základní skupiny - skupina B, 5. kolo
03.12.2020 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Ohi Omoijuanfo (© AFP)

Molde naplnilo papírové předpoklady a irský Dundalk porazilo o dvě branky

Molde po dvou jasných porážkách s Arsenalem nyní opět zabralo a asi s největším outsiderem základních skupin Evropské ligy si poradilo po výsledku 3:1. Díky třetímu tříbodovému zisku ve skupině B se vrátilo na druhé místo tabulky a postup má na dosah. Na závěr v Molde může prohrát i o jednu trefu, ale musí skórovat, porážka v poměru 0:1 či vyšším gólovým rozdílem by poslala do vyřazovací fáze rakouský Rapid.

Hosté při své premiérové účasti ve skupinové fázi prohráli i popáté za sebou a jsou beznadějně poslední, své účinkování zakončí v domácím prostředí proti londýnskému Arsenalu. Norský celek dominoval ve čtvrtečním utkání od samého začátku a první větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Díky rohovému kopu z pravé strany se dostal k hlavičce Sinyan a gólmana Rogerse zastoupil těsně před brankovou čarou bránící Dummigan.

Svěřenci trenéra Erlinga Moeho se dočkali zaslouženého vedení přesně po odehrané půlhodině. Centr z levého křídla od Risy přistál na hlavě Magnuse Eikrema a ten s přehledem zamířil do protějšího spodního růžku. Za dalších jedenáct minut si Molde vytvořilo dvoubrankový náskok. Risa vymyslel druhý brilantní pas a vyzval ke skórování Ohiho Omoijuanfa, jenž zblízka hlavou pokořil naprosto bezmocného Rogerse.

V 57. minutě selhal Sinyan, jelikož po hlavičce Omoijuanfa a zákroku Rogerse trestuhodně dorážel vedle bližší konstrukce. Domácí přidali definitivní třetí pojistku přesně v polovině druhého dějství a znovu to bylo po rohu, tentokráte vyskočil nejvýše do vzduchu Martin Ellingsen a trefil se mezi nohy pozdě reagujícího hostujícího gólmana. V následujícím průběhu chtěl norský výběr ještě navýšit svůj náskok.

Nejprve se blýskl Rogers proti ráně z bezprostřední blízkosti od Omoijuanfa, těsně před koncem zakončoval do pravé tyče střídající Bolly. Dundalk přeci jen zaznamenal alespoň čestný úspěch ve čtvrté minutě nastavení. Jordan Flores obdržel zpětnou nahrávku přímo proti noze od Gannona a následná úchvatná dělovka z dobrých pětadvaceti metrů zaplachtila přesně do vzdálenější šibenice.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele