Bundesliga - souhrn 32. kola

29.04.2011, 22:27, aktualizováno 30.04.2011, 20:22
Komentáře a souhrny
Mistrovský titul patří letos Dortmundu, definitivu mu přinesla výhra nad Norimberkem dvě kola před koncem, jelikož Leverkusen prohrál v Kölnu. Mainz se přiblížil pohárům, Hannover doma podlehl Gladbachu a třetí už je Bayern, který doma rozstřílel Schalke. Špatně je na tom St. Pauli a situace se výrazně zhoršila pro Frankfurt...

Bayern Mnichov - Schalke 04 4:1

30.04.2011 18:30

Góly: 6. Arjen Robben, 13. Thomas Müller, 19. Mario Gómez, 84. Thomas Müller - 8. Holger Badstuber (vl.)

Bayern si s naprostou lehkostí poradil se Schalke a využil tak odpoledního zaváhání Hannoveru, před kterým má dvě kola před koncem dvoubodový náskok. Mnichovský celek tak má situaci ve svých rukou.

Bayern dával od začátku jasně najevo, kdo bude diktovat tempo hry, už ve druhé minutě hledal Schweinsteiger Ribéryho, ale Uchida si tentokrát ještě poradil. O čtyři minuty později ale prohrál ve středu hřiště Annan souboj s Müllerem, ten našel Gómeze, jehož přihrávku umístil do branky Robben - 1:0. Odpověď Schalke přišla vzápětí, Raúl rozehrál rohový kop z pravé strany nakrátko s Farfánem, druhý jmenovaný nacentroval do pokutového území, kde balón podběhl Butt a Badstuber si ho nešikovně srazil za brankovou čáru - 1:1.

Domácí inkasovaná branka nepoložila, i nadále byli jednoznačně lepší a bylo jen otázkou času, kdy přidají další branky. Ve dvanácté minutě srazil Metzelder na poslední chvíli unikajícího Robbena, za což viděl od sudího Gagelmanna žlutou kartu a mnichovský celek měl navíc možnost rozehrát standardní situaci, k té se postavil Robben, trefil pouze zeď, ale z následné skrumáže znovu zajistil domácím vedení Müller - 2:1. O chvíli později zakončil další pěknou akci nepřesnou střelou Ribéry.

V 19. minutě nacentroval Robben z pravé strany do pokutového území, kde hlavou prodloužil Müller za sebe na Gómeze, který snadno zvýšil na 3:1. O šest minut později centroval z pravé strany Müller a Robben pálil z první jen těsně vedle. Po půlhodině hry zakombinoval Müller s Robbenem a po jeho šikovném zakončení musel za překonaným Neuerem zaskakovat Matip. Těsně před koncem první půle se snažil něco vymyslet Farfán, ale byl na všechno sám a obranu Bayernu tak překvapit nedokázal.

Po obrátce provedl hostující kouč Ralf Rangnick ve snaze o oživení hry hned dvě změny, místo Sarpeie s Raúlem poslal na trávník dvojici Edu - Baumjohann. V 55. minutě se po ose Ribéry - Gómez dostal k míči v zajímavé pozici Müller, ale Neuera překonat nedokázal. Po hodině hry napřáhl znovu aktivní Müller, ale zamířit mezi tři tyče nedokázal. Vzápětí pálil na druhé straně střídající Edu, ale jeho ránu prozměnu zablokovala domácí obrana.

V 67. minutě měl Bayern další velkou příležitost k navýšení skóre, nejprve pálil z nadějné pozice nezastavitelný Ribéry, Neuer jeho střelu vyrazil pouze k Müllerovi, který neváhal a vyslal hostujícího kapitána další dělovku, ale Neuer byl i tentokrát na místě a udržel pro svůj tým přijatelný výsledek. V 75. minutě předvedl další neuvěřitelnou akci Robben, který si pohrál s celou hostující obranou, ale potom nedokázal ve vzájemném souboji překonat skvělého Neuera.

V 83. minutě mělo další ojedinělou možnost Schalke, ale Metzelder hlavičkoval po Farfánově standardní situaci nad branku. O minutu později přistrčil střídající Klose Müllerovi, a ten i když se mohl Papadopoulos s Neuerem přetrhnout, tak nadvakrát upravil na konečných 4:1. V poslední minutě ještě další střídající hráč Kroos našel Robbena, ale ten z úhlu nedokázal zamířit do branky. Sudí Gagelmann potom raději utkání ukončil.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk 2:0

30.04.2011 15:30

Góly: 32. Lucas Barrios, 43. Robert Lewandowski

Dortmund zaslouženě přehrál Norimberk a protože druhý Leverkusen prohrál porýnské derby v Kölnu, tak si dvě kola před koncem zajistil jistotu mistrovského titulu. Ve Vestfálsku tak mohou oslavy propuknout naplno.

Norimberk vstoupil do utkání hodně aktivně a snažil se co nejdříve dostat k ohrožení domácí branky. Největší příležitost si vypracoval po standardní situaci Ekiciho, kterou odvracel pozorný Schmelzer. Ve dvanácté minutě předvedlo BVB ukázkový rychlý protiútok, na jehož konci napřáhl těsně před pokutovým územím Großkreutz, ale mířil pouze do míst, kde stál připravený Schäfer.

O dvě minuty později zahrozilo rovněž na druhé straně, po rohovém kopu Ekiciho z pravé strany se k hlavičce nejprve tlačil na zadní tyči Simons, domácí obrana míč odvrátila pouze k Wolfovi, jenž z ideální pozice vysoko přestřelil. Ve 21. minutě rozehrával další standardní situaci Ekici a volný Wolf na malém vápně na balón jen těsně nedoskočil. Za dalších pět minut vysunul Lewandowski Barriose, ale ten v rozhodujícím okamžiku zavadil o vybíhajícího Schäfera, a tak výsledkem byla nakonec žlutá karta pro domácího kanonýra.

Po půlhodině hry chyboval Wollscheid, který odvrátil míč přesně ke Götzemu, ten z úhlu vypálil, Schäfer balón vyrazil pouze k Barriosovi, který už si věděl rady - 1:0. O chvíli později centroval do pokutového území Piszczek a na zadní tyči hlavičkoval Barrios, ale tentokrát mířil nepřesně. Dvě minuty před koncem první půle poslal Hummels dlouhý pas na Lewandowskiho, Pinola míč podskočil a polský internacionál přehodil vyběhnuvšího Schäfera - 2:0.

Po změně stran už se v hostujícím dresu neobjevil Mak, místo kterého přišel Gündogan. V 56. minutě se Eigler prohnal z levé strany s míčem až do pokutového území, kde vypálil, ale jeho ránu zablokoval na poslední chvíli dobře postavený Piszczek. O tři minuty později napřáhl nejprve Schieber, ale jeho střelu domácí obrana zablokovala, vzápětí se to samé přihodilo na druhé straně Barriosovi.

BVB hrálo i nadále útočně, po rohovém kopu Götzeho hlavičkoval v dobré pozici Subotić, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal. V 65. minutě našel Barrios Götzeho, ten se s míčem na noze dostal až do pokutového území, kde mu ho na poslední chvíli, když už se chystal střílet ukopl Pinola. O chvíli později pod vědomím vedoucí branky v Kölnu vybuchl celý Westfalenstadion nadšením, domácí fanoušci tak mohli začít slavit.

V 76. minutě našel Wolf rozběhnutého Eiglera, ten ale pálil hodně nepřesně. Za čtyři minuty nacentroval z levé strany do pokutového území Götze a Barrios hlavičkoval jen těsně nad branku. V poslední minutě došlo k symbolickému střídání, místo Großkreutze se na trávník podívala legenda BVB Dedé a oslavy tak mohly propuknout naplno.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 0:1

30.04.2011 15:30

Góly: 76. Marco Reus

A Hříbata se nevzdávají a nevzdávají, po týden starém vítězství nad mistrem si dnes odvezla všechny body ze hřiště třetího Hannoveru a dvě kola před koncem mají šanci jak na baráž, tak i přímou záchranu. Zato domácí mohou ještě dnes přijít o momentální třetí příčku.

Domácí favorit se od počátku snažil kontrolovat dění na hřišti a hrát si svojí hru, jenže se mu to příliš nedařilo a už v páté minutě mohl být rád za trvající bezbrankový stav. Gladbachští totiž předvedli rychlý útok přes levou stranu a hannoverský obránce Pogatetz situaci řešil kuriózně s pomocí brankové konstrukce. Chvíli nato se na druhé straně odhodlal ke střele Ya Konan, jeho pokus ale bez potíží zblokoval pozorný Brouwers.

Borussia byla lepším týmem a po půlhodině hry měla druhou větší příležitost, pozdější hrdina utkání Reus se z obtížné situace pokusil přehodit domácího brankáře Zielera, k úspěchu mu ale nějaký ten metr chyběl. Hannover měl štěstí ještě chvíli před přestávkou, kdy v té době již žlutý Pinto přejel Jantschkeho a mohl sudímu Fritzovi líbat ruce, že od něj nedostal druhou kartu znamenající předčasný odchod do šaten.

Po obrátce se již domácí jevili v lepším světle, jenže znovu zahrozili dřív Borussen, když Hanke uvolnil Reuse a ten ztroskotal na skvělém Zielerovi. O chvíli později se naskytla šance konečně i domácím, ostrou střelu Rausche ale pěstmi vyrazil dnes devatenáctiletý oslavenec ter Stegen. Poté sudí Fritz vyvážil své zaváhání také na hostující stranu, když Brouwers poslal v šestnáctce k zemi Abdellaoueho zákrokem, který by se dal označit za penaltový.

Jinak ale měli navrch hosté z Porýní, za něž z přímého kopu těsně minul Reus a Idrissou hlavičkoval do břevna, v 76. minutě se ale již dolnosaská hráz protrhla. Reuse nikdo z protihráčů pořádně neatakoval, gladbachský klenot tak vystřelil a jeho rána skončila v pravém horním růžku branky - 0:1. Stejný hráč chvíli nato odmítl přidat pojistku, jelikož ale v závěru dvakrát přestřelil hostující svatyni Stoppelkamp, nemuselo ho to vůbec mrzet.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - SC Freiburg 0:2

30.04.2011 15:30

Góly: 16. Papiss Cissé, 87. Papiss Cissé

Freiburg si především zásluhou Cissého veze z Hamburku tři body a zároveň jej tak přeskakuje v tabulce. Svěřenci Michaela Oenninga naopak nezvládli další utkání, a tak mají do dalších utkání určitě o čem přemýšlet.

Freiburg se neostýchal a hned od úvodu se tlačil dopředu, výsledkem toho byla spolupráce Cissého s Nicuem, na jejímž druhý jmenovaný vypálil, ale pozorný Rost byl na místě. Domácí odpověděli o pět minut později, Guerrero parádní přihrávkou vysunul Sona, ten ale sám před Baumannem nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V šestnácté minutě přišel pro domácí šok, Makiadi našel křižným pasem Cissého, jenž ze 17 metrů propálil Rosta - 0:1. HSV se snažilo rychle odpovědět, ale Zé Roberto trefil pouze Sona, jehož následný pokus si Baumann pohlídal. Ve 26. minutě rozehrával Zé Roberto standardní situaci, do zakončení se protlačil Westermann, ale Baumann předvedl skvělý reflex a balón do branky nepustil.

Domácí se snažili, aktivní byl zejména Son, který znamenal pro hostující obranu neustálé nebezpečí, ale Baumanna výrazněji ohrozit nedokázal. Ve 40. minutě mohli znovu udeřit hosté, Makiadi znovu našel Cissého, jeho ránu Rost pouze vyrazil a definitivně musel odkopávat do bezpečí Westermann. Za pět minut chyboval Benjamin, ale Rosenthalovi se na poslední chvíli postavil do cesty Aogo a udržel tak pro svůj tým naději.

Do druhé půle nastoupili lépe znovu hosté, ale Cissé nedokázal po standardní situaci Schustera zamířit přesně. V 56. minutě se rozhodl domácí kouč Michael Oenning oživit hru, a tak místo neviditelného Ben-Hatiry poslal na trávník Pitroipu. Žádnou výraznější změnu v obrazu hry to ale nepřineslo, HSV se sice snažilo, ale Freiburg hrál pozorně a neustále hrozil z protiútoků.

Největší dosavadní šance domácích přišla po hodině hry, Zé Roberto našel za obranou volného Guerrera, ten nejprve napálil Baumanna a následně nedokázal zamířit do branky ani z dorážky. Na další zajímavou situaci jsme si museli počkat až do 72. minuty, to napřáhl z 25 metrů Son, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

O sedm minut později rozehrával standardní situaci z ideální pozice Makiadi, ale mířil pouze vysoko nad branku. A když se HSV chystalo na závěrečný nápor, tak Elia ztratil míč, střídající Reisinger s ním došel až na hranici pokutového území, odkuď našel ve středu pokutového území volného Cissého, který nikým nehlídaný zvýšil na 0:2.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 3:0

30.04.2011 15:30

Góly: 26. Andreas Ivanschitz, 38. Elkin Soto, 45. Elkin Soto

Eintracht nezvládl derby v Mainzu a vzhledem k ostatním výsledkům se dostal do nečekaně složité situace, svěřenci Christopha Dauma se nachází na šestnácté příčce, pouze dva body před mocně finišujícím Gladbachem. Mainz si naopak v podstatě zajistil účast v Evropské lize.

Hosté vstoupili do utkání lépe, už ve třetí minutě našel Clark Gekase, jeho ránu ale obrana FSV zablokovala. Mainz odpověděl o tři minuty později, po rohovém kopu Schürrleho mířil nepřesně Soto. Domácí začínali postupem času čím dál tím více diktovat tempo hry, po čtvrthodině hry našel Fuchs v dobré pozici Hellera, ten ale Fährmannovu branku těsně minul. Ve 20. minutě vypálil Soto a Fährmann měl s jeho střelou plné ruce práce.

O šest minut později už domácí vedli, Rode chyboval, toho využil Holtby, který následně našel nabíhajícího Ivanschitze, jenž zamířil přesně - 1:0. Eintracht nestíhal, domácí byli u každého míče dřív a bylo jen otázkou času, kdy navýší své vedení. To se stalo ve 38. minutě, Fuchs vypálil, Fährmann jeho ránu vyrazil pouze k Sotovi, a ten zvýšil na 2:0. Ve 43. minutě zastavil Rode na poslední chvíli unikajícího Hellera a sudí Stark vytáhl po krátkém rozmýšlení červenou kartu. Mainz využil přesilovku hned za dvě minuty, Bungert našel těsně před pokutovým územím Sota, a ten z první zamířil do pravého dolního rohu mimo dosah Fährmanna - 3:0.

Ani ve druhé půli se hráči Eintrachtu nepoučili, Fenin viděl za další zbytečný zákrok na Fuchse žlutou kartu. Mainz hrál v klidu, důkazem toho byla další akce Ivanschitze, který nakonec vypálil a Fährmann musel předvést další zákrok. V 55. minutě přišla ojedinělá možnost hostujícího celku, Wetklo podcenil dlouhý míč, ale Altintop toho využít nedokázal a mířil vysoko nad branku. Po hodině hry si Schürrle seběhl ze strany do středu a další pěknou střelou prověřil Fährmanna.

V 68. minutě se krátce po svém příchodu dobře uvedl Allagui, který z úhlu vystřelil, Fährmann vyrazil pouze k Holtbymu, jenž nedokázal usměrnit míč do odkryté branky. Za šest minut vystřelil nepřesně z dálky Fenin, vzápětí pálil na druhé straně Holtby, ale ani on nedokázal Fährmanna překonat. V 81. minutě našel Fathi Schürrleho, ten ale střílel hodně nepřesně.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2:0

30.04.2011 15:30

Góly: 67. Milivoje Novakovič, 82. Milivoje Novakovič

Mistrovská Borussia Dortmund ke své dnešní korunovaci potřebovala příznivý výsledek z RheinEnergieStadionu a ten se dostavil beze zbytku. Köln díky trefám Novakoviće po dlouhých letech porazil v derby Leverkusen, jenž tak za letošní skvělou sezónu bude odměněn "jen” druhým místem.

Domácí outsideři měli vstup do zápasu mnohem lepší, překvapivě aktivním pojetím dělali hostům problémy, akorát vyložených šancí moc neměli. Za jedinou takovou se v první půli dá považovat situace ze třinácté minuty, kdy Podolski hledal před kasou svého kolegu Novakoviće, který se dle svého zvyku pohyboval na hraně ofsajdu, jenže na míč přesto nedosáhl. Leverkusen se do hry začal dostávat až po dvaceti minutách hry a po Ballackově příhře ho hned mohl poslat do vedení Castro, jenže zblízka branku trestuhodně minul.

Bayer 04 kontroloval hru, směrem dopředu ale začal být nebezpečný až po změně stran. Nejprve z kroku pálil Augusto a jeho rána z dálky skončila na horní síťce, stejný hráč pak v 52. minutě uličkou našel Kießlinga, ten ale před vyběhnuvším Rensingem podebral míč o trochu více, než bylo třeba, a trefil břevno. I na druhé straně ale visel úvodní gól zápasu na pověstném vlásku, když Petit skvěle uvolnil Brečka a ten předložil před branku Novakovićovi, který ale na balon těsně nedosáhl.

Slovinský ostrostřelec si však zlepšil reputaci v 67. minutě, kdy mu míč skrz hostující obranu prostrčil opět Brečko a Novaković vybíhajícího Adlera zkušeně přeloboval - 1:0. Od té chvíle se již Kozlové jen bránili a tlak Leverkusenu takřka s každou minutou rostl. V 76. minutě pak při domácích znovu stáli všichni svatí, když tečovaná rána Augusta skončila na tyči a dorážku Kießlinga z brankové čáry odvrátil Geromel.

Celku z města farmacie dnes zkrátka nebylo přáno a v 82. minutě byly z jeho pohledu veškeré naděje na titul pryč. Petitovu dělovku z přímého kopu dokázal Adler pouze vyboxovat před sebe, kde už úřadoval král pokutového území Novaković. Opakovaný záběr sice odhalil těsný ofsajd, na stavu 2:0 to ale nic neměnilo. Bayer už se ve zbývajících minutách na senzační zvrat nezmohl a domácí tak mohou slavit velký krok vstříc záchraně.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 1:2

30.04.2011 15:30

Góly: 14. Peniel Mlapa - 63. Cacau, 68. Zdravko Kuzmanović (pen.)

Ohromný krok vstříc záchraně dnes udělal mimo jiné také Stuttgart, který v malém bádenském derby otočil skóre na hřišti Hoffenheimu a po vítězství 2:1 má na sestupové příčky již pětibodový náskok, o nějž by ve zbývajících dvou kolech přijít neměl.

Obě mužstva od prvních minut hrála aktivně směrem dopředu, žádnou diváckou chuťovku ale prozatím nenabídla, protože jejich hru pranýřovalo ohromné množství nepřesností. Jedna taková ovšem hned ve čtrnácté minutě vedla k prvnímu gólu utkání. Tasci vysokou malou domů přivedl do problémů svého brankáře Ulreicha, který při pokusu zahrát hlavičkou chyboval a nabídl tím snadnou trefu hoffenheimskému mladíkovi Mlapovi - 1:0.

Hosté ale dlouho nelomili rukama a o dvě minuty později málem vyrovnali, když se Boulahrouz probil do vápna a trefil tyčku. VfB se snažilo, dlouho ale domácího gólmana Starkeho ani neotestovalo, což se změnilo až krátce před pauzou, kdy Starke musel předvést svůj vynikající reflex proti Kuzmanovićovi, načež Cacauovu střelu zneškodňoval na brankové čáře Vorsah.

Po obrátce nejprve málem hosty za jejich "hurá styl" ztrestal Babel, po milimetrově přesném centru Braafheida ale hlavičkou nepřekonal pozorného Ulreicha. Stuttgart tak mohl pokračovat v ofenzivním snažení a ve 63. minutě se dočkal, když Harnik využil díry v domácí obraně k pasu na Cacaua, jenž v samostatném úniku nezaváhal a skrze Starkeho nohy vyrovnal - 1:1.

Tím ovšem hosté neskončili, o pět minut později to byl znovu Harnik, kdo vzal míč Ibertsbergerovi a vřítil se do vápna, kde jej poslal k zemi Vorsah. Sudí Brych poprávu neváhal ani vteřinu a nařízený pokutový kop chladnokrevně proměnil Kuzmanović - 1:2. Hoffenheim byl slepenými góly ve vlastní síti úplně konsternován a jen skvělý Starke ho při tutovkách Harnika a Pogrebňaka uchránil před třetí brankou. V závěru tak tři body z pohledu VfB visely na vlásku, Sigurdsson ale z přímého kopu trefil jen tyč a hosté již výhru udrželi.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - FC St. Pauli 2:0

29.04.2011 20:30

Góly: 29. Christian Tiffert, 68. Mathias Abel

Kaiserslautern především zásluhou skvělého výkonu Tifferta přehrál St. Pauli a připisuje si tak další zasloužené tři body, díky kterým si už v podstatě zajistil bundesligovou příslušnost i pro příští sezónu. Hosté naopak nenávratně směřují zpátky do druhé bundesligy.

Domácí vstoupili do utkání lépe, neuběhla ani minuta hry a Pliquett měl první výraznější práci, ale ze vzájemného souboje s Hofferem vyšel vítězně. O chvíli později musel před Bartelsem zasahovat na druhé straně Trapp. V šesté minutě rozehrával standardní situaci z nadějné pozice Tiffert, ale zamířit mezi tři tyče nedokázal. O deset minut později rozehrával další standardní situaci Hloušek, ale ten prozměnu trefil pouze zeď.

Ve 29. minutě vybuchl celý Betzenberg nadšením, po kombinaci Hlouška s Jessenem nacentroval druhý jmenovaný do pokutového území, kde Gunesch na opačné straně neuhlídal nabíhajícího Tifferta a ten překonal Pliquetta - 1:0. Po půlhodině se snažil odpovědět Lechner, ale z dálky mířil nepřesně. Dvě minuty před koncem první půle měl na noze vyrovnání Kruse, ale po Bartelsově přihrávce ztroskotal na skvělém Trappovi.

Po změně stran začalo St. Pauli aktivně, ale žádnou nadějnou akci nedokázalo dotáhnout do konce, a tak mohli znovu udeřit domácí. Na Tiffertovu standardní situaci si naběhl Rodnei, ale z obtížné pozice nedokázal trefit branku. V 68. minutě nacentroval do pokutového území Hloušek, na zadní tyči se přes Gunesche znovu prosadil Tiffert, ale Pliquett tentokrát předvedl výborný zákrok a balón za svá záda nepustil.

To už ale neplatilo o minutu později, rohový kop z pravé strany rozehrál Tiffert, na zadní tyči si na míč naběhl nikým nehlídaný Abel a nechytatelnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Hostující kouč Stanislawski potom předvedl ve snaze o zvrácení výsledku hned dvojí střídání, ale žádný výraznější efekt to nepřineslo. Alespoň snížit mohli hosté devět minut před koncem, ale Ebbers nedokázal po kombinaci Bartelse s Krusem zamířit z malého vápna do sítě.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 0:1

29.04.2011 20:30

Góly: 22. Sascha Riether

Werder po osmi zápasech našel přemožitele a boj o záchranu se ho najednou znovu naplno týká. Z Weserstadionu si totiž po brance Riethera odvezl všechny body Wolfsburg, který se tak minimálně do sobotních partií dostal na čtrnácté místo a k záchraně má slušně nakročeno.

Úvodní fáze nabídla hru s otevřeným hledím a to z obou stran. Už ve čtvrté minutě se vlnila síť za domácím brankářem Wiesem, Mandžukić jí ale k vlastní smůle nastřelil pouze zvnějšku. Pět minut nato na opačné straně pálil Frings, který hrál svůj čtyřstý bundesligový zápas, Benaglio míč pouze vyrazil před sebe, potrestán za tuto mírnou nejistotu ale nebyl.

Domácí posléze převzali iniciativu a herně měli navrch, žádné šance si ale vypracovat nedokázali a ve 22. minutě naopak udeřilo na opačné straně hřiště. Madžukićův centr zblokoval Mertesacker jen k Cícerovi, jehož střelu dokázal Wiese zneškodnit, ale na dorážku Riethera z bezprostřední blízkosti ale neměl ani náhodou - 0:1. Na to brémští odpověď nalézt dlouho nedokázali a naopak mohli být rádi, když do poločasu odmítli pojistit hostující vedení po centrech Riethera Grafite s Mandžukićem.

Po změně stran byla k vidění podobná hra, kdy Werder byl opticky lepším týmem, do úzkých ale soupeřovu defenzivu ne a ne přivést. Výjimkou ovšem budiž 55. minuta, to Wesleyho centr odvrátil na poslední chvíli Riether před Arnautovićem, který vzápětí sice nabil dozadu Marinovi, s jeho pokusem ale neměl Benaglio sebemenší problém. Takřka z protiútoku mohl rozhodnout Grafite, před brémskou kasou ale minul míč o pověstný vlásek.

Zhruba dvacet minut před koncem již Brémy hru otevřely a nyní již bylo na co se dívat. Frings zahrával přímý kop a střídající Hasebe ho musel odvracet z brankové čáry, načež na druhé straně zcela volný Schäfer hlavičkoval zblízka vedle. Moc ho to ale mrzet nakonec nemuselo, ještě v téže minutě měl Werder poslední šanci utkání, kterou Pizarrovi zneškodnil Benaglio a Wolfsburg si v závěru již tříbodový zisk pohlídal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund32226464:1972
2.Bayer Leverkusen32197662:4364
3.Bayern Mnichov32178771:3859
4.Hannover 96321831145:4257
5.1. FSV Mainz 05321641247:3752
6.1. FC Norimberk321381145:4047
7.SC Freiburg321351441:4744
8.Hamburger SV321271344:5043
9.TSG Hoffenheim3210101247:4640
10.Schalke 04321171436:3940
11.1. FC Kaiserslautern321171443:4840
12.VfB Stuttgart321161557:5639
13.Werder Brémy329111243:5838
14.1. FC Köln321151643:6138
15.VfL Wolfsburg328111339:4535
16.Eintracht Frankfurt32971630:4434
17.Borussia Mönchengladbach32951845:6432
18.FC St. Pauli32851933:5829

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ale ale alé St. Pauli do hajzlu dééééééé

Reagovat
iamek

Co na to Filip12 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to pěkně trapné a ohrané

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím to že tady Filip12 napsal pár blbých komentářů neznamená že by ste zi zněho měli pořád utahovat.Tak je mu třeba 12 jak má v nicku a nemám takové "znalosti"

Reagovat
domingo

Tak at misto zvaneni kokotin ty znalosti nekde ziskava.

Reagovat
Godwinson

Pravda. Na druhou stranu lze tahle formule použít i na mnohé zaběhlé uživatele a nikdo se po nich nevozí, ba naopak. :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je věc druhá, že píše zcestné kraviny, ale už to začíná být ohrané, když pod každým jeho komentem je CSM. Ne že bych se ho zastával, ale co je moc, toho je příliš

Reagovat
smazaný uživatel

Prohodit Köln s Gladbachem a naprostá spokojenost.

Reagovat
jv

Já místo Kölnu prohodil Gladbach s Eintrachtem, ten je z těch týmů takovej nejmíň zajímavej, i když má skvělý fanoušky.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak, budou mít "menší" derby na jeden rok

Reagovat
jv

Jj, třeba jo.

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Franfkurt zítra musí rupnout.

Reagovat
miky10

takhle ať už to vzadu zůstane

Reagovat
RickNash

Inu, ten kádr nikdy bundesligovej nebyl, třeba za pár let se zase vrátíme... Ono derby s Hansou má taky svojí hodnotu...

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach musí zůstat

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

škoda - ale snad si Gladbach udrží kontakt k vyšší příčce

Reagovat
jv

Tak bude to mít moc těžký, hodně bude záležet na tom jak Eintracht zvládne klíčovej domácí zápas s Kölnem, protože v Mainzu a u nás by bodovat neměl. Nehledě na to, že Gladbach by musel vyhrát všechny zbývající zápasy, což nevidím reálně.

Reagovat
jv

Tak Lautern je zřejmě definitivně zachráněnej, což je skvělý.

Jinak dneska z toho co jsem viděl, tak byl FCK lepší a vyhrál zaslouženě, i když St. Pauli tam mělo taky dvě tutovky. Nejlepším na place byl jednoznačně Tiffert, měl prsty v obou brankách a další gól mu chytil Pliquett. Dobrej byl i Trapp, kterej se mi zápas od zápasu líbí víc a víc. Sippel to bude mít s návratem do branky těžký, zrovna když prodloužil smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

komu přejete to třetí "sestupový" místo? mně by tam třeba nevadil Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

ty bych tam viděl moc rád, nejlíp místo toho Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

nekoukal jste někdo na zápas vlků? jak hrál Honza Poláků že šel v 52. minutě dolů mohlo za to zranění nebo super výkon?

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak přidali dalšího stopera...

Reagovat
smazaný uživatel

hrál docela dobře = nic neposral

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt do baráže

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace do Dortmundu... a Dede

VfL snad chytlo vlnu a vyhraje i zbylé zápasy, aby se zachránili aspoň do baráže...

Reagovat
smazaný uživatel

a BvB si vlastně předá titul samo

Reagovat
smazaný uživatel

to chceš aby VFL porazili i nás?

Reagovat
Filipow

Definuj ,,nás", děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

zřejmě četl VfB a "nás" = Bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jak řiká willi :) Ještě sem se divil, protože Stuttgart už je prakticky zachráněnej...

Reagovat
smazaný uživatel

sakkra :) moje chyba... blbě čtu

Reagovat
Arne

Snad myslíš zelenočerný VfL a ne zelenobílý...

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě myslím Gladbach jen jsem si zvykl na označení VfL

Reagovat
smazaný uživatel

Dede mi bude chybět

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski

Reagovat
madridcan

A hraci Kolnu preziju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Paráda Dortmund. Ještě Bayern do EL a je to perfekt sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

A Hannover opustí LM hend v předkole že? I EL bude nad jejich síly si myslim...

Reagovat
Kenneth

To je mi ukradený, Bayernu přeju jen to nejhorší,a proto EL!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

co to jsou za kecy, ze do ligy mistru nemuze jit tym, ktery by teoreticky mohl brzy vypadnout?

Reagovat
domingo

Gratulace

Reagovat
slovaňáák

Neskutečné, úžasné, parádní a ještě bych dlouho pokračoval..

Teď jsou všechna slova zbytečná, fantastický pocit, teď už jen si užívat tohle velké vítězství!

Sedmý titul Německa v historii je tu.

Leonardo de Deus Santos Legenda! Lepší loučení si mohl těžko přát..

BV BORUSSIA DORTMUND

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Dortmundu!! a výborně Gladbach....dnes jsem potěšený

Reagovat
Kovi81

sem zvedavy, jestli dortmund udrzi kostru tymu i pristi sezonu a jak bude hrat v LM... kazdopadne gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

moj prvy, blsakovy dres, moj prvy, teletextovy klub

a dede odchadza ako symbol a posledny hrac tej generacie

je mi luto, ze som ich prestal sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Dortmundu, snad se udrží na špici aspoň pár sezon, Bundesliga by potřebovala další silnej klub.

Reagovat
Liquid

Při rovnosti bodů Bayernu a Hannoveru rozhoduje co ?

Reagovat
smazaný uživatel

vstřelené branky

Reagovat
Liquid

takže ne skóre ?

Reagovat
smazaný uživatel

nn, to je myslim až po vzájemných zápasech

Reagovat
Shevchenko

Minulý rok to bylo podle skóre.

Reagovat
smazaný uživatel

vstřelené branky jsou 1. určujícím faktorem při rovnosti bodů

Reagovat
Arne

Určitě je to skóre celkově, nejen ty vstřelené branky - tohle snad nemůžou mít nikde.

Reagovat
Bayern +

Na Hanspaulke jo.

Reagovat
smazaný uživatel

když vyhrál titul Wolfsburg tak se to zdůrazňovalo, že jde o góly vstřelené

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyž je možný, že v té době byl rozdíl branek stejný

Reagovat
domingo

Urcite. Nebo jako ze by tym se skore 42:43 bral titul oproti nekomu se skore 41:6?

Reagovat
Arne

To je jediný možný vysvětlení, co sleduju BL, tak vždy to bylo skóre.

Reagovat
homeles8

jó, titul je v Dortmundu, a Bayern si vylíže kundu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Nechápu jak by Tě Bayern mohl vylízat.....???

Reagovat
REPLIKATOR

Robben vážně tu EL hrát nechce

Reagovat
Mr.Mike

letos si to Dortmund zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě nejhorší možný vítěz ligy.., přesto gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen Stuttgart by byl pro mě horší

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za nakladacku na tom Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer nechce hrát EL

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, on řekl celému týmu ať nebrání? Bože...

Reagovat
Manik...

hele ani bych se nedivil, kdyby se s těma klukama trošku domluvil, za suda Heinekenu, že by jim ten zápas tak trošku "pustili"

Reagovat
smazaný uživatel

Za Heineken bych teda nic nepustil, to je hnus!

Reagovat
Arne

Na ten Bayern se ale nechá koukat asi... Já teda sleduju spíš ARD, ale když už obrátím pohled na ten zápas, tak to jsou parádní kombinace a šílenej tah na kasu... Na druhé straně Schalke předvádí něco podobného jako v úterý, takže to je potom všecko lehčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Shalke jim dost pomáhá ovšem ta hra co předvádí Bayern je fantastická. Je vidět, že hráči jako Robben, Muller, Ribéry potřebují volnost. A všemu tomu vévodí schweiny, kterej hraje naprosto fantasticky..

Reagovat
smazaný uživatel

už je to nic moc

Reagovat
jv

Jj, tak nějak to probíhá nebo spíš probíhalo...

Reagovat
STR

Lewandowski minulej rok titul s Poznaní tento rok Dortmund.........

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Dortmund to nakonec dotáhl do úspěšného konce, teď hlavně udržet kádr pro příští sezonu...

Jinak snad Bayern ten třetí flek uhraje, sice je nemusim, ale na nějaký Hannover v Lize mistrů fakt zvědavý nejsem.

Reagovat
Arne

BL potřebuje Bayern v LM.

Reagovat
jv

To by měl každej fanda BL podepsat.

Reagovat
smazaný uživatel

i někteří fanoušci Hannoveru říkali, že EL je pro ně zatím dostatečným úspěchem a LM by na ně byla moc velké sousto - se kterým si líp poradí Bayern...

Reagovat
Arne

To je sice fakt, ale ty peníze... Ty peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn. z tohodle pohledu na to nikdo nekoukal - a zrovna u Hannoveru, aspoň by byl klid od Kindovo snažení o povolení vstupu investorů do německého fotbalu...

Reagovat
Arne

Ten sám nic nezmůže, z toho bych neměl hlavu... Právě my před dvěma lety jsme taky na LM neměli, ale i když bychom si uřízli třeba ostudu, tak ty peníze by nám hodně pomohly.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak co je na tom, že má v přípravě přijet do Berlína Real Madrid k přátelskému utkání? mně to v horší finanční situaci připadá jako zbytečné zatížení (Hannover tehdy zaplatil docela dost) ikdyž to zase může znamenat velký příliv financí ze vstupného...

Reagovat
Arne

Co teď myslíš, LM nebo ten přátelák?

Real Madrid přijede, prý je to jako dárek za fantastickou podporu během sezóny... Oni za milion € musí přivést všechny hvězdy, my na tom vlastně vstupným (i když bude ca. jako na druholigový zápasy) vyděláme.

Reagovat
smazaný uživatel

přátelák jsem myslel ...tak je to podobný jak u Hannoveru, ten taky zaplatil něco podobného - a jestli to zaručuje nastoupení hvězd, tak je to clekem dobrý...

Reagovat
Arne

Preetz to říkal... Když se ale třeba Ronaldo hodí marod, tak samozřejmě nic neuděláme. Ale drtivá většina by hrát měla.

Reagovat
jv

To je ten druhej nezanedbatelnej pohled na věc no a právě ten často rozhoduje.

Jinak willi mi to s tím Realem připoměl, dneska jsem o tom taky četl, prej to má být 27.7. a Preetz to chce věnovat fanouškům.

Reagovat
Arne

Přesně.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Dortmundu, Neverkusen snad za rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj, jsem znechucený ještě víc než u Manchesteru. Nemůžu pochválit jediného hráče, každý na to kašlal, hlavně to odchodit. Obrana vůbec netuší co to je ofsidová past a to je pak takovým stylem těžké, když rychlostně nestíhají. V útoku si to co nejvíckrát přihrát na krátkou vzdálenost, ať se moc neunavíme před odvetou. S takovouhle dostaneme na Old Trafford bůra za poločas

Reagovat
jv

Nedá se než souhlasit. Jinak pochválil bych Manuela, ten chytil minimálně další tři nebo čtyři branky. Ze začátku se snažil i Farfán, ale potom byl tím průběhem natolik znechucenej, že se přestal snažit i on.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vidíš Manu jediný podržel

Reagovat
smazaný uživatel

přitom si Schalke mohlo vyzkoušet, jaké to je dohánět dvougólový náskok na půdě silnějšího soupeře....

Reagovat
Bayern +

Borussia Dortmund 2010/2011 - gratuluji.

Reagovat
smazaný uživatel

do 30. minuty paráda (až na ten inkasovaný gól - to byl úplný blackout) pak to bylo překombinovaný - v druhém poločase to zase vypadalo, že si hráči nesmí poslat finální přihrávku - pak to prolomil až Thomas, který dnes dle mne byl naším nejlepším hráčem...

...jinak mi to přišlo jako takový klasický zápas, ve kterém nás Gladbach/Köln ke konci "zaskočí" a vyrovnaj

Reagovat
Bayern +

No, a nakonec nám stačí na St. Pauli remíza.

Reagovat
Filip12

Bayern zaslouženě vyhrál nad outsiderem

Reagovat
smazaný uživatel

21:38 Rummenigge není takovým optimistou

Manuel Neuer podle německých médií přestoupí ze Schalke do Bayernu Mnichov, zcela přesvědčen o tom ale není předseda bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge. "Vyjednáváme se Schalke, nejsem ale tak optimistický jako někteří zástupci médií," prohlásil.

....naděje

Reagovat
jv

Uvidíme, jestli to není jen mlžení...

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Bayernu, teď už si to snad pohlídaj Schalke....zas zklamání snad to na Manchesteru bude o hodně lepší

Reagovat
Bayern +

Nám ale není co gratulovat.

Reagovat
JozkokozleJ

Ved Bayern hral nadherny futbal (bez ohladu na rozpolozenie Schalke), tak preco by nebolo k comu gratulovat?

Reagovat
smazaný uživatel

nádherný fotbal je silný slovo, když se 50 minut nemůžem dostat do koncovky

Reagovat
JozkokozleJ

A to bola ktora pasaz zapasu?

Mne sa teda Bayern (herne) vcera velmi pozdaval.

Reagovat
smazaný uživatel

nějaká 35. minuta až gól Thomase Müllera... po úvodním tlaku se to začalo překombinovávat a v druhém poločase se pokazila snad každá finální přihrávka - pokud teda někdo (většinou Ribéry) nestřílel balony do 2. patra stadionu

Reagovat
JozkokozleJ

Tak to si narocny fanda Bayernu , Hru mali pod kontrolou a neustale sa pokusali dostat do zakoncenia. A predsa len nehrali proti dorastencom.

Reagovat
smazaný uživatel

prostě mi to přišlo jako klasický zápas, ve kterém ke konci inkasujeme dva góly a přijdeme o dva body... jen by proti nám musel stát soupeř, který chce hrát fotbal (v této sezoně nás takto obral Köln)

Reagovat
smazaný uživatel

100. für Dedê

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Aldeano

Pezzaiuoli v létě opustí Hoffenheim

Marco Pezzaiuoli dokončí sezónu v pozici kouče Hoffenheimu, po ní ale klub opustí. Mladý trenér má sice s vesnickým celkem smlouvu do roku 2013, nebude ale pokračovat ani jako asistent, ani jako kouč rezervního týmu. Né až tak zajimavá zpráva, ale líbí se mi to: s vesnickým celkem

Reagovat
smazaný uživatel

a odejít má taky stoper Joe...

Reagovat
Arne

Ale kam...? Mě by nepřekvapil konec kariéry nebo úprk domů (nevím, jestli do Austrálie nebo Chorvatska).

Reagovat
smazaný uživatel

na to má čas.... na nějaký Red Bully klidně stačí

Reagovat
Arne

To ať radši skončí... Už takhle si kazí pověst dost a dost.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Ale brankář teda musí mít odvahu, já bych pod tohle asi nevlezl.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, když sem viděl ten nadupanej kotel za bránou, tak bych tam taky moc nešel

Reagovat
Arne

Poslyš, objev se někdy na icq, domluvíme to Dynamo... Ono už je prodáno 16,5 tisíc lístků, po zítřku už to bude jen tak tak, bylo by dobrý to pořešit.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.schickeria-muenchen.org/index.php?id=38&tx_ttnews[tt_news]=226&cHash=f2c722343ca9366614901242aea9a1c2

někdo má čas i na takové zbytečnosti...

Reagovat
Arne

Co to vůbec znamená, to slovo Schickeria?

Reagovat
smazaný uživatel

pořádně nevim - na wikipediije ta formulace nějaká divná, tak z toho moc nepoznam - v Mnichově se tak ale prý jmenuje i jedna hospoda

Reagovat
Arne

A hospoda se jmenuje podle toho nebo ta fan skupiny podle hospody? To by potom bylo jako BVB, to se jmenuje Borussia taky podle hospy.

Reagovat
smazaný uživatel

aha

...netušim, možná skupina vznikla v té hospodě ... jinak v židovské němčině je pak výraz podobný Schickerii, který znamená "zpít se" a obecně se to spojuje s nějakýma partyma a jedná se o původně posměšný výraz

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jinak Gündogan je podle všeho už jistej. Podle toho, jak jsem si tak projížděl různý fóra a diskuze, tak to při včerejším vtájemným zápase na sky potvrdil Bader, ze strany BVB to ještě potvrzení není, jasněji by mohlo být příští týden. Nejhorší na tom je, že se taky množí spekulace, že Nuri neprodlouží a napodobí Özila...

Reagovat
Arne

Tak příští léto byste za něj mohli ještě trhnout slušnou částku, což? Jde jen o to, jestli tam je nebo není tak podělaná klauzule.

Reagovat
jv

Jj, vím. Ale podle všech spekulací tam nějaká klauzule je, ale nikdo neví pořádně jaká, to je ta otázka... Ono taky záleží na postoji Nuriho a podle všeho, kdyby se skutečně ozval Real, tak by asi neodolal, i když je teda otázkou, jak by to tam poskládali?

Reagovat
Arne

To nevím... Xabiho asi nevystrčí a spolu s ním, to by nesedělo. Čistě z tohoto hlediska je to nepravděpodobný, na lavičku snad nepůjde.

Reagovat
jv

Jj, i o tomhle se hodně spekuluje, tak uvidíme. Ale já spoléhám na jeho "loajalitu" vůči BVB, tak snad ještě aspoň rok zůstane.

Jinak hodně se taky objevujou hlasy, že vedení s tím prodloužením nespěchá, protože očekává s čím by případný zájemce přišel a kolik by nabídnul, protože i s tím se zřejmě bude případně hodně silně kalkulovat, poněvadž finance jsou pořád potřeba...

Reagovat
JozkokozleJ

Ohladne tych financii... je mozne niekde najst hoc i neoficialne info o tom, ako na tom financne su nemecke kluby? A najlepsie i casovy vyvoj ... ale to by som asi uz chcel vela

Reagovat
jv

Tak dohledatelný by to snad i někde být mělo, ale otázkou je kde? Jinak ono se o tom právě ani moc nepíše, takže člověk neví jak na tom ve skutečnosti, ten který klub je.

Reagovat
Arne

Ale před časem chtělo prodloužit stůj co stůj, ne? Já už se v tom zase ztrácím, těch spekulací je tolik... Prostě uvidíme, léto je dlouhý, takže vědět budeme až za čtyři měsíce.

Reagovat
jv

Jj, to chtělo, ale podle všeho se zdá, že se to začíná pozvolna obracet... No snad to dopadne dobře.

Reagovat
JozkokozleJ

Real vcelku casto sledujem (hlavne kvoli Ozilovi a spomienke na Zidana), a povedal by som, ze Xabimu by sa herne minimalne vyrovnal (podla mna i predcil - moj nazor). Kazdopadne vzhladom na ine faktory - je to Spaniel, ma vybudovanu reputaciu... by to mal tazke.

Reagovat
jv

No právě... A aby seděl, tak na to ho je škoda, nehledě na to, že mi tohle přetahávání hráčů z BL do Realu pěkně sere, stačí když tam je Mesut a Sami.

Reagovat
Arne

Právě, je adaptovaný na ligu, pozice, jazyk, zkušenosti... Nuri se mu výkonnostně asi vyrovná, ale to samo o sobě nestačí.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jenom dodám, že cena by měla být asi 5,5 mil. eur a při úspěchu v LM, myšleno postupu ze základní skupiny by FCN dostal ještě další milion. Ale někde se uvádí i cena 4,5+1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele