Ruská Premier liga - souhrn 6. kola

23.04.2011, 13:56, aktualizováno 25.04.2011, 19:32
Komentáře a souhrny
Zenit porazil Samaru a dostal se před Kubaň, který přivezl výhru ze hřiště Volgy. Na třetí příčce je po remíze v Tomsku CSKA Moskva, čtvrté místo patří po jasné výhře v Krasnodaru Lokomotivu. Rostov zdolal Těrek, Kazaň remizovala doma s Amkarem a Dinamo s Anži. Spartak Moskva porazil Nalčik a už není poslední.

Dinamo Moskva - Anži Machačkala 2:2

25.04.2011 17:30

Góly: 63. Aleksandr Kokorin, 88. Zvjezdan Misimović (pen.) - 58. Roberto Carlos (pen.), 72. Benoît Angbwa

Pěknou velikonoční nadílku si odnesli brankáři Dinama a Anži, když dostali po dvou gólech. A aby si nezáviděli, tak oba dostali branku z penalty. První gól v Premier lize si připsal Roberto Carlos.

Aktivněji začali domácí, již ve čtvrté minutě pálil z dálky Voronin, ale z golu se neradoval. Hra se potí uklidnila a nic moc se nedělo, další zajímavou akcí byla až situace z 29. minuty, kdy přímý kop zahrával kapitán hostí, Roberto Carlos. Jeho ránu přes zeď Šunin vyrazil před sebe, ale před dobíhajícími forvardy hostí míč lapil. O deset minut později domácí už už křičeli "gól", ale po rohu Fernandez trefil pouze tyč! To byla bohužel poslední zajímavá akce prvního poločasu, který toho mnoho nepřinesl. Jak byla druhá půle rozdílná!

Druhou půli načali lépe hosté. Zejména aktivní Agalarov zlobil obranu domácích. Ta zaváhala v 58. minutě, kdy Fernandez fauloval jednoho z útočích hráčů Machačkaly a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Roberto Carlos a střelou pod víko zahájil svůj střelecký účet v Premier lize. Radost měli i fans domácích.

Odpověď Dinama na sebe dlouho nenechala čekat. Již o pět minut později srovnal Kokorin. Vypálil z hranice vápna a jeho střela byla tečována a doskákala až na tyč, od které se dokutálela za síť. Revišvili byl bez šance.

Anži se nechtělo dát zahanbit a zase se dostalo do vedení. Tentokrát se čekalo na gól "dlouhých" 10 minut, než Angbwa zvýšil na 1:2. Carlos zahrával roh, který propadl až před bránu, kde níkým nehlídaný Angbwa placírku uklidil míč pod víko.

Poté se hosté začali soustředit spíše na obranu a hru kouskovali častým střídáním, ale i přesto domácí vyrovnali. V minutě 88. zahrávali penaltu, které předcházel faul na Vornina, který byl v pokutovém území stažen k zemi. K exekuci se postavil Zvjezdan Misimovič a nemýlil se. Poslal brankáře doleva a sám míč poslal po zemi k pravé tyčce z Revišviliho pohledu. To byla zároveň poslední zajímavá akce tohoto nevyrovnaného zápasu, kdy v první půli se nehrálo a v druhé se pálilo jako u Verdunu.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Spartak Nalčik 1:0

24.04.2011 17:00

Góly: 50. Artjom Dzjuba

Moskevský Spartak v šestém kole vydřel tři body. V zápase proti Spartaku Nalčik dokázal zvítězit s minimálním rozdílem. Jediný gól vstřelil Dzjuba.

Vše, na co se Moskvané v první půli zmohli, byla dalekonosná střela Kudrjašova, která se stala nebezpečnou kvůli teči od Djudoviće a pak také průnik Wellitona, který se nestal gólovým díky zásahu Fredriksona. Nakonec se ještě do přestávky začal u postranní čáry rozcvičovat Ari, jehož příchod namísto Dzjuby byl víc než pravděpodobný.

Ani jeden ze Spartaků si nedokázal vytvořit pořádnou gólovou šanci. Útoky domácích se zastavovaly ještě před šestnáctkou soupeře a obrana Moskvanů jen stěží udržovala na uzdě snahy Igora Portňagina. Nakonec se do šaten šlo za stavu 0:0.

Pět minut po zahájení druhé půle svou šanci prosadit se nepromarnil Dzjuba. Vše vymyslel McGeady, který ze své poloviny vyvezl míč až k pokutovému území soupeře. Ve správnou chvíli a za cenu vlastního zdraví poslal Ir pas na Dzjubu. Ten nekompromisní ránou vstřelil vedoucí gól. McGeadyho museli jít ošetřovat lékaři, obránce hostů jej totiž obdaroval ne příliš laskavým zákrokem. Nakonec irský hráč mohl pokračovat v utkání.

Brzy se na hřišti objevil Ari. Nevystřídal však Dzjubu, nýbrž Wellitona. Moskevský tým si do konce utkání dokázal vytvořit ještě pár nebezpečných situací. Dzjuba neměl štěstí po chybě obrany soupeře a střelu Kombarova z přímého kopu vytáhl skvělým zákrokem Fredrikson. Nalčik hrál tvrdě. Nejprve Siradze skolil uprostřed hřiště ke konci zápasu Šešukova a pak se ve stejných místech provinil proti pravidlům Djudović. Nakonec hosté nedohráli v plném počtu. Djudović si za faul na McGeadyho vysloužil druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Křídla Sovětů Samara 3:0

24.04.2011 14:45

Góly: 11. Aleksandr Keržakov, 80. Danko Lazović, 85. Danko Lazović

Petrohradský Zenit v zápase šestého kola ruské Premier Ligy rozdrtil Křídla Sovětů. Dva góly si připsal Lazović.

Od úvodního hvizdu zápasu se dopředu začali tlačit domácí. Hned ve čtvrté minutě Alexandr Bucharov dostal příležitost otevřít skóre, jenže jeho hlavička byla nepřesná. Ke konci první desetiminutovky Oleg Samsonov srazil Tomáše Hubočana na hranici vlastního pokutového území. Kdyby Sergej Kasajev chtěl, mohl ukázat na pokutový kop. Jenže rozhodčí se rozhodl vytáhnout zákrok mimo brankoviště. Alexandra Keržakova to rozhodně nerozesmutnilo, protože míč z přímého kopu poslal do vzdálenějšího rohu brány.

Po vsítění vedoucí branky přenechal Zenit otěže Křídlům, avšak v polovině poločasu domácí iniciativu převzali zpět. Zprvu Keržakov poslal samotného Fajzulina na brankáře, jenže ten střílel přesně do M'Bolhiho. A pak dvě příležitosti nevyužil Bucharov.

S postupem času Samařané vyrovnali hru. I když se Křídla dostávala k bráně Malafejeva jen stěží, jejich hra ve středu hřiště se natolik změnila, že Zenit měl velké problémy v útoku. A tak svěřenci Spallettiho byli odsouzení k využívání protiútoků. Ve 40. minutě pak Keržakov málem zvýšil na 2:0. V poslední chvíli útočník přeloboval jak brankaře, tak brankovou konstrukci. Proto se fotbalisté vydali do šaten za stavu 1:0.

Ve druhém poločase oba týmy přidaly. Ovšem veškeré nebezpečné situace si vytvářeli domácí. Na začátku poločasu zkrachoval pokus Ionova na připraveném M'Bolhim. Horko bylo v pokutovém území hostů vždy při rozehrávání standardních situací. A stejně jako v prvním poločase, dokázali hosté vytlačit útočící Zenitovce dál od své brány.

Napětí postupně narůstalo, protože rozdíl byl pouze jednogólový a o žádné dominanci domácích nemohlo být ani řeči. Čas utíkal a Křídla byla čím dál tím víc aktivnější. Ovšem šampióni se přece jen ukázali. V 80. minutě se Lazović ocitl první u míče po střele Husztiho a z několika metrů od brány nedal soupeři šanci. Několik minut na to Lazović vstřelil i svůj druhý gól a zápas skončil 3:0.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Amkar Perm 1:1

24.04.2011 12:30

Góly: 42. Aleksandr Rjazancev - 57. Roman Šaronov (vl.)

Kazaňský Rubin na domácí půdě opět ztratil body, tentokrát s permským Amkarem. Na krásný gól Alexandra Rjazanceva z koncovky prvního poločasu dokázali odpovědět hosté na začátku druhé poloviny zápasu, kdy do své vlastní brány poslal míč kapitán Rubinu Roman Šaronov.

Neutekla ani minuta a v pokutovém území soupeře se ocitl Ristić, který vyslal přesnou střelu do vzdálenějšího rohu. Balón, jež trefil pouze tyč, se odrazil opět do hřiště a první, kdo se u něj ocitl, byl Pejev. Práci měl docela snadnou, bránu de facto prázdnou, jenže Ryžikov se dokázal přemístit do středu brány a po střele dokázal vytěsnit míč. Tato situace domácí ihned probudila a podobné nesoustředění si hráči Rubinu už nedovolovali. Kazaň se krok za krokem přibližovala ke svatyni Amkaru a každý útok domácích byl čím dál tím nebezpečnější.

Zprvu se Chomutovskij musel vrhnout proti střele Ďaďuna. Pak Noboova rána postrádala přesnost. No a nakonec se fanoušci přece jen dočkali gólu. A gól to byl opravdu krásný. Maxim Lajuškin nechal výhodu útočícímu Rubinu a míč se ocitl u Rjazanceva. Záložník Rubinu si prvním dotykem připravil balón ke střele a následně vystřelil. Chomutovskij neměl sebemenší šanci.

Druhou půli začal Rubin aktivněji, jenže tato aktivita se nikterak nepromítla do skóre. Šanci, která by se podobala té, jež si zpočátku první pětačtyřicetiminutovky vytvořil Amkar, si vytvořit nedokázal. Ale hosté tu svou příležitost zužitkovali. Průnik Andreje Sekretova po levém křídle byl zakončen centrem na Ristiće, jenže míč se k útočníkovi nedostal. Po teči si to balón nasměroval na Šaronova, který chtěl přerušit přízemní centr a šel do skluzu. Od něho se pak ocitl v bráně. Ryžikov samozřejmě také vyběhl z brány, aby zabránil proniknutí centru, a tak se jen bezmocně díval na gól.

Rubin začal tlačit. Zprvu Ďaďun vyslal skvělou střelu pod břevno, ale Amkar zachránil Chomutovskij. Nepřesně stříleli Noboa s Rjazancevem. Kurban Berdyjev poslal do boje Alexandra Medveděva, to však Kazani nepomohlo. Navíc domácí mohl prohrát. Vynikající zákrok ze své brašničky vytáhl Ryžikov. Zápas tak skončil remízou, se kterou nejspíš nebude spokojen ani jeden z trenérů.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - CSKA Moskva 1:1

24.04.2011 10:15

Góly: 60. Maksim Kanunnikov - 28. Seydou Doumbia

Lídr ruské nejvyšší soutěže CSKA nedokázal venku porazit Tom. Na gól Doumbii, který kvůli zranění opustil hřiště ještě před přestávkou, dokázal ve druhé půli odpovědět Kanunnikov.

Od prvních minut útok CSKA nechal tomskou obranu pořádně se zapotit. Už v osmé minutě se ocitl Necid v jasné šanci sám před Pesjakovem, ovšem skórovat se mu nepovedlo. Gólman totiž odrazil balón nohou. Armějci nepřestávali tlačit. Doumbia se protáhl mezi dvěma obránci a vystřelil. Avšak opět připravený Pesjakov zachránil svůj tým.

V pokutovém území bojujícího Doumbiu nevybíravě skolil exspartakovec Sabitov, po čemž museli zasahovat zdravotníci CSKA a ošetřovat zraněného útočníka. Doumbia se zvedl, kulhat však nepřestal. To mu ale nezabránilo o pět minut později skórovat. Centr Tošiće hráč z Pobřeží slonoviny poslal hlavou do brány. Útočník CSKA ovšem nemohl pokračovat v zápase a byl proto vystřídán. Na hřiště vyběhl Honda.

První půle skončila s minimální převahou hostů, jenže kouč Sluckij se starostí nezbavil. Jeho tým nevypadal jako jasný favorit a s ohledem na ztrátu jedničky v útoku mohly další starosti přijít později. O přestávce Nepomňaščij zesílil útočnou lajnu, když Kovalčuka vystřídal Kanunnikov.

První příležitost ke skórování ve druhé půli měli hráči CSKA. Necid se po pasu Hondy dostal do skvělé střelecké pozice, jenže jeho pokusu scházela přesnost. Pak začali tlačit Tomiči. Jejich snaha se následně přetavila ve vyrovnávací gól. Autorem se v šedesáté minutě stal Kanunnikov. Poté, co obdržel pas od Baľajkina, vystřelil z první a nedal Akinfejevovi šanci.

Domácí se nesnažili udržet remízu a vrhali se s chutí do útoků. Čtvrthodiny před koncem zápasu Alexej Berezuckij udeřil do kolene Baženova. Tato epizoda se odehrála v pokutovém území hostů a Vjačeslav Popov měl odpískat penaltu. Neudělal to a důvod ví jen on sám. Vzápětí měli domácí příležitost rozehrát nebezpečnou standardní situaci. Z přímého kopu je však vstřelení gólu těžší než z penaltového puntíku a Tom svou příležitost nevyužila. Další příležitosti neměl ani jeden tým, a tak zápas skončil remízou.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Lokomotiv Moskva 1:4

23.04.2011 16:30

Góly: 83. Andrej Michejev - 7. Roman Šiškin, 44. Senijad Ibričić (pen.), 50. Vladislav Ignatjev, 75. Dmitrij Syčev

Lokomotiv rozdrtil krasnodarské FK na jeho půde 1:4 a posunul se tak již na 3. příčku tabulky. Naopak FK jakoby docházel dech.

Vše načal již v sedmé minutě hostující obránce Šiškin, když domácí gólman pouze vyrazil hlavičku Loskova před sebe, kde byl nejlépe postavený právě stoper Lokomotivu. Dorážka byla již snadnou záležitostí. V minutě třiadvacáté se konečně ozvali také domácí, ale Guilherme stačil Tatarčukovi skočit pod nohy dříve, než mohl krasnodarský záložník cokoli s balonem provést.

Co se nepovedlo na jedné straně, to se s přispěním penalty povedlo na druhé. Janabajev byl na výletě v pokutovém území domácích a Abreu to nenechal náhodě. Sundal ho k zemi, což znamenalo penaltu. K té se postavil bývalý hráč Hajduku Senjad Ibričič a ranou po pravé ruce Gorodova zvýšil na 0:2. Tímto pokutovým kopem také skončila první půle, ve které se moc pohledný fotbal nehrál, ale i tak hřálo fotbalisty Lokomotivu dvougólové vedení.

Železničáři do tohoto dne určitě vstoupili pravou nohou, neboť již v padeáté minutě se zase radovali z gólu. Tentokrát byl autem branky Vladislav Ignatěv. Níkým neatakovaný postupoval sám střdem hřiště a před vápnem nechal promluvit svou levačku. Bombou do šibenice upravil stav skóre na 0:3.

Poté se hra vyrovnala, krasnodarským bylo jasné, že již nevyhrají a hráči Lokomotivu pohodlně ovládali vlastní polovinu hřiště, ale i přesto se dočkali dalšího gólu. V 75. minutě se Ozdojev probil až k brankáři Gorodovovi a přihrával pod sebe před bránu, ale Gorodov míč tečoval ke svému obránci, ten ve snaze odkopnout balon trefil Syčeva, který pak míč v pohodě uklidil do sítě.

I přes tragický, místy až arcitragický výkon se hráči Krasnodaru přeci jen dočkali čestného úspěchu. V 83. minutě zahrával Drinčič rohový kop, který kopl na zadní tyč, kde byl nejvýše Michejev a křižnou hlavičkou poslal balon až do brány. To byla také poslední zajímavá akce zápasu, který nebyl bohatý na krásu a který nebyl strhujícím mačem, ale přinesl dohromady 5 branek.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Těrek Groznyj 1:0

23.04.2011 14:15

Góly: 34. Dragan Blatnjak (pen.)

Rostov neodehrál svůj nejlepší zápas, ale na matný Těrek Groznyj to stačilo. Rostovčané vyhráli díky brance Blatnjaka z pokutového kopu. Domácí se z tří bodů radovali po čtyřzápasovém půstu.

V prvním poločase byl nebezpečnější hostující Těrek. Už ve 4. minutě chtěl mazaný Mauriciho překvapit přímým kopem z úhlu brankáře Radiče, ale neuspěl. Obrovskou šanci měl Kacajev, ale v nájezdu na Radiče střílel vedle vzdálenější tyče. Rostov odpověděl přímým kopem Blatnjaka, který bdělý Džanajev zlikvidoval.

Problémy Těreku nastaly až po vynuceném střídání zraněného lídra obrany Omeljančuka. Obrana jakoby ztratila řád. Využil toho Kiričenko, který unikl obraně, a protože byl brankáře Džanajev u míče později, nezbývalo mu nic jiného než faulovat. Sudí Aleksej Nikolajev nařídil pokutový kop, který Blatnjak umístěnou přízemní střelou k tyči proměnil. Ve zbytku poločasu Rostovčané řádili především po prvé straně, kde se prosazovalo aktivní duo Chaguš - Blatnjak.

Druhý poločas Těreku vůbec nevyšel. Svěřenci trenéra Gullita dopředu nic nevymysleli a odevzdaným výkonem soupeři cestu za třemi body znatelně usnadnili. Na posledních deset minut se v brance Rostovu objevil třetí brankář Končenkov, který vystřídal zraněného Radiče. Při svém debutu nemusel řešit žádný problém.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Kubaň Krasnodar 0:1

23.04.2011 12:00

Góly: 72. Vladislav Kulik

Volga Nižnij Novgorod v této sezoně poprvé ztratila na domácí půdě, jejím přemožitelem se stal Kubaň Krasnodar. O vítězství jižního celku rozhodla jediná branka záložníka Kulika.

Hráči Kubani se od prvních minut zaměřili na kreativní sílu Volgy Chodžavu a Tursunova, ve výsledku si tak hosté poradili s útoky svěřenců trenéra Omari Tetradzeho bez větších problémů. Poměrně dost možností měli Novgorodci ze standardních situací, ale vytěžili z nich minimum. Jen jednou brankář Krasnodaru Budakov nejistě vyrazil míč před sebe, ale nic z toho nebylo.

Kubaň toho v útoku příliš nevymyslela. Zpočátku Tlisov prověřil reakci Abajeva. V dalších minutách se hosté snažili centry najít urostlého hrota Traoreho. Pouze jednou se mladíkovi z Pobřeží Slonoviny podařilo od zadáků odpoutat a pálil těsně mimo.

Ve druhém poločase problémy Volgy ztížilo zranění Chodžavy. Nicméně Kubaň ne a ne najít nedostatky v obraně domácích. Nejzajímavější byla střela Kulika, která těsně minula břevno. Druhý pokus aktivního záložníka byl úspěšnější a znamenal úvodní branku zápasu. V 72. minutě Kulik využil centru Maksimova z levé strany a hlavou pomocí odrazu od země rozvlnil síť.

Volga následně zabrala, ale soustředěná obrana žlutozelených výraznější nebezpečí před svoji branku nedovolila. Nedobytná tvrz v Novgorodu letos poprvé padla a Kubaň se posunula na průběžné první místo v tabulce Premier Ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad641111:613
2.Kubaň Krasnodar64027:412
3.CSKA Moskva53209:211
4.Lokomotiv Moskva63129:610
5.Volga Nižnij Novgorod63038:49
6.FK Krasnodar62315:59
 Anži Machačkala62315:59
8.Rubin Kazaň62225:48
9.Dinamo Moskva62228:98
10.FK Rostov62138:97
11.Spartak Moskva62134:97
12.Těrek Groznyj61232:45
13.Spartak Nalčik61234:75
14.Křídla Sovětů Samara51222:55
15.Amkar Perm61234:85
16.Tom Tomsk61233:75

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Letos padá v Rusu zatím trragicky málo gólů

Reagovat
Shevchenko

Minulý rok na začátku to bylo ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to byl masakr. Ale letos to není o nic lepší, to i v tom Polsku padá víc gólů a fans scéna je zajímavější než v tady té Asii

Reagovat
smazaný uživatel

provokatér?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, realisto... Fanoušci na nic, atmosféra na nic a fotbal stejný jak v Ekstraklase

Reagovat
kubys

Ech, ech...

Reagovat
smazaný uživatel

Da se na tohle nejak normalne zareagovat?

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

když porovnám zápsy z RPL s tím, co sem viděl, tak je to nastejno. A na fanouškovskou obec nemají z Ruska ani omylem

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimte, snad nemyslis vazne srovnani ligy, ktera je na tom fotbalove horsi nez Gambrinus liga se sestou nejlepsi ligou v Evrope, s tymama ktery postupujou daleko v Evropskejch poharech, vyhravaj UEFU atd...

Fanouskovstvi je v Polsku hlavne uplne o necem jinym nez v Rusku a ikdyz fanoskouvska scena je tam lepsi, tak rict ze Rusko je v tomhle na nic je fakt vtipny ...a treba co se tyce chuliganu, tak Rusky chuliganky sou s Polakama nejlepsi a nejrespektovanejsi vubec a sam to vis, takze nevim do ceho se tu poustis

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitativně se Ruská liga s Ekstraklasou vůbec nedá srovnávat. Co se fans týká, je na tom Polsko ale dobře a řekl bych, že ta liga tam půjde nahoru, pomůže tomu určitě i EURO, staví se tam i jiné nové stadiony, krom těch na EURO a rozpočty Polských klubů jsou určitě v průměru o dost výš než u nás. Ale i RPL má pořád ještě velký potenciál se zlepšovat (FIFA WC 2018 tomu tam taky určitě pomůže), trochu je letos zatím zklamáním průměrná návštěvnost (cca 10K) o dost nižší, než bývalo zvykem a to tam přibyl tradiční klub z velkou fans základnou - Krasnodar. Ale to taky určitě ovlvivnilo počasí v prvních kolech. OT: Nevíš, jesli se bude pokračovat se stavbou nových stadionu CSKA a Spartaku? Zatím se toho moc neudělela a poslední rok vůbec nic...Jinak vím, že už brzy bude nový stadion Těreku a v r. 2012 by měl být dokončen v Petersurgu a Kazani (mj pro universiadu)

Reagovat
smazaný uživatel

* Petersburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Polsko jde (a pujde) ohromne nahoru - novy stadiony tahaj hodne lidi, je super atmosfera a urcite to pomuze polskymu fotbalu. Pred projektama novejch stadionu to co se tyce poctu divaku v Polsku zadna slava nebyla (mam dojem ze prumer kolem 5000 mela cela liga).

Prvni tretina sezony je v Rusku vzdycky marna... at uz je to co se tyce fotbalu, navstev a vubec, takze zadny prevapko Nevim cim to je, jestli vrcholici hokejovou sezonou, mizernym pocasim, nerozehranosti hracu atd, ale bida to je. Novy stadiony a MS snad Ruskej fotbal posunou jeste vejs i co se tyce tohohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty stadiony urcite budou (a hlavne u CSKA je to neskutecna ostuda ze takovej tym nema stadion) a melo by to bejt do MS, ale kdy presne to ti nepovi mozna ani sami projektanti ...v Rusku je tohle vsechno slozity a treba stadion v Petrohrade se uz odklada X let. Podle uplne puvodnich planu se na nem melo uz davno hrat

Reagovat
božský John

Jenže tam se to 10 let odkládá a během 4-6 měsíců to je hotový. Rusko je v tomhle ohledu strašně zvláštní

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA hráli asi v Lužnikách, když ještě nebyl stadion v Chimkách, ale je to fakt ostuda, měli by to dokončit, ale co vím, na na MS se s tím stadionem nepočítá. V tom Petrohradu jsem četl, že když to ještě celé financoval Gazprom - Gazprom Arena to měla být - tak to šlo celkem podle plánu, ale pak se od toho distancovali a hodně se to zpozdilo. Nyní se už zase staví a za přispění města by měl být hotovo v polovině r 2012, ale kdo ví...ale na fotkách vypadá celkem impozantně, ta stavba

Reagovat
smazaný uživatel

O stadiony bych se nebál, co se týče stadionu Dynama, Spartaku, Kazaně či Petrohradu - ty dostavěj, minimálně k mistrovství světa stoprocentně. CSKA sice nemá motivaci spěchat - jejich stadion na MS nebude účinkovat, ale už taky obnovili stavbu - zrovna včera tuším dostavěli druhej jeřáb na stavbě. Hodně to sledujou lidi na oficiálním foru PFK CSKA. A k Zenitu, tady je live web kamera:

http://www.transstroy.ru/ - dole ty dva obrázky, jen na ně kliknout.

Jo a Terek otvírá novej stadion 11. května

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Kazani musí dostavět rychle, v roce 2013 tam bude universiáda, Těrek vypadá futuristicky, ale zajímavě, jenže tak rychle to určitě nedodělají...možná tak červenec. Stadion Dynama - tedy VTB Arena je monumentální multikomerční projekt se kterým se počítá i na MS, takže až tak za 5 let...ale s tím stadionem CSKA nevím poslední foto - "http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=481413&page=7"

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, Kazaň musí stíhat Universiadu, Těrek, ten to má na webu, vice-prezident klubu to říká, vlastně všichni - 11. květen. Taky nevěřím, že toho dne bude stadion plně hotovej, asi ho ještě pár měsíců budou dodělávat. Dynamo by prý mělo začít stavět ke konci roku, ale opravdu nespěchaj ani trochu. CSKA bylo dlouho zmražený, asi rok a půl, teprv pár měsíců zpátky konečně vysoudili pozemek od ministerstva obrany a teď už KONEČNĚ mohou plně obnovit výstavbu. Ale taky to stavěj sakra dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

No je to Rusko, jak už tady někdo psal, stále se vše odkládá, ale pak je, když je opravdu potřeba, za "chvíli" vše hotovo...každopádně aspoň v Soči na stavbách pro OH už pořádně zapracovali a vím, že na MS 2018 bude vše nachystáno v nejlepším pořádku...každopádně ale klub jako CSKA už měl mít dávno svůj stadion, chtěji dojít daleko i v lize mistrů, předminule hráli 1/4 finále...

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, že krize tomu taky "napomohla", viz Moscow-City (Moscow International Business Center) - třeba takovou věž Federace, tu nemohou dostavět už sakra dlouho, firma, co to vlastnila, zkrachovala či co, věčné soudy a tahanice atd. No a mega vysokou Russia Tower - z té sešlo úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna o Moscow-City jsem dnes četl na netu asi 2 hodiny zjišťoval, jak na to jsou jednotlivé stavby atd...ale už teť to vypadá, jako celek, moc hezky Jako největší škoda mi přijde zrušení stavby nové Moskevské Dumy-"City Hall, city duma" i když to není tak úplně přímo součást city...je pravda, že to "krize" hodně poznamenala, ale připadá mi, že investoři mají znovu "chuť" vrážet do toho finance a že se výstavba centra pomalu zase rozjíždí

Reagovat
smazaný uživatel

Moscow City Duma - ten červenej hranol sestávající se z 4 propojených věží nakonec zrušili? Škoda, nějak jsem si toho ani nevšiml.

Tak snad ale už teď všecko půjde podle plánu - stadiony, mrakodrapy i všecko ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem dost opilý tok se zmohu jen na Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak začal pořádně stavět až v prosinci, celá chronologie:

http://spartak.com/main/8639/8641/

Reagovat
smazaný uživatel

Tak né "pořádně" ale vůbec začal stavět až v prosinci...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak odklizení trávy, postavení plotu, to k stavbě taky patří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čekal sem, že vytáhneš Evropu. Ano, tam to celkem jde i když letos výbuch, dále pro mě je fans scéna Ruska opravdu vtipná, fanoušci si zakřičej "šajbu, Russija" a zazpívaj si kaťušu a jdou domů, takže ani kvalitním dopingem na Polsko nemá ani omylem a chuligánky? Máš Jaroslavku, Fratrii a pak bandu Zenitu. Co dál, ječící holky z Lokotky? Nebo Tataři z Kazaně? A poslední věc, tady beztak diskutuje tak 5-6 lidí, na Polská sekce by byla rozhodně živější, ať už aktivníma fanouškama nejen z řad Baníku, tak i odpůrcema a že jich není málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to jako znamena, ze "v Evrope to celkem jde"? Vzdyt v lize i v Evrope hrajou ty samy stejne silny muzstva)))

A co se tyce fanousku, tak vzhledem k tem blbostem co si napsal, nevim jestli vubec ma cenu se s tebou o tom bavit. Zaprvy, na fotbale opravdu nikdo "šajbu" nekrici - vis vubec co to znamena? a Fratrie opravdu neni zadna chuliganka- ...Zadruhy, delas jakobys nikdy nebyl na Zenitu a nevedel, ze v Rusku se fandi 90 minut, kluby maj spoustu choralu atd, kazdy kolo spousta choreografii atd. Zatreti, jestli chces zpochybnovat silu a prestiz ruskejch chuliganu, tak to snad ani nemuzes myslet vazne a bavit se o tom je fak ztrata casu... Spartak i CSKA maj nespocet ohromne kvalitnich band a v Evropsky casti ruska ma kvalitni chuliganku kazdej provincni tym. Co se tyce tymu, tak ted v prvni lize Spartak, CSKA, Zenit, Rostov, Volga, Dinamo, Perm..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně já se tu nechci bavit o tom, kdo jak hraje v Evropě, když ale porovnám SOUČASNÉ ligové zápasy, tak úroveň je stejná js Polskou Ekstraklasou. Šajba-Branka, nedělej zas tady ze mě vola. Za třetí, ano, napsal sem, že Spartak, CSKA a Zenit maj dobré chuligánky, o tom se tady s tebou nechci hádat ale zbytek dle mého nedosahuje kvalit těch z Polska, tam mám zas větší přehled já ty mudrci...

Reagovat
smazaný uživatel

Evropsky pohary jsou samozrejme jediny a hlavni meritko srovnani kvality muzstev z ruznejch lig - Rusky muzstva jsou nepomerne kvalitnejsi nez polsky, takze i fotbalova uroven zapasu je absolutne nekde jinde (v Rusku akorat na uvodu sezony trochu poznamenana terenama). Jestli tobe se veseleji kouka na polskou ligu a vic te zajima, tak to je akorat tvuj subjektivni nazor.

Šajba znamená puk a je to teda pochopitelne hokejovej pokrik, takze ze sebe nedelej vola

Chuliganska scena jako celej je proste spolu s Polskem naprosto top v Evrope. To ze ty neznas chuliganky jinejch muzstev nez tehle tri je uz jenom tvoje neznalost...nehlede na to, ze treba v Srbsku krome Partizanu a CZ ma kvalitnejsi bandy tak dalsi dve tri muzstva a nijak to nezchazuje Srbskou scenu jako celek.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to s tebou souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, akorád bych ještě dodal, že Ruské kluby mají v jarní části pohárů velkou nevýhodu v nerozehranosti oproti "západním" klubům, na které nejčastěji v této fázi narazí. Ale, jak ukázali Ukrajinci z Doněcku, jde i takto porazit Romu

Reagovat
smazaný uživatel

Zacatek ligy je vzdycky silena nuda, nechapu no...

Reagovat
smazaný uživatel

jw ro mareny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neměl bys psát opilý na veřejný web, informační hodnota je stejně nulová

Reagovat
smazaný uživatel

nahodou ja to rozluštil je tam je to marny

Reagovat
smazaný uživatel

Výýborně Lokomotiv.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruská liga začíná bejt nuda, chtělo by to vyměnit za Polsko

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

no, moc bych se nesmál čéče

Reagovat
božský John

A co je na tý lize tak zajímavýho?

Reagovat
smazaný uživatel

a co na Rusku?

Reagovat
F.Torres

srandisto

Reagovat
smazaný uživatel

srandisto..A koukni, jaká tu je diskuze. A propo, co sem teď viděl na jednom dotazu, co by to chtělo nového na EF, tak se někteřím nebrání Polsku...Srandisto..

Reagovat
F.Torres

nového? klidně!! vyměnit? blázne

Reagovat
Sosi

Holenda nejlepším střelcem týmu, kde hraje Roberto Carlos?

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA вперёд!

Reagovat
Arbiter

co to je za nick Kdyby byl aspoň gramaticky správně

Reagovat
kubys

Gramatiku bych neřešil, každý stejně pochopí, že to je z Rrrrrrr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

ne, to bylo v RRRrrrr

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte kdy budou oznámeny nominace týmů na Copa América?

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by mi někdo zasvěcený napsat, proč za Radiće nešel chytat Lejsal? Děkuji...

Reagovat
božský John

Protože je teďka zraněnej a Radič je dobrej gólman. co jsem viděl, tak asi šoustá obráncům přítelky, protože ho tam nechávaj imrvére samotnýho

Reagovat
kubys

Já to mrdám, když se neporazí ani Perm, tak kdo?

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

To rikam, ze Kazan bude letos slaba

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Polsko, Perm by porazila aj Lechia Gdaňsk! Polska bialo czerwoni! Nechápu, proč tu hodnotí kvalitu polské ligy lidi, co ji podle mě mockrát neviděli, rozhodně úroveň zápasů je větší než u nás, už jenom to nasazení těch hráčů je diametrálně odlišné, na ruské kluby to stačit nebude, ale ta liga ještě pujde nahoru, jak tu bylo řečeno. Fans scéna vynikající, nemluvě o té chuligánské. Kocham Cię Polska

Reagovat
smazaný uživatel

Je koukatelnejsi, protoze narozdil od cesky ligy v Polsku hraci makaj, behaj po hristi a maj nasazeni. To ze tomu ale chybi ta kvalita se pak ukazuje i v poharech (az na vyjimky). A kvalitu polsky ligy hodnoti lidi, co se na ni sami sem tam kouknou, byli i v Polsku na fotbale atd... a jinak si tady tim prispevkem jenom shrnul to co tu uz bylo receny...

Reagovat
smazaný uživatel

já to právě shrnout chtěl by mě ale zajímalo, kolik lidí skutečně v tom Polsku na fotbale bylo, možná třeba ty, ale dál? Z téhle diskuze bych řekl, že už leda já a trevor Ono jde třeba i o to, že poháry hrajou taky jenom ty top ruské kluby, kterým se rozhodně nemůžou rovnat žádné polské kluby, možná kdyby měl dobrý den Lech a nebo Wisla, ale taková konfrontace Tomsku a Wroclawi by možná vyzněla pro Poláky

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo jinej tady ty ligy nehodnoti))

No a z ceho usuzujes to srovnani Wroclawi a Tomsku teda fakt netusim. A jeste zrovna Tomsk, kterej loni moh bojovat i o pohary, hral vybornej fotbal a maj spoustu kvalitnich individualit (nedavna opora Spartaku Baženov, hvezda jihokorejsky reprezentace Kim Nam Il, mladej reprezentacni golman Pesjakov, nebo mlady talenti Baljajkin z Kazaně a Kanunnikov ze Zenitu). Ikdyz Wroclaw neznam, tak si troufnu rict, ze Tomsk bude kvalitnejsi

Reagovat
stas87

su rusi tak zapaleny do futbalu ako poliaci?jasne ze mi odpises ze v rusku je aj hokej a ine sporty ale..poliaci dokazu z minima celkom dost,lech bol pred x rokmi na pokraji krachu ale dokazal sa z toho oklepat a dneska je schopny uhrat pekne vysledky zo zapadnymi timamy,ja si myslim ze kebyze maju poliaci take peniaze ako rusi dokazali by viacej

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně, v Rusku je to hodně o těch penězích. v Polsku už velké kluby taky mají docela slušné prostředky na nákup posil, Lech to ted odehrál v EL velice pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

A co ma tenhle prispevek prinaset k tematu srovnani Tomsku s Wroclavi?

...a to co si prines ty sem za nazor prece nikdo nezpochybnuje a nikdo se o tom nehada. Trevor napsal, ze Polska liga je stejne kvalitni jako Ruska, coz je kravina. Nic jinyho tu nikdo neresi proboha uz

Reagovat
smazaný uživatel

obdivujem ta, ze sa dokazes vobec nejako bavit s niekym kto zadre, ze polska liga je na urovni ruskej, alebo nebodaj lepsia.ked niekto nieco take vie napisat, dalej potom nema vyznam sa s nim bavit o nicom

Reagovat
smazaný uživatel

já mám pocit, že stas tam nikde nepíše, že polská je na stejné úrovni alebo nebodaj lepsia.

Reagovat
smazaný uživatel

napsal sem, že SOUČASNÉ ligové zápasy jsou na stejné úrovni, když porovnám zápasy, co sem viděl. A nebejt mafie a ropy, tak by Ruské kluby nebyli tam, kde jsou..

Reagovat
stas87

no tak sorry ze som reagoval na vlakno kde srovnavate slonsk a tomsk polska nemoze byt kvalitnejsia len z jedneho jedineho dovodu:peniaze,v rusku ma rozpocet lechu,ktory je vobec jeden z najvyssich treba amkar,v polsku ani nie su podnikatelia co by mali peniaze z ropy a inych produktov,v tom ma rusko vyhodu ktoru nikdy neztrati,akurat je naozaj hanba cska ze nema vlastny stadion to by sa v polsku nestalo,tam sa stavaju stadiony aj ked sa na nich nebude hrat euro(arka)ak trevor napisal ze sucasne je polska liga na urovni ruskej tak ma urcite pravdu,ale za cas sa klasicky chytne zenit ci cska ktory by si vytreli rit treba s wislou,to bez debaty

Reagovat
kubys

Jenže v Rusku se ty stadiony taky budou stavět, jsem zvědav jen v jaké míře se budou projekty stadionů směrem k MS '18 realizovat.

Reagovat
stas87

jj budu,to je dan za ms ci euro,ale v polsku to ludi nastarovalo a stavaju sa aj v mestach kde euro nebude,sam som zvedavy ci taky boom nastane aj v rusku,lenze tam je pomaly kazdy rok nejaka velka akcia typu ms ci me,to v polsku nehrozi,inak ako vidis srovnanie infrastruktury v polsku,europskej casti ruska a asijskej casti ruska?

Reagovat
božský John

V Polsku jsou stejný polní cesty jako v Rusku. to vim moc dobře a dovolim si tvrdit, že nejlíp tady

Reagovat
kubys

Když se v Polsku dokážou seknout ve výstavbě dálnice o 50km nebo udělat tunel pro vlaky tak nízký, že tam vlak neprojede, tak bych to neviděl moc růžově.

Reagovat
božský John

Fakt z toho Eura mam strach

http://www.youtube.com/watch?v=Vnc77I-11aM

Reagovat
kubys

Jojo, to znám.

Reagovat
božský John

A kurwa ! Když vidim ty řidiče

Reagovat
božský John

Amkar je na pokraji krachu

To bych řek, že Lech má větší rozpočet

Reagovat
stas87

tak s amkarom som asi ustrelil a to dost lech-60 milionov zlotych=360 ceskych,legia tiez 60,wisla 45,zvysok od 16 do 20,amkar ma aky rozpocet?inak taka sranda v polsku:bielsko-biala je na postupovej priecke a postupi zrejme,len budu mat problem zo stadionom,maju 3300 kapacitu

Reagovat
božský John

To nevim, jaký má rozpočet, ale jelikož měl dluhy 167 mio rublů(100 mio českejch) a nebyli schopný to zaplatit, tak asi moc při penězích nebudou

Reagovat
stas87

jo diky,ja som si tie problemy amkaru uvedomil az po odeslani inak nevies rozpocty timov zo stredu tabulky RPL?staci ked to napises v rubloch,ja si to zratam do ceskych

Reagovat
božský John

Zkusím pohledat

Hodím Ti to v čeksjech kdyžtak, samotnýho mě to zajímá

Reagovat
božský John

Ty jo, nikde to nemůžu najít, oni Rusové tyhle čísla moc neudávaj ...

Reagovat
božský John
Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsou neuvěřitelné rozpočty! Aj nejhorší tým ruské má větší rozpočet než nejlepší tým polské

Reagovat
stas87

no kedze amkar ma 21 milionov dolarov tak v ceskych to je 399,pri ratanom kurzu dolaru 19 kc,cize amkar ma vacsi rozpocet nez lech a legia diky za odkaz

Reagovat
božský John

No já nevim, třeba u toho Tomsku mi to přijde nadnesený. Buďto maj strašný výdaje za lítání nebo to kradou, protože fakt nevim, jak můžou týmy typu Tomsk a Perm bejt na pokraji krachu ...

Reagovat
stas87

no je zaujimave ze 8 klubov z regionalnymi rozpoctami ma take problemy,teda tak,z tych 8 su na tom dobre len rubin a terek,zvysok ma dlzoby a nie male,mozno este rostov je na tom ekonomicky celkom dobre...

Reagovat
kubys

Kurz USD/CZK je cca 16-17Kč

Reagovat
stas87

aha ja myslel 19-20 aj keby bol 16kc tak ma amkar 336 milionov v ceskych a lech 360,cize ziadny velky rozdiel to nie je,nalcik ma 240 na ceske,to je o nejakych 30 milionov ceskych menej ako ma wisla,a to bol zmysel mojho prispevku,ze rusko bude vzdy nad polskom kvoli rozpoctom a financnej podpory

Reagovat
smazaný uživatel

no prostě jenom ten poslední ruský tým je na tom rozpočtově hůř než nejlepší polský klub, Lech

Reagovat
stas87

to je prave na tom to smutne ja cakal ze volga,tomsk,amkar budu mat 10-12 milionov dolarov a nie 20 ci 25,to je obrovsky rozdiel

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto šílený rozdíl v těch finančních možnostech!

Reagovat
božský John

To je pravda. Tam je problém v cestování hodně,to stojí strašnejch peněz. Pak taky něco musej vyhradit na úplatky. V Rusku dělat fotbal není prdel....maj tam štěstí, že ty kluby podporuje celej region,guvernéři apod. Protože tam nic jinýho jako vizitka kraje nefunguje

Reagovat
božský John

A jakou to má návaznost?

Reagovat
smazaný uživatel

hodnotil, BJ se mnou na FB

Reagovat
smazaný uživatel

A kdybys videl treba dnesni vykon Tomsku proti CSKA, tak bys taky mluvil jinak

Reagovat
smazaný uživatel

jedna vlaštovka jaro nedělá kdybys viděl Slask proti Lechu, tak bys mluvil jinak. a navíc to jejich WKS Šlonsk lalalalalalalalala. no nic, k čemu se chceme vlastně dobrat?

Reagovat
smazaný uživatel

To ale nebyl vyjimecnej vykon rikam, ze zrovna Tomsk neni zadny slaby muzstvo

Reagovat
kubys

Přesně tak!

Reagovat
božský John

Reagovat
kubys

Basilee, nenech se vysmát, ale Perm by dal Wroclawi pěkně na prdel, není to, kdoví jak, silné mužstvo, ale i tak je kvalitativně mnohokrát nad Śląskem!

Reagovat
smazaný uživatel

pokud si vzpomínám, tak před jarem psals, jak wisla pujde do prdele a wisla je nejlepší tým jara a hraje moc pěkný fotbal. JInak právě Slask porazil jako jediný na jaro Wislu 2-0. Absolutně bych neřekl, že týmy ruského průměru by jasně dávali týmy polské špičky

Reagovat
kubys

Říkal jsem to ještě před příchodem Sivakova a Genkova, kteří (hlavně Genkov) se neuvěřitelně chytli, pro mě osobně je překvapením, že Wisla hraje ještě lépe než na podzim. Jinak o tom, že WKS je špička ligy mám své pochybnosti, resp. nevím, kolik týmů podle tebe patří do špičky.

Reagovat
smazaný uživatel

počkej ale, já jsem neoznačil Slask za tým polské špičky! Jenom jsem napsal, že průměrné ruské týmy by nedávaly týmy polské špičky, do špičky počítám pouze a jen Wislu, Legiu a Lech

Reagovat
kubys

Okej, nedorozumění, já srovnával přímo WKS a Amkar, protože to bylo dáno jako příklad (nebo jsem si to možná vymyslel, byl jsem opilý )

Reagovat
smazaný uživatel

tos byl ožralý dost, jako příklad jsem dával WKS a Tomsk

Reagovat
kubys

Ještě bych k nim mohl přidat Meliksona.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Jinak Dzjuba je sice kolohnát, ale mohl by se z něj stát velice důležitý člen Spartakovské ofenzivy.

Reagovat
Arbiter

hlavně že byl v první půli zralý na vystřídání

Reagovat
smazaný uživatel

dinamo remíza jeste aby to ta machačkala vyhrála

Reagovat
božský John

Roberto Carlos !

Reagovat
božský John

Jinak neorzumim tomu posuzování ligy podle fanoušků. Kdyby pár Pšonků-chulošů emigrovalo do San Marina a začlo tam chodit na fotbal, tak by to musela bejt nejlepší liga světa přeci !

Reagovat
smazaný uživatel

to kdo posuzoval? osobně myslím, že fanoušci se ale dost podílí na prestiži ligy, ne na její kvalitě! Proto pro mě osobně, to bych zdůraznil. bude polská vždycky před ruskou. Kvalitativně polská zaostává, ale na druhou stranu si nepamatuju, kdy by v evropských pohárech došlo ke konfrontaci polského a ruského fotbalu

Reagovat
božský John

Tak kdy taky, když polský kluby LM nehrajou a v Uefě nebo EL vypadnou nejlíp v předkole...

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Lechu příští rok si myslím, že bude Wisla silná v pohárech a třeba na tu konfrontaci dojde

Reagovat
božský John

Lech jednou někam postoupil prosimtě, jinak Pšonek dlouho nikde pořádnou díru do světa neudělal ...

Reagovat
smazaný uživatel

jednou? jsi si jistý?

Reagovat
božský John

Dobře, letos postoupili mezi 32, 2 roky zpátky taky. To je teda síla

Reagovat
smazaný uživatel

a vem si tu skutečnost, že Lech v roce 2001 krachoval a byl v prdeli, tápal ve druhé lize, dej tomu čas

Reagovat
božský John

No jo no, to je krásný, ale na faktu, že polský kluby stojej v Evropě více méně (spíš více) za prd ...jako rpomiň, když taková Wisla vypadla s nějakym Azerbajdžánem letos...

Reagovat
smazaný uživatel

jj já se o to nepřu, že v Evropě v současnosti špatné, zase z historické hlediska třeba právě ta Wisla v Evropě úspěchy měla. V Rusku je to dost o penězích a dneska kdo má peníze, tak jede, to si řekněme, že bez nich to nejde. Nepřu se o to, že ruská je kvalitnější, ale mám pocit, že kdyby se postavil průměrný ruský klub proti Wisle, Lechu či Legii, tak by prostě neuspěl, toť vše.

Reagovat
božský John

To je možná, možná dokonce i pravděpodobný

Reagovat
stas87

no ale zo sucasnou legiou by si vytrela rit aj taka volga ci kuban ja si myslim ze lech ci wisla by porazili 5-6 timov z ruskej v dvojzapase doma-vonku,zo zvyskom by to lech ci wisla neuhrali

Reagovat
smazaný uživatel

jako já bych tu legii nepodcenoval jenom kvůli tomu, že se jí pár zápasů nepovedlo, přece jenom je to prostě jeden ze dvou absolutně největších a nejslavnějších týmů a pořád má kvalitu, viz jak smetla Lechii v semifinále poháru. Udělala dost změn o přestávce a to si musí sednout dohromady, já výhledově prostě vidím velkou šanci Legie, Wisly a Lechu na kvalitní výsledky v Evropě

Reagovat
stas87

nj ale to sa musi najprv nahrat koeficient,aby take timy,ako je treba slonsk,lechia ci korona,v pripade ze vyhraju puchar dostali hratelnych superov..jj legiu nepodcenovat,oni treba na lechu prehrali,ale mali sance za stavu 0:0,ten tim je proste v krci,je to u nich len v psychike..ekstraklasa musi byt viac konkurencie schopna,teda tak,aby sa viac timov dostalo do boja o titul,aby to nebolo len na tej trojicke,myslim si ze ta trojka nebude predavat hracov pod cenou,to by musela prist ponuka ako za lewu,ktory odchadzal za 20 milionov zlotych

Reagovat
smazaný uživatel

legia byla na lechu lepší, to si řekněme! Ale my máme Rudnevse, i když kdo ví, jak dlouho, ten chlapec u nás asi dlouho nevydrží

Reagovat
stas87

rudnevs je ale lotys a lotysi nemaju velke ambicie chodit daleko od domova,peniaze bude mat urcite slusne,lech ho minimalne podla mna este na sezonu udrzi,mrzi ma ten puchar,to bola sanca velka jj legia mala viac z hry,viac sanci..treba radovic ako trafil to brvno,to som sa bal dalsiej hlupej straty teraz je vhodna situacia pre rast polskej spicky,nepredavat za smiesne prachy,treba 2 miliony euro,ja len dufam,ze kompetentny ludia sa toho chopi a klasicky sa nepremrha ten potencial co tu je

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, taktéž doufám, no nic, jdu se dívat na Sestru v akci

Reagovat
smazaný uživatel

jinak přece jenom konfrontace byla, v sezoně 2008-2009, kdy se ještě hrálo systémem 2 doma a 2 venku, na sebe narazil právě Lech a budoucí vítěz CSKA, na půdě CSKA tehdy Lech prohrál pouze 2-1. Kdo ví, jak by to dopadlo doma, nicméně i v tu sezonu Lech postoupil do jarní části soutěže

Reagovat
stas87

jj pamatam to,videl som prenos,vtedy zahral vytecne rafal a myslim ze odvtedy si urobil meno v rusku a rusi zacali mat zaujjem tam to mohlo skoncit kludne 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jj přesně, to si udělal jméno a pak šel do Kazaně. Tehdy to mohlo skončit fakt 2-2, na konci si vzpomínám na šanci tuším Semira, kterou trestuhodně zahodil

Reagovat
božský John

CSKA vyhrálo 04-05

Reagovat
božský John

Byl jsem na semifinále s Parmou, to si pamatuju...09-10 byl Šachťar myslim

Reagovat
smazaný uživatel

jo takže z minulýchletročním vítězem

Reagovat
božský John

Jo

Reagovat
stas87

no ja mam ten dojem ze v tej sezone to vyhral zenit a porazil glasgow rangers

Reagovat
božský John

07-08

Reagovat
smazaný uživatel

a už zase Evropa... Nevím, proč se tady kouká na Polsko s takovým opovržením. Ale už nemám dál sílu tu komentovat, chybí tu už jen napsat "KOLOTOČ z Ruska"..

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos je pán!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto Carlos se poprvé trefil za Anži, a tak mu redakce přidala první zářez na foto, jen s tou zelenou barvou mě příliš nepřesvědčili.

Reagovat
niflheim

Tomu se říká pěkný zelený knír

Reagovat
fantomas

Jak to teď je? Se pak po sezoně bude hrát nadstavba jako ve Skotsku?

Reagovat
Arbiter

Arbiter22.03.2011 01:07

takže jestli jsem to pochopil správně (jsem ospaly a louskám to teď)- je to rozdělené na dvě části, ta první je de facto klasika PL, jak ji známe, odehraje se 30 kol (stejný systém jaro-podzim), pak se rozdělí na dvě půlky, skupinu A (1.-8. místo) a B (9.-16. místo) a v rámci skupiny se opět odehrají "minipremierligy". Body z první půlky týmům zůstávají a podle všeho se k nim přičtou body, které tým získal v "miniPL", samozřejmě ale 9. tým z první půlky nemůže být nakonec osmý na konci, ale v rámci skupiny se může 16. dostat na pozici 9., pokud dožene manko z prvního "cyklu". Na konci se prostě seřadí, skupina A 1.-8. a skupina B 9.-16.

Reagovat
fantomas

Jj, takže jako v SPL. Díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele