Komentáře a souhrny

Druhá liga souhrn - 29. kolo

Před posledním kolem je ve druhé lize o něco jasněji. Prvním postupujícím se po remíze s Vítkovicemi stali Bohemians Praha. Na druhou příčku se dostala Opava, která jako jediná z vážných aspirantů na postup dokázala vyhrát. K sestupu mají kromě Krče v tuto chvíli nejblíže Hlučín a Dukla Praha.

All-Stars skotské Premier League 07/08

Dva redaktoři EuroFotbal.cz, kteří se starají se o skotskou Premier League, si pro vás připravili nejlepší jedenáctku uplynulého ročníku této soutěže. Na všech stadionech se představilo spoustu kvalitních hráčů a tak bylo z čeho vybírat.

Češi zvládli generálku a porazili Skotsko

Čeští fotbalisté porazili v dnešní generálce na mistrovství Evropy Skotsko 3:1. Po bezbrankovém poločase na stadionu pražské Sparty v Praze vstřelil dva góly Libor Sionko, trefil se i Michal Kadlec, jediným skotským střelcem byl David Clarkson.

All-Stars italské Serie A 07/08

Po anglické Premier League a německé Bundeslize na řadu přichází další věhlasná soutěž, italská Serie A. "Italské" redaktorské trio Ondřej Holzman, Pavel Bartl a Ondřej Linhart vám nyní přináší vlastnoručně zkonstruovaný All-Star tým, jenž po bouřlivých debatách nakonec zdárně sestavil.

Corgoň liga souhrn - 32. kolo

V předposledním kole Corgoň ligy si s chutí zastřílely Žilina a Slovan. Vicemistr nasázel Dubnici pět branek, Slovan Senci o gól míň, přičemž ani jednou neinkasovaly. Mistrovská Artmedia porazila o gól Trnavu, Nitra uspěla na půdě Košic. V dalších dvou zápasech branka nepadla.

Druhá liga souhrn - 28. kolo

Dukla Praha v dnešní dohrávce porazila Fulnek a unikla ze sestupových příček. O víkendu se zamotal boj o postup. Vedoucí Bohemians prohráli v Jihlavě a následně se za nimi v seřadila čtveřice pronásledovatelů. Slovácko s Příbramí ztrácejí čtyři body, Opava a Hradec pět.

Souhrn Premier League 2007/08 (2)

Mistrem Anglie pro rok 2008 se 11. května stal Manchester United. Úspěšně tak obhájil loňský triumf, ale že se na něj tentokráte nadřel. Chelsea naháněla Red Devils až do posledního kola, nakonec však Fergusonově skvadře nestačila. Přehled právě uplynulé sezony u týmů první desítky začínáme u West Hamu, jenž pro letošek "Top Ten" uzavírá...

All-Stars týmy německé 1. Bundesligy

Redaktoři EuroFotbalu pro vás sestavili své All-Stars týmy uplynulé bundesligové sezony. Stejně jako kolegové z Premier League i trojice Jitka Ludvíková, Ondřej Hlaváč, Petr Vaněček vybrala nejlepší jedenáctky z týmů obou polovin tabulky a také trenéry těchto výběrů.

Souhrn Premier League 2007/08 (1)

Premier League už letos nečeká ani jedno kolo, což značí jediné - ročník 2007/08 skončil. Na řadě je tradiční bilancování, které vám nabízí i redakce Eurofotbalu. Nejprve se podíváme na desítku účastníků, která neměla na boje o titul či pohárové příčky ani pomyšlení. Zklamáním je umístění Tottenhamu nebo Newcastlu, padá trio Reading, Birmingham a Derby.

Lyon ukončil vydařenou sezónu ziskem Francouzského poháru

Jediný gól rozhodl o vítězství Lyonu ve Francouzském poháru. 25 tisíc fanoušků Lyonu, kteří do Paříže cestovali, si na gól museli počkat až do prodloužení, rozhodující úder zasadil Pařížanům Govou ve 102. minutě utkání. Lyonští získali vysněný double - podařilo se jim zvítězit v lize i v poháru. Stejný úspěch se podařil naposledy fotbalistům Auxerre před dvanácti lety.

AS Řím triumfoval v Coppa Italia

Fotbalisté AS Řím obhájili loňské prvenství v Coppa Italia, když porazili Inter Milán 2:1. Konečným vítězstvím tak vrátili svému soupeři celkovou porážku v boji o Scudetto. Výhru Říma zajistili svými trefami Philippe Mexes a Simone Perrotta. Jedinou branku Interu zařídil Portugalec Pelé.

Rangers vyhráli Skotský pohár

Ve finálovém zápase Skotského poháru mezi Queen of South a Rangers FC se nakonec překvapení nekonalo. Tým Queen of South, který se stal černým koněm poháru, sice vstřelil dvě branky, na slavnějšího soupeře ale ani to nestačilo. Rangers po výhře 3:2 slaví druhou trofej v sezóně.

Jako třetí postupuje do Premier League Hull City

Poprvé v historii slaví postup do Premier League Hull City. Stotisícové město Kingston upon Hull se tak konečně dočkalo vysněné příslušnosti mezi anglickou fotbalovou smetánkou. O výhře Tygrů nad Bristolem rozhodl těsně před koncem první půle lahodnou bombou veterán a nestárnoucí legenda mužstva Dean Windass.

Skotská Premier League souhrn - 38. kolo

Celtic dotáhl svůj skvělý finiš do úspěšného konce, vyhrál sedmý zápas v řadě a potřetí za sebou se raduje ze zisku titulu. První místo sice dlouho neohroženě okupovali Rangers, ale závěr sezóny, zřejmě také kvůli únavě z velkého počtu nahromaděných zápasů, nezvládli a potvrdili to dnešní porážkou na hřišti Aberdeenu.

Manchester po penaltách triumfuje i v Lize mistrů

Manchester United vyhrává podruhé ve své historii Ligu mistrů, když ve finále až na penalty udolal londýnskou Chelsea. Raduje se tak z posvátného doublu, když Blues letos těsně před nosem ukradl již druhou trofej. Hodně se bude diskutovat zejména o vyloučení Didiera Drogby těsně před koncem, zpackané Ronaldově penaltě a smolnému podklouznutí Terryho, bez nějž by nejspíš slavila Chelsea.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele