Komentáře a souhrny

Sparta slaví zisk Poháru ČMFS

Sparta první zápas pod novým trenérem Chovancem zvládla. Po nerozhodném výsledku v normální hrací době přišly na řadu penalty, v těch byli letenští úspěšnější a mohou si tak vychutnat zisk Poháru ČMFS.

Primera Division souhrn - 37. kolo

Atlétiko doma těsně porazilo La Coruňu a bodově se dotáhlo na Barcelonu, která ztratila dvougólový náskok a nečekaně na Nou Campu prohrála s Mallorkou. Sevilla zvládla městské derby na půdě Betisu. Jistý mistr z Madridu remizoval v Zaragoze, která však i přesto zůstává na sestupové osmnácté pozici. Valencia vysoko vyhrála v odepsaném Levante a už je zachráněná.

Corgoň liga souhrn - 29. kolo

Ružomberok remizoval s Trenčínem 0:0. Artmedia vyhrála hladce 3:0 v Nitře přiblížila se titulu, druhá Žilina totiž po remíze v Banské Bystrici ztrácí už osm bodů, přičemž do konce chybí čtyři kola. Duely Košic se Slovanem a Trnavy s Dobnicí skončily dělbou bodů, už v pátek Senec zdolal Zlaté Moravce.

Ruská Premier Liga souhrn - 10. kolo

FK Moskva dalo zapomenout na špatný vstup do sezony a vyhrálo na hřišti Šinniku. Nalčik přehrál na domácím hřišti vedoucí Kazaň. Lokomotiv si poradil s Tomskem a dostal se na druhé místo tabulky. Neděli otevřela výhra Saturnu nad Dinamem, Spartak si ze Samary veze jenom bod. Hráči CSKA konečně našli přesnou mušku a doma přestříleli Chimki. Perm veze tři body z horké půdy v čečenském Grozném...

Anglická Premier League souhrn - 38. kolo

Manchester United obhájil mistrovský titul. Red Devils nepřipustili na půdě Wiganu překvapení, a tak Chelsea by nepomohlo ani vítězství nad Boltonem, o nějž přišla v poslední minutě. V boji o záchranu zbyl Černý Petr nakonec na Matějovského Reading, kterému chyběly k záchraně tři góly v brankovém rozdílu.

Serie A souhrn - 37. kolo

Inter Milán doma jenom remizoval se Sienou a protože AS Řím porazilo Atalantu, rohodne o mistrovi až poslední kolo. Další problém musí řešit AC Milán, které prohrálo v Neapoli a přišlo o čtvrtou příčku...

Skotská Premier League souhrn - 37. kolo

Celtic porazil Hibernian a opět odskočil Rangers, kteří mají dva zápasy k dobru, na čtyři body. Boj o titul tak zůstává i nadále vrcholně dramatický. Motherwell porazil Aberdeen a na třetím místě se lehce utrhl. Ve skupině o záchranu uspěli Falkirk a Kilmarnock. Gretna uhrála další bodík v St. Mirrenu.

Hull se štěstím přemohl Watford a je blízko finále!

Watford prodloužil domácí mizérii, když ve strhujícím semifinálovém duelu play-off o Premier League podlehl Hull City. Na gólové šance sice vyhráli Hornets, soupeř je však díky brankám Barmbyho a Windasse o poznání šťastnější.

Ligue 1 souhrn - 37. kolo

O titul se ve Francii bude hrát až do samého konce, Lyon i Bordeaux dnes vyhrály a rozdíl tak zůstává dvoubodový. Marseille jen remizovala v Le Mans a boj o Ligu mistrů nemá ve svých rukou, v bojích o záchranu získalo cenný bod PSG, naopak Toulouse i Lens prohrály. Kromě Mét se s elitou loučí také Štrasburk, když doma vysoko prohrál s Caen.

Bundesliga souhrn - 33. kolo

Brémy rozstřílely Hannover, ale protože vyhrálo i Schalke, jistotu druhého místa ještě nemají. Stuttgart utrpěl debakl ve Wolfsburgu. Norimberk prohrál v Berlíně s Herthou a stále ho straší hrozba sestupu. Ten už mají jistý Rostock a Duisburg. Jistě už se zachránil Cottbus, který vyhrál nad Hamburkem. Naopak v boji o Pohár UEFA bude v posledním kole rušnomužstva od 4. do 7. místa mají stejný počet bodů.

Gambrinus liga souhrn - 29. kolo

Sparta nezvládla ani druhý domácí zápas v řadě a prakticky odevzdala titul Slavii, která vyhrála v Mladé Boleslavi. Situace v boji o záchranu se vymkla z rukou Bohemians, kteří jsou po porážce od Teplic znovu na sestupové pozici. Kladno totiž doma porazilo Olomouc...

Bristol šokoval Selhurst Park

V prvním utkání semifinále play-off o postup do Premier Leagu už to vypadalo, že Crystal Palace na svém hřišti překvapení nedopustí, když čtyři minuty před koncem vyrovnával z penalty Watson. Nobleho výstavní trefa však nakonec přeci jen dala Bristolu do odvety výrazně výhodnější pozici.

Římané ve finále italského poháru

AS Řím na Sicílii uhrál remízu 1:1 a stává se tak druhým finalistou Coppa Italia. Catanii tak, stejně jako včera Laziu, shořely veškeré naděje na zisk nějaké trofeje či na účast v evropských pohárech.

Primera Division souhrn - 36. kolo

Atlétiko vyhrálo na Espanyolu a oamostatnilo se na čtvrtém místě. Už ve středu Barcelona utrpěla debakl na Santiago Bernabeu. Villarreal si vítězstvím v Huelvě pojistil druhou pozici a zůstane tam až do konce soutěže. Sevilla vyhrála v Santanderu a minimálně do zítřka se protlačila na čtvrtou pozici. Valencia vyhrála důležitý duel se Zaragozou a hrozbě sestupu už velmi pravděpodobně utekla...

Real stvrdil rozdrcením Barcelony mistrovský titul

Real Madrid prokázal ve 36.kole Primera División letošní ligovou hegemonii a v očekávaném derby s Barcelonou přejel katalánský klub 4:1. Bílý balet potvrdil dobrou formu z posledních zápasů a k vítězství došel soustředěným výkonem, který kontrastoval s bezmocí Barcelony. Loňský vícemistr tak po porážce musí do předkola Ligy mistrů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele