě v Anglii a to při současné situaci řeckého celku není příliš pravděpodobné. Braga vstoupila do čtvrtečního utkání naprosto skvěle a během úvodních devíti minut se dokonce dostala do dvoubrankového vedení.

Gólový účet otevřel Tormena, který se po rohovém kopu rozehraném nakrátko zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území a krásnou tečí usměrnil balón do pravého spodního rohu, brankář Tsintotas se stačil pouze ohlédnout. Neuběhly ani další dvě minuty a přesnou mušku tentokráte měl Ricardo Esgaio. Přihrávka Galena z pravé strany prošla mezi nohama Tsintotase až k zapomenutému hostujícímu obránci a ten zblízka snadno rozvlnil síť.

Řecký celek se však v žádném případě nevzdával a od tohoto okamžiku výrazně přidal. V 19. minutě neproměnil obrovskou příležitost Nélson Oliveira, jelikož se zjevil u vzdálenější konstrukce a z bezprostřední blízkosti nepochopitelně pálil vedle. O tři minuty později se poprvé musel vytáhnout gólman Matheus, když nebezpečnou ránu Livaje výtečně odvrátil nad svou branku. AEK se vrátilo do hry o bodový zisk krátce po odehrané půlhodině.

Své předchozí zaváhání napravil Oliveira, neboť se po naprosto katastrofální zpětné nahrávce Tormeny ocitl sám před Matheusem, chytře ho obešel a míč bez potíží dopravil do prázdné branky. V následujícím průběhu mířil těsně vedle levé tyče Paulinho, Braga si vzala zpět svůj dvougólový náskok v poslední minutě úvodního dějství. Na levé straně unikl Galeno a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování Ricarda Hortu, který se štěstím propálil Tsintotase.

Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo a teprve v závěrečné čtvrthodině byly k vidění zajímavé momenty. Nejprve se blýskl hostující brankář proti pokus Ricarda Horty, po následném rohovém kopu se do balónu opřel z voleje Galeno a nádherným projektilem z dvaadvaceti metrů zamířil k bližší konstrukci - 1:4. V 89. minutě alespoň korigoval výsledek Stavros Vasilantonopulos, protože ze čtrnácti metrů překonal pozdě reagujícího Matheuse.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele