Primera División - souhrn 33. kola

23.04.2011, 20:00, aktualizováno 25.04.2011, 22:56
Komentáře a souhrny
Real Madrid exceloval a ve Valencii nastřílel šest branek, dvě hodiny nato uspěla i Barcelona, která si doma poradila s Osasunou. Athletic Club vyhrál Realem Sociedad a pojistil si pátou pozici. Atlético nemělo problémy s Levante, Sevilla v nedělním šlágru porazila Villarreal, Zaragoza v pondělí zvládla důležitý zápas s Almerií.

Real Zaragoza - UD Almería 1:0

25.04.2011 21:00

Góly: 70. Diego Alves (vl.)

V dohrávce 33. kola La Ligy si domácí Real Zaragoza dokázal poradit nejtěsnějším možným výsledkem 1:0 s týmem Almeríe. Díky vlastnímu gólu Diega Alvese ze 70. minutě se Zaragoza vyšvihla ze sestupových příček na 16. pozici, zatímco Almería již zřejmě definitivně ztratila šanci na udržení.

Záložník Almeríe Juanito před zápasem novinářům sdělil, že stále věří, že se jeho tým může v La Lize udržet i pro příští sezónu, ale bude k tomu zapotřebí vyhrát duel se Zaragozou. A to se hráčům nepodařilo, ačkoli vstřelili gól, zatímco protihráči nikoliv. Jenže onen gól byl bohužel vlastní a s největší pravděpodobností odsoudil Almeríi k druhé lize. Ta je totiž po 33. kole poslední a na první nesestupový tým, kterým je Malaga, ztrácí celých 10 bodů, přičemž do konce ligy zbývá 5 zápasů.

Zaragoza se naopak mohla radovat z vítězství, které však bylo tak trochu zkaleno oním faktem, že i přes velkou převahu na hřišti nedokázali vstřelil jediný gól, a tak si ho musel pořídit do vlastní brány protihráč. Tedy i díky štěstí se Zaragoza vynořila ze sestupových vod a přeskočila dokonce i Malagu, přičemž na její dosavadní místo se propadla Osasuna, která prohrála již čtvrtý zápas v řadě.

Do první příležitosti se dostal v 15. minutě domácí Braulio, ale jeho střelu zdálky dokázal brankář Almeríe Diego Alves vychytat. O deset minut později se stejný hráč dostal ještě jednou do koncovky, když se snažil Alvese překonal hlavičkou, kterou zastavila až branková konstrukce, která se během zápasu otřásla hned šestkrát.

Ještě před koncem prvního poločasu o úvodní gól dvakrát pokoušel Ander, ale jeho koncovky nebyly přesné, a tak hráči odcházeli do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili znovu aktivněji domácí, když Lafitovu střelu musel Alves s obtížemi vyrážet na roh, po kterém se k hlavičce dostal Paulo Da Silva a Antonio Luna, hráč Almeríe, musel míč směřující do brány odvracet na brankové čáře. Domácí zcela ovládali hřiště, a tak se dostávali do jedné příležitosti za druhou. Lafita znovu otestoval pozornost Alvese, kterého následně po střele Nicolase Bertola znovu zachraňovala tyč. Následnou dorážku dokázal brazilský brankář lapit.

Tyč nastřelili také Florent Sinama Pongolle a Ander, ale teprve pátý odraz od tyče skončil gólem. Alves se natahoval po střele Gabiho, která se od tyče odrazila přímo do brankáře, a ten si míč srazil přímo do své brány.

To přimělo i hráče Almerií k ofenzivnímu fotbalu a hned se objevily velké šance. Hlavička Garcíi byla zkrocena teprve za pomoci brankáře Zaragozy Doblase a tyče. V další příležitosti hlavičkoval nad Kalu Uche a také střelaPabla Piattiho neskončila gólem, neboť byla sražena obránce Da Silvou.

Alves předvedl ještě jeden zajímavý zákrok, když v nastaveném čase vychytal Guiranea N'Dawa. Na konci zápasu byl ještě vyloučen Ander za faul a vulgárnosti. V poslední minutě pak zahrál mimo pokutové území rukou obránce Zaragozy Carlos Diogo, a nabídl tak šanci na vyrovnání Almeríi, ale střela Corony z přímého kopu neměla gólové parametry.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Villarreal CF 3:2

24.04.2011 21:00

Góly: 9. Ivan Rakitić, 14. Álvaro Negredo, 62. Romaric - 56. Carlos Marchena, 73. Giuseppe Rossi

Ve 33. kole La Ligy se odehrál divácky velice zajímavý zápas mezi týmem Sevilly a Villarrealu. Zatímco Sevilla chtěla získat tři body za účelem vyrovnání Atlética Madrid a dotáhnutím se na příčky zajišťující evropské soutěže, Villarreal chtěl zvítězit, aby se tak ještě pokusil ze čtvrté příčky předběhnout momentálně třetí Valencii. Úspěšnější byli v dosahování svých cílů domácí, kteří se po gólech Rakitiče, Negreda a Romarica mohli radovat z těsného vítězství 3:2. Za hosty se totiž pro změnu trefil Marchena a Rossi.

Úvod zápasu vyšel domácím na jedničku. Už v 9. minutě se totiž mohli radovat z otevření skóre. Obránce Villarrealu Matteo Musacchio fauloval před pokutovým územím Didera Zokoru, za což viděl žlutou kartu, a rozehrání přímého kopu se ujala zimní posila Sevilly Ivan Rakitič. Jeho střela z dálky obtočila zeď a zapadla přímo do růžky Lopezovy brány.

A netrvalo dlouho a bylo to již 2:0. Ve 14. minutě si totiž Álvaro Negredo naběhl za nepříliš aktivní obránce Villarrealu, a mohl si tak v klidu zpracovat dlouhý centr Perottiho a poslat míč podél Lopeze do branky.

V následujících minutách Sevilla po rozhodčích žádala penaltu, když Negredo teatrálně spadl v pokutovém území. A ačkoli ke kontaktu s Musacchiem evidentně došlo, rozhodli sudí správě, že se o zákrok za hranicí pravidel rozhodně nejednalo. Na druhé straně se bezprostředně poté dostal do velice slibné pozice Nilmar, ale jeho točená střela byla brilantně vyražena brankářem Javim Varasem.

Do další dobré šance se po skvělé individuální akci dostal Marco Rubén, ale jeho slabá střela Varasovi nenadělala příliš potíží, a tak se Villarrealu i přes očividnou snahu nepodařilo do poločasu alespoň snížit.

I po přestávce se Žlutá ponorka snažila smazat dvoubrankový náskok soupeře. Hned v úvodu se do dobré příležitosti dostal Mubarak Wakaso, ale jeho tvrdou a dalekonosnou střelu nakonec dokázal Varas zkrotit.

Villarreal se nakonec dočkal v 56. minutě, kdy se po centru a následném centru Cataly dostal k zakončení Marchena, který se nemýlil, a vstřelil tak svůj první ligový gól za Villarreal.

Santi Cazorla se poté snažil o vyrovnání, ale jeho točená střela z přímého kopu směřovala mimo, a tak to byla Sevilla, která se opět dostala do dvoubrankového vedení. Hned za dvě minuty od chvíle, kdy útočníka Rodriho nahradil Romaric, se tento záložník z Pobřeží Slonoviny dokázal prosadit , když poslal míč do brány mezi nohama Diega Lopeze.

Chvíli na to Marchena po ostrém zákroku na Zokoru vyvázl nečekaně bez karty, což vzbudilo velkou míru nevole jak mezi fanoušky, tak mezi hráči, a právě za oplácení uviděl žlutou kartu Rakitič.

Poté Cicinho vystřídal Rubéna, který teatrálně spadl v pokutovém území, za což si vysloužil pouze pár nelichotivých slov od Varasa.

V 73. minutě přišel důležitý moment zápasu, neboť se Villarrealu podařilo snížit na 2:3, když se zpoza pokutového území dokázala točenou střelou k tyčce prosadit Guiseppe Rossi. Italský hráč tak rozdmýchal elektrizující atmosféru na posledních 20 minut, neboť i hosté zavětřili možnost úspěchu.

K následnému vyrovnání měli po velkém tlaku nejblíže Cazorla s Rossim, ale ani jeden nedokázal prostřelit dobře chytajícího Varase. Šance rozjetého Villarrealu však byly zastaveny poté, co si Marchena nechal dát v rychlém sledu dvě žluté karty, a byl tak vyloučen, čímž citelně oslabil své mužstvo, které již nedokázalo navázat na předchozí tlak.

Diego Lopez ještě v závěru zápasu zahrál rukou mimo pokutové území, ale byl uštřen červené karty, neboť byla ponechána výhoda Arouna Konému, který ale nedokázal dopravit míč do sítě. To už však bylo jedno, neboť 90 minut i s nastavením uplynulo, a Sevilla se tak mohla radovat z důležitých tří bodů.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Levante UD 4:1

24.04.2011 19:00

Góly: 18. Elías, 50. Sergio Agüero, 70. Sergio Agüero (pen.), 84. Gustavo Munúa (vl.) - 39. Felipe Caicedo (pen.)

Ve 33. kole La Ligy se podařilo Atléticu Madrid porazit 4:1 tým Levante, který v druhé polovině španělské ligy ničí jeden klub za druhým. V prvním poločase sice ještě hráči z Valencie dokázali jednogólový náskok soupeře vyrovnat, jenže v druhé pětačtyřicetiminutovce je do kolen poslal dvěma brankami Kun Agüero. Ke konci zápasu si dali hosté ještě vlastní gól, a tak zaznamenali teprve druhou prohru od ledna. Atlético se i díky výhře pohybuje na šesté příčce, zatímco Levante na příčce deváté.

V nedělním zápase chtěli hráči Atlética Madrid za každou cenu vyhrát, neboť potencionální zisk tří bodů by je minimálně na dvě hodiny posunul před Sevillu a na pátý Athletic by ztráceli jen dva body. Proti nim ale ve večerním utkání stáli hráči Levante, kteří po nevalných výsledcích z první poloviny ligy nabrali druhý dech a začali porážet jednoho soupeře za druhým. Jediným jejich přemožitelem byl hvězdný Real Madrid, a tak si konkurenční madridský klub nemohl být třemi body vůbec jistý.

Svěřenci Quiqueho Sanchéze Florese však do zápasu vstoupili velice dobře, neboť se už ve 18. minutě mohli radovat z prvního gólu. Zásluhu na něm měl především Elias, který do klubu přišel v zimním přestupovém období. Poté, co byl Agüero na hranici pokutového území faulován Nanem, se Elias ujal přímého kopu a jeho střela se o břevno dostala za brankovou čáru.

A chvíli na to mohl Elias vstřelil svůj druhý gól v zápase, ale jeho pokus brankář Levante Munua vytlačil na tyč. Munua byl překonán pár minut na to útočníkem Diegem Costou, ale druhý gól zápasu nebyl uznán kvůli velice těsnému ofsajdu.

Atlético nedokázalo svůj jednogólový náskok do poločasu udržet. Ve 38. minutě byl Caicedo sražen v pokutovém území Mariem Suarezem a sám se ujal zahrání pokutového kopu. Ten se mu prudkou střelou podařilo proměnit, a tak Levante vyrovnalo před koncem prvního poločasu na 1:1.

Na začátku druhého poločasu se zdálo, že vyrovnávací branka Levante nabudila, neboť hráči z Valencie si vytvořili několik dobrých příležitostí. Tu největší měl Jefferson Montero, když jeho přízemní střelu musel mimo bránu s obtížemi vyrážet mladý brankář Atlética David De Gea.

Jenže hned po třech minutách od šance Montera se do vedení znovu dostalo Atlético Madrid. Agüerova střela z dálky byla zblokována Nanem, jenže argentinský útočník dokázal vybojovat míč zpět a střelou k bližší tyčce překonal Munuu.

Filipe Luis a Diego Costa poté měli další šance k tomu, aby vedení madridského týmu navýšili, jejich koncovka nebyla gólová. Naopak na druhé straně hřiště se do dobré příležitosti dostal Caicedo, když se zjevil za madridskou obranou, jenže jeho následná střela směřovala mimo bránu.

Atlético se nakonec přeci jen dočkalo navýšení skóre, a to když Sergio Ballesteros v pokutovém území zastavil Diega Costu zákrokem za hranicí pravidel. K odpískané penaltě se postavil Agüero, pohybem poslal Munuu na špatnou stranu, a mohl tak oslavit svůj šestnáctý gól sezóny.

Levante se ještě snažilo s průběhem zápasu něco udělat, jenže ani Christian Stuani, ani Valmiro Valdo v dobrých příležitostech nedokázali vstřelit gól, a tak místo snížení přišlo ještě navýšení náskoku Atlética.

V 84. minutě Elias zatočil rohový kop zprava před bránu, kde si na míč naskakoval záložník Raul García, ale byl to brankář Munua, který si míč srazil do vlastní sítě.

Hráči Levante se již na nic nezmohli, a prohráli tak podruhé od ledna, a to znovu s madridským týmem.

Více informací k zápasu

Hércules CF - Deportivo La Coruña 1:0

24.04.2011 17:00

Góly: 60. Tiago Gomes

Jeden z důležitých kroků k záchraně dnes učinil valencijský Hércules, který zdolal na domácím trávníku Deportivo a dotáhl se tak bodově na osmnáctou Zaragozu. Hosté znovu nedali gól, to se jim "podařilo" již poosmnácté v sezoně! Rozhodující branku utkání vstřelil po hodině hry Gomes.

A to přitom hosté z Deportiva začali dobře, hned po pár sekundách hry se k nebezpečné střele dostal Xisco, ale minul. Ten samý hráč na sebe upozornil o pět minut později, kdy se probojoval k hlavičce z výhodné pozice, tentokráte však byl proti strážce domácí svatyně Calatayud.

První půle vůbec patřila jen a jen Deportivu, k další ráně se dostal Lassad, netrefil však prostor mezi třemi tyčemi. A když se stejně vedlo i Valeronovi, poločas byl ukončen za bezbrankového stavu.

Do druhého dějství ovšem nastoupil úplně jiný Hércules, najednou byli domácí všude a bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení. Nejprve se do velké šance dostal Tiago Gomes, Aranzubía však byl na místě. Co se nepovedlo ve dvaapadesáté minutě, napravil Gomes přesně po hodině hry, kdy si naběhl na Kikův centr a hlavou rozhodl o tříbodovém zisku pro Hércules.

Na tom se v nastavení ještě snažil něco změnil Lassad, jeho hlavičce ale scházela potřebná přesnost a Deportivo tak znovu odešlo ze zápasu s nulou v kolonce vstřelených branek, ve třiatřiceti zápasech dala La Coruňa jen 27 gólů.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Málaga CF 1:2

24.04.2011 17:00

Góly: 73. Markus Rosenberg - 32. Júlio Baptista, 35. Sebastián Fernández

Málaga se v posledních kolech neuvěřitelně zvedla a po dnešní výhře na půdě Racingu se dostala ze sestupového pásma, momentálně už je šestnáctá a jen tři týmy mají lepší formu - Barcelona, Real Madrid a Levante. Hosté o svém tříbodovém zisku rozhodli ještě v prvním poločase, Racing sice dokázal snížit, na víc však již síly nenašel a má jen o bod víc než Málaga.

Hosté byli po celý průběh zápasu lepším týmem, do první šance se dostal Duda, jeho dalekonosná rána olízla levou tyč branky Toňa. Na druhé straně to zkoušel Rosenberg, nýbrž minul. V osmnácté minutě mohl domácí poslat do vedení Rondon, hlavou však jen orazítkoval břevno.

A tak se na první gól na stadionu El Sardinero čekalo do dvaatřicáté minuty, to si míč dobrých čtyřicet metrů od domácí branky zpracoval Julio Baptista, obtočil se kolem bránícího hráče a nádhernou dalekonosnou ranou trefil přesně horní růžek. A hned o tři minuty později vedla Málaga o dvě branky, na pravé straně se uvolnil Sebastian Fernandez a křižnou střelou nedal Toňovi žádnou šanci. Poslední šanci první půle měl Rondon, dnes však neměl svůj den.

Ve druhém dějství se příliš vzruchu neudálo, na šanci se v podstatě čekalo až do sedmdesáté třetí minuty, kdy si na Luqueho přihrávku naběhl Rosenberg a vykřesal Racingu naději na bodový zisk. Tu mohl definitivně pohřbít Baptista, ale tentokrát netrefil balón ideálně a minul.

Málaga i přesto zvítězila na půdě Racingu 2:1 a posunula se na šestnáctou příčku ligové tabulky, Santander má o bod více a je patnáctý.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Espanyol Barcelona 1:0

24.04.2011 17:00

Góly: 71. Nacho Novo

Sporting přehrál na domácím stadionu Espanyol 1:0 a s největší pravděpodobností se tak stal dalším zachráněným týmem. Naopak Espanyol si notně zkomplikoval cestu za evropskými poháry, je osmý a na šesté Atlético může po dnešku ztrácet již čtyři body. Utkání rozhodl jediným gólem Nacho Novo.

Do první šance se sice dostal v sedmé minutě hostující Osvaldo, kterého vychytal dnes bezchybný brankář Juan Pablo, jinak však byli domácí po většinu času aktivnějším a nebezpečnějším celkem na hřišti. Po dvaceti minutách také mohl Sporting vést, přihrávku proti noze dostal levý obránce Jose Angel a jeho prudký projektil jen těsně minul šibenici Kameniho branky.

Jen chvíli poté to zkoušel Lora, kamerunský gólman byl na místě. Dvě minuty před přestávkou byli diváci svědky největší šance prvního dějství, Diego Castro však orazítkoval jen tyč. Do kabin se tak šlo za nerozhodného výsledku 0:0, což určitě vyhovovalo více hostům.

V jednasedmdesáté minutě se dostali domácí do zaslouženého vedení, z levé strany skvěle odcentroval Jose Angel, míč nešťastně nadzvedl Amat a Nacho Novo s notnou dávkou štěstí a pomocí tyče rozjásal naplněný stadion El Molinon.

Espanyol se od této chvíle, ve snaze o vyrovnání, zlepšil, ke kýžené brance to však nevedlo, hosté si dokonce nevypracovali ani jednu vážnější příležitost, jejich převaha pramenila prakticky jen z držení míče mezi šestnáctkami. Do otevřené obrany pak v poslední minutě vběhl střídající Sangoy, který však branku netrefil. Nic to ovšem nezměnilo na důležitých třech bodech pro Sporting, který je jedenáctý a dostal se přes kýžený počet čtyřiceti bodů.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Getafe CF 2:0

24.04.2011 17:00

Góly: 25. Nunes, 67. Akihiro Ienaga

Úspěch nepřichází mávnutím kouzelného proutku, říká se. V případu jménem Getafe to platí i o příchodu nového bohatého investora z Dubaje, lépe řečeno celé společnosti. Madridský klub dnes totiž nestačil na Mallorcu a po prohře 0:2 je zase o něco blíže sestupu. Naopak domácí si definitivně zajistili záchranu.

Nutno říct, že domácí zvítězili zaslouženě. po celý průběh zápasu kontrolovali hru a když potřebovali, dali gól. Ten první mohl dát v sedmé minutě Nsue, po přihrávce Weba se ocitl na malém vápně úplně sám, z nepochopitelného důvodu však míč vůbec netrefil!

Po dvaceti minutách to na stadionu Iberostar Estadi v Palmě de Mallorca zkoušel jediný klasický útočník v sestavě domácích Webo, vychytal ho však pozorný Ustari. V pětadvacáté minutě však již domácí vedli, na Terejův centr si naskočil stoper Nunes a prudkou hlavičkou otevřel skóre utkání. Vedení Mallorcy mohl ještě do přestávky navýšit aktivní Nsue, dnes se mu však vůbec nedařilo.

Snad jedinou vážnou příležitost Getafe měl a svědomí po hodině hry Miku, ovšem trefil jen dobře postaveného Aouateho. A tak mohla Mallorca v klidu své vedení zdvojnásobit, V šedesáté sedmé minutě našel Martí střídajícího Ianegu a ten hlavou uzavřel střelecký účet zápasu.

Na tom nic nezměnil ani v závěru hostující Parejo, Mallorca tak s přehledem porazila Getafe 2:0 a dotáhla se bodově na deváté Levante. Naopak Getafe si situaci čím dál více komplikuje, nyní už jeho náskok na sestup činí jen čtyři body.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Sociedad 2:1

23.04.2011 22:00

Góly: 19. Iker Muniain, 29. Gaizka Toquero - 31. Javi Martínez (vl.)

Athletic v baskickém derby zdolal Real Sociedad 2:1 a znovu tak utekl svým konkurentům v boji o evropské poháry. Naopak hosté si situaci stále více komplikují, už jsou třináctí a od sestupu je dělí jen pětibodová hranice.

Utkání začalo zostra a hned po pár vteřinách mohl otevřít skóre Fernando Llorente, ovšem hlavičkou minul branku hostů, kterou opět střežil Bravo. O pár minut později se po rohovém kopu Davida Lopeze dostal k hlavičce San Jose, ale ani on nemířil přesně. Sám Lopez to pak zkoušel z volného přímého kopu, jeho střele však chyběla potřebná razance, a tak si Bravo bez větších potíží poradil.

V osmnácté minutě se domácí dostali do vedení, na rohový kop Lopeze si naskočil Llorente, Bravo míč vyrazil k Muniainovi, který vší silou dotlačil míč do sítě. V devětadvacáté minutě vedl Athletic již o dvě branky, Llorente vysunul do šance Toquera, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a střelou na vzdálenější tyč rozjásal San Mamés podruhé.

Dvougólové vedení domácích však trvalo jen dvě minuty. Na levé straně dostal dostatek volného prostoru Griezmann a jeho prudký střílený centr si srazil do vlastní sítě Javi Martinez. Ještě do poločasu mohli vyrovnat Griezmann a po něm i Zurutuza, pokaždé se však zaskvěl náhradní brankář Raul Fernandez.

Druhý poločas již nepřinesl tolik vzruchu jako ten první, přesto byly k vidění zajímavé možnosti na obou stranách. Asi největší příležitost druhé pětačtyřicetiminutovky spálil po hodině hry Orbaiz, jenž dostal perfektní přihrávku do druhé vlny, ovšem z dobré pozice minul.

Šanci pojistit vítězství Athleticu měl i střídající Gurpegi, s jeho technickou ranou si ovšem nadvakrát poradil Bravo. A pro domácí mohl přijít trest za nevyužité šance, v samotném závěru utkání si totiž na perfektní Prietův centr naskočil Demidov a Bilbao musel na brankové čáře zachraňovat až Muniain.

Athletic tak v zajímavém utkání porazil Real Sociedad 2:1 a odpoutal se tak od šestého Atlética na rozdíl pěti bodů, Real Sociedad zůstává třináctý a po dohrávkách kola může být ještě hůře. Jedno je však jisté, Baskické derby rozhodně nenudilo.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 2:0

23.04.2011 20:00

Góly: 24. David Villa, 88. Lionel Messi

Barcelona se na domácím hřišti dlouho strachovala o výsledek zápasu s Osasunou, nakonec však zvítězila 2:0 a odpověděla tak na vysoké vítězství Realu ve Valencii. Své dlouhé střelecké trápení konečně protrhl David Villa, další gól pak z pozice náhradníka přidal Lionel Messi.

Na úvod nutno podotknout, že Osasuna rozhodně nepřijela na Nou Camp bránit a po celých devadesát minut dávala Barceloně najevo, že musí počítat i se zadními vrátky. Nebylo by se čemu divit, kdyby si Osasuna odvezla zpět do Pamplony bod.

První příležitost utkání měl David Villa, jeho střela ze zákrytu však branku minula. Ve dvaadvacáté minutě se do první šance dostali hosté, Cejudovu ránu však Valdés vytěsnil na roh. A o dvě minuty později přišel trest, po Jeffrenově stříleném centru z levé strany se míč dostal až k na zadní tyči stojícímu Villovi, který ve skluzu doklepl míč do sítě.

Velmi aktivní byl v první půli hostující Nekounam, po půlhodině hry to zkoušel sám, ovšem minul. V samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky se pak Nekounam dostal do obrovské příležitosti, střelu zblízka ovšem neuvěřitelným zákrokem vytěsnil Valdés. Z následného rohového kopu se k nebezpečné hlavičce dostal Damía, i tentokrát však skvěle zakročil strážce barcelonské svatyně. Do kabin se tak šlo za hubeného vedení blaugranas 1:0.

Hned po nástupu na hřiště se znovu zviditelnil Nekounam, Valdés byl dnes ale nepřekonatelný. Alespoň se tak zdál, protože hned o pár minut později předvedl tristní zákrok proti střele Camuňase a jen štěstí ho zachránilo od potupy.

Po hodině hry se na hřiště dostal také šetřený Lionel Messi. Již předtím se na hřiště podíval také Iniesta, chvíli po Messim došlo i na Xaviho. Tři největší hvězdy Barcelony spolu tedy na hřišti pobyly zhruba půlhodinu, po kterou se obraz hry oproti první půli výrazně změnil a Barcelona najednou kontrolovala hru jejím tolik typickým způsobem.

Messi o sobě dal poprvé vědět patnáct minut před koncem, to však ještě branku minul. V osmdesáté osmé minutě se však domácí fanoušci dočkali pojistky, Dani Alves prostrčil míč do uličky Messimu a ten pravačkou překonal Ricarda.

Náskok Barcelony před Realem tak zůstává osmibodový a blaugranas se čím dál tím více přibližují obhajobě mistrovského titulu.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Madrid 3:6

23.04.2011 18:00

Góly: 60. Roberto Soldado, 81. Jonas, 85. Jordi Alba - 23. Karim Benzema, 31. Gonzalo Higuaín, 39. Kaká, 42. Gonzalo Higuaín, 53. Gonzalo Higuaín, 62. Kaká

Debaklem pro domácí Valencii skončilo 33. kolo La Ligy proti Realu Madrid. Bílý balet rozstřílel "Netopýry" zejména v prvním poločase a nakonec nastřílel šest branek. Uvedl se zejména "Pipita" Higuaín, který vstřelil hattrick.

Valencie utrpěla nejvyšší letošní domácí porážku a dala tak šanci Villarrealu na snížení bodového náskoku na třetí místo. Real naopak rezolutně popřel, že se soustředí pouze na Ligu mistrů, když jeho šance na ligový titul klesly. Ač nastoupil s devíti změnami v základu oproti finále Copa del Rey, předvedl ofenzivní smršť a zaslouženě zvítězil.

Kouč Unai Emery nahradil původně avizovaného Joaquína v záloze Madurem. Bílý balet měl daleko více změn, v obraně se seřadili čtyři stopeři Albiol, Garay, Carvalho a odchovanec Nacho. Ke Granerovi, Lassovi a Kaká se přidal místo Ronalda mladík Canales.

Utkání otevřel špalír domácích pro hosty coby vítěze Španělského poháru. Valencia se snažila od začátku útočit, zatímco Real čekal na vhodný kontr. První přišel po akci Benzemy, nicméně Granero a Canales šanci nevyužili. Na převahu hostů reagoval v 15. minutě dvěma pokusy Soldado, ale první mu zmařil Garay a u druhého mu nesedl volej. Následný prudký centr Pabla Hernándeze vyboxoval Casillas.

Real odpověděl akcí Kaká, po které zatřásl Benzema břevnem. Další střelu Canalese vyrazil Guaita na roh. Ve 22. minutě se Bílý balet dočkal a otevřel dlouhý gólový účet. Lass vysunul Higuaína, ten křižnou přihrávku našel Benzemu, který chladnokrevně zakončil - 0:1!

Valencia šla za vyrovnáním, dobrou příležitost měl ve 28. minutě Pablo, ale jeho střela těsně minula levou tyč Casillasovy branky. Domácí se poté dožadovali penalty po ruce Carvalha, ale Pérez Lasa do píšťalky nefoukl. Naopak hosté ve 30. minutě navýšili skóre, když Higuaín prokázal důslednost, šel za zdánlivě ztraceným míčem, využil nedorozumění Mathieua s Guaitou a rozvlnil síť podruhé.

Další šanci měl po akci Benzemy Kaká, ale neprosadil se přes Miguela. Pablo poslal další střelu opět vedle, a tak Real udeřil ve 38. minutě potřetí. Učebnicovou akci rozjel Benzema, našel Higuaína, který dalším křižným pasem předložil tutovku Kaká a ten nepohrdl - 0:3!

Černou desetiminutovku Valencie uzavřel znovu Higuaín, který stál na konci akce Benzemy s Kaká. Hrobové ticho na tribunách Mestally logicky po prvním poločase vystřídal mocný pískot adresovaný domácím "Netopýrům".

Druhá půle začala mírným tlakem Valencie, Pablo zakončoval ve špatně mávaném ofsajdu, ale Casillas i tak zachránil. V 53. minutě zkompletoval hattrick "Pipita" Higuaín, který využil hezký průnik Kaká a zavěsil potřetí. Řada fanoušků "chés" začala opouštět ochozy Mestally.

Dvěma střelami odpověděl Banega a pak Casillas zachránil před Soldadem. Dvojí střídání v řadách domácích přineslo alespoň první gól v síti hostí. Aktivní Jonas se protáhl vápnem a jeho přihrávku zužitkoval v 59. minutě konečně Soldado.

Ovšem reakce hostí byla zdrcující, Kaká nasadil jesličky Stankeviciusovi přímo ve vápně a skóroval pošesté. Pak mohl ještě rozšířit gólový účet Higuaín, ale Guaita zachránil. Následovalo několik střídání, na hřiště se dostal i Cristiano Ronaldo, jehož šanci zmařil včasným výběhem Guaita.

V posledních deseti minutách přece jen domácí výsledek aspoň trochu vylepšili. V 79. minutě skóroval Jonas po patičce Maty a o pět minut nato se opět po přihrávce Maty prosadil střídající Jordi Alba. Minutu nato vychytal Jonase ve dvojí šanci Casillas.

V nastaveném čase nejprve střílel těsně vedle šibenice Benzema a za domácí v poslední šanci zápasu pálil nad v těžké pozici Soldado. Real tak zaznamenal i ve značně pozměněné sestavě výrazné vítězství a může se připravovat na Ligu mistrů. Valencii čeká možná ještě boj o třetí místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona33284188:1788
2.Real Madrid33255379:2680
3.Valencia CF33196857:4163
4.Villarreal CF331761051:3957
5.Athletic Bilbao331631451:4751
6.Atlético Madrid331471254:4449
7.Sevilla FC331471251:4949
8.Espanyol Barcelona331431640:4645
9.Levante UD331261537:4642
10.RCD Mallorca331261535:4542
11.Sporting Gijón3310111231:3741
12.Real Sociedad331221943:5738
13.Deportivo La Coruña339111327:4138
14.Getafe CF331071643:5337
15.Racing Santander339101432:4937
16.Real Zaragoza33991532:4536
17.Málaga CF331061744:6336
18.CA Osasuna33981637:4135
19.Hércules CF33961830:5033
20.UD Almería335111732:5826

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (287)

Přidat komentář
Tigerinho

Hala Madrid !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Masi

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázka vyrovnanosti PD.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tohle jsem nečekal.. Fantazie

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzalo Kaká Benzema

Reagovat
madridcan

No tak to mame vyskrtane Atletico,Athletic a Valenciu.Uz chyba iba Villareal.A z ihriska Villarealu a Sevilly priniest jeden bod(ale staci vyhra vo Villareale)...Akoze ja som tu prisambohu majster stavok,musim sa pochvalit.Zatial som tahal za kratsi koniec iba v novembri

Reagovat
Kenneth

Za to sebevědomí když ses vsázel.

Reagovat
Rssa

No jo, a kdo porazil mistra sázek? ještě větší mistr - JÁ

Reagovat
madridcan

ano a preto aj napriek reciam,ze ako sa budes stavovat aj na jar ohladom Clasica(Vtedy bolo iste len to ligove) si sa radsej nestavil i ked vyzvy na stavku som tu pisal A ked sa blizi zapas na Nou Campe,tak sa chces stavit znova.Proste sa Realu bojis na Bernabeu aj na Mestalle.Samozrejme,ze teraz sa budes chciet stavit po tejto vyzve,ale ja som mal gule sa s tebou stavit na Nou Campe,ty na Bernabeu ani nahodou

Reagovat
Rssa

Tvoji výzvu, kterou si tu dal jen jednu, jsem nestihl přečíst před zápasem, takže žádný strach. Vsadit se můžeme - o postup do finále. Podmínky máme oba stejné, hraje se na SB i NC.

Reagovat
One-Real

Koukal jsem cca od 60 minuty, může mi někdo obsáhleji napsat jak vypadala hra, případně popsat výkony hráčů do té doby. Díky předem

Reagovat
madridcan

Vsetci hrali v prvom polcase v pohode-najviac Karim,Higuain(ten najviac),Kaka.Nacho nebol viditelny co je skoda,lebo ja mladym vzdy prajem.Prve dva goly chyba brankara respektive Mathieua.Potom nahravky pred prazdnu branu a Valencia uplne neskodna.Ked si prisiel,tak vtedy sa zdvihli,dovtedy hrali hovno a mali jednu strelu Soldada

Reagovat
One-Real

Takže jsem vůbec neměl chodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zamilované páry.. Piqué a Shakira, Bojan s Puyolem

Reagovat
smazaný uživatel

pro kaká je dobře že se khedira zranil aspon muze vice nastupovat

Reagovat
Steve Stifler

Valencie měla mizernou zálohu, a tak dostala velkou výplatu.

Reagovat
Al Capone

Pipita letos 15 zápasů 10 golů

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Kily

co je? snažíme se to zamaskovat

Reagovat
vitasrp

Nevěřím.. Šest vstřelených gólů, naproti tomu tři obdržené, opravdu Real dneska koučoval Jose??

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nejlepší liga světa a její útočný styl lidi změní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
blaugrana

Obrana netopierov visela asi dole hlavou.

Reagovat
FC Porto FC

Guita asi taky

Reagovat
hefy

Real.

Reagovat
Yanek

Asistence Kaká na gol Higuaina(?) byla přesně z časů, kdy hrál za AC. Takhle si ho pamatuju. Doufám, že se mu znovu začne dařit a ještě chytne formu.

RICKY

Reagovat
smazaný uživatel

"Real Madrid nasázel Pamploně šest gólů" i takové bludy dokáže napsat deník sport

Reagovat
smazaný uživatel

a kde je ta hala?

Reagovat
Infi

Paráda, krásné 3 body s hodně pomíchanou sestavou. Co jsem viděl, tak se trochu experimentovalo, Masch občas běhal vlevo(možná jen záblesk) a Keita chvilkama na stoperovi. Ta nula taky těší, navíc se trefil Villa a Messi přidal dalšího góla pro Pichichi i Zlatou kopačku.

Visca el Barça!

(Nevidím to jinak, Masch/Keita v LM na levé obraně )

Reagovat
Kenneth

Až se zraní Valdés tak toho Masche nacpete i do brány ne

Reagovat
Rssa

A i tam bude výborný

Reagovat
Infi

Reagovat
Infi

Si piš

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhým poločase totální nadvláda Barcelony.. Ani Nekounam si už neškrtl

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej zápas Realu Barcelona povinná výhra těšim se na středu myslim že v Lize mistrů to budou pěkný zápasy (zaklepat) a jinak Torres první gol konečně potřeboval ho

Reagovat
Rssa

Tak máme za sebou další zápas na půl plynu, ve kterém Pepk šetřil skoro všechny klíčové muže. Taky to tak vypadalo - v obraně kromě geniálního Mascherana to skřípalo, hlavně Maxwell kdykoliv měl míč tak to zavánělo průserem, musí po sezóně odejít, Adriano už ho přerostl. Ačkoliv se dostali postupně na hřiště všichni 3 ze svaté trojky, pouze Messi nepotřeboval nějaké delší rozehrávání a začal koncertovat. Iniesta se mi dneska vůbec nelíbil, brzdil akce.

Muž utkání: Mascherano

Hvězda utkání: Shakira, pořád v záběru, pořád ve středu pozornosti, všechny góly slavila velmi emotivně, to se musí ocenit

Tragéd utkání: ne tragéd, ale neumětel Maxwell - dopředu nulový, dozadu nejistý...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Co se ti nezdá, Nekoukam si nedal branku?

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Iniestou.

Reagovat
Rssa

A co se ti přesně nelíbí? Dneska byl průměrný, nedostal se do zápasu, ztrácel, zpomaloval...dneska se mi vážně nelíbil.

Reagovat
herbage

Hrál bídně(na své poměry)

Reagovat
Yanek

Vyměníme Antoniniho za Maxwella, berete? přijde mi, že se na něj fluše stejně jak na Lucu.

Reagovat
Kily

do fronty, my nabízíme Bruna

Reagovat
Yanek

Reagovat
miky10

nahodím Ferreiru

Reagovat
Kily

hmm, to jsme v háji, Bruno je na prd na obou krajích obrany, Ferreira je univerzálnější, ten už nastoupil i uprostřed, leda přihodit Navarra s tím, že by Barcelona měla eso na lavičce pro závěrečné minuty zápasů s Realem

Reagovat
miky10

oba jsou naprosto k ničemu, si nevybereš

Reagovat
homeles8

jak koukám na toho Grossa, tak bych si ho radši nechal, než Maxwella

Reagovat
Rssa

Přihoď Thiaga silvu a plácnem si

Reagovat
Yanek

Chachá, ani za Messiho, Xaviho a Iniestu dohromady

Reagovat
miky10

to kecáš

Reagovat
Yanek

Nekecám, fakt bych Thiaga neprodal ani za nic. Navíc mi styl Barcelony moc nechutná

Reagovat
miky10

tak to ti gratululu, jseš asi jedinej na světě, kdo by nevyměnil jednoho hráče (i když asi nejlepšího) za Legendu, Messiho a Xaviho

Reagovat
homeles8

já bych za ně nedal ani Grygeru :-!

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Kenneth

Tak to jsem asi druhej.

Reagovat
miky10

krom fanoušků Realu, pochopitelně

Reagovat
Yanek

Opravdových fanoušků AC je určitě víc...

Reagovat
miky10

Ikeeeeeeeeer Muniaiiiiiiiiin

Reagovat
miky10

omluva, neměla být reakce

Reagovat
homeles8

Legendu máme větší, Krasič > Messi a Aquilani nesimuluje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Prý máme zájem o Rafinfu, nějaký Thiagův brácha

Reagovat
Rssa

Nechte si zajít chuť, vemte si Maxwella a do Katalánska ať už ten váš model s péřovkou nepáchne!

Reagovat
herbage

Třeba se sejdeme příští rok zase v LM. Nebo vás pozveme na Emirates Cup

Reagovat
Rssa

Snad ne, i když s Arsenalem je to vždy jistota postupu

Reagovat
Al Capone

Shakira ta ani neví, že v balonu je duše

Reagovat
Kenneth

Shakira je hlavně zrádkyně,jásat při golech Barcelony. Doufám že ty její pseudohity už nikdy nebudou hrát na SB.

Reagovat
herbage

Prej "pseudohity" Na ty její "pseudohity" ti vaši "pseudofanoušci" dlouhé roky trsali. A když jste jí přestali konečně hrát, tak místo té "pseudohudby" hrajete jiné popsračky od jiných "pseudointerpretů", takže žádný posun vpřed

Reagovat
Kenneth

Na to může trsat snad jen bukvice.

Reagovat
miky10

aha, a ty jí znáš natolik, že tohle můžeš tvrdit...achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Závist.

Reagovat
smazaný uživatel

mascherano výbornej

Reagovat
miky10

Ikeeeeeeeeer Muniaiiiiiiiiin

Reagovat
Kenneth

Už máme pro něj připravenej krásnej bílej dres.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vy kvůli trenérovi nemáte kam dát Kaká, Granera, Higuaína/Benzemu a ještě bys chtěl Muniaina?

Reagovat
Kenneth

Muniaín je můj tajnej sen.

Reagovat
miky10

ježišmarja, hlavně to ne....toho JaviMara si u vás představit dokážu, ale Iker by se zakopal, nedostával by tolik příležitostí

Reagovat
miky10

JaviMar ale jen za předpokladu odchodu Lasse a navrácení Pepeho do obrany

Reagovat
Kenneth

Tak Pepe bude hrát v obraně,Barca je výjimka.

Reagovat
miky10

ale jevil se tam velmi dobře

Reagovat
Kenneth

Byl tam famozní. Já osobně bych ho tam nechal a stáhl Ramose na stopera. Každopádně Javi je sen One-Realu a né můj.

Reagovat
miky10

Javi je hlavně poměrně reálnej, to nemá nic společnýho s přáním fanouška EF

Reagovat
Kenneth

Bilbao za něho bude chtít palbu. Tipuju tak 25-30.

Reagovat
miky10

Bavíme se o Realu a Perezovi

Reagovat
Kenneth

. I když Javi není megahvězda tak otázka jestli ho bude Peréz chtít..

Reagovat
miky10

JaviMar vlastňák Jinak, on sice ZATIM není superhvězda, ale rozhodně bude, navíc už je psychicky i takticky vyzrálej, není důvod nepřesunout se výš, snad jen, že je to Bask a nebude se mu asi chtít jinam

Reagovat
smazaný uživatel

Protože tam hrál stopera

Reagovat
miky10

on tam hrát hlavně úplně všechno, od stopera po hroťáka, byl všude

Reagovat
miky10

jak tak nad tím přemýšlim, chtělo by to ještě pryč Khediru, ale ten neodejde...takže máte i s JaviMarem smůlu, neni ho kam dát

Reagovat
Yanek

100 pro RICKYHO!

Reagovat
homeles8

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Gaizkaaaaaaaaa Toqueroooooo

Reagovat
miky10

Jasnej faul, ale ne penalta

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Maxwell a Milito se zranili © as

Reagovat
smazaný uživatel

No, nelíbilo se mi to vůbec. Děkujme Bohu za Mesche, terý tu obranu držel skoro sám.

Výkon špatný, ale přesto pár pozitiv nacházím - opory ušetřily síly, Messi se zase trefil, Villa se TREFIL (!!!!!!!), další nula pro Vickyho, a teď to nejhlavnější - Masch zase ukázal svojí třídu. Zajímalo by mě, zda je v kádru (kromě Messiho) hráč, který by dal Masche na rychlost. Nikdo mě nenapadá. Je rychlý jak sračka.

Stále 8 bodů. 5 mačů do konce. To už musíme dát

BARCA, BARCA, BAAAAAAAAAAAAARCA

Reagovat
Kily

Pedro?

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ten jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dani?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná.

Reagovat
Yanek

Mascherano je rychlej jako sračka? Neblázni, to abych se na nějakej zápas pořádně podíval...

Reagovat
herbage

Nevím, ale kolem Maschrana tam jen v druhé půli co jsem viděl dvakrát útočník/křídleník Osasuny docela prosvištěl

Reagovat
herbage

Jinak Messi, Jeffrén, Dani Alvés, možná Pedro, ti by ho slušně provětrali

Reagovat
herbage

+ Affelay

Reagovat
smazaný uživatel

Afellay když už. A ten dle mě ne.

Reagovat
herbage

Zrychlení má horší, ale když nabere rychlost, tak je těžko k zastavení. Hlavně nemá takovou kontrolu míče za běhu, jako Messi či Iniesta, takže působí dřevěným dojmem. To není hráč do španělské ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes v jedné situaci měl nabrat rychlost do otevřené strany. Zastavil se a zadrbal balon. V tý chvíli (za stavu 1:0) bych ho roztrhl jak plaza

Reagovat
herbage

Jinak ten Affelay mi přijde něco jako méně šikovný a běhavější Hleb. Přijde mi, že ho spoluhráči často ignorují

Reagovat
smazaný uživatel

Afellay

Neignorují ho. Balonů má dost, ale málokdy vybere nejlepší možnost. Povedly se mu zatím tak 2 mače, co si pamatuju

Reagovat
herbage

Tak Hleba taky vyloženě neignorovali, to až v druhé polovině sezóny, kdy už hrál téměř sporadicky. Ale Afellay mi ho připomněl v tom, že Dani Alvés ho měl několikrát volného na křídle a radši šel sám na střed nebo vystřelil, místo aby mu přihrál. Být na jeho místě Messi, tak je jasný adresát přihrávky

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec ne. Na to křídlo dostával balonů dneska hafo. Co z nich bylo? Nic.

Reagovat
Infi

Já tam taky trochu vidím to přehlížení Afeho, ale míčů má víc než dost.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale neprotiřečíš si?

Reagovat
Infi

Trochu jo, já to spíš špatně napsal. Afe má dost balónů, ale nemá tolik, který by měl jakýkoliv jiný hráč co by nastoupil.

Reagovat
herbage

Právě nevím, na co by vám byl Cesc. Ten když běží, tak je to jak když Mascherano kluše

Reagovat
smazaný uživatel

Affelay hraje na špatné pozici. Měl by hrát ofenzivního záložníka posunutého doleva. To co hraje Iniesta. Na křídle je ztracenej. Nalevo je děsně předvídatelnej, napravo mu chybí dynamika a na obou pozicích dohromady mu chybí pohyb bez balonu (tj. nedostává se do střeleckých pozic, takovej Pedro se pohybuje mnohem lépe).

Mascherano by měl hrát proti Realu v záloze. Agresivní tvrdej hráč na rychlé rozbíjení brejků. V tom je Masche mistr. Do obrany snad už bude Carles. Nalevou obranu bych dal Keitu s tím, že se moc vytahovat nebude. Klidně osobku na CR7. Z Maxwella jde vážně strach. Je hrozně apatickej, mdlej.

Jinak Shakira

Reagovat
smazaný uživatel

I když teď čtu, že Maxwell a Milito maj ze včerejšího zápasu zranění. Čili nalevo je jediná alternativa stejně Keita, možná Puy.

Reagovat
mastakillah

Kaká a Higuaín zařídili všechny góly Realu...nádhera

Reagovat
herbage

Řikám, že první půli jsem neviděl a v té druhé toho moc nepředvedl. Jen mi právě připomněl tímhle Hleba. U vás je děsně důležitá důvěra mezi hráči. Messimu se nebojí Xavi, Iniesta či Alvés poslat balón do sebeobtížnější pozice, protože ví že si poradí a přesně jim vrátí. Alvés si tam jednou zkusil narazit a vůbec si s Afellayem nerozuměl a přišli jste o míč. Právě Hleb na tuto nedůvěru spoluhráčů dojel, Ibra prakticky také, Pedrovi trvalo rok, než si vybojoval naprostou důvěru a Afellay zatím nevypadá moc nadějně. Za málo peněz, málo muziky

Reagovat
herbage

Reakce na jirku

Reagovat
smazaný uživatel

Kopy někam zmizel

Reagovat
FC Porto FC

dé mu pokoj

Reagovat
-Kopy-

Bohužel jsem utkání neviděl(mimochodem první zápas v sezoně co jsem neviděl v přímým přenosu), takovej šlágr dát v sobotu na šestou...

Z výsledku jsem zklamanej jak málokdo, formu jsme měli lepší, nechápu co se stalo...

Letos máme dost nevyrovnaný výkony, jednou jsme schopný porazit silnej Villarreal 5:0 a pak zase prohrát 3:6 s průměrným Realem.

Teď musím fandit Seville...

Reagovat
-Kopy-

Hm tak teď jsem viděl první poločas, my byly lepší, aktivnější a vy jste dali dva náhodné a šťastné góly a pak jste proměnili dva brejky...

To jsem si oddychl, myslel sem si, že jste nás přejeli ale nebylo tomu tak ani náhodou.

Škoda, že jsme neproměnili nějaké šance + penalta na Evera.

Reagovat
Losinho

Reagovat
vocasisko

silnej Villarreal, průměrnej Real asi se nebojíš píchat do vosího hnízda viď

Reagovat
-Kopy-

Ne...bohužel druhý poločas neuvidím, musím jít sekat trávník.

Reagovat
Kily

domluvili jste se s partou, že si půjdete zahrát fotbal?

Reagovat
One-Real

Člověče, ty tady vedeš řeči jak nemůžete prohrát, dostanete 6ku a ještě máš náladu na takovýhle vtipy .

Reagovat
Kenneth

Průměrný Real,se 3 stoperama,s mladíčkem co nikdy nehrál profi zápas a s hráčema kteří krom Benzemy a Diarry mají minimální zápasovou praxi,nechlubil bych se moc.

Reagovat
One-Real

Carvalho, Iker, Granero

Reagovat
Kenneth

Pravda ještě Iker a Carvalho. A Granero na tom taky není bůh ví jak slavně.

Reagovat
-Kopy-

vidíš ? a hráli líp než normalní Real

Reagovat
FC Porto FC

mě dvakrát zklamal Guita

Reagovat
FC Porto FC

*sklamal

Reagovat
Losinho

z...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

messi překonal puskáse

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to takhle pokračovalo, nemám obavy o Real, jeho hru, kádr ani výsledky Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Když sem viděl ve tři ráno ten výsledek, měl jsem sto chutí se vrátit zpátky do nálevny. Může mi někdo říct co se tam proboha stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

S obranou na LM to nevyzerá vôbec dobre, Adriano, Max, Abidal out, Puyol s Militom tiež nie sú fit, bude to zaujímavé, hlavne ľavá strana. Dani - Masche - Pique - Puyol

Reagovat
Infi

Keita je levák, takže by tam taky mohl nastoupit. Že nebude Maxwell jsem rád. Kdokoliv tam zahraje lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by nebylo na škodu hrát na tři vzadu. Piqué, Busi, Carles + před něma Masche, na krajích záložníci Alves a Keita. Něco jako Anglie za Hoddla. Ti hráli výbornou trojku vzadu s tím, že Ince se stahoval mezi obranou trojku.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně se KAKÁ dostal do hry a furt umí hrát

Reagovat
One-Real

Další důležitá výhra pro Athletic, tu Evropu už musí urvat.

Reagovat
-Kopy-

Unai Emery okomentoval hokejový výsledek v utkání s Realem slovy, že domácí vydrželi dělat hostům čestnou uličku „až do 60. minuty“ dnešního utkání. Narážel tak na již zaběhnutý ritulál, kdy se hráči na počest soupeřova vítězství v královském poháru postaví do řady a přivítají jej při nástupu potleskem. „Byli jsme komičtí. Soupeři jsme vzdávali hold dvě třetiny utkání. Chyběla nám větší snaha, agresivita a potřebná zapálenost, abychom dosáhli na vítězství. Byla to naše šance, ale my jsme ji promrhali, teď se naopak musíme obávat, abychom se takového výkonu již příště vyvarovali,“ prohlásil rozmrzele.

„Po čem nejvíce toužím? Schovat se někam na tři dny, ale mou povinností je začít opět připravovat mužstvo na utkání v Pamploně, kde nás budou řezat před, během i po samotném zápase,“ dodal Emery, jenž prý cítil v sobotu na lavičce velkou nesmělost. Na tvrdou kritiku k domácímu výkonu dodal, že prohra bolí jej i prezidenta klubu, protože ačkoliv není jejich povinností vždy vyhrát, klub si musí udržet určitou pověst.

„Takovými zápasy nám utíká třetí místo a neudrželi bychom ani to čtvrté, přestože je pro Valencii dobré umístění prakticky nezbytné. Ligu mistrů si prostě nemůžeme nechat ujít,“ pokračoval. „V této sezóně jsme zažili už tři nebo čtyři pohromy, za které se cítím zodpovědný. Jako trenér jsem se dopustil určitých chyb a jsem zodpovědný i za výkony hráčů,“ prohlásil dále k dnešnímu utkání. „Dnes to byla pohroma. Loni jsme prohráli sice 2-3, ale byl to velký zápas. Dnes jme vypadali jako patnáctý tým ligy. Popel na hlavu si sypu sám,“ dodal na adresu kritiků, kteří se chystali si na něm zgustnout. „Ale nejvíce líto je mi našich příznivců, pro ty to musí být zahanbující. Oproti utkání s Villarrealem nám chyběl potřebný charakter,“ dodal žádajíc příznivce klubu o odpuštění „za dnešní zkoušku, ve které jsme propadli.“

Ty vole Unai se teda zkritizoval pěkně, až moc.

Reagovat
Rssa

Viža na fotce, joooo

Reagovat
One-Real

Zrovna jsem chtěl upozornit na to, co tam dělá. Pipita dá hattrick a na fotce je autor jednoho gólu Villa?

Reagovat
Rssa

Překonal Ibrovu první sezónu, zaslouží si to

Reagovat
smazaný uživatel

Protekcionářství

Reagovat
Biozdenda

Hej nevite nekdo prosim, jestli muze Barcelona B postoupit do prvni ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel ne, ale bylo by to supr.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nemůže, ale líbí se mi, že kluci nevypouští ani ten konec, ikdyž jim vlastně už o nic nejde.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jde o hodně. Ukázat se Pepovi, že mají an první tým, chtějí dostat prémie za umístění atd.

Reagovat
smazaný uživatel

tak o tohle jde ve všech klubech že jo. Ale kvůli tomu se fotbal primárně nehraje.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Teď mi nedochází, co máš na mysli...

Ale pro Castillu a potažmo celý Real je hodně důležitý postoupit do druhý ligy. A vlastně i pro mě, protože stream na třetí ligu většinou neseženeš. Takže když budou vítězit, tak jenom dobře.

Reagovat
Kily

narážím na to, že vám nestačí za víkend jedna šestka, ale dáte ještě jednu, no je vidět, že fanouškem Realu je Rafa

Reagovat
Losinho

Rafa

Reagovat
Carlos Juan Pablo

jo takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem - ve fantě zase velmistrovské dílo. Trefil jsem gól Soldada, Zvířete a dokonce se mi trefil i Nuňés, což se počítá

Díky, Málago, Sportingu . Ještě aby zabrala Zara a Sevilla a mám dalšího vítěze kola

Reagovat
Rssa

Jo, fanta, tam jsem zase stvořil velmistrovské dílo taky - v brance Guaidíra, v obraně Stankevičichuj a Mathieu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Sčítals?

Reagovat
smazaný uživatel

122, budou mi hrát ještě Doblas, Jirka, Gabi a teď mi hraje Rakitič, kterej už dal gól. Kdyby Zara zabrala, tak bych mohl útočit na 200

Reagovat
Carlos Juan Pablo

to nemáš zlý, musíš spolíhat na Zaru no. Ale moc se mi to nelíbí - kdykoliv mam víc bodů, tak se daří i ostatním

Reagovat
smazaný uživatel

Já už byl minule nejlepší v celém kole. Mám formu

Mimochodem jsem tuhle fantu sestavoval o půl dvanácté těsně před spaním a za pár minut. Evidentně funguje nepřímá úměrnost - čím dýl do toho čučím a čím více energie tomu věnuju, tím hůř dopadnu a naopak

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Však jo. Tohle teď právě dělam taky. Dřív jsem tim trávil třeba hodinu a důkladně zkoumal hráče a tak... Teď se podívam, jaký týmy tam dam a během max. 20 minut naklikam hráče a je to. Teď to takhle zokušim podruhý a už se docela daří. Zkušební taktika vynesla 70 bodů () teď to je pomalu k dvoustovce. Ono to půjde, ne že ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Koho máš a kolik máš bodů?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Půlka Mažorky, druhá ze Sportingu. Nejsem si jistej, ale asi 177 = rekord

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Díky, má veličkost je potěšena

Reagovat
smazaný uživatel

zase to nepřeceňuj. Ten palec je tam jen tak s povinnosti

Reagovat
Carlos Juan Pablo

a opět: z

Ony jsou všechny tvé příspěvky jaksi z povinnosti, co?

Reagovat
smazaný uživatel

s nebo z nehraje roli, protože teď je to jednoznačně "bez".

Reagovat
Carlos Juan Pablo

samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně teď koukám na Atlety. Nehrají vůbec špatně. Jsou o hodně lepší než Levante. Dali nádherovnej kus, ale pak potopili sami sebe debilním skluzem ve vápně a následnou pentlí. Doufám, že to Atleti dotáhnou. Tohle by měl být jejich zápas.

Kun ZASE skvělý. Já na něm ujíždím hrozně moc.

Reagovat
smazaný uživatel

KUN KUN KUN KUN KUN KUN KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN

Fantastický Kun

Reagovat
lnterista

vyhraje Atletico? Jak jsou na tom...chci na ne vsadit...diky za rychle odpovedi

Reagovat
smazaný uživatel

podle kurzu. Očekávám, že Atleti vyhrají, ale kolik na ně může být teď kurz? 1,2? Maximálně. To bych nedával. Přecijenom jsou to Atleti. Ti dokáží často podělat i daleko líp rozehranej zápas.

Jo, tak teď maj Atleti pentli, tak to už snad uhrají

Reagovat
lnterista

Kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun

dal jsem je za sestku...cistej litr tak snad uz to udrzi

Reagovat
smazaný uživatel

No ale teda tahle byla podobně přísná, jako ta na Marcela v clásicu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kun jede. 23 let. Budoucí legenda Barcelony.

Reagovat
lnterista

doufam ze strejda Moratti nam udela radost

Reagovat
smazaný uživatel

V Interu společně s Eťákem? Hm, to by byla síla

Reagovat
Footballer

To beru

Reagovat
lnterista

ta se taky dala piskat...jeste ze tak

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitič hodně pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Negredo naprosto s přehledem. Sevilla dneska zatím parádně ve finální fázi

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal jim to teda docela ulehčuje. Vůbec to nevypadá, že bojují o 3.místo

Reagovat
smazaný uživatel

nasadili několik náhradníků. Asi se soustředí na Porto.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to jsem myslel, že budou chtít zareagovat na tu prohru Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ale Ponorky nejsou vůbec špatné. Mě se jejich hra prostě líbí. Spousta přihrávek. Střed pole nepřenášejí žádnejma nákopama, ale prostě se prokombinují ... Taky lahoda.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě, teď to vypadá, že se trochu vzpamatovali

Reagovat
smazaný uživatel

Ten černoušek se 43 (Mubarak) hraje výborně. Zatím tu svojí lajnu slušně válcuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla se ještě nevrátila z kabin. Na place je jen jedno mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Golasoooooooooooooooooooooooooooooooo de Romariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiccccccccccccccccccc

Reagovat
Carlos Juan Pablo

z

Reagovat
smazaný uživatel

Mubarak má na kontě 108 minut? Na place vypadá jak mazák

Reagovat
Rssa

prd Mubarak, Wakaso to je

Reagovat
Carlos Juan Pablo

200 Real

Reagovat
smazaný uživatel

Mallenco je prostě dement. Prvně pustí bez povšimnutí žlutej faul Marcheny a hned další souboj foukne daloko menší faul Rakitičivu a dá mu kartu. Pičus

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, to jsem nepobral. Aspoň nežere ty pády v pokutovém území

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no. Už jsem viděl 2 skoky Rubena a jeden skok Negreda. Ten měl sice ruku obránce v ksichtě, ale za to, jak zapíchnul špičky do trávníku a padal jak prkno, mu přeju, že mu to sudí nefoukl

Reagovat
smazaný uživatel

Ani teď nedostane to prase kartu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana Seville je hrozná. A samozřejmě i výpomoc od zálohy. V tom prostoru před vápnem je díra jako vrata. Má to tam lepit Zokora, ale ten je kdovíkde

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči Ponorek proběhnou kolem ležícího protihráče a zakončují? No fuj

Reagovat
smazaný uživatel

Undiano ukazuje svoji třídu ...

... zápas se mu vymknul z rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

Rossi je pěknej parchant.

Reagovat
Rssa

Proč? Z opakovačky to vůbec nebylo nic, proč by ten ze Sevilly (Escude?) se musel válet na zemi, dobře to rozhodl rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a krev ze rtu mu tekla, protože se sám kousl ...

Reagovat
Rssa

Přesně, je to nešika...a já žádnou krev neviděl, tohle rozhodčí udělal dobře, protože to nebyl žádný faul

Reagovat
Rssa

Marchena to rozhodně

Reagovat
Rssa

hm, tak rozhodl

Reagovat
smazaný uživatel

Marchena mohl mít dneska klidně 4 žlutý. Tohle se vidí asi jen u Pepeho.

Reagovat
Rssa

Rozdíl je v tom, že pokud Pepé někoho nezkope, tak vyloučený prostě nikdy není

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda

Reagovat
Rssa

Ten závěr byl pěkný hnus, ta móda s míči na hřišti je zhouba

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Haluz!

Reagovat
smazaný uživatel

nevite proč nehral Pitbull Gary Medel ?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

protože karty

Reagovat
Rssa

Zítra vyhrát Zaragoza a už by ti sestupující byli úplně ideální

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna dolů nesmí. Ta to tmelí

Já pořád tajně doufám, že se tam dostane minimálně jeden šejk - Getafe nebo Racing

Reagovat
Rssa

Ta tmelí tak prd Buď oni nebo Malaga, rozhodně ale ne Zaragoza

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuně se říkávalo "kat favoritů". Ta to tmelí.

Zara souhlas, že ta nesmí přes mrtvoly.

Stojím si za trojikou Almería, Getafe a Racing

Reagovat
Rssa

Říkávalo, ale kdeže ty loňské sněhy jsou, teď už hezkých pár let nic netmelí Vůbec by mi nechyběli, to Getafe docela jo

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna letos Realu sebrala 3 body, takže si nech svoje sněhy pro sebe. Tmelí to

Reagovat
Rssa

Říkal si favority, a já v souboji s Realem favorizoval Osasunu

Ale ať si tmelí jak chcou, v lize by mi vůbec nechyběli...

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tohle vysvětlení je dostačující .

Reagovat
-Kopy-

Dík Sevilla.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Realisti všech zemí, zbystřete!

http://www.sporcle.com/games/thomchak/madrid_players

Reagovat
miky10

55, nejsem Realista

Reagovat
smazaný uživatel

73

Reagovat
smazaný uživatel

Tragédie, jen 39. Největší chybou je nevzpomenout si na Ivana Helgueru.

Reagovat
Rssa

Já byl o 2 hráče lepší, ale zase jsem zapomněl na Rámuse

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos není v Realu zas tak dlouho a nepatří do té úspěšné éry, kdy Real vyhrál v krátké době dvakrát Ligu mistrů. Což je přesně případ Helguery, na kterého jsem zapomněl. Ale zas na druhou stranu nejsem madridista.

Reagovat
Rssa

Tož já dal dohromady loňský a současný tým (kromě Rámuse) a pak tým z období Galacticos 1, ale to mezidobí Schusterova a Capellova Realu nic moc...ale na Helgueru jsem si taky nevzpomněl, hlavně že na Pavona nebo Brava jo

Reagovat
smazaný uživatel

Zidanes y Pavones Na Pavona tak nějak nešlo zapomenout. No do Schusterova Realu patřili tulipáni, Robinho atd., ne? Ale vtipný bylo když jsem chtěl napsat Saviola a v půlce slova mi to započítalo Savia, kterého bych jinak nenapsal .

Reagovat
Rssa

jj, to mi taky, píšu Saviola a kouknu na tu kolonku a tam jen -ola....si říkám, doprdele, co to je a koukám, že jsem si vzpomněl i na Savia

jo tulipany, jsem měl taky, ale to je tak všechno, co z toho období jsem si o Realu pamatoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela by mě zajímalo, jak bych dopadl v podobném testu, ale tentokrát o Barceloně.

Reagovat
Rssa

Zkusím najít, třeba tam něco podobného je...ale nevím, jestli bych se do toho měl pouštět, abych nepozbyl sebevědomí...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výsledek byl lepší než u Realu. Dal jsem dohromady 50 jmen. Hrdý jsem na jméne Rochemback a Gerard. Trestuhodné je opomenutí Zendena.

Reagovat
Rssa

hej našels? postni to tu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rssa

ha, 80 ...věděl jsem jen o 1 Garciovi a naskočili hned 3

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusil jsem i Juventus. Něco kolem 35. Inzaghi, Zanetti a pár dalších Italů mi uniklo.

Reagovat
Rssa

Já zapomněl na Thurama ...ale zase mi to nevzalo Islandskou sopku s těma jejich kryptoznakama či co...

Reagovat
Rssa

Měl bys zamakat, znalosti zahraničních klubů ti zatím moc nejdou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzhledem ke svému zájmu o zahraniční fotbal je to ještě dobré. Ale nebýt starých časů a hraní Fify, tak bych byl v koncích. Jako nějaké zobáky z Barcy, Realu a Juve si fakt nepamatuju. Jsem rád, že jsem si vzpomněl na staré páky, jako je Redondo, Conte apod.

Reagovat
miky10

Barcelona - 93 ale zapomněl jsem na Zendena, Petita, Litmanena, neuměl jsem napsal Chygra

Reagovat
Infi

Najdi najdi

Reagovat
smazaný uživatel

staci v tom linku prespat madrid na barcelona

Reagovat
Kily

slušný, jména jako Fernando, Ognjenović, Tote, Rivera nebo Jotha bych dohromady nedal z paměti nikdy

Reagovat
RMCF

Jothu, fernanda a Ognjenoviče sem taky nedal, s těch známějších sem zapoměl třeba na Dioga.

Reagovat
Infi

32

Reagovat
domingo

64

Reagovat
smazaný uživatel

u Barcelony 92/113 zapoměl sem na Ludovica Sylvestreho

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím že si měl tolik

Reagovat
miky10

já dal 93, bez ničeho

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona byla lehčí než Real

Reagovat
smazaný uživatel

41

Reagovat
rufus

61

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Díky všem zúčastněným. Kvízů je tam daleko víc. Lepší a i náročnější

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký , výsledek si nechám pro sebe. A toho Gutiho taky.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

O Gutim taky nebudu mluvit

Reagovat
FC Porto FC

Sevilla diký vám ! Zachranili ste Vale zadek

Reagovat
Carlos Juan Pablo
Reagovat
One-Real

Zaragoza vs Almérie parádní fotbal, spousta šancí až do gólu a vyloučení Zaragozy Alméria úplně neškodná ale ke konci, to měla Zara hodně nahnuté. Jinak parádní fotbal, bavil jsem se. Gratulace Zaře ke třem bodům a mě k výhernímu tiketu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza 80 minut zralá na výhru tak 6:1. Posledních deset minut zralá na ručník. Vůbec neudrželi balon. Doblas ještě přiléval olej do ohně, když všechno (krom posledního centru) vyrážel. No hrůza.

Naopak Almería tyhle konce umí. Mám dojem, že to bylo v Málaze, když dokázali útočit i v devíti a vypracovali si v posledních minutách gólovku na vyrovnání. Proč takhle nehrají celý zápas, ví asi jen oni.

Reagovat
One-Real

Právě jsem koukal a Zaragoza si tam chodila jak chtěla, ve druhé půlce minimálně dvě tyče, nájezdy na brankáře, výkopy z čáry a konec hezky vypustili. Ale já mám radost, Alméria mi v první lize chybět nebude a Zara je sympatickej tým, ještě mohl dát Jarošík tu tutovku v první půlce.

Reagovat
smazaný uživatel

3 tyče. 1 vykopla Almería z brankové čáry. Další velké šance ...

Ale pak se to úplně otočilo. Jak kdyby to byly 2 různé zápasy. Nechápu to.

Ještě bych zmínil rudou Andera. To byl kombajn

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem. Ve fantě 219 bodů. Nechci kecat, ale tohle je asi rekord všech dob

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám zase na boj o záchranu - 8 mužstev na rozdíl 6 bodů okolo čáry ponoru ... hm, bude to asi ještě mazec

Reagovat
Infi

Ale pozor, španělská liga je přece nudná.

Reagovat
smazaný uživatel

neber vážně provokatéry z PL. Ať si vykládají svoje pohádky o PL. My máme Primeru a ta nás baví

Reagovat
Rssa

Zara ....a už pískej konec ligy, tak je to optimální

Reagovat
Rssa

Jinak 21 záporných bodů za Guaidíru je asi rekord fanty

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem, prečo nehraje Jonas od začiatku. Chápem, že tam nastupuje doposiaľ vo forme hrajúci Soldado, ale prečo nevyskúšať aj túto alternatívu. Alebo hru na dvoch útočníkov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele