základní skupiny - skupina F, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Překvapení v Baskicku, Real Sociedad remizoval s Rijekou 2:2

Vedoucí tým španělské LaLigy Real Sociedad hostil poslední NK Rijeku a měla to být snadná záležitost. Chorvaté neměli před utkáním ani bod a pochopitelně byli i bez šance na postup. Outsider se však vzepřel, na Anoetě šel dvakrát do vedení a i když výsledek neudržel, získal po závěrečném hvizdu alespoň bod. Remíza 2:2 je pro Basky velkou komplikací a pokud budou chtít postoupit, tak bez výhry v Neapoli se to neobejde.

Hosté vedli zásluhou Velkovskiho a pak ještě jednou díky Lončarovi. Branky Bautisty a Monreala však znamenaly vyrovnání.

Rijeka chtěla hrát v Baskicku aktivně a to se jí od začátku dařilo. Ve 13. minutě sice nabídla svojí chybou šanci domácím, ovšem Isak ve vyložené šanci zakončil jen do brankáře. Isak byl ústřední postavou i následujícího okamžiku, během kterého se Real Sociedad dožadoval pokutového kopu. Zbytečně, protože to byl právě Isak, který se provinil rukou. Ve 37. minutě pak zaskočil domácí vedoucí brankou Darko Velkovski. Rijeka rozehrála rohový kop, který prodloužil na Velkovskiho Menalo a obrana Basků zůstala jako opařená.

Vedoucí tým španělské nejvyšší soutěže takový průběh nečekal a Rijeka byla nebezpečná i po změně stran. V 51. minutě se po chybě v obraně hnal sám na brankáře Remira Murić, ale opora domácích předvedla skvělý zákrok. Rozhodně se nejednalo o nudné utkání, příležitosti byly na obou stranách a především padaly góly.

Real Sociedad se snažil o vyrovnání, ale Rijeka dobře bránila a zas tolik toho domácím dlouho nedovolovala. Až v 69. minutě si stáhl střílený centr uvnitř vápna Jon Bautista a z otočky srovnal na 1:1. Radost z vyrovnání však netrvala dlouho. Chorvaté se o chvíli později dostali znovu do vedení, když odražený balón napálil tvrdou ranou do sítě Stjepan Lončar. V tu chvíli to s Realem nevypadalo ani trochu dobře, nicméně Rijeka se ukázala být v defenzivě také zranitelná. Po propadlém centru si vyměnili balón Merino s Monrealem a druhý jmenovaný napálil míč do sítě.

Výsledek 2:2 už se do závěrečného hvizdu nezměnil a Rijeka tak může slavit první bod ve skupině. Real Sociedad si remízou pořádně zavařil a pokud nevyhraje v Neapoli, bude na jaře v pohárech absentovat. Rijeku čeká v posledním zápase AZ Alkmaar.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
placa

To jsou mrdky ta Rijeka, z poslednich 10 minut se hrály tak 3. Borec dostane do lokte micem a spadne a drzi se za bricho 2x za pulkou a z toho 2 goly...

Reagovat
smazaný uživatel

ty dva body si Real ztratil sám

Reagovat
placa

To nepopírám, je to ostuda ztratit doma s takovýma poloamatérama.

Reagovat
smazaný uživatel

jn, z Isaka je slušnej palič

Reagovat
placa

Me spis stval Januzaj dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

AZ Alkmaar si už snáď postup pohlida

Napoli alebo Real Sociedad

Škoda všetky tri tímy majú na play off

Reagovat
Selänne

Špíny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele