Ruská Premier liga - souhrn 8. kola

07.05.2011, 13:53, aktualizováno 08.05.2011, 20:50
Komentáře a souhrny
Zenit remizoval s Lokomotivem Moskva a udržel první příčku. CSKA inkasovalo v závěru obou poločasů a z duelu s Dinamem má jenom bod, Spartak Moskva dokonce podlehl Permu. Kubaň slaví výhru nad nevýrazným Těrekem a s ní spojený posun do čela tabulky. Druhá je po výhře v Novgorodu Anži Machačkala, Tomsk znovu neprohrál.

Zenit Petrohrad - Lokomotiv Moskva 1:1

08.05.2011 18:45

Góly: 65. Danko Lazović (pen.) - 68. Maicon

Zenit Petrohrad nedokázal na domácí půdě porazit Lokomotiv Moskva a po remíze 1:1 si oba týmy body dělí. Góly padly v rozmezí tří minut druhého poločasu, kromě branek toho utkání moc nenabídlo.

Šlágr osmého kola nabídl opatrný fotbal, převážně se hrálo ve středu hřiště, hráči hodně faulovali a nic speciálního nemohli předvést u cizí branky. Ve výsledku tak diváci na stadionu Petrovskij neviděli jedinou šanci, která by stála za zmínku.

Druhý poločas začal faulem Maicona na brankáře Malafejeva, po kterém musela jednička Zenitu vystřídat. Mezi tři tyče se postavil Bělorus Ževnov. Na hřišti se po tomto incidentu strhla mela a sudí Jegorov vytáhl čtyři žluté karty. Následně mohl otevřít skóre útočník Zenitu Keržakov, jeho střela se odrazil od tyče do brankáře Guilhermeho, který měl velké štěstí, že míč nezapadl do branky. Keržakov byl koneckonců velmi aktivní v druhém poločase, v další šanci se pokusil přehodit Guilhermeho, ale jeho pokus těsně minul branku.

A v 65. minutě Keržakov zařídil penaltu, když jej fauloval obránce Burlak. K pokutovému kopu se postavil Lazović a svým šestým gólem v sezoně dostal Zenit Petrohrad do vedení. Vedení domácímu týmu nevydrželo dlouho. Centr Ďurici dopravil do sítě Maicon a vyrovnal na 1:1. U inkasované branky zaváhal Ževnov.

V dalších minutách měl k vítězství blíže Zenit Petrohrad, ale když ani Alves nedokázal nasměrovat míč do sítě, skončilo utkání remizou 1:1.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - FK Krasnodar 2:1

08.05.2011 16:30

Góly: 36. Gökdeniz Karadeniz, 58. Gökdeniz Karadeniz - 10. Roman Šaronov (vl.)

Rubin doma vsítil všechny tři góly (Šaronov si dal vlastní) a protrhl sérii bez vítězství, která se zastavila na čísle 5. Krasnodar dál padá tabulkou.

Zápas začali lépe hosté. Teda, hlavně domácí ho špatně začli. Šaronov, na kterého dotíral jeden z hostujcích útočníků, přihrál svému brankáři Arlauskisovi, který zcela nepochopitelně minul míč a ten se došoural do sítě - 0:1!

O dvě minuty později se probíjel na druhé straně Medvěděv a Tubič ho fauloval. Jasná penalta ! K té se postavil kapitán Noboa, ale střelou doprostřed nad břevno by netrefil ani stodolu. Domácí byli poté jasně lepší, ale Krasnodar je k ničemu nepouštěl, až v 36. minutě dal Karadeniz gól a domácí si mohli oddechnout. Lebeděnko si vzal ve vápn míč a přihrál pod sebe na Karadenize, který neměl problém trefit prázdnou bránu a vyrovnal - 1:1!

To byla také poslední akce první půle. Do šaten se šlo za stavu 1:1.

Pojďme se rovnou přesunout do 68. minuty utkání, neboť do té doby se nic nedělo. Medvěděv byl ve vápně zase faulován a Noboa zase kopal penaltu a zase jí nedal. Gorodov směr střely vystihl a vyrazil jí před sebe, kde byl ovšem nejrychleji Karadeniz a poslal Rubin do vedení - 2:1!

Poté se dlouhou dobu nic nedělo až v 86. minutě Kasajev utekl obráncům, ale akci překombinoval a následnou střelu Medvěděva Gorodov kryl. Jelikož se Krasnodar pak k ničemu nedostal, tak Kazaň nakonec vyhrála 2:1.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Amkar Perm 1:2

08.05.2011 14:15

Góly: 74. Aiden McGeady - 82. Ilja Michalev, 90. Nikita Burmistrov

Amkar šokoval celou ruskou fotbalovou veřejnost a vykradl Spartak po úžasném konci, kdy v posledních deseti minutách otočil stav utkání na 1:2.

Na začátku utkání byl Spartak mírně lepší, Perm se soustředil hlavně na obranu a ta se mu dařila, první pokus si připsal až v 16. minutě Dmitrij Kombarov, ale Narubina nepřekonal. V 32. minutě se po centru dostal k šanci Ari, ale hlavičkou jen těsně netrefil bránu. A to bylo také vše z nezáživné první půle. Na kopačky Spartaku se lepila nervozita a Perm se nikam nehnal, bod by pro něj byl zlatý.

Druhá půle byla úplně stejná, a tak se přesuňme rovnou do 75. minuty, kdy se domácí ujali vedení. Ari v pokutovém území obešel Narubina a poslal míč do brány, který ale vykopl jeden z obránců před bránu, kde byl nejrychleji McGeady a s uklizením míče do prázdné brány neměl problém. 1:0!

Hosté poprvé pořádně zaútočili o sedm minut později a hned z toho byl vyrovnávající gól ! Džalovič zavezl míč po pravém křídle a nacentroval na vzdálenější tyč, tam byl jeho spoluhráč Michajlov a přesnou hlavičkou nedal Dikáňovi šanci. 1:1! O pár minut později ještě zharozil na druhé straně Kombarov, ale v souboji jeden na jednoho Narubina nepřekonal. Zde se ukázalo známé pravidlo "nedáš-dostaneš". Hosté v nastavení nakopli balon a obránci Spartaku míč podkočili, toho využil Burmistrov a hlavičkou překonal vyběhnuvšího Dikáně. 1:2!

To byla také zároveň poslední akce tohoto zzápasu, který po nudě nabral rychlý spád, bohužel se špatným koncem pro Spartak.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 2:2

08.05.2011 12:00

Góly: 45. Andrij Voronin, 90. Marko Lomić - 4. Sergej Ignaševič, 81. Seydou Doumbia

Dinamo díky brankám v závěru poločasů uhrálo v derby proti CSKA remízu 2:2.

Bránění standardních situací je letos slabinou Dinama a potvrdilo se to ve 4. minutě. Trestný kop Dzagojeva dopravil do sítě hlavou Ignaševič a otevřel skóre. Brzká branka vyprovokovala fotbal, který diváci chtěli vidět. Útok střídal útok, šance střídala šanci. Když se poločas blížil ke svému konci, udeřilo Dinamo. Kuranyi sklepl dlouhý míč na Voronina a Ukrajinec razantní střelou k tyči nedal Akinfejevovi šanci.

Po změně stran se charakter hry změnil. Oba týmy si dávaly pozor a vzrušujících situací před brankami ubylo. Jestliže v prvním poločase si více zachytal Šunin, v tom druhém musel své kvality prokazovat Akinfejev. Jednička ruské reprezentace Akinfejev si poradil s přímým kopem Kolodina, tvrdou střelou Kuranyiho a především s gólovkou Wilkshirea, kterou fantastickým zákrokem vytáhl nad břevno.

CSKA však vytěžilo z minima maximum. Dzagojev zahrával rohový kop, obránci Dinama opět chybovali a Doumbia prakticky z brankové čáry dopravil hlavou míč do sítě. Zbytek utkání Dinamo odehrálo na polovině CSKA a bylo odměněno "last minute" brankou. V samotném závěru utkání vyrovnal Srb Lomić na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Spartak Nalčik 0:0

07.05.2011 16:30

Góly: -

Závěrečný sobotní duel 8. kola Premier Ligy mezi Rostovem a Spartakem Nalčik skončil bezbrankovou remízou. Rostov opět dohrával v deseti, tentokrát šel pod sprchy Bulhar Čavdar Jankov.

Rostovu se proti Nalčiku dlouhodobě nedaří, už šest ligových zápasů na něj svěřenci trenéra Protasova nedokázali najít recept. Ani v dnešním utkání netahal Nalčik za kratší konec provazu a byl pro Rostov vyrovnaným soupeřem. Největší šanci měl v závěru prvního poločasu Rostov, když Grigorjev napálil brankovou konstrukci.

Ve druhém poločase Rostov sevřel svého soupeře na vlastní polovině a brankář Nalčiku Pomazan několika dobrými zákroky podržel svoje mužstvo. Když gól v brance Spartaku visel na vlásku, byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí záložník Jankov a velmi tak zkomplikoval Rostovu vyhlídky na tři body. Téměř okamžitě toho mohl Spartak využít, ale Portnjagin těsně minul levou tyč.

Nalčik začal mít proti oslabenému Rostovu navrch. Leandro obehrál Okoronkwa, ale střílel do hlavy obránce Bussaidiho od něhož se míč odrazil na roh. Zahrozil i Rostov, ale Pomazan si se střelou aktivního Grigorjeva poradil. Nalčik odpověděl střelou Pylypčuka do břevna, nutno dodat, že brankář Kočenkov dráhu letu kontroloval.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Anži Machačkala 1:2

07.05.2011 14:15

Góly: 28. Aleksandr Šulenin - 55. Jan Holenda, 67. Šamil Lachijalov

Fotbalisté Anži dosáhli ceněného vítězství 2:1 na hřišti Volgy Nižnij Novgorod a upevnili si vysoké postavení v tabulce Premier Ligy 2011/2012.

Volga po skvělém startu ubrala na obrátkách a poslední tři ligové duely prohrála vždy 0:1. Případné vítězství nad Anži tak mohlo být pro domácí významnou vzpruhou. Anži je naopak ve formě a neprohrála už šest ligových duelů v řadě, silný tým se sehrává a ukazuje svoje možnosti.

Volze se konečně podařilo vstřelit úvodní branku utkání, když Šulenin tečovanou střelou ve 29. minutě otevřel skóre. Inkasovaná branka s hráči Anži nijak výrazně neotřásla, i když je pravda, že do konce poločasu se svěřencům trenéra Gadžijeva vyrovnat nepodařilo.

Místo toho hosté využili své šance ve druhém poločase. V 55. minutě Roberto Carlos pasem do pravé strany našel Angbwu a jeho centr proměnil Holenda ve vyrovnávající branku. Pro Čecha to byla třetí branka v této sezoně Premier Ligy. V 67. minutě vedla Machačkala 2:1 a opět šlo o akci z pravé strany. Tentokrát našel Bussufa Lachijalova, zakončovatel na první pokus neuspěl, ale z dorážky se nemýlil. Bezzubá Volga se ve zbytku utkání na vyrovnání nezmohla.

"Většinu času jsme měli utkání pod kontrolou. V prvním poločase nám chybělo více agresivitu, ale po změně stran bylo vše podle představ," řekl trenér Anži Gadži Gadžijev.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Těrek Groznyj 2:1

07.05.2011 12:00

Góly: 18. Dacian Varga (pen.), 89. Sergej Davydov - 90. Herve Zengue

Kubaň nakonec po nervydrásajícím konci urvala tři body a i nadále se drží u čela tabulky a prozatímně je dokonce v čele ! V Grozném už s tou ofenzívou musí něco udělat.

Zápas začali lépe domácí. V sedmé minutě prověřil Džanajeva krasnodarský Varga. I nadále byli domácí lepší, hlavně Traore dělal hostům problémy. A v 18. minutě jim zadělal na pořádný malér. Běžel po levém křídle, probil se až do vápna, kde ho sundal k zemi brankář Džanajev a pískala se penalta. Soslan navíc dostal žlutou kartu. K exekuci se postavil aktivní Varga a poslal Džanajeva doprava ze svého pohledu, zatímco sám v pohodě střílel doleva. 1:0!

Kubaň se nechtěla uspokojt s jedním golem a útočila nadále, ale dobrá obrana hostů Traorého k ničemu nepustila, až na konci první půle se útočník Krasnodaru dostal do šance, když obešel Omeljančuka, ale na Dženajeva si nepřišel a netrefil branku. Tím také skončila první půle, ve které domácí zaslouženě vyhráli.

I v té byl Krasnodar lepším týmem. Těreku prostě chybí útok a jeho akce končily za půlkou hřiště. Po dlouhých dvaceti minutách hry se fanoušci dočkali další šance. Traore ve výhodné pozici ještě hledal spoluhráče a našel Maksimova, který však Džanejva nepřekonal. Navíc v 73. dostal druhou žlutou kartu obránce Omeljančuk a šel předčasně do sprch, stalo se to poté, co jeho kolíky přistály na stehně protihráče. Domácí tak mohli využít početní výhody a také jí využili. V devadesáté minutě se trefil Davydov. Střídající Marco Ne našel krásnou kolmicí právě Davydova, který doběhl k bráně, obehrál vyběhnuvšího Džanajev a uklidil míč do branky. Krásný moment a 2:0 pro Krasnodar!

Ale to nebylo všechno, o dvě minuty později hosté vsítili gól ! Gerogijev před vápnem vyhrál hlavičkový souboj a míč se dostal do vápna, u něj byl nejrychleji Zengue a trefil míč placírkou přímo k tyči. 2:1!

Bohužel pro Groznyj zápas skončil asi o minutku později, a tak hosté již více nestihli. Krasnodar tento zápas zaslouženě vyhrál!

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara 1:1

07.05.2011 09:45

Góly: 61. Đorđe Jokić - 88. Sergej Kuzněcov

Tomsk neodkázal udržet těsné vedení a Samara po brance Kuzněcova vyrovnala na konečných 1:1. Tomsk natáhl svou šňůru zápasů neporazitelnosti již na 5 zápasů.

Oba týmy šly evidentně do zápasu s tím, aby neinkasovaly a takový byl i začátek utkání. Poprvé až snad v 15. minutě se blíž k brance dostal domácí Kannunikov, ale nedokázal M'Bohliho překonat. V 25. minutě pálil nebezpečně Sabitov z přímého kopu, jeho pokus byl ve zdi tečován a míč proletěl jen kousek od tyče hostí. Před koncem nezáživného prvního poločasu se ještě po trmavrmě dostal k balonu Baženov a ze tří metrů pálil, ale fantastický M'Bohli míč vyrazil pryč. To byla také poslední akce nudného prvního poločasu. Tomsk byl aktivnější, ale Samara dobře bránila, žel bohu, dopředu nic nepředvedla.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu až do 60. minuty, kdy se mírně lepší domácí konečně prosadili. Po přetaženém centru hlavičkoval Sabitov zpátky před bránu, kde byl u míče nejrychleji Jokič a bombou pod víko nedal hostujícímu brankáři šanci. 1:0!

O deset minut později mohla vést Tom o dva góly, když aktivní Baženov netrefil bránu o necelý metr. Povedená střela. Domácí byli i nadále lepší, byli namlsaní gólem a nevypadalo to, že by měli prohrát. Samara byla neškodná, až přišla 88. minuta utkání, kdy Křídla srovnala. M'Bohli odkopával od brány a míč letěl skoro až k brance domácích, kde zaspala obrana a Samsonov se dostal do pokutového území a přihrávkou pod sebe našel Kuzněcova, který střelou na bližší tyč nedal Pesjakovovi šanci, ten snad poprvé v zápase musel udělat rychlejší pohyb... 1:1!

To byla také poslední akce nakonec zajímavého zápasu, Samara odjíždí spokojená, v Tomsku bude ještě "veselo".

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad843112:715
2.Kubaň Krasnodar850310:715
3.Anži Machačkala84318:615
4.Lokomotiv Moskva842212:814
5.CSKA Moskva733111:512
6.Rubin Kazaň83329:712
7.Dinamo Moskva833213:1312
8.FK Krasnodar82426:710
9.Spartak Moskva83146:1110
10.Volga Nižnij Novgorod83059:79
11.Tom Tomsk82336:99
12.FK Rostov82248:108
13.Těrek Groznyj82244:68
14.Amkar Perm82247:118
15.Křídla Sovětů Samara71425:87
16.Spartak Nalčik81346:106

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nehrával ten Zengue za Viktorku Žižkov či to je jen shoda jmen?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, je to on

Reagovat
smazaný uživatel

Převyšoval tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka mě zmátla. Už jsem si říkal: "To zas ta posraná Žilina něco vyhrála?"

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Ťerek to pěkně sere!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, 11. května přijede Maradona, Figo a spol. na otevření stadionu, to bude sranda, no a pak v 10. kole sejmou v kavkazském derby Anži a bude vymalováno

Reagovat
Tomanatura

Víš o tom 11. květnu něco víc?

Reagovat
smazaný uživatel

Já čerpám z webu Těreku, tam píšou, že při slavnostním otevření budou přítomni představitelé Ruského fotbalového svazu, prezidenti klubů Premier Ligy, hvězdy světového fotbalu a jiní činovníci a celebrity. Součástí slavnostního otevření bude laserové šou a taky zápas hvězd světového fotbalu proti známým hráčům ruského fotbalu, jejichž kapitánem bude samotný Ramzan Kadyrov (takže něco jako pár pátků zpátky nároďák Brazili proti týmu Kadyrova ). V týmu světových hvězd budou mimojiné:

Diego Maradona, Alain Boghossian, Franco Baresi, Alessandro Costacurta, Luís Figo, Manuel Amoros, Roberto Ayala, Robbie Fowler, Enzo Francescoli, Steve McManaman, Jean-Pierre Papin, Christian Vieri, Iván Zamorano, Fabien Barthez a jiní

Reagovat
didosh

Hmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Golenda

Reagovat
REPLIKATOR

do repre

Reagovat
Filipow

Nosič vody by se v reprezentaci hodil, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Torpedo Moskva válí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jasně, teď sice porazili Soči, ale před tim 2 zápasy v řadě prohra.

Ale stejně pro ně je cíl dostat se do první desítky, aby v druhé části sezony na jaře už o nic nešlo - prostě hlavně nesestoupit, na postup do RFPL je brzo.

Reagovat
Robbie

Golenda do repre ale já bych řekl že se najednou snaží páč chce Bugatti Veyron taky

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych nemoh kdyby vyhraly kuban nebo machačkala

Reagovat
smazaný uživatel

Armějci

Reagovat
smazaný uživatel

Slavil vůbec Love branku Doumbii? Se mi zdálo, že si ještě kopl míčem do sítě a někam zmizel, by už vůbec neměl nastoupit, má to na párku, proti Spartaku bych ho vystřídal po 5 minutách.

Reagovat
smazaný uživatel

"Suchého Spartak"( ) mě teda docela zklamal.. letos fakt nic moc Přitom kádr mají fantastický Ale Krasnodar s Machačkalou Dlouho tam nevydrží, ale i tak.. sympatické

Reagovat
smazaný uživatel

ten Bucharov je strašně tragickej ! !

Reagovat
kubys

Alan konečně zpět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele