Ligue 1 - souhrn 32. kola

24.04.2011, 19:02, aktualizováno 27.04.2011, 21:00
Komentáře a souhrny
Marseille s Lyonem v dohrávce dvaatřicátého kola francouzské nejvyšší soutěže potvrdily roli favorita a připsaly si do tabulky tři body. Marseille se díky hattricku Andrého Ayewa vyhoupla do čela tabulky, Lyon v poslední minutě gólem Gourcuffa porazil Montpellier a je třetí...

Olympique Marseille - OGC Nice 4:2

27.04.2011 19:00

Góly: 30. André Ayew, 60. André Ayew, 78. Jordan Ayew, 90. André Ayew - 42. Abdou Traoré, 90. Renato Civelli

Obhájci francouzské ligy z Marseille měli před utkáním s Nice velkou motivaci. Protože horší období prožívá dosud vedoucí Lille, mohl se OM dostat po případném vítězství nad Nice právě na první místo tabulky. A to se svěřencům kouče Didiera Deschampse podařilo. Především pak zásluhou ghanského dua se společným jménem Ayew.

Skórovat mohl nejprve Valbuena, ale jeho střela byla zablokována, domácím se ovšem nakonec podařilo načít účet po půlhodině hry. Valbuenův centr z rohového kopu nedokázal pořádně zkrotit hostující brankář Ospina, který míč vyrazil jen před sebe, a tak měl jednadvacetiletý André Ayew lehkou práci s dorážkou.

OGC se podařilo do přestávky vyrovnat. Po rohovém kopu se najednou balón dostal do malého vápna k dobře postavenému A. Traorému, jenž z blízkosti v pohodě překonal marseillského muže v rukavicích Mandandu. Po hodině hry šli ale Deschampsovi hoši zpátky do jednobrankového vedení.

Po pravé straně totiž hezky unikl Jordan Ayew, který našel parádním přízemním centrem před bránu svého bráchu Andrého, jenž pokořil Ospinu i podruhé. Třináct minut před koncem se vstřelení gólu dočkal také Jordan. Tentokráte napravo skvěle operoval Fanni, ghanský mladík se jen s míčem otočil a zamířil parádně k tyči.

Nice mohlo utkání zdramatizovat pět minut před koncem. Rozhodčí Duhamel neměl pochopení pro faul Diawary na Bamoga a nařídil pokutový kop. Bamogo však nabídnutou příležitostí pohrdl, střílel jen do Mandandy. Domácí se stále měli čeho obávat, Hellebuyck najednou z ničeho nic trefil břevno.

Marseille si o další inkasování koledovala a přece jenom od soupeře jedno povelikonoční vajíčko dostala. To již však těsně předtím zvyšoval na 4:1 André Ayew, který tak v 90. minutě pečetil svůj skvělý výkon ve spolupráci s rodinou hattrickem. Pak už jen upravil konečné skóre hostující Civelli.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 3:2

27.04.2011 19:00

Góly: 22. Ederson, 55. Lisandro López, 90. Yoann Gourcuff - 30. Olivier Giroud, 84. Souleymane Camara

Pětigólovou přestřelkou skončilo středeční utkání francouzské nejvyšší soutěže mezi Lyonem a Montpellierem. Domácí tým o svém vítězství rozhodl až v 90. minutě zápasu.

První větší šanci zápasu si připravili hosté, ale Kabzeho hlavičku vyrazil do bezpečí domácí gólman Lloris. Skóre se tak měnilo až v 22. minutě, kdy fotbalovou parádu předvedl Ederson. Ten si z okraje pokutového území sběhl s míčem více do středu a z 18 metrů vymetl horní růžek branky Montpellieru - 1:0. Radost Lyonu však trvala pouhých osm minut. Estrada našel v pokutovém území neobsazeného Girouda, který stanovil poločasový výsledek na nerozhodných 1:1. Ten mohl změnit ještě dvě minuty před přestávkou hostující Dernis, ale jeho rána mířila do břevna.

Deset minut po začátku druhého dějství to ale opět byli domácí, kdo se dostal do vedení. Hosté lacině ztratili míč, čehož využil Gomis, který poslal do úniku Lisandra. A ten se v koncovce nemýlil - 2:1. Montpellier se nechtěl s nepříznivým výsledkem smířit a přidal na herní aktivitě. A šest minut před koncem zápasu se dočkal vyrovnávací branky. Na domácí branku vystřelil Camara a tečovaný míč se odrazil za záda bezmocného Llorise.

Lyon si však vítězství vzít nenechal. V probíhající 90. minutě přihrál Lisandro míč hlavou Gourcuffovi, který z těsně blízkosti z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Tento gól rozhodl o tom, že tři body zůstávají v Lyonu.

Domácí tak ještě nemusí házet flintu do žita, protože na vedoucí Marseille ztrácí pět bodů a stále jsou ve hře o mistrovský titul.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Lille OSC 1:1

24.04.2011 21:00

Góly: 68. Kévin Gameiro - 42. Mathieu Debuchy

Lille se již potřetí v řadě nepodařilo v lize naplno bodovat, a promarnilo tak svůj náskok na čele tabulky. Po remíze 1:1 s Lorientem ho může ve středu vystřídat na čele tabulky trpělivá Marseille.

Hosté přitom byli blízko vítězství - první branku vstřelil totiž Mathieu Debuchy. A že svěřenci Rudiho Garcii vítězství potřebovali jako sůl, dokládá napěchované hrdlo francouzské nejvyšší soutěže. Kvůli třetímu zaváhání v řadě může Lille na čele tabulky vystřídat obhájce trofeje z Marseille, který před středečním utkáním s Nice ztrácí pouhé dva body. Naproti tomu Lorient navázal na minulé vítězství 2:1 nad Rennes a díky vyrovnávací brance Kevina Gameira prodloužilo svou neporazitelnost již na devět utkání. V lize se posunul již na sedmé místo.

Přestože si domácí vytvořili první příležitost utkání - Moussa Sow již v páté minutě zkoušel pozornost brankáře Audarda svou přízemní střelou - následný vývoj utkání vůbec nenaznačoval, jako by v Lorientu hrál kandidát na boj o francouzský titul. Domácí fotbalisté byli jasně lepší a vytvořili si také zaslouženě daleko více příležitostí.

Mickael Landreau byl již po dvanácti minutách hry překonán, zasloužil se o to Kevin Gameiro, který dokázal přelstít nefungující ofsajdovou past Lille. Tvrdá rána talentovaného kanonýra ale skončila na tyčce. Veterán mezi třemi tyčemi hostů si o dvě minuty polepšil reputaci, když dokázal zneškodnit tvrdou ránu z kopaček Alaixyse Romaa.

Svému brankáři nepomáhali ani obránci Lille. Velikou chybu si ve středu obrany dovolil Adil Rami, míč mu ukradl Sigamary Diarra, jenž našel lépe postaveného Arnolda Mvuembu. I ten si ale vylámal zuby na dobře chytajícím Landreauovi. Ještě před gólmanem pak dokázal zamezit nebezpečí Debuchy, jenž vyrazil nepříjemnou střelu Gameira na rohový kop.

Nápor domácích pokračoval. Nicméně obrana - a především brankář - hostů se nedali. Landreau zlikvidoval pokus Amalfitana, následně si poradil i z ranou Gameira z bezprostřední blízkosti. Přesto to byli překvapivě hosté, kteří se dvě minuty před koncem poločasu ujali vedení. Po centru Sowa z levé strany se do voleje opřel Mathieu Debuchy a audard v brance Lorientu nemohl na jeho bombu mířící pod břevno dosáhnout - 0:1.

Lorient se ale nevzdával ani ve druhém dějství. Diarra uvolnil Gameira dlouhým pasem, francouzský reprezentant si ale v dobré pozici nedokázal poradit - míč si předkopl a uloupil mu ho Landreau. Zasloužené vyrovnání přišlo v 69. minutě. Hlavička Amalfitana se snesla až na zadní tyč, kde číhal Gameiro. Ten tvrdým volejem nedal tentokrát Landreauovi dostatek času a napálil míč do branky - 1:1.

To jako by konečně nakoplo hosty k útočnému životu a byli to nakonec oni, kteří si v posledních minutách vypracovali více šancí. Střídající Alain-Pierre Frau vyslal do samostatného úniku Gervinha, který ale v zakončení tváří v tvář Audardovi zklamal. Dvě minuty před koncem se k zakončení dostal sám Frau, nicméně i tentokrát byl Audard úspěšnější, a zápas tak skončil smírně 1:1.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AC Arles-Avignon 0:0

24.04.2011 17:00

Góly: -

ASNL ztratilo důležité dva body v boji o záchranu. Ačkoli byli před zápasem hostující Lvi jasní outsideři, kteří měli status jistého sestupujícího, a od 10. minuty hráli dokonce o deseti, urvali na půdě sedmnáctého celku tabulky bezbrankovou remízu. Nancy tak nedokázalo skolit po podzimní plichtě nejslabší tým tabulky ani na jaře.

Největším hříšníkem zápasu byl bezpochyby hostující obránce s dlouholetými zkušenostmi z působení ve skotském Celticu Dianbobo Baldé. Tomu se prostě nedařilo od úvodních minut. Nejprve přes něj přešel Brison, který si nabíhal na dlouhý pas, následnou střelou ovšem gólmana Mervilleho nepřekonal.

A po deseti minutách viděl Baldé za surový faul na svého protivníka Brisona červenou kartu. Arles-Avignon si nepřipsal vítězství od začátku listopadu, kromě toho nevstřelil gól od půlky prosince. Přesto se Nancy proti tomuto beznadějně poslednímu celku Ligue 1 velmi těžko prosazovalo.

Merville měl i přesto mezi třemi tyčemi nemalou práci, likvidovat musel střelu z přímého kopu od Féreta, do boční sítě pálil poté Hadži. Těsně po přestávce mohl znovu skórovat Féret, poté, co ho krásně uvolnil svou přihrávkou Vahirua, nicméně tentokráte do brány nezamířil. V 60. minutě spálil největší tutovku Brison, který z blízkosti trestuhodně nepřekonal Mervilleho.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - FC Sochaux 1:1

24.04.2011 17:00

Góly: 10. Foued Kadir - 11. David Ducourtioux (vl.)

Zápas mezi Valenciennes a Sochaux skončil po dvou slepených brankách, které vstřelili pouze domácí borci, nerozhodně. Skóre otevřel brankou nejdříve Foued Kadir, jeho branka ale o minutu později již nic neznamenala, když si vlastní gól vstřelil David Ducourtioux.

Oba týmy si tak prodloužily svou neporazitelnou sérii. Sochaux čeká na svého přemožitele již čtyři utkání, Valenciennes ještě o týden déle. Lvi se v tabulce vyšplhali již na osmé místo, z něhož mají na sestupové pozice náskok sedmi bodů. To Valenciennes, ačkoliv si polepšilo na dvanáctou pozici, má náskok nadále pouze tříbodový.

První vážnější příležitost znamenala hned první branku. Valenciennes vsadilo na rychlý start a vyplatilo se mu to - v desáté minutě rozvlnil síť Foued Kadir poté, co si obrana Sochaux nedokázala poradit s jedovatým rohovým kopem. Míč vrátil po nedůrazném uklizení do ohně Renaud Cohade, kde u pokutového puntíku číhal alžírský záložník, jenž hlavou vstřelil svou první branku v sezoně - 1:0.

Již o několik sekund později bylo ale skóre znovu nerozhodné. Modibo Maiga si naběhl na dlouhý výkop gólmana Teddyho Richerta a v pokutovém území hledal jednoho ze svých spoluhráčů. Nakonec ho ani nebylo potřeba, míč si totiž do vlastní sítě srazil David Ducourtioux - 1:1.

První půle byla až na toto prosvětlené období okolo desáté minuty zatemněna fotbalovou nudou, až v samém závěru diváky vytrhl z hibernace hostující Nicolas-Maurice Belay, jehož střelu musel likvidovat až brankář Penneteau. K dorážce se ještě prodral Modibo Maiga, jeho efektní nůžtičky ale síť za zády gólmana nenašly.

V sestavě Sochaux se ještě v průběhu prvního poločasu objevil Kevin Anin, jemuž uvolnil místo poraněný Jacques Faty. Mladý obránce hostů ale hned v úvodu druhé půle málem dovolil jít soupeři do vedení, když se po jeho chybě zmocnil míče Kadir. Jeho přihrávku stihl ještě zužitkovat Mathieu Dossevi, který ale pálil pouze do tyčky.

Branková konstrukce se objevila v hlavní roli i na druhé straně, jako by hosté pokaždé chtěli svého soupeře v něčem vyrovnat. Po nahrávce Ideyeho se nebál vypálit Marvin Martin - nicméně ani on nebyl úspěšný a napálil břevno. Na druhé straně se poté k zajímavé střele dostal Vincent Aboubakar, mladému Kamerunci to ale zatím pálí pouze v pohárových zápasech. Jeho stáčející se rána skončila na jistém Richertovi.

Ještě silnější vrásky na čele přibyly hostujícímu kouči v 64. minutě, kdy musel po zranění opustit hřiště náhradník Kevin Anin. Přesto mělo závěrečnou šanci utkání Sochaux - v 74. minutě dokázal vypálit Maiga - i přesto, že byl tísněn obráncem Rafaelem Schmitzem -, nicméně ani on již nedokázal rozjásat příznivce na stadionu. Radost mu pokazil gólmna Penneteau.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Rennes 1:0

24.04.2011 17:00

Góly: 73. Georgie Welcome

Monako získalo další trochu nečekané, zato však důležité tři body v souboji o přežití. Před vlastními fanoušky dokázalo porazit favorita z Rennes, které bojuje o třetí příčku zaručující kvalifikaci o Ligu mistrů. Pro hosty to znamená již třetí ztrátu v řadě, naposledy nestačili venku Brestu a doma Lorientu. Knížecí klub se naopak posunul na patnáctou příčku.

SRFC přitom vstoupilo do utkání hodně aktivně a nebylo daleko vstřelenému gólu. M'Vila našel svou přihrávkou spoluhráče Tetteye, který na pravé straně proběhl kolem čtyř obránců, poté ještě stačil nacentrovat na Boukariho, jenže jeho hlavička skončila pouze na břevně. Po hodině hry pálil nebezpečně ze standardky Kembo Ekoko, míč však poslal těsně nad.

Monačtí se dostali do největší šance prvního poločasu ve 37. minutě. Park se dokázal uvolnit na levé straně, následně ovšem pálil jen mimo tři tyče Douchezovy brány. Douchez se musel v bráně ohánět i devět minut po obrátce, to totiž Haruna málem potrestal chybné postavení renneského beka Boyeho.

V 72. minutě nakonec padla jediná branka utkání. Honduraský útočník Georgie Welcome, který má příjmení stejně přeložitelné s anglickým slovíčkem "vítejte", hezky pozdravil svou úspěšnou hlavičkou Doucheze. Byla to vůbec jeho první trefa v Ligue 1. Pátý tým tabulky se přesto na jihu Francie ještě nevzdával.

Domácí naopak měli velký zájem vítězství udržet až do konce. Stejně jako před dvěma týdny by tak skalpovali dalšího z popředí francouzské ligy, naposledy to odnesli fotbalisté vedoucího Lille. Ač však byla třeba Danzeho rána, kterou musel brankář Ruffier vytěsňovat nad bránu, hodně nadějná, Rennes se již srovnat nepodařilo.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Paris Saint-Germain 2:2

24.04.2011 17:00

Góly: 37. Larsen Touré, 45. Bruno Grougi - 20. Mathieu Bodmer, 86. Guillaume Hoarau

Fotbalistům PSG se v Brestu nepodařilo urvat všechny body, přesto musí být rádi za konečnou remízu 2:2. Hosty určitě těší i fakt, že páté Rennes prohrálo na půdě Monaka. Pokud však ve středeční dohrávce dokáže Lyon porazit doma Montpellier, bude ztrácet na třetí příčku tři body. Domácí zůstávají jedenáctí.

Po celou dobu se hrál parádní fotbal s mnoha gólovými šancemi a zajímavými milníky. Už ve 4. minutě si na pas hostujícího Neneho naběhl jeho spoluhráč Hoarau, známý a nebezpečný hlavičkář, avšak jeho střela byla nakonec zablokována. Na druhé straně se musel gólman Coupet ohánět proti pokusu z přímého kopu od Grougiho.

První branku zápasu zařídil po dvaceti minutách hry pařížský Bodmer. Nene na levé straně parádně uvolnil letní posilu PSG z Lyonu a ten z vápna překonal brestského brankáře Elanu. A hosté tlačili na pilu i nadále, Elana byl stále v pohotovosti. Nejprve musel likvidovat ránu Clémenteho, po něm vyrážel se štěstím do tyčky slibný výstřelek Tiéného.

Po půlhodině hry se však svěřencům trenéra Antoineho Kombouarého situace trochu zkomplikovala a znepříjemnila. Problémy se zády totiž začal mít Coupet, takže mezi třemi tyčemi ho musel nahradit Edel. A arménskému hráčovi se úvodní minuty moc nevydařily, v 37. minutě totiž domácí kopali penaltu.

Mohl za to právě Edel, jenž fauloval v šestnáctce Grougiho. Sám postižený se postavil k exekuci, ale selhal. Pařížský muž v rukavicích mu pokutový kop polapil. Jenže střelu se mu podařilo vyrazit pouze k Tourému, který z dorážky přece jenom srovnal. Grougi přesto svoje neproměnění odčinil ještě v nastavení první půle.

Touré na něj poslal krásný centr, který domácí záložník usměrnil do sítě. Po přestávce to mohlo být již o dva góly, ale Roux z vyložené pozice přihrávku z první od Lesoimiera nevyužil, pálil totiž jen mimo. PSG mělo na druhé straně velké příležitosti ke skórování, Giulyho a Neneho ovšem skvěle vychytal Elana.

Vyrovnání se hosté dočkali až tři minuty před koncem. Pařížané se radovali ze zisku aspoň jednoho bodu díky Hoarauovi. Jallet sklepl balón na sedmnáctiletého mladíka Bahebecka, který následně našel svým centrem francouzského reprezentanta, jenž hlavou s pomocí nešťastné teče Kantariho rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

SM Caen - Toulouse FC 1:1

24.04.2011 17:00

Góly: 29. Romain Hamouma - 39. Moussa Sissoko (pen.)

Ani napočtvrté se nepodařilo Caen naplno bodovat a po remíze s Toulouse nadále zůstává mezi posledními třemi celky Ligue 1. Přestože za domácí otevřel skóre Romain Hamouma, nakonec skončilo utkání po penaltě Sissoka nerozhodně.

Oba celky tak čekají na vítězství již pořádně dlouho. V prekérnější situaci je ale Caen, které z posledních deseti utkání zvítězilo pouze jednou a šest kol před koncem se pohybuje na osmnácté, sestupové pozici. Z té ztrácí na sedmnáctou příčku dva body. Podobně tragickou sérii momentálně drží i Toulouse - rovněž to z posledních deseti ligových klání urvalo pouze jedno vítězství a z třinácté pozice má na sestupové pozice náskok pouhých tří bodů.

Zápas začal navzdory očekáváním poměrně ofenzivním fotbalem a hned v úvodních minutách jsme mohli býti svědky dvou docela zajímavých situací. Nejprve se v první příležitosti objevil domácí Youssouf El Arabi, jenž ale přímý kop Yohana Molla nedokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče.

Následovala šance hostujícího celku, který akci načal rovněž ze standardní situace. Rohový kop Etienna Didota nejlépe předvídal Daniel Braaten, jenž pekelně tvrdou hlavičkou donutil brankáře Thébauxe k vyvedenému zákroku. Gólman Caen musel zasahovat i v průběhu první půle - to když ho z přímého kopu provětral aktivní Didot.

Nakonec to ale bylo domácí družstvo, které se v 28. minutě dočkalo úvodní branky. Gregory Leca našel dobře postaveného Hamoumu, ten se dokázal zbavit bránícího Mohameda Fofana, uprkl do středu pokutového území a následně si poradil i s náhradním brankářem Alim Ahamadou - 1:0.

O deset minut později bylo ale skóre znovu nerozhodné. Thomas Heurtaux skolil v pokutovém území unikajícího Braatena a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil bomber Moussa Sissoko a střelou do středu branky překvapil brankáře Thébauxe - 1:1.

Hlavní postavou domácího výběru byl v druhé části záložník Yohan Mollo - kreativní fotbalista zahrával zkraje druhé půle rohový kop, který málem zužitkoval obránce Sambou Yatabaré. Jeho hlavička ale nakonec zamířila těsně vedle branky. Talentovaný playmaker se prodral do šance i později, z pravé strany našel perfektně Alexandra Raineau, jehož volej již mířil do sítě. Zastavil ho až vynikající zákrok Ahamady.

Poslední šanci promarnil ještě v samém závěru Etienne Capoue, jeho jedovku ale Thébaux dokázal vyrazit, a oba celky se tak rozešly smírně.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - RC Lens 1:1

24.04.2011 17:00

Góly: 6. Willy Boly - 49. Sébastien Roudet

Lens se sice proti Auxerre dokázalo vrátit do zápasu, na výhru již ale nedosáhlo. Bez tříbodového zisku jsou nyní již čtyři zápasy za sebou a zůstávají na předposlední příčce. Za domácí se v samém úvodu trefil Willy Boly, za hosty snížil ve druhé půli Sébastien Roudet.

Auxerre tak prodloužilo svou neporazitelnou sérii již na pět utkání v řadě, přesto v tabulce kleslo o jednu příčku níž. Nyní mu patří šestnáctá pozice s dvoubodovým náskokem na sestupující Caen. Naproti tomu Lens uhrálo podruhé v řadě remízu 1:1, na výhru ale čeká již od poloviny března. V tabulce mu nadále patří předposlední pozice za bezkonkurenčně posledním Arles s osmibodovou ztrátou na sedmnácté místo.

První akce utkání, první šance a první branka. Tak rychle to šlo v Auxerre, kde se domácí celek již v páté minutě radoval z branky donedávna ještě neznámého mladíka Willyho Bolyho. Ten si naběhl na centr Dariusz Dudky z levé strany a parádní tvrdou ranou nedal Vedranu Runjemu šanci zareagovat - 1:0 a jeho první ligová branka.

Lens se pokoušelo z úvodní branky rychle oklepat a mělo k tomu brzy i příležitost. Issam Jemaa přiťukl míč nabíhajícímu Roudetovi, jeho střela ale nakonec žádné větší nebezpečí neznamenala. Vyrovnání mělo přijít v 23. minutě. Fanoušci hostujícího celku se již radovali z branky - bodejť by ne. Vždyť Eduardo již obešel brankáře Oliviera Sorina a zírala před ním pouze prázdná branka. Brazilský útočník jako by se ale své šance zalekl a ztratil rovnováhu.

Stejný hráč se pokoušel své předchozí zaváhání odčinit o pět minut později, tentokrát si ale s jeho střelou poradil domácí gólman. Štěstíčko ale nakonec domácí celek opustilo. Šest minut po startu druhého poločasu se Henrimu Nedomovi podařilo obejít Hengbarta a následně i nacentrovat. Z voleje pak poslal míč do sítě Sébastien Roudet - 1:1.

To jako by domácí nabudilo k ofenzivnějšímu fotbalu a Valter Birsa téměř okamžitě zahrozil z přímého kopu. Po 77 minutách se do všeho vložil polský kanonýr Ireneusz Jeleń, který se ale pro tentokrát rozhodl raději přihrát. Jeho centr našel dobře postaveného Sammaritana, jehož hlavička by se již snesla do sítě, nebýt pohotového zákroku Runjeho.

Nakonec to ale mohli být hosté, kteří si málem připsali všechny body. Pět minut před koncem utkání napálil míč z dvaceti metrů Adil Hermach a za ohromeným brankářem Sorinem se pouze zatřáslo břevno.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne 2:0

24.04.2011 17:00

Góly: 15. Jaroslav Plašil, 89. Cheick Diabaté

Bordeaux navázalo na poslední dobře odehraný zápas na půdě vedoucího Lille, kde dokázalo remizovat 1:1, a v domácím prostředí tentokráte skolilo St. Étienne 2:0. První branku mimochodem zařídil český záložník Jaroslav Plašil. Domácí jsou tak v tabulce na šestém místě díky lepšímu skóre než jeho soupeř.

Les Verts si vytvořili první větší šanci zápasu v 7. minutě, Marchalův pas se snažil usměrnit do brány Riviere, avšak domácí gólman Carrasso dokázal střelu vytěsnit nad břevno. O pět minut později na druhé straně zakombinoval Diarra s Modestem, jenže jeho střelu lapil naopak také pozorný brankář Janot.

Nakonec otevřel skóre zápasu Čech Jaroslav Plašil. Modesteho neposednou ránu Janot nedokázal pořádně zkrotit, a tak se míče chytře ujal bordeauxský záložník, který z blízkosti neměl problém skórovat. Byla to pro něj pátá ligová trefa této sezóny. Modeste měl jinak nabito i nadále, Janot musel vytasit proti jeho dalekonosnému pokusu brilantní zákrok.

Ještě před odchodem do kabin vyslal povedenou střelu Diarra, Janot však i v tomto případě dobře zakročil. V 54. minutě mohl vyrovnat Matuidi, jemuž hlavičkou sklepl míč Riviere, nicméně z brankové čáry vytěsňoval za Carrassa téměř jistý gól Fernando. Pak byl blízko brance opět Riviere, jenže svou hlavičkou zamířil pouze do břevna.

Les Girondins byli jinak v posledních patnácti minutách lepším týmem a St. Étienne dost přitlačili ke zdi. Janot se asi nejvíce činil proti střídajícímu Chevalierovi, minutu před koncem ovšem přesto ještě jednou inkasoval. Diarra přihrál na Diabatého, který se s míčem krásně otočil kolem Marchala a zamířil přesně do vinglu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille321710550:2961
2.Lille OSC321612454:3160
3.Olympique Lyon321511655:3156
4.Paris Saint-Germain321411747:3353
5.Stade Rennes32149933:2651
6.Girondins Bordeaux321014840:3544
7.FC Lorient3211111039:3744
8.AS Saint-Étienne3211111040:3944
9.FC Sochaux321271347:4043
10.Montpellier HSC3211101129:3643
11.Stade Brestois3210101234:3740
12.Valenciennes FC32815937:3439
13.Toulouse FC321161532:3539
14.OGC Nice329121127:3739
15.AS Monaco328141032:3238
16.AJ Auxerre32717836:3738
17.AS Nancy-Lorraine321081432:4438
18.SM Caen32991436:4736
19.RC Lens326121430:4830
20.AC Arles-Avignon321112016:5814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (59)

Přidat komentář
domingo

No, ocekavatelny vysledky. Rennes maji stesti, ze maji takovy naskok

Reagovat
Godwinson

Hm, s Caen je to hodně nahnuté. Snad se jim povede půlzázrak.

Reagovat
Langi

no hezký výsledky...Monaco a Auxerre tu ligu snad udržej, Rennes už poháry neukope...tohle kolo si to Marseille asi pohlídá, Lyon ten přímo musí...a sem moc zvědavý zvědavý na Lille v Lorientu

Reagovat
domingo

Rennes ma pohary prakticky jisty...

Reagovat
Langi

na úkor PSG myslíš??

Reagovat
Godwinson

Marseille vyhrála pohár, tudiž jde pátej.

Reagovat
Langi

aha...to sem nějak neregistroval tak díky za objasnění, v tom případě ano Rennes má poháry skoro jistý

Reagovat
domingo

Ono tady ty barvicky uz neplati, na pohary ma sanci i Auxerre

Reagovat
domingo

Do Evropy jde 6 tymu z ligy, takze tam bude i Bordeaux, Stepani, Montpellier nebo (snad) Lorient..

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient snad né, v evropských pohárech by shořeli jak papír.

Reagovat
domingo

To je relativni, protoze kadr maji spolu s ASSE nejlepsi z tech "namocenych" tymu, nezkuseni jsou tam vsichni stejne (krome Bordeaux, ktery je ale v haji a k te obrode by jim ucast na dalsi fronte asi moc neprispela).. no ale predevsim Lorient uz od pristi sezony zacne zase padat, ta etapa cca od jara 2009 az doted je jejich historicke maximum a korunovat to (byt symbolickou) ucasti v Evrope by bylo takovym sympatickym posvecenim te neuveritelne prace, co tam Gourcuff odvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale proti většině takticky vyspělých týmů by neuhráli ani ťuk, především na venkovním hřišti jsou často ani ne poloviční a to by mohlo být rozhodujícím faktorem, proč by mohli dopadnout jako letos MHSC...

Právě proto bych radši do Evropy poslal tým, který bude moci reálně pomýšlet i na postup do hlavní fáze a pak ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

OM by zase jednou mohla vyhrát s přehledem (3:0 např.) - Nice se k tomu nabízí ideálně a navíc jim budou chtít vrátit tu nečekanou prohru z podzimu... a nabudit se trochu psychicky na ten úplný finiš taky není špatné

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil roste jako víno.

Reagovat
Godwinson

Defenzivní Lille ... Lorient je rozbije!! :)

Reagovat
domingo

Audard - Baca, Kone, Manga, Morel - Coquelin, Mvuemba, Romao - Amalfitano, Gameiro, Diarra

Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Beria - Emerson, Mavuba, Cabaye - Gervinho, Hazard - Sow

Oba to maji defenzivni... bla.

Reagovat
Godwinson

Lorient to má standartní, Lille to má takhle díky výpadku Balmonta, nic hroznýho, zmátlo mě to rozestavení Équipu, které je teda strašné permanentně.

Reagovat
domingo

Standardne hraje Lorient se zalohou Amalfitano-Mvuemba-Romao-Diarra a utokem Gameiro-Kitambala (ktery je na lavce), tudiz vymenit Kitambalu za Coquelina za defenzivnejsi krok teda povazuju.. to spis Lille hraje standardneji (i kdyz Emerson tam je jak pest na oko)

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě to směřovalo k Emersonovi. Coquelin není žádné překvapení, už tam hrál několikrát.

Reagovat
domingo

No ale vetsinou na miste Romaa, ktery byl na stoperu misto Bourillona..

Reagovat
Godwinson

Většinou na kraji. Tedy, Lorient nemám nasledovaný, viděl jsem ho tam tak třikrát, takže je možné, že když se nedivám, tak ho Gourcuff staví do středu.

Reagovat
domingo

To taky Ono kdyz na to kouknes, tak Lorient v prubehu zapasu strida 4-5-1 s Coquelinem na RM a 4-3-3 s Amalfitanem na RW. Nakonec se jim vyplatil vic, nez jsem cekal, protoze ted maji vic hernich moznosti a on sam hraje snad nejlip z celyho tymu. Uz jenom zase zapojit Jouffreho (nebo ho aspon pustit do Auxerre) a budu spokojeny.

Reagovat
Godwinson

No, vaše ofenzivní trojka by měla být vyrýsovaná do další sezóny celkem jasně, i když není. Bůh ví, jak to léto proběhne u vás. Ale pravdou je, že Birsa, Quercia, to bude ztráta.

Reagovat
domingo

Quercia jeste jisty neni a ja doufam, ze zustane, ale jsem ochotny verit uz vsemu.

Reagovat
Godwinson

Jisté není nic. Téměr půlce vaší ofenzívy končí smlouvy, takže nejspíš se to nechává na poslední chvíli.

Reagovat
domingo

Tak ono by to zase az tak vadit nemuselo, zejo. Ofenziva je typologicky vselijak rozhazena, hraci jako Contout nebo Oliech uz tymu nemaji co dat a odchazi jeji hlavni (letos v podstate dva hlavni) tahouni, takze klidne at se to nejak prekope... ale Quercia by zustat mel. I kdyz buhvi co ma Dujon v planu, on s temi ofenzivnimi hraci posledni dobou vyvadi silene hovadiny.

Reagovat
Godwinson

V podstatě nemusí vadit nic, a také může. Já jsem na vás zvědavej, protože tam je spousta proměnných, jako například ony konce smluv, odchod Jeleńe, zájem o Pedrettiho a Ndingu a koneckonců i nějaké spekulace ohledně budoucnosti Fernandeze. Samozřejmě většinou jsou to bludy, přesto vzhledem k téhle sezóně nemůže být úplně vyloučené nic.

Reagovat
domingo

Ona ta sezona jeste muze skoncit v luxusnim stredu tabulky... ale je fakt, ze Auxerre zaziva tenhle rok (a bude zazivat v lete) urcite nejvic turbulenci a Fernandez je buh, ze to vubec je schopny ustat, protoze takovouhle promenu behem sezony by zadny jiny trener nemel sanci prezit. Za hlavni problem proto vidim hlavne jeho pozici - pokud zustane, nemam strach, ani kdybysme vyrazne oslabili. Koneckoncu - pred sezonou jsme meli tym na 3.-4. misto, nekdy v unoru byl tak na urovni Dijonu a stejne se prakticky neprohrava a ta zachrana se drzi. Pokud Fernandez odejde, Auxerre na 90% konci, protoze ho ted ceka velka obmena a stabilizace a k tomu je proste potreba TRENER.

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, že může. Zrovna včera jsem si tak říkal, že Montpellier si ještě může zabojovat o záchranu, takže určitě se to může "prohodit". Rozhodně, taky bych to tak viděl, on je klíč. Poslední dobou se sice dost spekuluje o hráčích, na potvoru pořád o těch samých, ale nevěřím, že to bude nějakej exodus.

Reagovat
domingo

No realne odejde Jelen, Birsa a jeden z te stredove dvojice, i kdyz ti by mohli zustat oba. Obrana s golmanem zustanou a zbyvaji dve otevrene otazky, a to Quercia a Langil.. a ti snad zustanou oba. Ja pocitam s odchodem 3 hracu, coz se da vzhledem k tomu, ze za 2 uz mame nahradu.

Reagovat
Godwinson

Jj, takhle nějak to bude. Ono tohle tipovat nemá cenu, to se mění každou chvíli, potenciální zájmy, spekulace. Rozhodně se na tohle léto těšim, dost klubů čeká možná "existenční" léto, zajímavé rošády, Girardovo natáhnutí alespoň jednoho přestárlýho kopyta, nejlépe vůně orientu.

Reagovat
FC Porto FC

Proč Monaco nebojuje o evropu

Reagovat
One-Real

Já to Nancy nechápu, hrajou proti poslednímu, který je jasně ve druhé lize, skoro celý zápas proti 10 a stejně toho góla nedají.

Reagovat
domingo

Ja to chapu, jsou to proste lemplove a Feret zrovna nemel den, takze nemeli narok Nicmene fakt je, ze jakkoliv bylo Arles na podzim rozharany, bez systemu a strategie, tak se aspon sem tam snazilo hrat ofenzivne (hlavne Dja Djedje si udelal jmeno), zatimco na jare jsou sice mnohem organizovanejsi a naucili se pomerne efektivne branit, ale zase je to mnohem vetsi nuda a beton.

Reagovat
One-Real

Ja to mel jako posledni zapas na tiketu, jinak mi jsou celkem u barcy.

Auxerre -2,5 trefím, Valenciennes dá gól taky mám a tohle mi uteče.

Reagovat
exse

Hmm Plašil podle transfermarketu nejlepší nahrávač ligy

Reagovat
domingo

Jj, on a Martin si to letos davaji.

Reagovat
Godwinson

Plichta ne, nejhorší možný výsledek.

Reagovat
domingo

Pro tebe je to ideal, ne? Lille ztratilo a Lorient vam neutece...

Reagovat
Godwinson

Z pohledu přání titulu jsem na tom dost schizofrenicky, takže tam je to nijaký. Pohled Montpellieru je dobrý, byť si nemyslim, že Montpellier bude o ten pohárovej flek hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Bratři Ayewští si otevřeli střelnici... Budu hodně zvědavý, kam to časem dotáhnou, André je už letos jedno z nejlepších levých křídel celé soutěže.

Lyon jsem kvůli učení na maturitu sledoval jen v onlajnu, ale po vyrovnávacím gólu MHSC v 84. minutě jsem počítal s naším klasickým závěrem, který ale nakonec díkybohu nepřišel... Yoann

Jinak jen 11 branek ve dvou zápasech, těžká nuda...

Reagovat
domingo

Wow, skvele zapasy

Ayew si pomalu zaslouzi samostatny clanek, protoze co on (zejmena na jare) predvadi, to je neskutecne.

Nicmene (zrejme narozdil od ostatnich) si stale nemyslim, ze Marseille uz ma titul...

A Montpellier je vtipne trapny. Oni hraji vyborne zapasy, ktere pak stejne prohrajou, ale kdyz maji rozsmelcovat nekoho o tridu slabsiho, tak hraji jak tragedi. Wake up! Uz mohli byt klidne pati, protoze ta kvalita tam JE.

Reagovat
Godwinson

Mohli být ještě výš, je to ohromně smutné. Na druhou stranu, je to ošidné, o maličkostech, to si může říct v té tabulce každý druhý klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Lille, ti vytěžili letos prozatim z minima maximum...

Reagovat
domingo

Taky tam meli zbytecny ztraty, i kdyz asi nejmin ze vsech, no. Teda asi.. urcite.

Reagovat
Godwinson

I druhý zápas Lyon rozhodnul takhle, to je k vzteku :)

Reagovat
Langi

díky bohu sme to dneska zvládli neuvěřitelně vydřený, opět Hugo a parádní gol Edersona ...jesi získáme ještě aspon 16 bodů tak věřim že ještě nějak haluzácky ukopem to 2. místo

Reagovat
smazaný uživatel

konecne je OM prve dufam ze vyhraju TITUL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

netipovatelna liga

Reagovat
smazaný uživatel

To je na tom to krásné, ale i Ligue1 se dá tipnout

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, amatére

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když si dá člověk celou ligu a rupne mu jenom Lyon s Nice, to nepotěší

Reagovat
Langi

to mi kámoš řikal taky...že Ligue 1 nesmí na tiket ale to víš že se občas dá, i remízy se dají krásně tipnout ale je to nejvyrovnanější liga v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte pryc toho zjeva z ty fotky

Reagovat
božský John

Muž kola, dal hattrick, vrátil OM tam,kam patří..proč?

Reagovat
smazaný uživatel

To Nancy snad ještě spadne

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by... miesto Caen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele