Komentáře a souhrny

Anglická Premier League souhrn - 38. kolo

Manchester United obhájil mistrovský titul. Red Devils nepřipustili na půdě Wiganu překvapení, a tak Chelsea by nepomohlo ani vítězství nad Boltonem, o nějž přišla v poslední minutě. V boji o záchranu zbyl Černý Petr nakonec na Matějovského Reading, kterému chyběly k záchraně tři góly v brankovém rozdílu.

Serie A souhrn - 37. kolo

Inter Milán doma jenom remizoval se Sienou a protože AS Řím porazilo Atalantu, rohodne o mistrovi až poslední kolo. Další problém musí řešit AC Milán, které prohrálo v Neapoli a přišlo o čtvrtou příčku...

Skotská Premier League souhrn - 37. kolo

Celtic porazil Hibernian a opět odskočil Rangers, kteří mají dva zápasy k dobru, na čtyři body. Boj o titul tak zůstává i nadále vrcholně dramatický. Motherwell porazil Aberdeen a na třetím místě se lehce utrhl. Ve skupině o záchranu uspěli Falkirk a Kilmarnock. Gretna uhrála další bodík v St. Mirrenu.

Hull se štěstím přemohl Watford a je blízko finále!

Watford prodloužil domácí mizérii, když ve strhujícím semifinálovém duelu play-off o Premier League podlehl Hull City. Na gólové šance sice vyhráli Hornets, soupeř je však díky brankám Barmbyho a Windasse o poznání šťastnější.

Ligue 1 souhrn - 37. kolo

O titul se ve Francii bude hrát až do samého konce, Lyon i Bordeaux dnes vyhrály a rozdíl tak zůstává dvoubodový. Marseille jen remizovala v Le Mans a boj o Ligu mistrů nemá ve svých rukou, v bojích o záchranu získalo cenný bod PSG, naopak Toulouse i Lens prohrály. Kromě Mét se s elitou loučí také Štrasburk, když doma vysoko prohrál s Caen.

Bundesliga souhrn - 33. kolo

Brémy rozstřílely Hannover, ale protože vyhrálo i Schalke, jistotu druhého místa ještě nemají. Stuttgart utrpěl debakl ve Wolfsburgu. Norimberk prohrál v Berlíně s Herthou a stále ho straší hrozba sestupu. Ten už mají jistý Rostock a Duisburg. Jistě už se zachránil Cottbus, který vyhrál nad Hamburkem. Naopak v boji o Pohár UEFA bude v posledním kole rušnomužstva od 4. do 7. místa mají stejný počet bodů.

Gambrinus liga souhrn - 29. kolo

Sparta nezvládla ani druhý domácí zápas v řadě a prakticky odevzdala titul Slavii, která vyhrála v Mladé Boleslavi. Situace v boji o záchranu se vymkla z rukou Bohemians, kteří jsou po porážce od Teplic znovu na sestupové pozici. Kladno totiž doma porazilo Olomouc...

Bristol šokoval Selhurst Park

V prvním utkání semifinále play-off o postup do Premier Leagu už to vypadalo, že Crystal Palace na svém hřišti překvapení nedopustí, když čtyři minuty před koncem vyrovnával z penalty Watson. Nobleho výstavní trefa však nakonec přeci jen dala Bristolu do odvety výrazně výhodnější pozici.

Římané ve finále italského poháru

AS Řím na Sicílii uhrál remízu 1:1 a stává se tak druhým finalistou Coppa Italia. Catanii tak, stejně jako včera Laziu, shořely veškeré naděje na zisk nějaké trofeje či na účast v evropských pohárech.

Primera Division souhrn - 36. kolo

Atlétiko vyhrálo na Espanyolu a oamostatnilo se na čtvrtém místě. Už ve středu Barcelona utrpěla debakl na Santiago Bernabeu. Villarreal si vítězstvím v Huelvě pojistil druhou pozici a zůstane tam až do konce soutěže. Sevilla vyhrála v Santanderu a minimálně do zítřka se protlačila na čtvrtou pozici. Valencia vyhrála důležitý duel se Zaragozou a hrozbě sestupu už velmi pravděpodobně utekla...

Real stvrdil rozdrcením Barcelony mistrovský titul

Real Madrid prokázal ve 36.kole Primera División letošní ligovou hegemonii a v očekávaném derby s Barcelonou přejel katalánský klub 4:1. Bílý balet potvrdil dobrou formu z posledních zápasů a k vítězství došel soustředěným výkonem, který kontrastoval s bezmocí Barcelony. Loňský vícemistr tak po porážce musí do předkola Ligy mistrů.

Inter je ve finále Coppa Italia

Inter díky brankám Peleho a Julia Ricarda Cruze zvítězil na Olympijském stadionu v Římě nad Laziem 2:0 a stává se prvním finalistou. Pro Lazio se tak stává sezóna 2007/2008 definitivně sezónou bez trofeje, neboť Coppa Italia byla jeho jedinou nadějí.

Liberec si zajistil Pohár UEFA

Finále Poháru ČMFS už zná své obsazení. Po odpolední postupu Sparty se ve druhém semifinále radoval Liberec, Brno porazil 2:1.

Bundesliga souhrn - 32. kolo

Hned tři domácí celky si doma nepřipsaly ani bod. Hamburk prohrál s Werderem Brémy, Leverkusen nestačil na Herthu Berlín a Frankfurt nezvládl zápas Wolfsburgem. Norimberk naopak z domácího trávníku vydoloval důležité tři body pro boj o záchranu. Již jistý mistr Bayern porazil Bielefeld.

Ruská Premier Liga souhrn - 9. kolo

CSKA Moskva si z Tomsku veze jenom bod za remízu 0:0. Rubin Kazaň dokázal otočit utkání na půdě FK Moskva. Spartak Moskva v divokém utkání přestřílel Šinnik Jaroslavl. Vladivostok nepotvrdil roli favorita a doma podlehl Nalčiku. Amkar Perm těsně přehrál Saturn a dostal se na třetí místo v tabulce. FK Chimki zůstavá poslední po porážce od Grozného, kterou zařídil slovenský bek Zabavník. Samara ukradla cenný bod z půdy moskevského Dinama...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele