základní skupiny - skupina H, 5. kolo
03.12.2020 18:55 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta v Lille vedení neudržela a ze skupiny nepostoupí

U konce je pouť pražské Sparty evropskými poháry. Letenští byli v Lille od začátku horším týmem a pro závěrečnou půlhodinu navíc přišli o vyloučeného Čelůstku, přesto se zásluhou Ladislava Krejčího mladšího dostali do vedení. Domácí ale otočili, o vítězství 2:1 rozhodl dvěma zásahy Burak Yilmaz.

Francouzský celek od začátku ukazoval, že si chce pojistit postup. Do vyložených šancí se ale dlouho nedostával, naopak po čtvrtině utkání ze zajímavé pozice pálil těsně nad Pavelka. To jako by Lille nakoplo a od té doby se Sparta dlouho jen bránila. Na pravé straně se dostal k balónu Araújo, jehož technický pokus z deseti metrů Niţă skvělým způsobem vyrazil.

Araújo se vzápětí dostal po přihrávce Yaziciho do další příležitosti, tentokráte postupoval z ještě ostřejšího úhlu. I tak ale šlo zakončit výrazně lépe, než jeho hodně nepřesným obstřelem. Yazici se nachomýtl do situace, jež zaváněla vlastňákem. Jeho přihrávku pod sebe si srazil Plechatý, Niţă balón chytal až těsně před brankovou čarou.

Než se odcházelo do šaten, vyzkoušeli ještě domácí pevnost brankové konstrukce. Jmenovitě to byl André, který takto hlavičkoval po standardní situaci. Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první. Unikající David si moc předkopl míč a ztroskotal na vyběhnutém Niţovi, vzápětí David nevyužil prázdné brány a nechal si ukopnout balón Krejčím, jenž tak uhasil svou předcházející chybu.

Při Spartě stála i štěstěna, Xekova hlavička po přímém kopu trefila jinak naprosto bezmocného Niţu do hlavy. Další pokus z Botmanovy kopačky letěl o kousek mimo. Pak ale pro Pražany přišla obrovská komplikace. Druhou žlutou kartu během pěti minut uviděl za svůj faul na Davida Ondřej Čelůstka, jenž tak musel odejít do sprch a ponechal svůj tým v oslabení.

Přesto se hostům podařilo dostat do vedení. Dočkal rozehrál do křídla na Plavšiće, který odcentroval do ohně. Tam se mezi mnoha hráči vyšplhal nejvýše Ladislav Krejčí mladší, jehož hlavička zapadla za brankářova záda. Na druhé straně se musel bleskově činit sparťanský gólman, ten vychytal mířený pokus Xeky.

V osmdesáté minutě už Letenští kapitulovali. David vysunul za obranu Weaha, který následně dával pod sebe na Buraka Yilmaze. Ten si s nastalou situací poradil a pomalou, zato umístěnou střelou k tyči srovnal gólový účet utkání. A brzy se tentýž hráč prosadil podruhé. Ikoné našel zcela volného Yilmaze, jehož obstřel na zadní tyč byl pro Niţu moc velkým soustem.

V nastaveném čase dostala Sparta balón do brány poté, co se do něj z voleje z obrovské vzdálenosti skvěle opřel Plavšić. Jenže kvůli předcházejícímu faulu na Maignana od jeho brankářského protějška nebyla trefa uznána, Lille tak zvítězilo a zajistilo si postup. Sparta s určitostí skončí třetí.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (564)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele