Ligue 1 - souhrn 34. kola

07.05.2011, 20:57, aktualizováno 08.05.2011, 23:01
Komentáře a souhrny
Valenciennes v neděli udělalo důležitý krok vstříc k záchraně, když na vlastní půdě porazilo Rennes 2:0 a má na sestupové pozice k dobru čtyři body. Ve druhém dnešním přestřílel Lyon 3:2 Marseille a na třetím místě na ní ztrácí tři body...

Olympique Lyon - Olympique Marseille 3:2

08.05.2011 21:00

Góly: 25. Lisandro López (pen.), 69. César Delgado, 84. Cris - 70. Lucho González, 78. Loïc Rémy

Olympique Lyon už nemá moc velkou šanci na titul, vidina přímé účasti v příštím ročníku Ligy mistrů je ale sama o sobě velkým lákadlem a v tomto kole to odnesla Marseille. Úřadující mistr dokázal vymazat dvoubrankové manko, nakonec ale přece jenom odjíždí na jih země s prázdnou...

Úvod utkání patřil Lyonu, i když měl trochu štěstí, když Remyho parádní rána z voleje přišla až poté, co měl rukou zahrát Andre Ayew. Mandanda se na druhé straně poprvé zapotil při pokusu Delgada, těsně vedle následně mířil Pjanič a ruce nad hlavu už pomalu zvedal Gomis, jemuž ale radost včasným obranným zákrokem pokazil Heinze.

Tlak domácích vygradoval ve 25. minutě, Diawara v pokutovém území fauloval Lisandra a kopala se penalta. K její exekuci si stoupl sám argentinský útočník a svou šestnáctou brankou sezony otevřel skóre - 1:0.

O rychlou odpověď se pokoušel Remy, dobrý zákrok ovšem vytáhl Lloris a platilo to i ve chvíli, kdy se ho snažil přelobovat Valbuena.

Největší příležitost prvního poločasu si pak hosté vypracovali ve 43. minutě, kdy si míč vyměnili Ayew s Valbuenou a Lloris musel předvést další povedený zákrok.

Na vývoji zápasu pak nic nezměnila ani poločasová přestávka, po níž i nadále útočila Marseille. Blízko k vyrovnání měl Ayew, kterému ovšem znemožnil zakončení Reveillere. Proti střele Taiwa pak znovu zasahoval Lloris.

Ze šancí Marseille pak vybočila 69. minuta a v ní gólová pojistka Lyonu, jeho rychlý protiútok vedl Briand, po jeho přihrávce se pak Delgado zbavil Fanniho a následně zvýšil na 2:0.

Jenomže mistr nesložil zbraně a hned o minutu později snižoval Lucho, jemuž šanci připravil Jordan Ayew. A za dalších osm minut bylo dokonce vyrovnáno, když se v pokutovém území nejlépe zorientoval Remy - 2:2.

Marseille hraje o titul a boj s Lille si nakonec hodně zkomplikovala. Nepřidala třetí branku a z Lyonu si neodvezla ani bod. O všem rozhodl v 84. minutě stoper Cris a jeho prudká rána - 3:2.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Stade Rennes 2:0

08.05.2011 17:00

Góly: 18. Foued Kadir, 53. Gaël Danic

Valenciennes si ve velice důležitém utkání o udržení poradilo se silným Rennes a v tabulce se posunulo do středu tabulky. Červeným zajistili vítězství svou brankou Foued Kadir a Gael Danic.

Valenciennes tak vylepšilo svou sérii z posledních utkání. Až do tohoto zápasu zíralo na Va’nnes jediné vítězství z posledních deseti utkání, tři získané body proti silnému protivníkovi tak nejen, že ukončily dvouzápasovou sérii bez vítězství, ještě ke všemu tým katapultovaly ze sedmnáctého místa na pozici dvanáctou. Z té má náskok na sestupové pozice čtyř bodů. Naproti tomu Rennes nevyhrálo již poosmé v řadě a na výhru čeká již od začátku března. I nadále se přesto svěřenci Frédérica Antonettiho drží na skvělé páté pozici, která zajišťuje kvalifikaci o Evropskou ligu.

Přesto to byli hosté, kteří si solidní příležitost vypracovali jako první. Byl to kanonýr Victor Hugo Montano, jenž svou hlavičkou pořádně vylekal domácí fanoušky. Nakonec míč ale skončil mezi nimi, když přeletěl braku o pár metrů. Poté dal domácím příznivcům vydechnout jejich oblíbenec Grégory Pujol, jenž si to namířil přímo skrz obranu Rennes a jeho naivní průnik překvapivě skončil i nebezpečnou střelou. Ta ale skončila vedle.

Branka přišla konečně po 18 minutách hry a radovali se červení. Nam Tae-Hee obral o balon nedůrazného Stéphana Dalmata, několikrát si narazil s Renaudem Cohadem a následně dokázal i nacentrovat. Pohlednou akci zakončil Foued Kadir, jenž hlavičkou dopravil míč do sítě - 1:0.

Ještě před koncem první půle mohlo Valenciennes své vedení znásobit. Grégory Pujol svým centrem oslovil nabíhajícího Gael Danice, toho ale o balon obral velice důrazný brankář Douchez. Nakonec se ale Danic i celé Valenciennes dočkalo osm minut po začátku druhého poločasu. Francouzský záložník získal balon v pokutovém území a pohotovou ranou tentokrát Douchezovi žádnou příležitost nedal - 2:0.

Druhá branka jako by hosty konečně probrala z letargie. O několik minut později Fabien Lemoine parádním volejem bohužel pro svůj tým nastřelil pouze tyčku. To byla největší příležitost hostujícího celku, za zmínku pak stojí ještě střela Monatana, která donutila Penneteaua k robinzonádě.

Další branku ale mohlo přidat ještě domácí družstvo. Mamadou Samassa se uvnitř vápna jako by nic zmocnil balonu a svou točenou ranou pouze o pár centimetrů minul branku.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Lille OSC 0:1

07.05.2011 21:00

Góly: 45. Eden Hazard

Lille zůstane i po čtyřiatřicátém kole na první pozici. Týmu okolo kanonýra Moussy Sowa se podařilo zvítězit v Nancy a před zítřejším zápasem Marseille má na čele tabulky čtyřbodový náskok. Jedinou branku utkání vstřelil Eden Hazard.

LOSC tak neprohrálo již počtvrté v řadě, vítězství si připsalo druhé za sebou. Před zítřejším těžkým utkáním Marseille na půdě Lyonu si tak znovu vypracovalo nedostižný náskok - alespoň do dalšího kola. Naproti tomu Nancy nadále marně čeká na výhru. Naposledy se z plného bodového zisku radovalo v polovině března a po dvou porážkách v řadě zůstává na sestupové osmnáct pozici. Z té ztrácí na tu osmnáctou jeden bod.

Ve velice vysokém tempu začali hosté utkání s průměrným Nancy. Již v první minutě se Lille ocitlo ve velice slibné příležitosti po rychlém protiútoku, který vedl belgický talent Eden Hazard. Po kombinaci s Mathieue Debuchym se nakonec druhý jmenovaný dostal k centru, který ale Túlio de Mělo dokázal nasměrovat pouze do náruče brankáře Gregoriniho.

První náznak příležitosti domácího mužstva se objevil v minutě 24. Julien Feret se z přímého kopu z třiceti metrů nebál odhodlat ke střele, nicméně brankář Mickael Landreau s jeho pokusem neměl nejmenší problémy. Hostům se dařilo hrozit především z velice rychlých protiútoků.

Po půlhodině hry se domácí gólman blýskl skvělým zákrokem proti povedené střele Gervinha, jehož do dobré pozice vyslal Eden Hazard. Branka konečně přišla v samém závěru prvního poločasu. Po faulu Landryho N’guema se k přímému kopu postavil právě belgický záložník a pořádně zmátl Grégoriniho v domácí brance - jeho jedovatá střela skončila nakonec v bráně - 0:1.

Inkasovaná branka pořádně domácí borce nabudila, v druhém dějství byli daleko lepší než jejich soupeř, ale nedokázali svou převahu přetavit v góly. Na levé straně obdivuhodně zabojoval Reynald Lemaitre, jenž svým centrem našel střídajícího Benjamina Jeannota. Mickael Landreau ale v 54. minutě domácím radost překazil pohotovým zákrokem.

Čtrnáct minut před koncem zakombinoval nebezpečně Feret s Jonathanem Brisonem, až se nakonec nebezpečně prohnal středem hřiště až k pokutovému území a velice nebezpečnou ranou už už překonal brankáře Landreaua. Ten se ale nedal - a když už to vypadalo, že ho opravdu míč přeletí, vytáhl náramný zákrok a vytáhl míč na roh.

Ten zahrál Brison, hlavičkoval nebezpečně Andre Luiz, jenž pálil mimo. V posledních minutách se naprosto osamocený před brankářem Landreauem ukázal Youssuf Hadji - nicméně nezamířil přesně a jeho pokus skončil mimo branku.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Paris Saint-Germain 1:1

07.05.2011 19:00

Góly: 25. Adriano Pereira - 51. Mevlüt Erdinç

PSG se dostalo po remíze 1:1 na třetí místo před Lyon, ten však má v neděli ještě doma k dobru utkání s Marseille. Hosté si vytvořili rozhodně více gólovějších příležitostí především pak díky útočníkovi Erdincovi, ten přesto v 50. minutě jen odpovídal na úvodní trefu Adriana. Monako je jinak čtrnácté s dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo.

Do utkání přitom vstoupili o hodně aktivněji svěřenci kouče Antoineho Kombouarého. Domácí gólman Chabbert se mimochodem mezi třemi tyčemi určitě nenudil. Nejprve v 19. minutě likvidoval střelu Erdinca, kterému parádně asistoval bývalý hráč Monaka Nene, o čtyři minuty později se turecký forvard po přihrávce od Ceáry znovu neprosadil.

A na druhé straně naopak udeřil z ničeho nic knížecí klub. Centr z přímého kopu od Haruny se zavlnil na hlavu Adriana, od něhož zamířil míč za záda Coupeta. Jinak však zase zasahoval jen Chabbert. Erdinc společně s Bodmerem tentokráte připravil dobrou pozici pro Chantomeho, jenže domácí brankář opět čaroval.

Chabberta se Pařížanům podařilo překonat až pět minut po přestávce. Bodmerův centr zleva dokázali domácí beci odvrátit pouze k Erdincovi, který se ve vzduchu nádherně opřel do míče a z voleje se trefil přesně k tyči. Monačtí byli jinak i ve druhé půli horším týmem a měli stále obrovské problémy s Erdincem.

Nakonec ovšem přece jenom uhráli velmi cenný korálek do boje o záchranu. Byť se po krásném uvolnění od Bodmera řítil sám na bránu právě Erdinc a po Tiéného centru zleva měl hostující útočník zase namazáno na gól, Chabbert prostě obě tyto šance zlikvidoval a určitě si ze všech stran vyslouží za svůj výkon nějaké ty pochvaly.

Více informací k zápasu

SM Caen - RC Lens 1:1

07.05.2011 19:00

Góly: 2. M'Baye Niang - 37. Raphaël Varane

Perfektní debut M’bayeho Nianga znamená pro Lens téměř jistý sestup. Teprve šestnáctiletý útočník Caen již v první minutě zápasu otevřel skóre a radost mu nemohl zkazit ani vyrovnávací gól Raphaela Varaneho.

Racing Lens tak naposledy vyhrál v polovině března a nadále zůstává na předposlední pozici, z níž čtyři kola před koncem ztrácí již osm bodů na příčky nesestupové. Naproti tomu Caen neprohrálo potřetí v řadě a dostalo se na hranici čtyřiceti bodů - posunulo se na patnáctou pozici, z níž má na sedmnácté Nancy náskok dvou bodů.

Byl to Niang, který oslnil nejen všechny příznivce Caen na stadionu. Teprve šestnáctiletý mladík v první minutě utkání vstřelil svou první seniorskou branku za Stade Malherbe. Romain Hamouma na levé straně uvolnil Traorého, jenž se rozhodl pro rychlý centr zpět do šestnáctky. Tam si naběhl rychlý Niang a zblízka prostřelil Vedrana Runjeho, jenž si možná mohl počínat o něco spolehlivěji - 1:0.

Lens si ale bylo vědomé své tragické situace a hnalo se do útoku z plných plic.Střela Kanga Akalého cíl kvůli teči nenašla, skončila nad bránou. Z následného rohového kopu se urodila také poměrně zajímavá příležitost, Eduardova hlavička ale přesná nebyla, když skončila o pár centimetrů vedle.

Zblízka pak svou hlavičkou pořádně prověřil gólmana Thébauxe obránce hostů Raphael Varane, po čtyřiadvaceti minutách byl nakonec i brankář Caen bezmocný. Brank a to ale nebyla. Kanga Akalé svou ranou pouze nastřelil tyč. Ve 36. minutě se do pořádně tvrdého přímého kopu z kopaček Francka Queudrueho musel znovu postavil Thébaux. Respektive jeho rukavice.

Z následujícího rohového kopu se již ale hosté dočkali zaslouženého vyrovnání. Kanga Akalé si vybral aktivního Varaneho a ten zblízka nedal Thébauxovi svou hlavičkou nejmenší příležitost k zákroku - 1:1.

Po změně stran to ale byli znovu domácí, kteří se ujali otěží utkání. Po hodině hry se parádní točenou ranou blýskl Yohan Mollo. Rána talentovaného záložníka donutila Runjeho k brilantnímu zákroku. O pět minut později se Mollo rozhodl z přímého kopu centrovat, jeho pas našel hlavu Hamoumy, jehož střelu až na brankové čáře zlikvidoval gólman Lens.

Na druhé straně Toifilou Maoulida ze dvou metrů nedokázal trefit branku, z následného útoku Caen se vyklubal volej Hamoumy, který zlikvidoval až Runje. Ještě pohádkovější debut si mohl odbýt Niang, který v 72. minutě znovu nebezpečně pálil. Tentokrát ale jeho ránu polapil připravený Runje. Toho musel v posledních minutách na brankové čáře zastat Yohan Demont, který na poslední chvíli vykopával volej El Arabiho z branky.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Toulouse FC 0:0

07.05.2011 19:00

Góly: -

Lorient doma s Toulouse jen remizoval 0:0 a na úkor Sochaux, které venku hravě skolilo Bordeaux 4:0, ztratil dosavadní šestou pozici. Hosté naopak potvrdili aktuální solidní formu na cizích hřištích, neprohráli totiž již čtyřikrát v řadě. Les Merlus jinak i nadále drží jedenáctizápasovou ligovou šňůru bez porážky.

Hostujícímu Braatenovi se svou střelou podařilo zamířit jen vedle, jinak to však byl domácí Lorient, který si tvořil jednu šanci za druhou. Ve 23. minutě uvolnil Amalfitano na levé straně pěkně Diarru, který následně našel před bránou volného ostrostřelce Gameira, jehož následnou střelu ovšem dokázal nohou vyrazit do bezpečí brankář Ali Ahamada.

O sedm minut později musel Ali Ahamada zase použít k likvidaci gólové příležitosti překvapivě své dolní končetiny, zvláštní centr-střelu na něj totiž vyslal Monnet-Paquet. Překonat se ho snažil ještě Mvuemba, jenže ten na něj se svým pokusem ze standardky také neuspěl.

Po přestávce zahrozilo konečně i Toulouse, ovšem Didotovu navštívenku z voleje polapil brankář Audard. Po hodině hry mohl skórovat i Sissoko, i v této situaci však byl Audard pozorný. Na druhé straně nacentroval Amalfitano na Gameira, jehož možnost Ali Ahamada i s pomocí své obrany zneškodnil.

Deset minut před koncem mohl zařídit tři body TFC Braaten, jeho ránu však bravurně vychytal Audard. Poslední větší ohrožení brány Toulouse mimochodem obstaralo znovu duo Amalfitano - Gameiro, první jmenovaný ale usměrnil svůj pokus jen o píď vedle svatyně Aliho Ahamady.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Sochaux 0:4

07.05.2011 19:00

Góly: 9. Brown Ideye, 11. Damien Perquis, 22. Ryad Boudebouz, 30. Brown Ideye

Sochaux pokračuje v náramně rozehrané sezoně. Francouzští lvi zvítězili v Bordeaux vysoko 4:0, dvakrát se trefil Ideye Brown, po gólu přidal Damien Perquis a Ryad Boudebouz.

Hosté tak neprohráli již pět utkání v řadě, po třech zápasech se mu také podařilo naplno bodovat na hřišti soupeře. Tři body jim pomohli na šesté místo, které letos zajišťuje postup do Evropské ligy. Naproti tomu Bordeaux z posledních sedmi utkání vyhrálo pouze jednou a na svého dnešního soupeře ztrácí čtyři kola před koncem již čtyři body.

První branka hostujícího celku přišla již po osmi minutách, přihrávku si připsal kdo jiný než kreativní záložník Marvin Martin. Ten oslovil svým pasem Ideyeho Browna, který se rozhodl k zakončení zpoza vápno. Gólman Carrasso si na jeho povedou střelu ani nešáhl - 0:1.

Již o dvě minuty později to bylo o dvě branky. A asistenci si připsal znovu letos fenomenální Martin. Jeho rohový kop na zadní tyči zužitkoval Perquis poté, co využil zmatků v obraně domácích. Jeho tvrdá hlavička znovu nedala Carrassovi příliš příležitostí - 0:2.

Utkání se mohlo vyvíjet úplně jinou cestou, kdyby Alou Diarra proměnil svou velikou šanci v 18. minutě. Po rohovém kopu z kopaček českého reprezentanta Jaroslava Plašila se k zakončení prodral defenzivní záložník domácích, nicméně nastřelil pouze břevno.

Domácí hráče to mohlo mrzet o to víc, když o tři minuty později musel Carrasso míč ze své sítě lovit již potřetí. Po centru Ideyeho Browna se tentokrát bez problémů k zakončení dostal Ryad Boudebouz, jenž si míč rychle sklepl a technickou fintou poslal brankáře na druhou stranu - 0:3.

Po třiceti minutách bylo konečně dobojováno. Čtvrtý a poslední hřebíček do domácí rakve zaklepl ten, který celý pohřební rituál načal - Ideye Brown. Svůj hattrick dnešních přihrávek završil Martin, jehož centr do branky hlavou postrčil právě Ideye - 0:4.

Bordeaux se ale nevzdávalo a nadále se snažilo s nepříznivým výsledkem něco udělat. V 58. minutě hledal Benoit Trémoulinas svým centrem Anthonyho Modestého v pokutovém území, francouzský útočník se ale k nebezpečnému zakončení nedostal. O minutu později Edouard Butin centroval jenom o trochu výše, než naskakoval neobsazený Ideye Brown, přesto se hosté dostali k zakončení díky hlavičce Boudebouze. Ta ale nakonec byla zablokována.

Největší příležitost domácích měl český záložník Jaroslav Plašil, ten pořádnou ranou z dvaceti metrů ale brankáře Teddyho Richerta překonat nedokázal. Poslední šance spadla znovu do klína Bordeaux - Chalmé pěknou přihrávkou chtěl do samostatného úniku vyslat Modestého, tomu ale míč před kopačkami ukradl brankář Richert.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - OGC Nice 0:0

07.05.2011 19:00

Góly: -

Fotbalisté Nice si o tomto víkendu v boji o záchranu příliš nepomohli. Po bezbrankové remíze na hřišti Brestu jsou stále dva body od sestupu.

Lépe do zápasu vstoupili hosté, hned v úvodu se v dobré pozici ocitl Ben Saada, ale nevyzrál na domácího strážce svatyně Elanu. Domácí celek mohl vstřelit branku po půlhodině hry, N'Goyi vybídl ke skórování Poyeta, jeho volej však skončil jen pár centimetrů nad břevnem hostující branky. Do konce poločasu znovu nebezpečně střílel Ben Saada, ale i tentokrát gólmana Brestu nepřekonal.

Druhý poločas byl ještě defenzivnější než první půle, ani jeden z týmů si nechtěl připustit, že by to byl zrovna on, kdo dostane gól. I přesto byly k vidění nějaké šance. Nejprve střídající Traoré pálil těsně nad hostující branku. V 75. minutě se už potřetí v tomto zápase opakoval souboj Ben Saada - Elana a opět z něho vyšel lépe gólman Brestu.

Deset minut před koncem zápasu byli nejblíže vítězství domácí, po rohovém kopu Grougiho se míč dostal k Ayitému, který měl dostatek času na zpracování míče, ale nakonec trestuhodně přestřelil branku Nice. Zápas tak skončil bezgólovou remízou.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - AS Saint-Étienne 0:1

07.05.2011 19:00

Góly: 32. Alejandro Alonso (pen.)

St. Étienne se po výhře na půdě již sestupujícího Arles-Avignonu stále drží v boji o přední pozice, které by mu mohly zajistit účast v evropských pohárech v příštím ročníku. K tomu navíc téměř definitivně smetlo ze stolu v nabité tabulce Ligue 1 jakékoliv spekulace o možném sestupu. Tři body jinak zařídil z pokutového kopu Alonso.

Hosté byli zprvu mírně lepší, nebezpečnější šanci připravil nejprve Ghoulam, jehož přízemní střela z přímého kopu však rozvlnění sítě neznamenala. Poté pálil hezky z první Alonso, jenže jeho pokus letěl jen vedle do míst u vzdálenější tyče. Les Verts zaznamenali jediný gól zápasu těsně po půlhodině hry.

Těsně předtím chtěl domácího gólmana Plantého překonat ještě Payet, jeho rána ale byla zneškodněna rukavicemi třicetiletého strážce branky. Ten kapituloval až ve 32. minutě. Obránce Baldé totiž ve vápně sestřelil pronikajícího Payeta a kopala se jednoznačná penalta. Ačkoli si Planté šáhl na míč, Alonsovi se podařilo skórovat.

Situace se pro Arles-Avignon zkomplikovala o tři minuty později, poněvadž dohrávalo o deseti bez vyloučeného Baldého. Payet následně navíc naštěstí pro Lvy trefil jenom tyčku.

Poslední celek tabulky se zkrátka alespoň na vyrovnání prostě nezmohl. A to ještě mohl inkasovat třeba po Payetově akci od Sanoga, nebo od samotného aktivního Payeta, jehož musel vychytat až Planté.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Montpellier HSC 1:0

07.05.2011 19:00

Góly: 79. Roy Contout

Lekci z produktivity dali dnes borci Auxerre svému soupeři z Montpellieru. Přestože loňský nováček byl po celou dobu lepším týmem, nedokázal své šance přetavit v branky a nakonec nebere ani bod. Na vině je jediná branka Roye Contouta.

Tým Jeana Fernandeze tak svou neporazitelnou sérii natáhl již na sedm utkání a výrazně si polepšil v tabulce. Z patnáctého místa poskočil na dvanácté a na sestupující Nancy má náskok čtyř bodů. Naproti tomu Montpellier znovu nevyhrál, naposledy se ze zisku tří bodů radoval na začátku dubna. Z desátého místa nyní ztrácí na šestou příčku, zajišťující start v Evropské lize, již pět bodů.

První nadějná příležitost hostů přišla v sedmé minutě, Marco Estrada našel svým centrem dobře postaveného Oliviera Girouda, letní posila MHSC sice měla dost času na zamíření, nakonec ale svou střelu napálila pouze do připraveného Sorina. Jinak nepříliš záživný poločas vytrhl ze snění v 25. minutě rohový kop z kopaček Geoffreye Dernise, jeho míč se snesl až na hlavu útočníka Camary, ten ale pro změnu mířil nad branku.

Poté první poločas, pro nezávislého diváka ale spíše fotbalové utrpení, skončil - a po krátké pauza nastala půle druhá, již daleko zajímavější. V ráži byli opět hosté, kteří se činili již od úvodního hvizdu. Camara pálil několik sekund po rozehrávce, jeho střela ale byla ještě před brankou tečována mimo.

O minutu později zahrával přímý kop kdo jiný než Marco Estrada, i tentokrát se jeho míč snesl nebezpečně k Camarovi, který se ale i nadále zastřeloval. Útočník hostů dnes rozhodně neměl svůj den, když jeho hlavičku dokázal vyrazit Olivier Sorin v bráně Auxerre. Domácí si na svou první příležitost museli počkat pořádný čas, až v 61. minutě to v ochozech pořádně zahučelo. To když Willy Boly stál naprosto osamocen před Geoffreye Jourdrenem po šikovné přihrávce, nicméně mladý obránce míč napálil nepochopitelně vysoko.

O pět minut později chtěl svou střeleckou smůlu protrhnout Camara, ani tentokrát ale neuspěl. Jeho tvrdý volej skončil tentokrát vedle tyčky domácí svatyně. V 70. minutě to byl pak aktivní Estrada, který táhl akci hostů. Po jeho přihrávce hlavičkou prodlužoval Giroud až k Dernisovi, který nádherným volejem konečně překonal Sorina. Ne už tak tyčku, která se mu rázně postavila do cesty.

A třináct minut před koncem utkání se hostům jejich efektivita vymstila, především dnes bezzubý Camara se mohl chytat za hlavu, když Delvin Ndinga posunul šikovně do šance Jo-Gook Junga, který si popoběhl vpřed a nacentroval. Benjaminu Stamboulimu se ale odkop příliš nepovedl, takže se míč dostal k dotírajícímu Royi Contoutovi - a ten si již hlavu se zakončením nelámal - zblízka propálil Jourdrena - 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC341812460:3166
2.Olympique Marseille341711653:3362
3.Olympique Lyon341611758:3559
4.Paris Saint-Germain341512751:3557
5.Stade Rennes3414101033:2852
6.FC Sochaux341471352:4049
7.FC Lorient3412121042:3948
8.AS Saint-Étienne3412121042:4048
9.Girondins Bordeaux341015940:3945
10.Montpellier HSC3411111229:3744
11.Toulouse FC341271534:3543
12.Valenciennes FC349151040:3742
13.AJ Auxerre34818838:3842
14.Stade Brestois3410121234:3742
15.AS Monaco348161034:3440
16.SM Caen3410101441:4840
17.OGC Nice349131227:4140
18.AS Nancy-Lorraine341081632:4638
19.RC Lens346131533:5231
20.AC Arles-Avignon341112216:6414

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
Godwinson

Očekávatelné výsledky, škoda je Caen, snad jim nebudou tyhle body v celkovém součtu chybět. No, parádní představení Sochaux, nádhernej výsledek, Gillot v přímém souboji naznačil Triaudovi, že by o něm přeci jen měl vážně přemýšlet.

Fotku by si zasloužil Martin, měl by mít tři asistence, krása :)

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, tri asistence. borec..

Reagovat
Godwinson

Je to tak. Dokážu si pěkně představit, že si ho Gillot bere do Bordeaux, případně. Ne, že bych jim to přál :)

Reagovat
smazaný uživatel

tam uz maj jardu plasilu

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebují, aby někdo uměl centrovat i na vzdálenější tyč.

Reagovat
Godwinson

To by nebyla překážka, naopak. Ale tak, uvidíme, třeba se pokusí oživit Ben Khalfallaha.

Protěžuješ Hazarda.

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient hrál 0:0 co se to děje?

Reagovat
smazaný uživatel

Každý den nemůže být posvícení a Gameiro to moc dobře ví, proto tentokrát připravil fanouškům melancholické drama....

Reagovat
smazaný uživatel

Rozený herec.

Reagovat
Langi

Lorient sem viděl poslední půlhodinku a děs běs, žádná šance, asi 1 střela na bránu na každý straně

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné výsledky. Snad se Caen udrží

Reagovat
Godwinson

Zítra už jen vítězství Valenciennes a nejlépe i Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď ten Lyon nie. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

hezky Lvíčata škoda těch zbytečných ztrát, mohli teď být před Rennes...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám,že mají neskutečně perspektivní kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Věkový průměr základní sestavy z pole je pod 26 let a to jim to kazí jen 2 třicátníci v obraně, jinak v záloze je pouze jednomu hráči nad 25 let... Gillot je borec, před sezonou jsme Sochaux tipovali na sestup a oni místo toho s klidem bojují o poháry.

Reagovat
miky10

atakuje Arles nějaký záporný rekordy?

Reagovat
domingo

Facebook: Jean Fernandez devrait quitter l'AJA pour les Girondins de Bordeaux en fin de saison.

... ...

Reagovat
Godwinson

Ou, to by byla nehorázná špatnost. Bordeaux by ohromně posílilo a Auxerre by letělo ... ,)

Reagovat
domingo

To by byla tragedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux bych ty poháry přál.

Reagovat
Godwinson

Valenciennes Skvělá práce.

Koukám, že Lyon - Marseille vysílá i Eurosport, výborné.

Reagovat
smazaný uživatel

I českej?

Reagovat
Godwinson

To nevím, vím jen, že ho dává ten německý :)

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám,že Lorientu se po sezoně rozpadne osa kádru Amalfitano pryč, Gameiro pryč minuly rok Koscielny pryč. Škoda.

Reagovat
Godwinson

S tím oni si poradí, samozřejmě jim odejde velká kvalita, ale náhrady mají kvalitní. Takového Koscielnyho nahradili ještě větší kvalitou :)

Reagovat
smazaný uživatel

kým ?

Reagovat
Godwinson

Ecuele-Mangou, z Angers, parádní to mladý stoper, dlouho u nich taky nepobude :)

Reagovat
Godwinson

Lannoy je prostě špatný sudí, málo platné. Ale výsledek zatím dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný zápas. Delgado zahrál hodně dobře. Nicméně ty dva goly byly hodně zbytečné. Ale Cris to všechno vyřešil jako správný kapitán . Liga mistrů už nám snad neuteče

Reagovat
Langi

to si děláš prdel že zrovna náš kapitán rozhodne zápas s Marseille, o tom se mi ani nesnilo k tomu si ještě Delgado dovolí takovou fintičku ve vápně prostě haluz zápas, ale nesmírně důležitý 3 body...Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle máš k maturitě Davide

Reagovat
honziss

Sice je trochu kacířské, ale

dobře Lyon!

Dneska jsem jim tu výhru přál.

:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Fandit Lyonu není kacířství

Reagovat
klvana

Reagovat
Shevchenko

Lille titul!

Reagovat
Godwinson

Moje kouzlo zafungovalo, jakmile jsem to vypl, za stavu 1:0 asi v 60.minutě, tak se to rozjelo :) Každopádně parádní výsledek, byť v Marseille se asi budou zlobit .. měli na víc :)

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel jsi o nádherný gol Crise. To se jen tak nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon to už bude asi nedossažitelná ztráta pro Marseille, no každopádně doufám, že se aspoň PSG dostane před Lyon (a ten bude bez LM )

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne Lyon, hlavne at ty spinavci nemaji titul ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem,ze je to odveci,ale ked vidim na fotke Crisa,tak si spomeniem na clanok v profootbale Ze udajne chodi po meste s parochnou,aby ho nikto nespoznal a ma svaty pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard(ér) je křídlo nebo střední záložník?

Reagovat
smazaný uživatel

Oboje.. Ale pořád ho to spíš táhne ke středu

Reagovat
domingo

Je to LCAM, z toho si neco vyber

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele