Komentáře a souhrny

Italové opět neuspěli, tentokrát remizovali s Rumunskem

Italští fotbalisté si zkomplikovali postup ze základní skupiny, když jen remizovali s Rumunskem 1:1. Rumunsko se senzačně dostalo do vedení v 55. minutě brankou Adriana Mutua, odpověď Italů byla velice rychlá. Hned za dvě minuty srovnal Christian Panucci. Utkání bylo velice vyrovnané, Italům nebyl uznán regulérní gól a Rumuni zase neproměnili pokutový kop.

Rakušané překonali skvělého Boruce až z penalty. Mají bod

Rakousko s Polskem získaly první bod na Euru. Domácí měli skvělý úvod, jenže vynikajícího Artura Boruce nedokázali překonat. Naopak skóroval soupěř, když rozhodčí přehlédli ofsajd. Rakušanům zařídil bod z penalty v nastavení Vastic, který se stal nejstarším střelcem Eura.

První překvapení Eura: Chorvati porazili Německo

Chorvatská reprezentace udělala velký krok k postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Po gólech Srny a Oliče totiž porazila favorizované Němce. Ti dokázali pouze snížit zásluhou Lukase Podolského. V závěru se nechal hloupě vyloučit německý záložník Schweinsteiger.

Lázeň svědčila Švýcarsku, radují se však Turci!

Branka Arda Turana v 92. minutě rozhodla o vítězství Turecka nad Švýcarskem 2:1. Švýcaři se sice v prvním poločase dostali do vedení díky přesné trefě Yakina, svěřenci Fatiha Terima ale odpověděli v dějství druhém zásluhou Sentürka a Turana. Domácí tým tak na Euru skončí v základní skupině.

Češi se zlepšili, na Portugalsko přesto nestačili

Ani zlepšený výkon nepřinesl české reprezentaci vytoužené vítězství, Brücknerův výběr podlehl Portugalcům 1:3 a o úspěchu či neúspěchu na turnaji bude rozhodovat až závěrečné nedělní utkání proti Turecku. Porugalci v utkání dvakrát vedli, český tým dokázal reagovat pouze na první branku Deca, když se prosadil agilní Sionko.

Švédové vyzráli na řeckou tvrz

Obhájci trofeje z Řecka úvodní utkání skupiny D nezvládli a podlehli Švédsku 0:2. Řekové nasadili do základu hned tří stopery a dlouhou dobu to bylo znát. Výhru Seveřanů zajistili Zlatan Ibrahimovič a Peter Hansson.

Španělé rozstříleli Rusko 4:1

Reprezentanti Španělska dnes potvrdili prognózy, které je označují velkými favority tohoto turnaje. Hiddinkovu družinu porazili vysoko 4:1. O všechny góly se postaral kanonýr Villa, tři dal, na posledním se podílel přihrávkou.

Nizozemci přehráli Itálii, trefili se třikrát

Nizozemci po třiceti letech díky skvělému výkonu porazili Itálii. Za "oranjes" se trefili Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder a Giovanni van Bronckhorst. Hráči z apeninského poloostrova dnes neměli svůj den, v defenzívě působili rozpačitým dojmem a v koncovce naprosto selhali.

Nuda v Curychu: Francie remizovala s Rumunskem

Euro hlásí první překvapení. Favorizovaní Francouzi dnes nedokázali porazit outsidera skupiny C Rumunsko a vážně si tak zkomplikovali cestu za postupem. Zápas skončil jako první na letošním šampionátu bezbrankovou remízou.

Podolski zařídil výhru Německa nad Polskem

Němci oslavují Lukase Podolského. Rodilý Polák sestřelil svou rodnou zem dvěma přesnými zásahy a výraznou měrou se podílel na vítězství 2:0. Polsko jen potvrdilo, že na Němce zkrátka neumí.

Penalta Modriče zajistila Chorvatsku nejtěsnější výhru

Rakušané dnes předvedli kvalitní výkon, ve druhé půli byli jasně lepší, přesto podobně jako včera Švýcaři odchází ze zápasu bez bodu. Jediný gól chorvatské reprezentace vsítil už ve čtvrté minutě z penalty Luka Modrič.

Portugalsko nepřipustilo překvapení a porazilo Turecko

Druhý zápas skupiny A mezi Portugalskem a Tureckem skončil podobně jako první duel vítězstvím favorita. Ronaldo, Deco, Carvalho a spol. slaví vítězství 2:0, o které se gólově postarali Pepe a Meirelles.

Češi na úvod Eura porazili Švýcarsko!

Úvodní utkání mistrovství Evropy 2008 mezi domácím Švýcarskem a Českou republikou skončilo vítězstvím českých barev nejtěsnějším možným rozdílem. Jedinou branku utkání vstřelil Václav Svěrkoš. Diváci si ovšem nemohli na špatný fotbal stěžovat, jelikož k vidění byla otevřená partie se spoustou šancí, se smutným koncem pro domácí.

Druhá liga souhrn - 30. kolo

Opava nezvládla utkání v Jihlavě a připravila se o postup do Gambrinus ligy. Na tu se po výhře na půdě Slovácka může těšit Příbram, která tak doprovodí Bohemians Praha. Druhým sestupujícím se nakonec stal Hlučín...

Souhrn Serie A 2007/08 (1)

Aktualizováno o soupisky.Sezona 2007/08 v Itálii skončila, a nyní je čas poohlédnout se za již uplynulým ročníkem. Ze zisku Scudetta se radovali fotbalisté Interu Milán, ale my vám nejprve přinášíme souhrn týmů, které skončili ve druhé polovině tabulky. Liga se nepovedla římskému Laziu nebo sicilskému Palermu. Italskou nejvyšší soutěž opouští trojice Livorno, Parma a Empoli.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele