Primera Division - souhrn 35. kola

07.05.2011, 19:56, aktualizováno 08.05.2011, 22:57
Komentáře a souhrny
Villarreal v neděli jen remizoval na Mallorce a skončí nejlépe čtvrtý. Barcelona si hladkým vítězstvím nad Espanyolem upevnila vedení a je opět o krok blíže k titulu, stačí jí bod. Osasuna v klíčovém duelu otočila nepříznivý stav, porazila Zaragozu a odskočila od sestupových příček...

Real Zaragoza - CA Osasuna 1:3

08.05.2011 21:00

Góly: 14. Ángel Lafita - 62. Javier Camuñas, 70. Sergio, 80. Kike Sola

V nedělním zápase 35. kola La Ligy si dokázala Osasuna poradit s domácí Zaragozou, když ji porazila 3:1. Domácí šli sice zásluhou Lafity již v 15. minutě do vedení, ale v druhém poločase přišla gólová smršť hostů a Camuňas, Sergio a Sola zajistili svému týmu důležité tři body. Zaragoza tak nadále zůstává těsně nad sestupovou zónou, zatímco Osasuna se vyšvihla na 14. příčku.

Oba týmy se před zápasem nacházely na nemilých pozicích, kdy stačilo málo, aby se ocitly v sestupové zóně, a tak chtěl každý ukořistit důležité tři body pro sebe. K tomu nakročilo mnohem lépe domácí mužstvo, které se hned v úvodu zápasu dostalo do několika šancí. Už v 7. minutě se do zakončení dostal Leonardo Ponzio, ale jeho střela zpoza vápna nakonec směřovala hodně mimo bránu. O tři minuty později se do další šance dostal Javier Peredes, který se pokoušel brankáře Ricarda překonat střelou z velkého úhlu. Od branky byl ale ještě hodně daleko, střela navíc směřovala přímo doprostřed Ricardovy svatyně, a ten tak neměl příliš problémů ránu zneškodnit.

V 15. minutě ale již domácí dokázali rozvlnit síť soupeřova brankáře. Šťastným střelcem se stal Lafita, který po chybě obrany ránou zpoza pokutového území poslal míč k levé tyčce a nedal tak Ricardovi nárok na úspěšný zákrok.

Do první větší šance zápasu se dostala Osasuna až ve 21. minutě, ale Javad Nekounam mířil vysoko nad bránu domácího brankáře Doblase. Podobně si ve 29. minutě počínal jeho spoluhráč Alvaro Cejudo. A stejně dopadl i ve 32. minutě hlavičkující Lolo, jehož pokus směřoval těsně mimo levou tyč.

Ke konci prvního poločasu začal znovu sílit tlak domácích, ale ti z něho nedokázali vyprodukovat další gól, a tak první pětačtyřicetiminutovka skončila těsným vítězstvím 1:0 pro Zaragozu.

Neproměněné šance z prvního poločasu se Zaragoze nakonec staly osudnými, neboť v druhé polovině zápasu hosté velmi zpřesnili mušku a třemi góly poslali domácí do kolen.

První z nich vzešel poté, co Krisztian Vadócz skvěle přihrál Javieru Camuňasovi, který zpoza vápna vystřelil přesně k tyčce a podobně jako Lafita nedal brankáři soupeře žádnou šanci.

A po osmi minutách, tedy v 70. minutě, se hosté mohli radovat z druhého gólu, který je poslal do vedení. Francisco Puňal přesně našel Sergia Fernándeze, který zblízka poslal míč hlavičkou k levé tyči.

Zaragoza byla ze dvou gólů viditelně otřesena, neboť v následujích pěti minutách se hosté dostali do dalších dvou vyložených šancí, ale nakonec to byli právě domácí, kterým se málem podařilo vyrovnat. Said Boutahar ale z pozice v brankovém území soupeře dokázal nastřelit pouze pravou tyč.

A místo vyrovnání tak došlo k navýšení náskoku Osasuny, když po rychlém brejku přihrával Camuňas Solovi, který již neměl problém dopravit míč za záda Doblase a upravit skóre na konečných 3:1, neboť domácím se i přes velký finální tlak nepodařilo dosáhnout snížení.

Hosté si tak výrazně vylepšili své postavení v tabulce, zatímco Zaragoza bude muset ve zbývajících třech zápasech bojovat o holé setrvání v La Lize pro příští ročník.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 2:0

08.05.2011 19:00

Góly: 29. Andrés Iniesta, 47. Gerard Piqué

Barcelona si na Nou Campu poradila v derby s Espanyolem 2:0 a k definitivě titulu jí nyní chybí jediný bod. Barca po celých devadesát minut kontrolovala průběh zápasu a zaslouženě zvítězila. O branky se postarali Andrés Iniesta a Gerard Piqué, naprázdno tak vyšel Lionel Messi, jenž tedy ztrácí na Cristiana Ronalda dva góly.

První šanci měli přitom hosté z Espanyolu, Callejónova rána z levé strany ale branku minula. V osmnácté minutě mohl otevřít skóre David Villa, po přihrávce Iniesty se ale sám vytlačil z ideální střelecké pozice, a tak mohl Kameni s klidem zasáhnout. Tak v klidu už nemohl brát Pedrovu obrovskou šanci o dvě minuty později, Pedro však po skvělé kombinaci s Alvesem a Messim kamerunského brankáře nepřekonal.

V osmadvacáté minutě na sebe poprvé upozornil nejlepší hráč světa Messi, argentinský šikula ale netrefil branku soupeře. O šedesát sekund později se již Blaugranas radovali ze zaslouženého vedení, to když si Iniesta zpracoval míč na hranici šestnáctky, uvolnil se přes dva bránící protihráče a střelou na bližší tyč rozvlnil síť.

Ještě do poločasu mohli navýšit vedení domácích Villa a následně i Messi, oba útočníky Barcelony však zablokoval stoper Amat. I druhý poločas se nesl ve stejném duchu, jako ten první. Barcelona držela míč na vlastních kopačkách a nikam se nehnala, téměř vůbec nepouštěla Espanyol k míči.

Dvě minuty po přestávce se do další velké příležitosti dostal Pedro, i tentokrát ho však vychytal brankář Kameni. V osmačtyřicáté minutě už ale Barca vedla o dvě branky, od rohového praporku odcentroval Xavi a míč na bližší tyči poslal do sítě Gerard Piqué.

V padesáté čtvrté minutě poslal nádhernou kolmici za obranu Callejón, Osvaldo však vybral špatný typ zakončení, snažil se přehodit vybíhajícího Valdése, míč mu ale nesedl a Osvaldo minul. Stejný muž pak mohl snížit i o tři minuty později, dnes však neměl svůj den.

Stejně jako útočníci Barcelony, Messi znovu netrefil prostor mezi třemi tyčemi, Villa si zase po skvělém průniku Iniesty tak dlouho zpracovával míč, až o něj přišel. V závěru ještě hledal Messiho střídající Afellay, skvěle ovšem zakročil vrátivší se Javi Marquéz a šanci zmařil.

Espanyol tak po prohře 0:2 zůstává osmý bez větší šance na evropské poháry, Barcelona opět navýšila svůj náskok před Realem na osm bodů, do konce zbývají tři kola, Blaugranas tak stačí ke stvrzení obhajoby ligového primátu bod, který může vybojovat už v příštím kole na půdě Levante.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Villarreal CF 0:0

08.05.2011 12:00

Góly: -

Utkání s nezvyklým časem výkopu mezi Mallorcou a Villarrealem snad ani nemohlo skončit jinak. Oběma týmům už o nic nejde, domácí mají záchranu dávno zajištěnou, Žlutá ponorka je zase bezpečně čtvrtá. Zápas nenabídl atraktivní podívanou a diváci, kteří zavítali na stadion Iberostar, se po celých devadesát minut nudili, neviděli ani jeden gól.

V deváté minutě se na levé straně pěkně uvolnil Emilio Nsue, jeho technická střela zpoza šestnáctky ale branku Villarrealu minula. V osmnácté minutě měl první šanci Žluté ponorky Nilmar, po centru Santiho Cazorly však hlavičkoval nad branku. O minutu později byla k vidění největší šance celého zápasu, nejlepší střelec Villarrealu Giuseppe Rossi ovšem nastřelil pouze tyč!

V závěru poločasu se do dvou slibných možností probojovali domácí, Weba vychytal skvělý Diego Lopez, o pár sekund později pak Ramis hlavou po rohu minul. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, což vlastně asi vyhovovalo oběma týmům.

Druhé dějství už patřilo převážně domácí Mallorce, hned po minutě se dostal k přihrávce Nsueho Webo, jenže Diego Lopez proti jeho hlavičce znovu nemusel zasahovat. V padesáté minutě nebezpečně střílel Nsue, Lopez byl na místě. O šedesát sekund později se ke střele prokousal na druhé straně Nilmar, tu mu však tečoval stoper Ramis a míč tak k Luxovi sotva došel.

Deset minut před koncem připravil střídající Wakaso obrovskou možnost pro Nilmara, ten však šanci rozhodnout utkání odmítl. A když v nastaveném čase netrefil balón ideálně Ienaga, skončil zápas zaslouženou remízou 0:0.

Bod pro Villarreal znamená definitivní zajištění čtvrté pozice, která znamená předkolo Ligy mistrů. Mallorca je dvanáctá a jak evropské poháry, tak sestupové pozice jsou daleko.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Madrid 2:6

07.05.2011 22:00

Góly: 61. Álvaro Negredo, 84. Álvaro Negredo - 21. Sergio Ramos, 31. Cristiano Ronaldo, 42. Kaká, 65. Cristiano Ronaldo, 70. Cristiano Ronaldo, 75. Cristiano Ronaldo

Real Madrid nastřílel podruhé v sezóně na hřišti soupeře šest gólů. Po Valencii to tentokrát odnesla Sevilla, která podlehla před vlastním publikem 2:6. Hrdinou utkání se stal Cristiano Ronaldo, který vstřelil čtyři branky.

Sevilla si značně zkomplikovala boj o Evropskou ligu a rovněž znechutila své fanoušky na domácí půdě. Již dlouho tým z andaluské metropole neinkasoval doma půltucet gólů. Pro Bílý balet je výrazná výhra naopak balzámem po vypadnutí z Ligy mistrů.

Trenér Manzano učinil v základní jedenáctce dvě změny, kdy Daba nahradil na pravém beku Sergio Sánchez a Luise Alberta nalevo v záloze zase Romaric. V dresu Realu se seřadili do ofenzívy vedle sebe Ozil i Kaká, na lavičce zůstal Higuaín a Arbeloa posunul Ramose na stopera, takže očekávaný Albiol se rovněž do základu nedostal.

Domácí se do soupeře obuli od začátku, nicméně první střílel Benzema a donutil Varase k zákroku nadvakrát. Poté se zranil Navarro, kterého vystřídal Dabo a vzápětí zblízka promarnil hlavičku Benzema a mimo pálil Ronaldo. Real převzal režii hry a hráči Sevilly nevěděli, kde jim hlava stojí.

Logickým vyústěním byl úvodní gól hostí ve 21. minutě, když si naskočil na roh odchovanec Sevilly Ramos a zavěsil. Po dalším rohu hlavičkoval do tyče Cristiano Ronaldo. Portugalec se však mohl radovat ve 30. minutě, kdy Pepe sklepl míč a Ronaldo pohodlně skóroval.

Domácí se pokusili kontrovat, ale hlavička Negreda skončila po pase Sergia Sáncheze nad brankou. Další příležitost měl Ronaldo po přihrávce Kaká, ale z ostrého úhlu nedokázal zakončit. Chvíli nato pálil z vápna Xabi, ale Varas vyrazil na roh. Gólově uzavřel poločas ve 43. minutě Kaká, který využil pohotové přihrávky Ozila a srazil definitivně Sevillu do kolen.

Druhý poločas začali Andalusané v obraně opatrněji a Kanouté vyzkoušel Casillase ranou z dálky. Snaha domácích se dočkala odměny v 60. minutě, kdy Negredo na hranici šestnáctky napřáhl a propasíroval střelu přes obranu i Casillase - 1: 3.

O pět minut nato ovšem Negredo zapříčinil čtvrtý gólový úspěch Realu, poté co nahrál přes hřiště přímo na nohu Ronaldovi, ten přešel přes Fazia a prostřelil Varase. Portugalec byl po odpočinku při chuti a jeho další rána šla nad. Pak se hosté dožadovali penalty po zákroku Medela na Marcela, ale sudí Lahoz nic neodpískal.

V 70. minutě už Sevilla obdržela "bůra", když dovršil hattrick po pěkném náběhu Cristiano Ronaldo. Domácí se snažili aspoň snížit, ale Escudého jasnou šanci po přímém kopu vychytal pěkně Casillas a o minutu nato pálil nad břevno Capel.

V 77. minutě vstřelil svou čtvrtou branku a celkově šestou svého týmu Ronaldo, který využil krásnou křížnou přihrávku Benzemy. O minutu později mohl Francouz rovněž skórovat po tvrdé střele Ronalda a vyražení Varase, nicméně přestřelil. A když nevyužil Portugalec ani další šanci, trestal hosty kosmetickou úpravou výsledku znovu Negredo, který po rohu přeskočil Arbelou a hlavičkou překonal Casillase.

Zbytek utkání už proběhl v klidu. Real odvrátil oslavu ligového titulu pro Barcelonu, Cristiano Ronaldo se ujal vedení v tabulce střelců a Sevilla zhoršila své šance na vybojování si místa v Evropské lize.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Málaga CF 0:3

07.05.2011 20:00

Góly: 29. Salomón Rondón, 35. Júlio Baptista, 84. Enzo Maresca

Málaga naprosto jednoznačně porazila Atlético na jeho hřišti 3:0 a posunula se na dvanácté místo, nyní má 42 bodů, to by k záchraně stačit mělo. Atlético naopak nevyužilo zaváhání Sevilly a propadlo se na sedmou příčku. Málaga je nejlepším týmem jarní části sezony, o její dnešní góly se postarali Rondon, Baptista a Maresca.

První šance byla na stadionu Vicente Calderona k vidění až v devětadvacáté minutě a hned z toho byl gól v síti domácího brankáře De Gey. Na pravé straně se uvolnil Jesus Gámez, perfektně posadil míč na hlavu nabíhajícího Samuela Rondona a ten nekompromisní hlavičkou otevřel skóre utkání.

Málaga už šestkrát v letošní sezoně prohrála, pokud se dostala do vedení 1:0, tato statistika dávala domácím Rojiblancos naděje. Ty však zhatil v pětatřicáté minutě Julio Baptista, který gólem potvrdil svou fantastickou formu, kterou společně s Rondonem táhne Málagu za jarní spanilou jízdou. Hosté šli do přečíslení tři na dva, Rondon přihrál doprava Sebovi Fernandézovi, na jehož centr na zadní si naskočil Baptista a hlavičkou ke vzdálenější tyči rozesmutnil fanoušky domácích podruhé.

V posledních vteřinách první půle mohl snížit Aguero, největší hvězda Atletů však tentokrát neměla svůj den. Krátce po přestávce se do obrovské příležitosti prokousal český zadák Tomáš Ujfaluši, ten dostal ideální přihrávku od Reyese, ve finální fázi ale selhal a branku těsně minul.

Přesně po hodině hry na hřiště přišel nejlepší hráč loňského MS v Jižní Africe Forlán a vypracoval si dvě velmi dobré možnosti, Caballero, znovu zaskakující v brance Málagy za zraněného Asenja, si však s jeho šancemi poradil. Šest minut před koncem střídal také hostující Maresca a na trávníku byl jen pár vteřin, když doběhl Baptistovu ránu vyraženou De Geou a do prázdné branky doklepl míč.

V nastaveném čase se ještě dostal do velké příležitosti Diego Costa, Caballero však jeho hlavičku vytěsnil a čisté konto si tak vzít nenechal. Málaga znovu ukázala, proč je na jaře nejlepší v celé La Lize, pochutnala si i na favorizovaném Atléticu a tým, který byl ještě nedávno poslední a téměř jistě sestupující, je najednou v klidném středu tabulky.

Více informací k zápasu

Hércules CF - Racing Santander 2:3

07.05.2011 18:00

Góly: 39. Sendoa, 42. Tiago Gomes - 13. Giovani dos Santos, 40. Giovani dos Santos, 45. Henrique

Racing zvítězil na půdě Hérculesu 3:2 a zřejmě ho tak definitivně poslal do druhé ligy. Domácí nyní ztrácejí na nesestupové příčky šest bodů, Osasuna a Zaragoza přitom ještě mají zápas k dobru. Santander se naopak dnešní výhrou zachránil, už je jedenáctý. Hércules dokázal dvakrát na vedení soupeře reagovat, potřetí se to však již nepodařilo. Všech pět branek padlo ještě v prvním poločase, hned čtyři z nich přitom v rozmezí pěti minut.

Úvodní nebezpečnou střelu zápasu si připsal domácí záložník Rufete, který sice nenastoupil v základní sestavě, na hřiště se ale kvůli zranění Thomerta podíval už po šesti minutách a okamžitě po svém příchodu na zelený pažit zahrozil, jeho střela ze druhé vlny však skončila mimo.

Ve čtrnácté minutě se do vedení dostal Racing, to když si na Diopovu dlouhou přihrávku z pravé strany naskočil Giovani Dos Santos a nedal Calatayudovi v brance Hérculesu žádnou šanci. Hned o pár minut později mohl vyrovnat Tiago Gomes, jeho tvrdá rána z dálky ovšem jen těsně minula levou tyč hostující branky, kterou jako vždy střežil Toňo.

Hned v zápětí nebezpečně hlavičkoval Paz, ani on se však gólové radosti nedočkal. Ve třicáté deváté minutě zahodil velkou šanci Giovani a hosté za to byli potrestáni. Z protiútoku našel Peňa na zadní tyči nikým nehlídaného Sendoa Aguirreho, který nekompromisní ranou vyrovnal. Ihned po rozehrání našel Gonzalez Giovaniho, který zpoza obránce vystřelil tak chytře, že přehodil překvapeného Calatayuda a podruhé poslal svůj tým do vedení.

Trvalo to jen další dvě minuty a bylo znovu vyrovnáno. Dvě minuty před přestávkou se dostal k míči po rohovém kopu Tiago Gomes a jeho gólovou střelu z otočky ještě tečoval do branky jeden z hostujících obránců. Jenže skóre 2:2 vydrželo jen do poslední minuty prvního dějství. Volný přímý kop rozehrál Adrián, našel přesně hlavu stopera Henriqueho a Racing znovu vedl.

Hércules byl v druhém poločase jednoznačně lepší a vytvořil si několik závarů před brankou soupeře, ze stálého tlaku však nedokázal vyprodukovat gól, a tak je zřejmě odsouzen k sestupu.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Levante UD 3:2

07.05.2011 18:00

Góly: 30. Gaizka Toquero, 47. David López (pen.), 62. Fernando Llorente - 77. Cristhian Stuani, 85. Nano

Athletic na domácím trávníku přestřílel Levante 3:2. Domácí se tříbodovým ziskem posunuli na pátou příčku tabulky Primera División, pro Levante porážka nic neřeší, hosté již dávno nasbírali počet bodů potřebný k záchraně. Baskové se dostali už do tříbrankového vedení, přesto se v závěru museli o výsledek strachovat.

Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, až po třetí vstřelené brance mírně polevili a územní převahu získali hosté, kteří přijeli z oblasti Valencie. Ti pak také zaslouženě vstřelili dva góly, na body to dnes ale nestačilo.

Střetnutí nenabídlo příliš velký počet brankových příležitostí, hlavně v první půlhodině se hrálo velmi opatrně a míč se pohyboval převážně mezi oběma šestnáctkami. V deváté minutě pálil z přímého kopu David Lopez a mířil hezky k bližší tyči, jeho rána však brankovou konstrukci těsně minula.

Na další šanci se pak na San Mamés čekalo až do třicáté minuty a domácí Athletic se radoval z gólové radosti. Muniain geniálně prostrčil míč na Toquera, který z levé strany prostřelil Munúu. Toquero mohl o devět minut později zdvojnásobit vedení svého týmu, tentokrát ale branku netrefil.

Hned tři minuty po přestávce byl v pokutovém území Levante faulován Muniain Nanem a domácí dostali příležitost rozehrávky pokutového kopu. K míči se postavil záložník David Lopez a nechytatelnou střelou do šibenice zvýšil na 2:0.

Poté se do dvou slibných příležitostí probojoval Fernando Llorente, v prvním případě Munúovu branku minul, v tom druhém pak brankář Levante vytasil skvělý zákrok. Španělský mistr světa Llorente se gólu dočkal v šedesáté třetí minutě, kdy Muniaín znovu skvěle našel Toquera, ten přihrál Llorentemu, pro kterého nebyl problém doklepnout balón do opuštěné branky.

V sedmasedmdesáté minutě hosté z Levante vykřesali naději na bodový zisk, Valdův centr z pravé strany tečoval na přední tyči Stuani za záda brankáře Iraizoze. Pět minut před koncem se po rohovém kopu prosadil stoper Nano a zařídil tak dramatický finiš. V něm však již další branka nepadla, Athletic si tedy připisuje důležité tři body v souboji s rozjetým Levante.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Deportivo La Coruña 2:2

07.05.2011 18:00

Góly: 35. Ayoze (pen.), 90. David Barral (pen.) - 8. Adrián, 40. Adrián

V sobotním zápase 35. kola La Ligy se zrodila remíza 2:2 mezi týmy Gijónu a La Coruni. Hosté se dostali do vedení po gólu Andriána, o vyrovnání se postaral z penalty Ayoze, ale ještě do poločasu hosté znovu dokázali vstřelit vedoucí gól, jehož autorem byl znovu Adrián. V úplném závěru utkání se o konečnou remízu postaral z druhé penalty zápasu Barral.

Gijón je tak tři kola před koncem ligy na 9. příčce, zatímco La Coruňa ještě bude mít problémy se sestupovými boji, neboť na své 16. příčce má na sestupovou zónu pouhý 1 bod.

Deportivo do zápasu vstoupilo velice sebevědomě a dobře, a tak vůbec nevypadalo, že jde o tým o bojující o setrvání v La Lize. Už v 9. minutě totiž poslal hosty do vedení Adrián, který po přihrávce Rikiho zblízka prostřelil brankáře Colinase.

Domácí se vysněného vyrovnání dočkali ve 35. minutě, kdy Sanabria Laure zahrál v pokutovém území rukou, a tak byla zapískána penalta ve prospěch Gijónu, kterou bez problémů proměnil Garcia Ayoze.

Jenže Sporting se z remízového stavu moc dlouho těšit nemohl, neboť již po pěti minutách byli ve vedení znovu hosté. Zásluhu měl na tom znovu Adrián, který z pokutového území usměrnil do sítě přihrávku Andrese Guardada.

Ve druhém poločase již velkých šancí ubylo, ačkoli Adrián měl nakročeno k hattricku, jenže jeho střela z hranice pokutového území postrádala potřebnou razanci, a Colinas tak s ní neměl větší potíže.

Po této šanci hostů začali přebírat otěže zápasu domácí a začali se dostávat do zajímavých šancí. Alberto Lora a David Barral byli velice blízko gólu, přesto největší šanci zaznamenal vystřídavší André Castro, který míč napálil do břevna Aranzubíovy brány.

I přes velký tlak Gijónu se zdálo, že ze zisku tří bodů se budou nakonec radovat hosté, kteří si své vedení mohli pojistit šancí Juana Domingueze, jenže jeho střela zblízka mířila přímo do prostoru, kde stál Colinas.

A právě tato neproměněná šance mohla Deportivo velice mrzet, neboť v nastaveném čase se Gijónu podařilo vyrovnat. Ruben Perez totiž v pokutovém území fauloval Davida Barrala a bývalý hráč Madridu z následné penalty překonal Aranzubíu, čímž zajistil svému týmu remízu 2:2.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Sociedad 3:0

07.05.2011 18:00

Góly: 16. Roberto Soldado, 25. Jonas, 37. Roberto Soldado

Valencia díky třem brankám během dvaceti minut první půle porazila Real Sociedad 3:0 a pojistila si tak třetí příčku ligové tabulky. To hosté ještě nejsou za vodou, momentálně jsou čtrnáctí a od sestupu je dělí jen tři body. Další dva góly si připsal kanonýr Roberto Soldado, třetí zásah přidal Jonas a o osudu utkání bylo ještě před poločasem rozhodnuto.

První střelu zápasu si připsal hned po pár sekundách hry Joaquin, nemířil však přesně a hostující gólman Bravo tedy nemusel zasahovat. V páté minutě odcentroval z volného přímého kopu Mata a hlavičku Dealberta dělilo od úspěchu jen pár centimetrů. V šestnácté minutě nejprve nebezpečně pálil Joaquin, míč se však po zákroku Brava dostal zpět do středu hřiště, kde si ho našel Albelda, krásným pasem našel za obranou Matu, jenž postrčil balón před prázdnou branku Soldadovi a domácí vedli 1:0.

V pětadvacáté minutě se Netopýři dostali do dvoubrankového vedení, z pravé strany odcentroval Miguel a našel přesně hlavu nabíhajícího Jonase, jehož nekompromisní střela ke vzdálenější tyči nedala Bravovi žádnou šanci. Snad jedinou vážnější šanci Sociedadu v první půli měl Aranburu, ten však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

V sedmatřicáté minutě bylo rozhodnuto, na Mathieho centr si naběhl Roberto Soldado a chladnokrevnou hlavičkou rozvlnil síť soupeře potřetí. Pro Soldada to byl již čtrnáctý gól v letošní sezoně La Ligy, v zimě měl přitom na svém kontě jen dvě přesné trefy.

Šest minut po přestávce to zkoušel z úctyhodné vzdálenosti Banega, ale Bravo mohl tentokrát zůstat v klidu. V nepříliš záživné druhé půli měl největší šanci znovu Soldado, jeho tutovku ale Bravo vytěsnil a pokazil tak španělskému útočníkovi radost z hattricku.

Valencia tedy bez větších (i menších) problémů porazila Real Sociedad 3:0 a nyní má na čtvrtý Villarreal šestibodový náskok, Žlutá ponorka má však jeden zápas k dobru. Hosté se vracejí do Baskicka zklamaní, ještě musejí hodně bojovat o setrvání v Primera División.

Více informací k zápasu

Getafe CF - UD Almería 2:0

07.05.2011 18:00

Góly: 5. Adrián Colunga, 53. Pedro Rios

V sobotním zápase 35. kola La Ligy si Getafe poradilo s Almeríí 2:0 a znovu se tak odpoutalo od sestupových pozic. Momentálně je na 14. příčce a na tomto postavení mají největší zásluhu Colunga a Rios, střelci jediných dvou branek zápasu. Almería prohrála i svůj další a je s 26 body beznadějně poslední.

Getafe skončilo minulou sezónu na 6. místě, ale to již letos rozhodně neobhájí. První polovina sezóny se mu sice poměrně povedla, ale od ledna nového roku dokázalo vyhrát pouze dvě utkání, což je velice tristní vizitka na tak dobrý tým. Minulý týden klub z Madridu znovu prohrál, tentokrát s Villarrealem 1:2, a poprvé v sezóně se propadl až na sestupové příčky. V dnešním zápase si ale dokázal poradit s La Coruňou 2:0, a tak se znovu posunul na nesestupové příčky, přesněji na 14. pozici, přičemž má 40 bodů.

Almería pro změnu vstupovala do zápasu s vědomím, že k posunu na nesestupové příčky musí uhrát minimálně 12 bodů, přičemž do konce ligy zbývají 4 kola. Musel by tedy přijít zázrak, aby se Almería dokázala udržet v La Lize, ale ten nepřišel. Getafe si nemohlo přát lepšího začátku, jak vstoupit do důležitého zápasu. Už v páté minutě se totiž dostali domácí do vedení. Rios vyslal do šance Colungu a ten v koncovce nezaváhal, když poslal míč ke vzdálenější tyči, čímž nedal šanci brankáři Suarezovi Estebanovi.

Domácí se poté dvakrát dostali do velkých šancí, skrze které se mohli dostat již do dvoubrankového vedení, ale ani Ivan Marcano, ani Miku nedokázali své příležitosti přetavit v góly. První zmíněný hlavičkoval, ale Esteban jeho pokus skvělým zákrokem dokázal zneškodnit, druhého střela ze 48. minuty byla zblokována na brankové čáře.

Domácím se podařil i vstup do druhého poločasu. Již po sedmi minutách útočník Rios zvyšoval na 2:0, když se mu podařilo překonat Estebana z blízké vzdálenosti.

A Miku se ještě jednou dostal do dobré gólové příležitosti, když se ocitl tváří tvář Estebanovi, ale v situaci, kdy stačilo překonat posledního soupeře, selhal. Šanci tak vycítila Almería, ale ani vystřídavší Ulloa nedokázal v 84. minutě snížit na 1:2, a tak zápas skončil jasným vítězstvím pro Getafe. Almería se tak stává prvním známým sestupujícím z La Ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona35294291:1991
2.Real Madrid35265487:3183
3.Valencia CF35206960:4266
4.Villarreal CF351871053:4061
5.Athletic Bilbao351731555:5154
6.Atlético Madrid351571355:4752
7.Sevilla FC351571354:5552
8.Espanyol Barcelona351531742:4948
9.Sporting Gijón3510131233:3943
10.Levante UD351271639:4943
11.RCD Mallorca351271635:4743
12.Racing Santander3511101437:5143
13.Málaga CF351261750:6442
14.CA Osasuna351181641:4241
15.Real Sociedad351322045:6141
16.Getafe CF351171746:5540
17.Real Zaragoza351091636:5039
18.Deportivo La Coruña359121429:4439
19.Hércules CF35962033:5633
20.UD Almería355111932:6126

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (439)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele