Evropská liga - souhrn šestých zápasů skupinové fáze

12.12.2019, 20:57, aktualizováno 12.12.2019, 23:01
Komentáře a souhrny
Porto si poradilo s Feyenoordem a ze skupiny G postupuje společně s Rangers FC, kterým stačila remíza s Young Boys. Naopak na vyřazovací boje může zapomenout Mönchengladbach, jenž neudržel vedení nad Başakşehirem, který na úkor německého klubu postupuje. Arsenal pouze remizoval na hřišti Standardu Lutych, přesto postupuje z prvního místa, neboť druhý Frankfurt nestačil na portugalský Guimarães. Ve skupině B si Malmö odvezlo výhru z Kodaně, avšak postupují oba zainteresovaní...
Skupina A

APOEL Nikósie - Sevilla FC 1:0

12.12.2019 18:55

Góly: 61. Vujadin Savić

APOEL dokázal v posledním zápase skupinové fáze Evropské ligy porazit Sevillu 1:0, čímž jí připravil o stoprocentní bilanci. Na konečném pořadí se ale nic nezměnilo, španělský celek měl jistotu postupu z prvního místa a totéž platilo i o druhé příčce kyperského šampiona. Zápas na GSP Stadium rozhodl jedinou brankou Savić.

Všechny podstatné otázky už byly dávno zodpovězeny. Sevilla postoupila z prvního místa a z druhého jí doprovodil APOEL. Závěrečné střetnutí na Kypru na tom nemělo nic změnit. Přesto šlo zejména na domácí straně o prestižní záležitost a skalp několikanásobného vítěze soutěže měl svojí váhu.

Hostující kouč Julen Lopetegui nasadil převážně náhradníky, v brance se tak neobjevil Tomáš Vaclík, nýbrž jeho náhradník Bunú. Sevilla i tak byla od začátku častěji na soupeřově polovině a hledala skulinku uvnitř kyperské defenzivy. Ve 28. minutě dopravil balón do sítě Lucas Ocampos, ale radost byla zbytečná, neboť se mával ofsajd. Sevilla sice držela balón, ale žádná hitparáda to z její strany nebyla. Do druhého poločasu měli rozhýbat ofenzivu Óliver Torres a Munas Dabbur.

V 56. minutě se Španělům naskytla velká šance na vedení. Ocampos byl v šestnáctce faulován Alefem a sudí odpískal pokutový kop. Nový muž na hřišti Munas Dabbur kopl penaltu k tyči, kam se ale natáhl Belec a výborným zákrokem tutovku zneškodnil. Toho mohli hosté litovat, neboť vzápětí APOEL udeřil. Na Matićův roh si naskočil Vujadin Savić a hlavou otevřel skóre utkání.

Sevilla měla půlhodinu na vyrovnání a i když ještě zvýšila svojí územní převahu, vstřelit branku nedokázala a poprvé ve skupině prohrála.

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - F91 Dudelange 1:1

12.12.2019 18:55

Góly: 90+1. Magaye Gueye - 63. Sabir Bougrine

Ázerbájdžánský Karabach nepotvrdil úlohu jasného favorita proti lucemburskému Dudelange a měl co dělat, aby alespoň uhájil třetí pozici ve skupině A. Celý druhý poločas totiž dohrával v deseti a krátce po hodině hry i prohrával, nakonec zachránil nerozhodný výsledek brankou střídajícího Magayeho Gueyeho z první nastavené minuty. Díky tomu obsadil předposlední pozici ve skupině s pěti body, F91 celkově vybojovalo o bod méně a končí čtvrté.

Domácí výběr nevstoupil do čtvrtečního utkání s příliš velkým nasazením a v prvním poločase se proto mnoho vyložených možností nezrodilo. Za zmínku stojí pouze nebezpečná střela Zoubira již z 3. minuty, která však proletěla nad hostující brankou. V následujícím průběhu měli oba soupeři velké problémy s rozehrávkou a jen těžko se dostávali na útočnou polovinu, ani jeden z gólmanů nemusel řešit složitější situaci.

Jeden z důležitých okamžiků byl k vidění hned v úvodní minutě druhého dějství. Qara Qarayev jako by zapomněl, že už jednu žlutou kartu z prvního poločasu má, a na křídle bezohledně přišlápl unikajícího Berniera. Estonský rozhodčí Tohver neměl jinou možnost než mu udělit druhou žlutou a tedy i červenou kartu. Tento moment rozhýbal hru na obou stranách a tempo čtvrtečního duelu se výrazně zvýšilo.

Domácím se povedlo rozvlnit síť v 57. minutě, nicméně jejich radost netrvala příliš dlouho, neboť branka neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. Dudelange dokázalo udeřit přesně o šest minut později. Do vedení ho dostal třiadvacetiletý belgický záložník Sabir Bougrine, jenž si po tečované přihrávce od Stolze udělal trochu prostoru ke střele na pravé straně šestnáctky a pak svůj přízemní projektil chytře uklidil ke vzdálenější konstrukci.

Ani ne dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl hlavou vyrovnat Emreli, jenomže z nadějně pozice mířil příliš vysoko. Když už se zdálo, že si hosté na konto připíší cenný skalp, tak z ničeho nic skóroval Gueye. Devětadvacetiletý forvard zhruba po čtvrthodině hry strávené na trávníku přelstil ofsajdovou past, za obranu protivníka si seběhl na přesně načasovanou přihrávku od Romera a odkrytou branku už neminul.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)650114:315
2.APOEL Nikósie (CYP)631210:810
3.Qarabağ Ağdam (AZE)61238:115
4.F91 Dudelange (LUX)61148:184
Skupina B

Dynamo Kyjev - FC Lugano 1:1

12.12.2019 18:55

Góly: 90+4. Viktor Cyhankov - 45. Marco Aratore

Dynamo Kyjev na závěr skupiny B nedokázalo potvrdit jasnou úlohu favorita proti švýcarskému Luganu, a i když ve čtvrté nastavené minutě vybojovalo alespoň remízu 1:1, tak mu to na postup nestačí. Domácí výběr proto v letošním ročníku Evropské ligy senzačně končí na třetím místě se sedmi body, přitom do další fáze by ho nehledě na výsledek druhého střetnutí posunula jakákoliv výhra. Lugano obsadilo poslední čtvrtou příčku se třemi body.

Domácí byli v celém průběhu jasně lepším výběrem, celkově vyslali jednatřicet pokusů a hned sedm jich směřovalo do prostoru tří tyčí. Lugano mělo v držení balón sotva z třiceti procent a zaznamenalo jenom jednu střelu na branku, která však byla gólová. Ukrajinský vicemistr si první slibnější příležitost vypracoval po necelé čtvrthodině hry, jenomže ránu Bujalskyjho dokázal výtečně zneškodnit připravený brankář Da Costa.

Asi největší příležitost úvodního dějství byla k vidění krátce po půlhodině hry. Mykolenko obdržel ukázkový centr na levou stranu a před prázdnou brankou vyzval ke skórování osamoceného Bjesjedina, jenž ale trestuhodně selhal a hostující branku nepochopitelně přestřelil. Necelých pět minut před výměnou stran rozvlnil síť Bujalskyj, jenomže jeho trefa nemohla platit kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

Hosté z ničeho nic udeřili ve 45. minutě. Osmadvacetiletý záložník Marco Aratore si vyskočil na krásný zpětný centr Dalmonteho téměř od brankové čáry a povedenou hlavičkou z osmi metrů překonal marně se natahujícího gólmana Buščana. Dynamo vstoupilo do druhého dějství ještě s mnohem větší aktivitou a tlačilo se za vyrovnáním. Nejprve po šesti odehraných minutách dobře mířil k pravé tyči Karavajev a vskutku ji minul jen o vlásek.

Krátce po hodině hry byl ještě blíže ke skórování Bujalskyj, nicméně k jeho smůle orazítkoval pravou konstrukci. V 71. minutě se postavil k přímému volnému kopu Viktor Cyhankov a plachtící Da Costa bravurně odvrátil balón do strany. V poslední možnou chvíli se Cyhankov přeci jen prosadil. Po pobídce od Citaišviliho vypálil levačkou a trefil se přímo k vzdálenější tyči, ovšem tato branka již na neúspěchu kyjevského celku nic nezměnila.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - Malmö FF 0:1

12.12.2019 18:55

Góly: 77. Sotirios Papagiannopoulos (vl.)

Malmö dokázalo vyhrát na půdě dosud neporažené Kodaně, zajistilo si první místo ve skupině a vůbec poprvé od roku 1979 proklouzlo do jarní fáze evropských pohárů. Dánský celek sice přišel o průběžnou vedoucí pozici v tabulce, nicméně i tak spolu se svým sokem postoupil dál. V souběžně hraném klání totiž Dynamo nečekaně pouze remizovalo s Luganem.

Situace v tomto čtyřčlenném složení byla docela zamotaná, jen otázka švýcarského klubu byla vyřešená. Ten nakonec skončil na samotném dně i přes plichtu v Kyjevě. A protože Dynamo muselo nutně uzmout tři body, aby vůbec mohlo usilovat o playoff Evropské ligy, v podstatě mohlo být oběma skandinávským týmům jedno, jak jejich vzájemný souboj dopadne.

Tedy alespoň co se týče konečného postupu, ne ohledně otázky první příčky. Hosté venku do této chvíle nevsítili jediný gól, uhráli jen bezgólovou remízu v Luganu, tentokráte ale zabrali v pravý čas. I přesto, že ani nyní se vlastně vstřelené branky nedočkali, neboť skórovali pouze zásluhou vlastence, určitě jim tato skutečnost vůbec v konečném účtování nevadila.

Domácí, kteří v minulých pěti zápasech hlavní fáze vždy aspoň remizovali, nepředvedli nijak ideální výkon. Všudy všeho vyprodukovali pouze jeden přímý pokus na bránu, střelecky byli méně aktivnější než jejich protivník, i ve statistice rohových kopů byli horší. Jen držení míče jim vyšlo lépe. Suma sumárum byl závěrečný výsledek ve finále spravedlivým řešením.

Obě mužstva si za celých devadesát minut opravdu příliš možností nevytvořila. Kodaň byla zprvu nepatrně hbitější, zacílit se snažil hlavou N'Doye a poté i Thomsen, avšak ani jeden nezakončil dobře. Až v 18. minutě se podařilo zlehka zahrozit rovněž Malmö, a to díky Larssonovi, ani on však kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi prostě netrefil.

Kodaňský brankář Johnsson musel poprvé použít své rukavice ve 28. minutě, vypálil na něj totiž Christiansen, nicméně svou svatyni se mu podařilo uchránit. O pár chvil později se také činil gólman Dahlin na druhé straně, v ofenzivě si znovu vyskakoval N'Doye, leč ani jeho počínání nebylo úspěšné. N'Doye pak ve 42. minutě neproměnil svou další šancí.

O všem podstatném se rozhodlo třináct minut před koncem. Malmö se ještě proti v útoku malátné Kodani nezdařilo překonat Johnssona zásluhou střely Christiansena z 50. minuty nebo hlavičky Rosenberga z 54. minuty, avšak po centru Larssona zprava a nešťastné teči stopera Papagiannopoulose nakonec přece dosáhlo na nejtěsnější možnou výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Malmö FF (SWE)63218:611
2.FC Kodaň (DEN)62315:49
3.Dynamo Kyjev (UKR)61417:77
4.FC Lugano (SUI)60332:53
Skupina C

FC Basilej - Trabzonspor 2:0

12.12.2019 18:55

Góly: 21. Silvan Widmer, 72. Valentin Stocker

Basilej, která měla už předem postup do jarní fáze Evropské ligy jistý, nenechala nikoho na pochybách, proč se stala vládcem skupiny C, a dvougólovým vítězstvím před vlastními fanoušky nad beznadějně posledním Trabzonsporem, který mimochodem z celkových šesti utkání hned pětkrát prohrál a jednou remizoval, si zajistila první místo v tabulce.

V tomto čtyřčlenném složení byl daleko důležitější zápas mezi Getafe a Krasnodarem, týmy, které ve vzájemném měření sil měly rozluštit otázku druhého postupujícího. Lépe ho nakonec zvládl španělský celek, jenž mohl ještě předskočit právě Basilej, ta by ovšem nesměla uspět právě ve svém klání. A takový scénář se v konečném účtování jednoduše nekonal.

Mužstvo trenéra Marcela Kollera bylo v nynějším střetnutí lepší a zaslouženě dokráčelo k zisku tří bodů. Celkem osmkrát přímo zaměstnalo soupeřova gólmana, vsítilo z tohoto počtu dvě branky. O tu první se nejprve postaral Silvan Widmer v dějství prvním, konečný vítězný rezultát ve druhé půli pojišťoval Valentin Stocker.

I když se turecký klub v hlavní fázi Evropské ligy neprezentoval nijak půvabným dojmem, ve Švýcarsku se snažil napravit svou reputaci a v útoku byl několikrát odvážný. Třeba v 15. minutě trefil brankovou konstrukci Erdogan, jen o pár chvil později užuž zakončení Ivanilda Fernandese směřovalo do sítě, nebýt obranného zákroku Petretty na brankové čáře.

Basilej se v prvním poločase propracovala v podstatě do dvou slibných šancí. Hned ve 2. minutě se pokoušel změnit bezgólový stav Pululu, jeho hlavička však skončila nad bránou. Ve 22. minutě již přece brankář Kardesler kapituloval. Přestože prvotní pokus hlavou Arthura Cabrala zlikvidoval, dorážejícímu Widmerovi již v podnikání prostě nezamezil.

Po přestávce se snažili domácí o navýšení svého náskoku, v 56. minutě například vypálil pořádně nebezpečně Pululu, jenže nasměroval balón jen do břevna. V 72. minutě se nakonec podařilo FCB přece jenom skórovat, neboť přihrávku Okafora stačil Kardesler zachytit pouze tak, že přiběhnuvší Stocker neměl následně jediný problém poslat míč do jeho brány.

Trabzonspor se ani za nepříznivého výsledku nevzdal a snažil se zaznamenat aspoň čestný úspěch v podobě vstřeleného gólu. Přáno mu ovšem zkrátka nebylo. V 80. minutě vyslal merunu do ohně svou pravačku střídající Baykus, ovšem jeho počínání bylo nepřesné. Stejně dopadl i v nastavení jeho spoluhráč Avdijaj, jenž z tutové pozice zamířil do zámezí.

Více informací k zápasu

Getafe CF - FK Krasnodar 3:0

12.12.2019 18:55

Góly: 76. Leandro Cabrera, 78. Jorge Molina, 86. Kenedy

Getafe předvedlo parádní výkon a Krasnodaru nasázelo tři branky. O ty se postarali Cabrera, Molina a také Kenedy. Krasnodar navíc nedohrál kompletní, protože se v závěru nechal vyloučit kapitán Martynović.

Stadion Alfonsa Péreze v Getafe se stal dějištěm velmi dramatického a vyhroceného utkání, protože oba týmy potřebovaly bodovat. Getafe bylo na druhém místě tabulky a k postupu mu stačila i jen remíza, jenže stejný počet bodů měli i hosté hájící barvy Krasnodaru. Bitva do posledních chvil čekala na oba a v sázce byl postup.

Ze začátku bylo akcí pomálu a často se jednalo spíš jen o náznaky možných šancí. Ve 13. minutě musel z brány velmi rychle domácí brankář Soria, protože proti němu startoval útočící Wanderson ženoucí se za míčem. Soria ale svou roli perfektně zvládl a míč včas odkopl mimo nebezpečí. Ruský postup na španělskou bránu působil až neohrabaně a kostrbatě, takže není divu, že si s ofenzivními myšlenkami hostí dokázalo Getafe poradit bez větších potíží.

V domácím dresu se často pokoušeli kombinovat útočníci Mata s Ángelem a nutno říct, že hlavy soupeřovým obráncům motali solidně. Velká šance z jejich kombinace ale vzešla až ve 41. minutě. Ángelovi se povedlo najít Matu, který zakončoval z velice dobré pozice, avšak trefil pouze přesouvajícího se brankáře. Dorážet míč už nestihl, protože k němu včas přiskočili ruští obránci.

Getafe evidentně nehrálo jen na bod, který by mu stačil k postupu. Cucurella se několikrát prohnal po straně a zkoušel hledat ofenzivnější kolegy. Mata zase pro změnu málem nachytal brankáře Kricjuka na švestkách při pomalé rozehrávce. Krasnodar se nemohl spoléhat na rozehrávku, takže stále častěji volil střelbu. Mezi úspěšné střelce se málem zapsal záložník Vilhena, ale jeho tvrdá rána mířila těsně vedle.

Rozluštění vnesly do hry až poslední minuty. V 76. minutě se Getafe dostalo k rozehrávce rohového kopu a po prodloužení do vápna se hlavou prosadil obránce Leandro Cabrera. A aby se soupeř nedokázal vzpamatovat, tak ho jen o pouhé dvě minuty později dorazil Jorge Molina. Nyom odvedl parádní práci při sprintu po straně a následně centrem našel Jorgeho Molinu, který z voleje propálil brankáře Kricjuka!

A když pak skóre na 3:0 uzavřel Kenedy, bylo jasno. V samém závěru neunesl tíhu okamžiku kapitán Martynović a po druhé žluté kartě se poroučel ze hřiště o pár minut dřív než ostatní.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)641112:413
2.Getafe CF (ESP)64028:412
3.FK Krasnodar (RUS)63037:119
4.Trabzonspor (TUR)60153:111
Skupina D

PSV Eindhoven - Rosenborg BK 1:1

12.12.2019 18:55

Góly: 63. Mohammed Ihattaren - 22. Pål André Helland

PSV nedokázalo zvítězit v základní skupině Evropské ligy ani počtvrté v řadě a tentokráte se s fanoušky rozloučilo poněkud překvapivou remízou 1:1 s norským Rosenborgem. Celek z Trondheimu díky premiérovému získanému bodu odvrátil hrozbu toho, aby jako jediný tým z osmačtyřiceti účastníků nebodoval, i přesto končí na beznadějně posledním čtvrtém místě. Eindhovenský gigant už nemohl před tímto soubojem postoupit a skončil třetí s osmi body.

Ve čtvrtečním utkání byl střelecky aktivnější a míč držel z více jak šedesáti procent, ovšem ani to mu proti houževnatému soupeři na tříbodový zisk nestačilo. Hosté začali sympaticky a krátce po odehrané čtvrthodině se mohli dostat do vedení, nicméně přímý volný kop Påla Hellanda dokázal bravurně zneškodnit náhradní brankář nizozemského vicemistra Unnerstall. Ihned na to mohl na opačné straně udeřit Gakpo, jenže mířil těsně vedle bližší konstrukce.

Ve 21. minutě odvedl skvělou práci Bergwijn a vyzval ke skórování Brumu, který ale zblízka na gólmana Østbøa nevyzrál. Rosenborg se dostal do vedení z následné protiakce. Zkušený devětadvacetiletý útočník Helland vystihl rozehrávku PSV a pak zkusil štěstí z více jak pětadvaceti metrů, jeho nenápadný skákavý pokus zapadl k údivu všech přítomných do levého spodního rohu a Unnerstall v tomto případě nestačil včas zareagovat.

V poslední minutě úvodního dějství měl na hlavě vyrovnání Mexičan Gutiérrez, ale balón přeci jen nasměroval o kousek mimo. Domácím se povedlo vyrovnat krátce po hodině hry. Teprve sedmnáctiletý talentovaný záložník Mohammed Ihattaren převzal zpětnou nahrávku od Gakpa, ve stísněném prostoru se příliš dlouho nerozmýšlel a poté ze čtrnácti metrů fantasticky zavěsil do levé šibenice. Østbø neměl nárok a jen se naprázdno proletěl vzduchem.

PSV výrazně přitlačilo v závěrečné čtvrthodině a k otočení vývoje rozhodně nemělo daleko. V 81. minutě si střídající Malen vyměnil míč s Rosariem a napřáhl z osmnácti metrů, prostor tří tyčí minul vskutku o decimetry. Za další tři minuty obdržel Bruma ukázkovou narážečku od Rosaria a ke skórování mu taktéž nechybělo příliš mnoho. Ve čtvrté nastavené minutě Eindhoven přeci jen dopravil balón do sítě, nicméně gól nakonec neplatil kvůli útočnému faulu.

Více informací k zápasu

LASK Linz - Sporting CP 3:0

12.12.2019 18:55

Góly: 23. Gernot Trauner, 38. Klauss (pen.), 90+3. Marko Raguž

Rakouský Linz zakončil svou pohádkou cestu letošní základní skupinou Evropské ligy tím nejlepším možným způsobem, v přímém souboji o první místo porazil vysoce favorizovaný portugalský Sporting 3:0 a skupinu D ovládl se ziskem třinácti bodů. Lisabonský klub postupuje z druhé pozice s dvanácti body, na rakouské půdě musel bojovat téměř hodinu hry v oslabení a za svým konkurentem ve všech ohledech výrazně zaostával.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce udělal LASK první krok k úspěchu. Kapitán Gernot Trauner se po rohovém kopu Michorla z levé strany odpoutal od svého bránícího protihráče a před hranicí brankového území hlavičkoval přesně kolem marně se natahujícího brankáře Renana Ribeira. Asi nejklíčovější moment čtvrtečního střetnutí byl k vidění ve 34. minutě, kdy byl vyloučen právě Ribeiro.

Ten nakopl Klausse do břicha a skotský rozhodčí Collum mu za zmaření vyložené brankové šance bez možnosti hrát míčem po právu udělil přímou červenou kartu. Do prostoru tří tyčí se proto musel postavit Luís Maximiano a čelil pokutovému kopu faulovaného Klausse. Dvaadvacetiletý Brazilec kopl penaltu riskantně po zemi doprostřed branky a míč nakonec propasíroval do sítě pod nohama hostujícího gólmana.

Stejný hráč mohl navýšit vedení svého klubu ještě do přestávky, jenomže tentokráte z nadějné pozice hlavičkoval příliš vysoko. V 56. minutě se poprvé vytáhl náhradník Maximiano, když zkrotil ve svých rukavicích razantní přízemní projektil Wiesingera. O sedm minut později chtěl na opačné straně potrestat špatnou komunikaci při rozehrávce soupeře Camacho a dokonce i obešel gólmana Schlagera, pak ale z hodně ostrého úhlu trefil jen boční síť.

V 70. minutě si vysloužil potlesk zaplněného stadionu Linzer výtečný Maximiano, který jednoruč odvrátil nad svou branku dělovku Ranftla z hranice šestnáctky. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem neplatila trefa Marka Raguže vinou hodně těsného ofsajdového postavení, ve třetí nastavené minutě stejný hráč přeci jen uzavřel gólový účet zápasu. Tentokráte obdržel zpětnou nahrávku Hollanda téměř od brankové čáry a z první se nádherně trefil do vzdálenějšího spodního rohu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.LASK Linz (AUT)641111:413
2.Sporting CP (POR)640211:712
3.PSV Eindhoven (NED)62229:128
4.Rosenborg BK (NOR)60153:111
Skupina E

Stade Rennes - SS Lazio 2:0

12.12.2019 18:55

Góly: 30. Joris Gnagnon, 87. Joris Gnagnon

Rennes si připsalo první výhru v letošní sezoně Evropské ligy, přesto ale končí. Končí také Lazio, které dnes potřebovalo kromě jiného vyhrát.

Římský celek chtěl navázat na úspěch Atalanty z Ligy mistrů, které před posledním zápasem nedávali ani odborníci moc šancí na postup, ale přesto se klub z Bergama dokázal prosadit a postoupit výhrou nad Šachtarem. Dnes se Lazio ocitalo ve stejné situaci, protože potřebovalo vyhrát na půdě Rennes a ještě doufat v pomoc Celticu proti Kluži. Rennes už postoupit nemohlo a se soutěží se po velmi špatném výkonu ve skupinách rozloučilo.

Trenér Inzaghi i za tím účelem nasadil do hry obávanou dvojici Immobile - Caicedo, kterou navíc podporoval Luis Alberto s Cataldim. Domácí Rennes se spoléhalo na Siebatcheua s Grenierem a Taitem. Oproti předpokladům to bylo Rennes, které se od začátku tlačilo do útoku. V sedmé minutě to z dálky zkusil Joris Gnagnon, ale ten jen trochu protáhl pozorného Silvia Prota. Hra Lazia naopak nedávalo moc smysl a vůbec to nevypadalo jako hra týmu, který chce nutně vyhrát.

Marco Parolo se přeci jen pokusil zaskočit domácího brankáře Salina. Zkušený Ital se sám dostal až do střelecké pozice, z hranice šestnáctky však napálil prvního protihráče. Mnohem víc práce měl hostující brankář Silvio Proto. Po pětadvaceti minutách se James Lea Siliki skvěle uvolnil a tvrdou ranou prověřil Prota, který jen s námahou vyrážel míč na rohový kop.

Domácí si za svou aktivitu tři body jednoznačně zasloužili a velký krok směrem k nim udělali ve 31. minutě. Yann Gboho poslal hlavou míč do vápna, kde ho i přes tlak obránců Lazia získal Joris Gnagnon. Na jeho tvrdou ránu z voleje neměl brankář Proto žádný nárok a kapituloval.

Lazio se do konce první půle k ničemu pořádnému nedostalo a do šaten šlo s pocitem, že je postup do další fáze hodně daleko. První útok Lazia ve druhé půli se dostával do šance Felipe Caicedo, který byl ale v rozhodující chvíli podražen. Sudí však faul neviděl a Rennes mohlo dál v poklidu útočit. Obávaný střelec Ciro Immobile se ani po padesáti minutách k pořádnému zakončení nedostal a Lazio působilo dojmem, který bere poháry oproti lize jen jako nutné zlo.

Aby to trenér Inzaghi ještě podtrhl, vyslal do hry místo Alberta záložníka Valona Berishu. Místo nevýrazného Immobileho dostal šanci mladík Bobby Adekanye, který vypadal hodně natěšeně. Lazio se ale pomalu loučilo s postupem, protože Kluž v souběžně hraném utkání vedla nad Celticem o dvě branky.

Alespoň čestný úspěch v jinak nepovedeném představení mohl zaznamenat Marco Parolo, který dostal parádní centr ze strany, jenže zakončoval jen do tyče. A definitivní konec nadějím udělala 87. minuta, ve které svou druhou branku zaznamenal Joris Gnagnon díky jednoduché dorážce.

Více informací k zápasu

CFR Cluj - Celtic FC 2:0

12.12.2019 18:55

Góly: 48. Andrei Burcă, 70. Damjan Đoković

Kluži se díky dvěma vstřeleným brankám ze druhého poločasu podařilo skolit před vlastními fanoušky v tabulce jistě první Celtic, uzmula doma i napotřetí plný počet bodů a zajistila si účast v jarní fázi Evropské ligy. Oba celky si ve finále postup zasloužily. Jak třetí Lazio, tak čtvrté Rennes nedosáhly ani náhodou na dvouciferný počet bodů stejně jako ony.

Domácím stačilo na závěr skupinové fáze uhrát remízu se soupeřem, který nenasadil do hry nejsilnější možné složení. Chyběla mu například brankářská jednička Fraser Forster, kvůli karetnímu trestu nehrál kapitán Scott Brown, na place nebyli ani nejlepší střelec týmu Ryan Christie, další ofenzivní tahoun Odsonne Edouard nebo záložník Callum McGregor.

Svěřenci trenéra Dana Petrescua měli situaci pevně ve svých rukou i přesto, že před dvěma týdny padli na půdě Lazia, které je tak teď mohlo ještě reálně ohrozit. A ačkoli jim stačila plichta k udržení své druhé pozice, nakonec stejně dokráčeli k vítězství. To režíroval především Ciprian Deac, jenž sice nezaznamenal gól, ale u obou dvou asistoval.

Celtic ve značně okleštěné sestavě rozhodně nepředstavoval tu hrozbu jako v utkáních minulých. Sehranější mužstvo z Rumunska působilo v ofenzivě o něco aktivněji a hlavně kreativněji. Do první větší šance se propracoval v 18. minutě Omrani, jemuž míč prostrčil chytře Traoré, avšak následná střela skončila na rukavicích brankáře Gordona.

Ve 25. minutě se snažil bezbrankový účet načít svou hlavičkou Đoković, jenomže ten balón usměrnil jen mimo bránu, ve 36. minutě se objevil ve velmi slušné příležitosti Traoré, avšak ani on se mezi tři tyče netrefil. Až zkraje druhé půle se klužští Železničáři ujali vedení. A to se jim nakonec podařilo pojistit ještě dvacet minut před samotným koncem.

Ve 48. minutě Deac zakroutil centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, tam, bohužel pro hosty, neuhlídal bránící Bolingoli Mbombo naskakujícího si Burcu, jenž pohodově skóroval. V 70. minutě domácí zaúřadovali podruhé, to když Culio zatáhl balón na levou stranu, předal ho na zadní tyčku, odkud po Deacově pobídce skóroval Đoković.

Deac byl mimochodem při chuti i v jiných pasážích hry. A i když se na střeleckou listinu nevešel, představoval pro svého soka v podstatě největší nebezpečí. V 51. minutě ozkoušel svou levou nohou a vypálil na Gordona, ten si ale s jeho zakončením poradil. V 62. minutě dopadl tento souboj stejně, pozorný Gordon totiž polapil hlavičku svého protivníka.

The Hoops si v ofenzivě nevěděli příliš rady. Párkrát se jim zadařilo Kluž jakýmsi způsobem potrápit, povětšinou ovšem tahali za kratší konec. Třeba Bitton ve 32. minutě ozkoušel připravenost brankáře Arlauskise, jenže ten si s touhle příležitostí Celticu poradil. Ve 44. minutě nerozvlnil síť ani Johnston, jehož tečovaný pokus skončil jen v zámezí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Celtic FC (SCO)641110:613
2.CFR Cluj (ROU)64026:412
3.SS Lazio (ITA)62046:96
4.Stade Rennes (FRA)61145:84
Skupina F

Eintracht Frankfurt - Vitória SC Guimarães 2:3

12.12.2019 18:55

Góly: 31. João Miguel (vl.), 38. Daichi Kamada - 8. Rochinha, 85. Al Musrati, 87. Marcus Edwards

Hráči Eintrachtu Frankfurt doma prohráli s Vitórií Guimarães 2:3, ale díky výsledku z Belgie mezi Standardem Lutychem a Arsenalem (2:2) si zajistili postup z druhého místa. Německý celek s jarní účastí v evropských pohárech hazardoval, kdyby totiž Standard zvítězil, skončil by Frankfurt na nepostupovém třetím místě.

Na "kdyby" se ale nehraje a Eintracht tak v jarní fázi Evropské ligy nebude chybět. Utkání s portugalským celkem nabídlo celkem pět branek a zejména dramatický závěr.

Eintracht měl přitom všechno ve svých rukou, ale utkání si zbytečně komplikoval. Už v 9. minutě dostal přihrávku do vápna Rochina a přízemní střelou zajistil hostům vedení. Němce inkasovaná branka paralyzovala a Vitória nemusela před svojí brankou řešit nic zásadního. Přesto Němci ve 32. minutě vyrovnali. Obrovskou hrubku vyrobil brankář Silva, když neudržel v náruči hlavičku Da Costy - 1:1. Frankfurt pak ožil a ještě před odchodem do šaten toho využil druhým gólem. Kostić poslal do malého vápna milimetrově přesnou přihrávku a Dajči Kamada výsledek otočil.

Ve druhém poločase si domácí tým náskok hlídal a zdálo se, že se už nic nemůže stát. Diváci v Commerzbank-Aréně ale viděli nečekanou zápletku. Vitória čtyři minuty před koncem srovnala, když se po rohovém kopu trefil od země Ali Elmusrati, ale remíza 2:2 stále posouvala Eintracht do dalších bojů. O dvě minuty později už to platit nemuselo. Tečovaná rána Marcuse Edwardse ze střední vzdálenosti skončila v síti a Vitória vedla 3:2, což znamenalo, že se domácí museli ohlížet na souběžně hrané utkání v Lutychu. V tu chvíli hrál Standard s Arsenalem 2:2 (vedl o dva góly), ale kdyby v závěru strhl vedení na svojí stranu, Eintracht by byl vyřazen. Skóre už se na obou stadionech nepohnulo, takže do jarních bojů vedle Arsenalu proklouzl také Eintracht.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Arsenal FC 2:2

12.12.2019 18:55

Góly: 47. Samuel Bastien, 69. Selim Amallah - 78. Alexandre Lacazette, 81. Bukayo Saka

Překvapení se nekonalo, byť k němu na chvíli bylo blíže, než by si příznivci Arsenalu představovali. Londýnskému klubu totiž v závěrečném klání skupinové fáze Evropské ligy stačilo k zajištění postupu neprohrát na půdě Standardu Lutych vysokým pětibrankovým rozdílem, ovšem stav 2:0 pro domácí dvacet minut před koncem nebyl pro favorita veselý i tak. "Kanonýři" se však ještě stihli zmátořit, góly Lacazetta se Sakou vyrovnali a postupují z papírově výhodnějšího prvního místa.

To hráči Lutychu naopak v soutěži končí, a to přesto, že Eintracht Frankfurt v souběžně hraném zápase překvapivě podlehl na svém stadionu poslední Vitórii Guimarães 2:3. Prohospodařené dvoubrankové vedení v závěrečných minutách tak může svěřence Michela Preudhomma mrzet dvojnásob. Arsenal bude v pondělním losu v Nyonu mezi nasazenými kluby.

Vzhledem k nedělnímu duelu s Manchesterem City a rozrůstající se marodce musel Freddie Ljungberg na lavičce Arsenalu sáhnout k experimentální sestavě plné mladíčků a jeden z nich, Konstantinos Mavropanos, málem věnoval soupeři úvodní gól špatnou rozehrávkou, kterou však Mehdi Carcela nepotrestal.

Hosté po nervózním nástupu do hry převzali ještě do poločasu iniciativu a sami si vytvořili několik slušných šancí na průlom skóre. Brankář Arnaud Bodart však podal výtečný výkon a poradil si s pokusy Smithe-Rowea, Nelsona i aktivního Bukaya Saky, jenž měl sám hned tři nadějné příležitosti.

Z nástupu do první půle se však Gunners nepoučili a také po změně stran vstoupili na hřiště špatnou nohou. Hned v 47. minutě Sokratis Papastathopoulos nešťastně tečoval ránu Bastiena do protipohybu brankáře Martíneze a Standard šel do vedení. V 69. minutě bylo pro Arsenal ještě hůře, neboť Selim Amallah využil zaváhání Willocka ve vlastní šestnáctce a křižnou ranou opět s pomocí teče procpal míč do sítě.

Domácí v tu chvíli byli na koni a měli v závěrečné dvacetiminutovce možnost pokusit se o zázrak, ovšem Arsenal nakonec nic takového nepřipustil. Ljungberg nasadil do hry útočníky Martinelliho s Aubameyangem a hosté se pustili do ofenzivy, která záhy přinesla ovoce. U všeho podstatného byl teprve osmnáctiletý Saka, jenž nejprve výtečným centrem našel v hloubi šestnáctky volného Lacazetta, který snadno hlavou uklidil míč do sítě, a poté mladičký odchovanec Arsenalu sám po narážečce s Martinellim vypálil z hranice pokutového území přesně k zadní tyči a stanovil tak konečné skóre 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)632114:711
2.Eintracht Frankfurt (GER)63038:109
3.Standard Lutych (BEL)62228:108
4.Vitória SC Guimarães (POR)61237:105
Skupina G

FC Porto - Feyenoord Rotterdam 3:2

12.12.2019 21:00

Góly: 14. Luis Díaz, 16. Tyrell Malacia (vl.), 33. Tiquinho Soares - 19. Eric Botteghin, 22. Sam Larsson

Porto získalo potřebné vítězství nad Feyenoordem, poskočilo ze třetí příčky hned na tu první a zajistilo si účast v jarním play-off Evropské ligy. Nebyla to pro něj rozhodně jednoduchá zkouška, nizozemský protivník se totiž snažil vehementně odolávat, přesto po slušně odvedeném výkonu nakonec v Portugalsku padl a ze dna tabulky se nevymanil.

Ačkoli domácí v konečném účtování uzmuli vedoucí pozici, bezpochyby nepůsobili nijak suverénním dojmem a postup si vysloužili až v poslední možnou chvíli. Klub, který je spíše zvyklý působit v Lize mistrů, se v těžké konkurenci skupiny G pořádně nadřel. Vyhrál jen o bod před druhým Rangers a o dva body před třetím nešťastníkem Young Boys Bern.

Hosté se nemusejí za své působení v hlavní fázi druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy stydět. Ještě v nynějším klání měli možnost proklouznout na pozici zaručující vyřazovací boje, jenže k tomu potřebovali naplno bodovat a taktéž doufat, že Rangers v souběžně hraném mači skolí Young Boys Bern. Ani jedna tato podmínka ovšem nebyla splněna.

O všem podstatném se v Portu rozhodovalo již v prvním poločase, který byl v komplexním hodnocení určitě pořádně divoký. Už ve 14. minutě se měnilo průběžné bezbrankové skóre. Alex Telles se uvolnil na levé straně, následně přihrál Díazovi, který vystřelil na brankáře Marsmana, a jelikož tomu vypadl balón z rukavic, došoural se za brankovou čáru.

O pouhé dvě minuty později se Dragoes dočkali svého druhého vstřeleného gólu. Tiquinho vnikl do soupeřovy šestnáctky, následně hledal svou přihrávkou své spoluhráče, to však ani nemusel, neboť si merunu do vlastní sítě srazil neohrabaně Malacia. Každopádně Feyenoord tyhle dva nepříjemné momenty nepoložily. Ba naopak je nakoply dopředu.

Během chvilky se mu podařilo odpovědět. Nejprve v 19. minutě vyslal Kökcü centr z rohového čtvrtkruhu do brankového území, kde se ocitl nikým nehlídaný Eric Botteghin, jenž se snadno trefil mezi nohy gólmana Marchesína. Ten kapituloval ve 22. minutě ještě podruhé poté, co Malaciovu nahrávku protečoval do sítě nabíhající si Larsson.

Vůbec nejklíčovější okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu ve 33. minutě. Marsman sice výtečným reflexivním zákrokem, vychytal zakončení Otavinha, jenže míč vyrazil pouze ke své tyčce, kam si naběhl důrazný protihráč Tiquinho, a ten ho ve skluzu dotlačil do potřebných míst. Další přesný zásah už ve zbývajícím čase na řadu nepřišel.

Druhá půle byla o dost opatrnější než ta první. Porto se snažilo hlavně o to udržet těsný náskok až do závěrečného hvizdu sudího Aytekina, Feyenoord se naopak marně snažil o vyrovnání. Největší možnost rotterdamského mančaftu měl v 73. minutě střídající Narsingh, avšak jeho příležitost zlikvidoval svým zásahem pozorný a připravený Marchesín.

Více informací k zápasu

Rangers FC - BSC Young Boys 1:1

12.12.2019 21:00

Góly: 30. Alfredo Morelos - 89. Borna Barišić (vl.)

Fotbalisté Rangers uhráli na závěr hlavní fáze Evropské ligy plichtu s Young Boys Bern, přišli tak o první místo ve skupině na úkor Porta, které v souběžně hraném mači skolilo Feyenoord, přesto nemuseli smutnit, neboť i tak proklouzli do jarního play-off. Naopak jejich soupeř díky tomuto výsledku spadl z druhého postupového místa na třetí nepostupové.

Pro oba týmy byl tenhle souboj více než klíčový. V lepší výchozí pozici byli domácí, kteří situaci měli pevně ve svých rukou. A právě remíza jim mohla zaručit úspěch, zatímco hosté na toto privilegium spoléhat nemohli. Ti nakonec srovnali svou bilanci na dvě výhry, dvě plichty a dvě porážky. Ani osm urvaných bodů na vyřazovací boje nestačilo.

Zprvu bylo utkání opatrné, až nějakou střelu na bránu vyslal v 19. minutě Katič, a to po standardní situaci zvané rohový kop, jenže svou hlavičku nasměroval jen mimo tři tyče. Nicméně jen o pár chvil později se již bernský gólman von Ballmoos musel v bráně přece jenom ohánět, neboť likvidoval následnou možnost nebezpečného Goldsona.

Ve 21. minutě Rangers mohli opravdu reálně udeřit zásluhou Morelose. Ten se najednou objevil osamocený v soupeřově šestnáctce, zakončil z bezprostřední blízkosti, ovšem pozorný von Ballmoos vyběhl ze své brány včas a i tuto šanci svého soka zastavil. Nakonec se však kolumbijský forvard vůči němu přece jenom prosadil, a to o devět minut později.

Kent zachytil mizernou rozehrávku svého protivníka, podařilo se mu prostrčit míč na volného spoluhráče, jenž si ho se štěstím poposunul na hranici pokutového území, odkud pohodlně zacílil do sítě. Ve 34. minutě se snažil náskok svého týmu pojistit Arfield, nicméně ten svou pravačkou na von Ballmoose, jenž s připsal další úspěšný zákrok, prostě nevyzrál.

Ani druhá půle s sebou nepřinášela s notnou dávkou pravidelnosti nějaké gólové příležitosti. Zkraje se ozval opět neúnavný Morelos, který ale tentokráte hostujícího muže v rukavicích ve 48. minutě nepřekonal, skórovat se snažil taktéž Barišič v 58. minutě z přímého kopu, jenomže jeho pokus skončil po teči bránícího Martinse Pereiry pouze v zámezí.

Young Boys Bern se pokusil v poslední třetině zápasu posílit ofenzívu, do hry tak například z lavičky přišel zkušený Hoarau, ve finále se ovšem švýcarský celek dočkal jen vyrovnání zásluhou vlastní trefy Barišiče, které navíc na řadu přišlo příliš pozdě. Závěrečné minuty Rangers dohrávali v oslabení po červené kartě Jacka, postup si však už pohlídali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Porto (POR)63128:910
2.Rangers FC (SCO)62318:69
3.BSC Young Boys (SUI)62228:78
4.Feyenoord Rotterdam (NED)61237:95
Skupina H

Espanyol Barcelona - CSKA Moskva 0:1

12.12.2019 21:00

Góly: 84. Nikola Vlašić

Moskevské CSKA si letos v Evropské lize vedlo hodně pod svoje očekávání. Mizerně odehrálo první polovinu hlavní fáze, v té druhé přišlo sice na řadu zlepšení, ale ne dostatečné. Alespoň v posledním utkání na půdě již jistě prvního Espanyolu získalo konečné své první vítězství. To zařídil svým přesným zásahem Nikola Vlašič šest minut před koncem.

Tenhle duel, na rozdíl od toho souběžně hraného mezi Ludogorcem a Ferencvárosi, v němž šlo o přímý souboj o druhou postupovou příčku, představoval pro španělský a ruský celek jakousi povinnost ho hlavně odehrát ve zdraví a klidu. Oběma mohlo být v podstatě jedno, tedy z hlediska konečného postavení v tabulce, jak jejich měření sil dopadne.

Jak domácí stratég Pablo Machín, tak hostující Viktar Hančarenka, nenasadili do hry své nejsilnější možné složení, a to z logiky věci kvůli dalším povinnostem ve svých domácích ligách. Třeba oba dali přednost náhradním gólmanům. Zatímco za Espanyol nastoupil poprvé v sezóně Andrés Prieto Albert, hostující bránu hájila obvyklá dvojka Ilja Pomazun.

Vážnější starosti měl nejprve druhý jmenovaný, a to ve 14. minutě. Piatti balancoval na hranici ofsajdu, nakonec se uvolnil do volného prostoru a zaběhl až do šestnáctky, dostal se do bezprostřední blízkosti Pomazuna, ten si však s jeho tutovkou skvěle poradil. V 17. minutě se ho snažil překonat taktéž Pipa Ávila svou pravačkou, ani on ale uspět nedokázal.

CSKA se v podstatě začalo osmělovat zhruba až na sklonku půlhodiny hry. Ve 27. minutě zahrával přímý volný kop z opravdu velmi dobré pozice Divejev, jenže dělovku zpoza šestnáctky nasměroval pouze mimo. Ve 31. minutě se řítil sám na bránu Čalov, snažil se zacílit podél vyběhnuvšího Andrése Prieta, trefil ovšem pouze jeho nohu.

I dění na hřišti ve druhém dějství bylo v podstatě hodně vyrovnané. V 57. minutě se pokusil změnit bezbrankové skóre Achmetov, avšak Andrés Prieto využil své rukavice k zachycení jeho pokusu. V 74. minutě mohl naopak na druhé straně gólově udeřit střídající Wu, trestuhodně ale svou šanci zahodil a nasměroval merunu pouze do Pomazuna.

V 84. minutě zajistil CSKA konečné vítězství Vlašič. Tomu balón předal z pravé strany Fernandes, chorvatský záložník si ve vápně udělal prostor a poslal ho po zemi tvrdě na bližší tyčku. Espanyol se na žádnou odpověď nezmohl, ba naopak mohl inkasovat ještě jednou o dvě minuty později, to by ovšem Sigurdsson musel lépe završit svůj rychlý brejk.

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - Ferencvárosi TC 1:1

12.12.2019 21:00

Góly: 24. Jody Lukoki - 90+5. Mikalaj Sihnevič

Ludogorec zvládl závěrečný duel s maďarským Ferencvárosem, a i když v samém závěru přišel o výhru, tak mu i nerozhodný výsledek 1:1 stačí na postup do vyřazovací části EL z druhého místa. Poslední bulharský mistr si v rozhodujícím čtvrtečním zápase vytvořil více vyložených možností, na druhou stranu bylo utkání ve všech statistických ohledech vyrovnané a z tohoto pohledu se dá proto říci, že remíza je naprosto zasloužená.

Budapešťský klub se za své účinkování ve skupině H rozhodně nemusí stydět, se sedmi body obsadil třetí pozici a k historické účasti mezi dvaatřicítkou nejlepších v EL neměl až zase tak daleko. Celek z Razgradu začal velmi aktivně a na svého protivníka nastoupil s velkým odhodláním. Po necelé čtvrthodině hry využil nakrátko rozehraného přímého volného kopu Wanderson a z velké dálky se razantně opřel do míče, ovšem brankář Dibusz byl pozorný a tuto dělovku chytil.

Jednatřicetiletý brazilský rodák trápil defenzivu posledního maďarského mistra i nadále a v 16. minutě po chytré kličce opět tvrdě vypálil, jenomže ani tentokráte si na hostujícího strážce branky nepřišel. Ludogorec přetavil svůj mírný tlak ve vedoucí trefu přesně v polovině úvodního dějství. Jody Lukoki využil naprosto chybné rozehrávky protivníka, naběhl si na skvostnou kolmici od Marcelinha a poté tváří v tvář proti Dibuszovi nezaváhal.

Od tohoto okamžiku hosté přidali a valili na svého protivníka jeden nebezpečný útok za druhým. Nejprve po půl hodině hry nevyzrál na gólmana Ilieva střílející Nguen, ve 37. minutě se po standardní situaci Isaela zjevil na hranici brankového území Frimpong a zblízka orazítkoval bližší konstrukci. Ve druhém poločase tempo hry přeci jen opadlo, nicméně Ferencváros to rozhodně nezabalil a tlačil se za vyrovnáním.

V 68. minutě vymyslel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru Boli, jenže zcela osamocený Isael ve stoprocentní šanci trestuhodně selhal a mířil mimo prostor tří tyčí. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl stejný hráč své předchozí zaváhání napravit, ale v tomto případě proti němu famózně zasáhl Iliev. V páté nastavené minutě se po nádherném centru střídajícího Škvarky z levého křídla dokázal hlavou prosadit Mikalaj Sihnevič, avšak hostům tato trefa již příliš nepomohla, neboť na otočení vývoje jim nezbyl vůbec žádný čas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Espanyol Barcelona (ESP)632112:411
2.Ludogorec Razgrad (BUL)622210:108
3.Ferencvárosi TC (HUN)61415:77
4.CSKA Moskva (RUS)61233:95
Skupina I

VfL Wolfsburg - AS Saint-Étienne 1:0

12.12.2019 21:00

Góly: 52. Paulo Otávio

Wolfsburg se pokoušel ještě na závěr hlavní fáze Evropské ligy urvat první příčku ve skupině, získal tři body ze souboje proti St. Étienne, které hrálo už pouze o konečné třetí místo v tabulce, nicméně ani výhra mu k jeho cíli jednoduše nedopomohla. Vedoucí Gent totiž doma skolil Oleksandriji a udržel před německým protivníkem náskok na čele.

Situace ve skupině I měla před tímto kolem předem nastavené mantinely. Důležitá otázka dvou postupujících totiž byla vyřešena, šlo jen o to, na které pozici se to či ono mužstvo ve finále objeví. A nezměnilo se vůbec nic, vše zůstalo při starém. Domácí ztratili na první místo jeden bod, hosté zůstali ode dna tabulky vzdáleni na stejně minimální rozdíl.

Zprvu byl aktivnější výběr kouče Olivera Glasnera. V 8. minutě vyzkoušel připravenost gólmana Moulina aktivní Gerhardt, leč na svého soupeře nevyzrál, o sedm minut později byl blízko vstřelené brance Ginczek, avšak trefil pouze brankovou konstrukci. Jen chvilku na to se za hostující obranou objevil Steffen, trestuhodně však na Moulina nevyzrál.

Do poločasu se ještě v jedné slušné možnosti ocitl Tisserand, jehož doménou jsou spíše povinnosti v defenzivní činnosti Wolfsburgu, svou hlavičku ovšem nasměroval pouze mimo bránu. Zkraje dějství druhého pak na řadu přišel rozhodující okamžik tohoto střetnutí. Inkasující St. Étienne přitom na průběžně negativní stav nedokázalo odpovědět.

V 52. minutě naběhl Brekalo středem pole na hranici pokutového území, ve správný moment prostrčil míč na z druhé vlny nabíhajícího si Paula Otávia, jenž v dresu Vlků mimochodem odehrál svůj vůbec první zápas od přestupu z Ingolstadtu, nad ničím příliš dlouho nepřemýšlel a svou levou nohou nasměroval dělovku na bližší tyčku nechytatelně do šibenice.

Les Verts letos nepůsobili v Evropské lize pohledným dojmem, v pěti předchozích zápasech ani jednou nezvítězili a ani na šestý pokus na kýžený úspěch nedosáhli. Pojali navíc tohle klání, s ohledem na náročný program na závěr podzimu, trochu vlažněji, a tak se v sestavě neobjevili například brankářská jednička Stéphane Ruffier nebo Wahbi Khazri.

Směrem dopředu bylo ASSE v daleko horším rozpoložení než jeho sok, který napřímo zaměstnal Moulina hned sedmi střelami, zatímco hosté prověřili rukavice brankáře Pervana jen jednou jedinkrát. K tomuto momentu přitom došlo až šest minut před koncem, to když svou pravačku využil Nordin, nicméně změnu skóre jeho zakončení nepřineslo.

Více informací k zápasu

KAA Gent - PFK Oleksandrija 2:1

12.12.2019 21:00

Góly: 7. Laurent Depoitre, 16. Laurent Depoitre - 54. Denys Mirošničenko

Belgický Gent na závěr skupiny I potvrdil úlohu favorita proti ukrajinské Oleksandriji a hlavně díky skvělému vstupu do zápasu ji porazil nejtěsnějším poměrem 2:1. Do vyřazovací fáze bude vstupovat z prvního místa, neboť celkově nasbíral dvanáct bodů a udržel si jednobodový odstup od druhého německého Wolfsburgu. PFK v šesti odehraných střetnutích ani jednou nezvítězilo a končí na čtvrté příčce se třemi body.

KAA vlétlo na svého čtvrtečního rivala jako uragán a do vedení se dostalo z první váženější akce čtvrtečního utkání. Již po sedmi odehraných minutách převzal jednatřicetiletý zkušený útočník Laurent Depoitre přihrávku od Bezuse, postupoval sám směrem k pokutovému území a pak chladnokrevně zamířil k přední konstrukci mimo dosah bezmocného brankáře Pankiva. Stejná spolupráce znovu zafungovala o devět minut později.

Devětadvacetiletý ukrajinský šplímachr Bezus hlavičkoval po zpětném centru Castra-Montese téměř od brankové čáry přímo na kopačku osamoceného Depoitreho, který si i v tomto případě věděl rady a ze sedmi metrů nasměroval míč do sítě kolem marně se natahujícího Pankiva. Domácí v následujícím průběhu lehce polevili, ovšem do konce úvodního poločasu si vypracovali ještě dvě další slibné příležitosti.

Nejprve se po rohovém kopu vyhoupl do vzduchu Jaremčuk a prudkou hlavičkou mířil k pravé tyči, nicméně hostující strážce si poprvé v zápase sáhl na balón a předvedl výtečný zákrok. Ve 34. minutě mohl zkompletovat hattrick za pouhých sedmadvacet minut aktivní Depoitre, když po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů zakončoval po zemi a pravou konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů.

Ve 40. minutě se Depoitre blýskl ukázkovou patičkou a uvolnil do šance Bezuse, proti němuž vytáhl parádní reflexivní zásah Pankiv. Po změně stran hosté přidali. Nejprve těsně minul levou tyč Kovalec, posléze vrátil Oleksandriji zpět do hry o bodový zisk Denys Mirošničenko. Ten se opřel do odraženého balónu z pětadvaceti metrů a svou dělovku umístil do bližšího spodního rohu. Nicméně to bylo z pohledu PFK vše, další stoprocentní gólovou možnost si již nevypracovalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.KAA Gent (BEL)633011:712
2.VfL Wolfsburg (GER)63219:711
3.AS Saint-Étienne (FRA)60426:84
4.PFK Oleksandrija (UKR)60336:103
Skupina J

AS Řím - Wolfsberger AC 2:2

12.12.2019 21:00

Góly: 7. Diego Perotti (pen.), 19. Edin Džeko - 10. Alessandro Florenzi (vl.), 63. Shon Weissman

"Vlci" z Říma splnili úkol a postoupili. Remíza 2:2 s Wolfsbergerem jim ale stačila jen na druhé místo.

Domácí AS Řím potřeboval bod k jistotě postupu, pokud se nechtěl ohlížet na výsledky ostatních týmů. U italských celků bývá často největším problémem právě kalkul ohledně výsledků, na což hostující Wolfsberger také spoléhal. Do karet mu hrála také velmi rozsáhlá marodka Římanů, takže trenér Fonseca musel mírně improvizovat. Do hry postavil Florenziho, Miranteho, Mchitarjana nebo Fazia.

Hostující Wolfsberger spoléhal na Weissmana, Schmida se Spranglerem nebo brankáře Koflera, který asi očekával pořádnou porci práce. A domácí začali s ofenzivními výpady hodně zhurta. Už v páté minutě se totiž do vápna hnal za míčem kanonýr Edin Džeko a byl u míče dřív než hostující brankář Kofler, takže si ho píchl dopředu a nechal se Koflerem faulovat. Sudí měl okamžitě jasno a AS kopalo v sedmé minutě penaltu. K ní se postavil osvědčený exekutor Diego Perotti a proměnil s přehledem.

Radost římských fanoušků ale vydřela jen pouhé tři minuty. Po krásné a rychlé akci na jeden dotyk servíroval míč před bránu Niangbo a balon si před dotírajícím protihráčem srazil do vlastní brány obránce a dnešní kapitán Alessandro Florenzi - 1:1.

Ani tenhle stav ale nevydržel příliš dlouho. Rakouský celek si neodpustil několik chyb v rozehrávce a Římané z nich několikrát těžili. V 19. minutě se jim navíc podnikl rychlý útok, po kterém Diawara vysunul do šance nabíhajícího Perottiho. Střelec první branky tentokrát nesobecky nahrál Edinu Džekovi a zkušený kanonýr bez problémů zakončil.

Římané diktovali tempo hry a Wolfsberger se příliš nechytal. Občas podnikl protiútok, ale ten zpravidla končil na pozorné obraně AS, popřípadě na dnes neúnavném Diawarovi. Weissman sice ve 25. minutě dal další vyrovnávací branku, jenže ta pro ofsajd hned dvou hráčů nemohla být uznána. Dobře naskakujícímu Edinu Džekovi o pár chvil později chybělo několik centimetrů k tomu, aby usměrnil nepříjemný centr do brány.

Oba týmy se rozešly do kabin za stavu, který domácím "Vlkům" jasně vyhovoval, třebaže první místo jim v tuto chvíli mohlo zajistit jen vyrovnání Başakşehiru v utkání s Gladbachem, které se o poločase urodilo. Jenže krátce po změně stran se mohli hosté prosadit. Rnić poslal do vápna nadýchaný centr, který si našel sbíhající Weissman a ten svým zakončením orazítkoval pravou tyč Miranteho svatyně.

Po hodině hry musel zachraňovat výsledek z pohledu AS Antonio Mirante, který luxusním zákrokem zastavil ránu Niangba! Sám se při tom ale zranil, takže do hry musel Pau López. A ten velmi brzy inkasoval. Liendl poslal do vápna další povedený centr a tentokrát našel nabíhajícího Shona Zalmana Weissmana, jehož hlavičku López neměl. Římanům sice remíza 2:2 stačila na postup, ale ne na první místo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Istanbul Başakşehir 1:2

12.12.2019 21:00

Góly: 33. Marcus Thuram - 44. Irfan Kahveci, 90. Enzo Crivelli

Başakşehir se po infarktovém závěru dostal do playoff Evropské ligy. Na hřišti Mönchengladbachu přitom po většinu zápasu tlačil za kratší konec, avšak těsně před koncem zlomil remízový stav a postoupil dál právě na úkor soupeře. Druhým postupujícím ze skupiny J je AS Řím.

Do první velké šance se ve čtvrté minutě tlačila "Hříbata". Thuram na levé straně přenechal míč Neuhausovi, jemuž slibnou příležitost na poslední chvíli zablokoval obránce. Za dalších pět minut to Neuhaus zkusil znovu, avšak brankář hostů Günok si připsal celkem snadný zákrok. Neúspěšná byla i snaha Zakarii ze sedmnácté minutě, přesto mohl být Mönchengladbach s aktivním úvodem spokojen.

Başakşehir se poprvé vážněji ozval až ve 30. minutě, kdy nepřesně střílel Elia. Domácí však záhy odpověděli šancí Wendta a ve 32. minutě už šli po zásluze do vedení. Lainer z pravé strany narýsoval perfektní přihrávku za obránce před bránu, kde míč do sítě snadno uklidil Thuram, jenž nahrávači následně vřele poděkoval. "Hříbata" nadále kontrolovala hru, přesto obě mužstva šla do kabin za nerozhodného stavu. Ve 44. minutě totiž Kahveci vyslal dalekonosnou ránu, která před gólmanem domácích Sommer skočila, ten pak balón neudržel v rukavicích a propustil jej za svá záda.

Hned dvě minuty po přestávce rozehrál hostující Višća nepříjemnou standardní situaci, se kterou si ale Sommer nakonec poradil. Başakşehir zahájil druhou půli mnohem vitálněji, v 51. minutě však jeho bránu ohrozil Lainer, leč nakonec střílel vedle. Podobně nepřesný pokus vyprodukoval za tři minuty na druhé straně také Višća. Mönchengladbach mohl znovu do vedení dostat v 60. minutě Herrmann, jehož skvěle vysunul Neuhaus, avšak hosty podržel Günok. Po následném rohovém kopu pálil Neuhaus nad břevno.

Za dalších deset minut mohl zase udeřit Başakşehir. Elia předložil vybojovaný míč Crivellimu, jehož střelu z pohotové otočky reflexivně vykopl Sommer. Pět minut poté odpověděl Embolo a jeho pokus s problémy vytěsnil Günok. Ovšem v 77. minutě to byl opět Crivelli, kdo zahodil tutovku, když zblízka minul cíl hlavou. O osm minut později chtěl výhru hostům vystřelit střídající Demba Ba, jenže z otočky přestřelil. Na druhé straně se zase blýskl Günok, který vytáhl hlavičku Pléy z bezprostřední blízkosti.

Neproměněné šance musely Borussii mrzet, neboť v 90. minutě se centrovaný míč odrazil k volnému Crivellimu, jenž zblízka překonal Sommera a vystřelil Başakşehiru výhru. Aby smůla "Hříbat" neměla konce, tak Thuram v nastaveném čase nastřelil tyč, čímž jen podpořil zmar domácích.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Istanbul Başakşehir (TUR)63127:910
2.AS Řím (ITA)623112:69
3.Borussia Mönchengladbach (GER)62226:98
4.Wolfsberger AC (AUT)61237:85
Skupina K

Wolverhampton Wanderers - Beşiktaş JK 4:0

12.12.2019 21:00

Góly: 57. Diogo Jota, 63. Diogo Jota, 67. Leander Dendoncker, 68. Diogo Jota

Anglický Wolverhampton sice na Molineux Stadium rozdrtil hattrickem Dioga Joty Beşiktaş, ale první příčka mu kvůli výhře Bragy nad Slovanem unikla. Domácí to nemusí nijak mrzet, jarní pokračování si zařídili v minulém kole, navíc se díky vysoké výhře skvěle naladili na víkendové klání proti Tottenhamu.

Wolves ještě mohli vyhrát skupinu, ale situaci neměli ve svých rukou. Potřebovali porazit Beşiktaş a zároveň doufat pomoc Slovanu Bratislava. Zatímco své utkání zvládli, podpora ze Slovenska se nedostavila.

I tak to byl pro domácí povedený večer. Beşiktaş cestoval na ostrovy v dobrém rozpoložení a ještě mohl zabojovat o třetí místo a nezůstat tak ve skupině poslední. První poločas toho z obou stran moc neukázal a na velkou šanci se čekalo až do druhé půle. Právě po změně stran se s góly roztrhl pytel. V 58. minutě odcentroval z pravé strany Neto a Diogo Jota hlavou zajistil "Vlkům" vedení. O čtyři minuty později orazítkoval v tutovce tyčku Dendoncker a stejný hráč pálil do brankové konstrukce i později, naštěstí se k dorážce dostal Diogo Jota a zaznamenal svůj druhý gól v utkání.

Leander Dendoncker měl velkou porci smůly, dvakrát trefil brankovou konstrukci, ale i on se v 67. minutě dočkal a po centru Moutinha hlavou zvýšil na 3:0. Obrana Turků se pod náporem sesypala a čtvrtý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Rasmussen si dobře všiml na zadní tyči Joty, poslal mu tam přihrávku a domácí hráč zkompletoval hattrick. Beşiktaş mohl prohrát ještě vyšším rozdílem, ale Yuvakuran měl dobře postavené tyče, o čem se znovu přesvědčil střelou Otasowie. Wolves rozdrtil Beşiktaş 4:0 a postoupil z druhé pozice.

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - SC Braga 2:4

12.12.2019 21:00

Góly: 42. Andraž Šporar, 70. Moha - 44. Rui Fonte, 72. Trincão, 75. Vasil Božikov (vl.), 90+3. Paulinho

Slovan Bratislava se rozloučil s Evropskou ligou domácí porážkou 2:4 s portugalskou Bragou, přestože v utkání dvakrát vedl. Obrana "Belasích" přestala ve druhém poločase fungovat a Greif musel vytahovat jeden zákrok za druhým, přesto třikrát inkasoval. Malou útěchou je pro slovenský celek zisk třetího místa, neboť Wolverhampton v souběžně hraném utkání rozdrtil Beşiktaş.

Na Tehelném poli panovaly teploty pod bodem mrazu, ale utkání na začátku diváky i samotné hráče zahřálo. Už ve 2. minutě napřáhl k zajímavému pokusu Novais, ale jeho střela skončila těsně nad břevnem. Slovan to opětoval přízemním pokusem Rharsally a brankář Sá musel zasahovat i při pokusu českého záložníka Daniela. Vysoké tempo však dlouho nevydrželo a hra postupně zvolnila.

Dlouho se na trávníku Tehelného pole nic zajímavého nedělo, snad krom toho, že padaly sněhové vločky. Bezbrankový stav ale do poločasu nevydržel, ve 42. minutě obrana Bragy nezvládla nákop Daniela a Andráž Šporar mohl skvěle umístěnou šajtlí poslat Slovan do vedení! Z něho se ale slovenský šampion dlouho neradoval. Rohový kop na přední tyči zatloukl do sítě hlavou Rui Fonte a srovnal poločasový stav na 1:1.

Braga měla větší držení balónu, Slovan rozhodně nebláznil, což avizoval už před utkáním Ján Kozák mladší a čekal na své příležitosti, které po změně stran přišly. Šporar v další šanci těsně minul branku a na druhé straně musel Greif vyrážet pokus Trincãa. Tím nebezpečí pro branku Slovanu nepominulo a Greif musel na brankové čáře likvidovat dorážku Novaise.

Braga měla poměrně dost možností ujmout se vedení, ovšem Fransérgio i Hort pohořeli a Slovan se ještě jednou v zápase dostal do vedení. Dvacet minut před koncem si se Šporarem narazil Rharsalla a parádní ranou vymetl šibenici. Tehelné pole znovu jásalo, ale podobně jako v prvním poločase to nebylo na dlouho. O dvě minuty později dostal prostor ke střele Trincão a Greif se k tyči natahoval marně. A domácím bylo ještě hůř, protože Braga výsledek otočila. Novais prošel obranou "Belasích" jako nůž máslem a po závaru před brankou si vstřelil vlastní gól Božikov. Vymrzlý bratislavský stadion byl v šoku.

Portugalci navíc hráli velmi uvolněně a Greif měl do konce závěrečného hvizdu ještě dostatek práce. Novaisovu střelu z dvaceti metrů vyrazil a krátce na to zneškodnil i pokus Ricarda Horty. Domácí obrana ale zcela rezignovala a v nastavení Braga vstřelila čtvrtý gól. Přetažený centr na zadní tyč dopravil hlavou do sítě Paulinho. Slovan se rozloučil s Evropskou ligou porážkou, ale o třetí místo díky výhře Wolves nad Beşiktaşem nepřišel.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)642015:914
2.Wolverhampton Wanderers (ENG)641111:513
3.Slovan Bratislava (SVK)611410:134
4.Beşiktaş JK (TUR)61056:153
Skupina L

Manchester United - AZ Alkmaar 4:0

12.12.2019 21:00

Góly: 53. Ashley Young, 58. Mason Greenwood, 62. Juan Mata (pen.), 64. Mason Greenwood

Úchvatná desetiminutovka v "divadle snů" rozhodla o tom, že z první pozice postoupil do jarních bojů Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer znovu obměnil sestavu, ale to na výkon jeho mužstva nemělo negativní vliv. Po jedné brance vstřelili Ashley Young a Juan Mata, osmnáctiletý Mason Greenwood se trefil dvakrát. Alkmaar sice schytal debakl, ale postup do další fáze si už s předstihem zajistil v předchozím kole.

To nejdůležitější se odehrálo až po změně stran. Alkmaar hrál v prvním poločase velice dobře, ale stejně jako domácí tým si žádnou větší příležitost nevytvořil.

Manchester United čekal na svojí první velkou šanci až do 54. minuty, ale Anthony Martial z dobré palebné pozice trestuhodně přestřelil. Domácí to ale nemuselo mrzet, protože hned vzápětí se prosadil Ashley Young. United zamkli Alkmaar uvnitř vlastního vápna a nakonec přihrávku napříč celým malým vápnem uklidil do odkryté branky anglický obránce či záložník. Úvodní branka Red Devils pořádně nakopla a sotva se AZ stačilo vzpamatovat, inkasovalo druhý gól. Mason Greenwood převzal balón na hranici pokutového území a povedenou střelou nedal Bizotovi šanci!

"Rudí ďáblové" si během pěti minut zajistili dvoubrankový náskok a Alkmaar byl v těžké pozici. Navíc anglický uragán v žádném případě neustával. Po hodině hry se ve vlastním vápně dopustil faulu Clasie a nařízenou penaltu proměnil Juan Mata. Old Trafford jásal nadšením a to ještě nebylo vše. Minutu po proměněné penaltě dostal přihrávku Mason Greenwood a stále teprve osmnáctiletý mladík vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Alkmaar byl zralý na ručník, během deseti minut obdržel neuvěřitelné čtyři branky! V závěru zápasu se Nizozemci trochu oklepali a dokonce mohli korigovat výsledek, nebýt výtečného zákroku Romera po střele Stengse. Manchester United vyhrál 4:0 a opanoval svoji skupiny, Alkmaar skončil druhý.

Více informací k zápasu

FK Partizan - FC Astana 4:1

12.12.2019 21:00

Góly: 4. Seydouba Soumah, 22. Umar Sadiq, 26. Takuma Asano, 76. Umar Sadiq - 79. Strahinja Pavlović (vl.)

Partizan se dokázal oklepat z nešťastné remízy před čtrnácti dny na nizozemské půdě a se základní skupinou Evropské ligy se pro tento ročník rozloučil vysokým vítězstvím 4:1 nad kazašskou Astanou. O svém úspěchu rozhodl již v úvodní půlhodině, kdy poslal svého protivníka na kolena hned třemi brankami. V tabulce obsadil třetí místo s osmi body, FC s pěti porážkami a jednou výhrou nad anglickým Manchesterem United končí poslední čtvrté.

Bělehradský celek neponechal nic náhodě od úvodního hvizdu a první větší možnost si vypracoval po čtyřech odehraných minutách. Seydouba Soumah se dokázal vymotat z obležení tří protihráčů a vystřelil po zemi. Brankář Erić vyrazil tento nepříliš razantní pokus před sebe a důrazný Soumah se proto dostal k dorážce, se kterou si už věděl rady a balón nekompromisně uklidil do branky - 1:0. FK zvýšilo svůj náskok v polovině prvního dějství.

Po přečíslení dva na jednoho předložil Tošić míč pro rozběhnutého Umara Sadiqa, jenž tváří v tvář proti Erićovi nezaváhal a balón usměrnil mezi jeho nohama do sítě. Neuběhly ani další čtyři minuty a domácí přidali třetí trefu. Takuma Asano po přistrčení od aktivního Sadiqa uprchl všem na levé straně a se zakončením si věděl rady, jeho tvrdý skákavý projektil z hranice šestnáctky zapadl naprosto přesně do bližšího spodního rohu.

Poté tempo hry logicky opadlo a až do konce první půle k ničemu zajímavému nedošlo. Obrázek se příliš neměnil ani po výměně stran, teprve v závěrečné půlhodině byly k vidění další gólové možnosti. Hosté mohli korigovat výsledek v 64. minutě, jenomže Chižničenkovi pokus z dvanácti metrů vůbec nesedl a proletěl o několik metrů mimo branku. O dvanáct minut později se podruhé v tomto duelu prosadil Sadiq.

Dvaadvacetiletý nigerijský útočník obdržel nahrávku proti noze od Asana, neskutečným zrychlením se zbavil bránícího protivníka a poté dokonce obešel i Eriće. Svým pohybem se sice dostal do velmi ostrého úhlu, nicméně i tak dokázal rozvlnit síť. Kazašský mistr se dočkal alespoň čestného úspěchu v 79. minutě. Rotariu po ulici od Rukaviny napřáhl z pravé strany, jeho střelu ještě nadzvedl bránící Strahinja Pavlović a míč přeci jen zaplachtil pod břevno nad střídajícího gólmana Kljajiće.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)641110:213
2.AZ Alkmaar (NED)623115:89
3.FK Partizan (SRB)622210:108
4.FC Astana (KAZ)61054:193

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
CHONG

Madrid vždy vítězí

Reagovat
smazaný uživatel

Viděls zápas? Pokud ano, jak hrál Krasnodar? Jinak letos je to od ruských týmu v Evropě slabota. Lokomotiv, Krasnodar i CSKA (ti obvzlášť) zklamali. Zenit měl zase smůlu...

Reagovat
CHONG

Nehráli vyloženě špatně, my byli sice nebezpečnější ve finální fázi, ale herně to bylo až do prvního gólu celkem vyrovnané, po něm se sesypali a my je dorazili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar nemel za cely zapas ani jednu sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Návštěva a atmosféra

Reagovat
CHONG

Normálka

Reagovat
Phillipinho

Getafe nepotrebuje divaky. Drti sve soupere i bez nich

Reagovat
CHONG

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Jordi Alba

Sem zvědavej na losování, snad dojdou minimálně do čtvrtfinále všichni ze Španělska.

Reagovat
CHONG

Sevilla podle mě jo, u nás a Espanyolu bude záležet na losu, každopádně před sezónou jsem si říkal, že bych jako úspěch bral osmifinále EL, čtvrtfinále CdR a sedmé místo v lize, tak uvidíme.

Reagovat
Jordi Alba

Ani bych se nedivil, kdyby tu CdR Getafe vypustilo. U Espanyolu těžko říct, ty budou mít asi dost problémy i v lize.

Reagovat
CHONG

Jestli v EL nevypadneme hned v prvním kole, tak k CdR možná přistoupíme trošku lehkomyslněji, to je fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se dívám na ty výsledky, tak všechny bych před zápasy tipoval spíš naopak...

Reagovat
cristiano.K.

Apoel Sevilla nedá penaltu a pak prohraje, takže kypřané v koeficientu půjdou taky před nás

Reagovat
Andis

To ale není ještě jistý ne

Reagovat
cristiano.K.

není, ale mají minimálně dva zápasy na to bodovat.

Reagovat
king23

Minimálně dva zápasy jsou málo, pokud nepostoupi, tak před nás nejdou.

Reagovat
Pipo123

Jebať na celú prehru, ale to čo predvádza Vavro to je niečo neskutočné, ten chlapec hraje ako keby bol po mozgovej obrne, vôbec sa nečudujem že v lige mu Inzaghi nedáva žiadnu šancu, strašné niečo

Reagovat
Zark

klasik

Reagovat
9augi9

Tých 8 mega je niečo neskutočné.

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
9augi9

Dpč.

Reagovat
smazaný uživatel

V Kodani sa musia dodnes rehotať

Reagovat
9augi9

V Ríme už menej.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
jany kozak

Reagovat
mayday

8-10?

Reagovat
Pipo123

Vraj 10+3 mega v bonusoch, ale keď bude takto hrať tak tie bonusy sú asi nereálne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wiggum

Nazdar Monchengladbach.

Reagovat
9augi9

Skúsene, idú si po titul v BL.

Reagovat
wiggum

To klidně můžou, ale tady si to nezaslouzili.

Reagovat
fenixLFC

gladbach

Reagovat
stas87

No. hanba nechat sa porazit od takeho klubu. Sommer si vybral dost nestastny zapas preto, aby chyboval ale stalo sa. Vobec nepoberam netakticnost Zakariu...na ktoru pitchu musel toho turka u lajny faulovat? Na druhu stranu, toto je velky problem pre Bayern. Gladbachu odpadnu zapasy v tydni a ak udrzi do konca roka sucasny naskok na Bayern, tak jar budu mat o ovela mensom tlaku. RB kvoli CL isto nejake body strati, takze dnesok by som za tragediu nepovazoval. No a vlastne bol celkom zazrak, ze v tejto skupine im stacil bod z posledeho zapasu. V Taliansku mali prehrat, u turkov im trafil remizu Herrmann v 91. minute a dnes to uz neudrzali.

Reagovat
smazaný uživatel

Neprokaucoval to trener?

Reagovat
stas87

Zostavu podla mna trafi dobre, mozno mohol stiahnut Neuhausa skorej ako 12. minut do konca. Dnes sa mu nedarilo, v poslednom case je z formy. Herrmann na polke suprovo oberie turka o loptu a nasledne ide do dvoch hracov a skonci na prdeli...a takych momentov tam bolo dnes dost. Hrali splasene, mohli si trpezlivo tie sance pripravit. O to horsie je, ze s tymto timom prehrali doma. Ti turci mali zopar strel z dialky a potom hlavicku, ktora trafila tu zrd, ktora drzi napnutu siet. Thuram aj Plea mali na hlave gol ale trafili zrd a potom miesto, kde presne stal brankar. Nemyslim si ale, ze tohto vypadnutia na konci sezony olutuju.

Reagovat
mayday

Úplně nesmyslnej ten faul Borec se otočí s balonem zpět k půlce a nemá komu nahrát, stačilo stínovat a někam ho vytlačit kousek dál

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
stas87

Ale aby som nebol len negativny, tak dnes: LASK Wolfsberger FCK APOEL Aj ten Slovan sa da pozitivne hodnotit, skoncit na tretom mieste a mat rozdiel v skore len -3 je fajn. Snad jediny tim, ktory nepotesil velmi je YBB.

Reagovat
El Campeon

ty fandíš APOELu?

Reagovat
Pharrell

Gladbach

Reagovat
Godwinson

Gladbach podle mě udělal to nejlepší, co mohl Můžou do toho šlapat v lize.

Reagovat
cristiano.K.

nevím no, do čtvrtého místa v lize skončí a na titul nemají

Reagovat
Godwinson

Letos to v BL vypadá tak, že by to klidně dát mohli. Montpellier nebo Leicester na titul taky neměli

Reagovat
cristiano.K.

Bayern má super jara a hlavně Lewu v životní formě. Každopádně jakékoliv změně na prvním místě v BL nebo SA budu fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nebo je tohle taky může psychicky sestřelit

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
cristiano.K.

Gerrard postup z hodně těžký skupiny

Reagovat
Largo

Reagovat
redyyz

Reagovat
Phillipinho

Getafe hrajou fotbal jako delanej do evropskych poharu. Malinko shades of Atletico pred par lety. Dokazu si predstavit, ze moc tymu je nebude chtit v tom losu dostat.

Reagovat
netopier

Reagovat
CHONG

Reagovat
Pharrell

Reagovat
r3

Andraz, si velky hrac. Vdaka

Reagovat
.13

Aj Domino

Bude to bez ine, ale snad to dobre dopadne aj pre nich aj pre nas

Reagovat
Steven666

Reagovat
h8_sfatto

Kyjev, Trabzon, PSV velké zklamání

Reagovat
h8_sfatto

+ CSKA a Besiktas

Reagovat
h8_sfatto

Naopak Basaksehir velké překvapeni soutěže

Reagovat
Largo

Zvlášť po dvou výprascích od AS...

Reagovat
montaigne33

Gladbach Podobný příběh jako u Ajaxu jen v jiné soutěži... Doma přijít o postup, když stačí remíza...

Reagovat
Rudnevs

Očividne pre nich EL nebola úplne priorita...

Reagovat
smazaný uživatel

LASK mnohem sympatičtější než Salzburg, kádr většinou z Rakušanů.

Reagovat
Rudnevs

Ja mám rád oba, obaja pekne reprezentujú rakúsky futbal v Európe... A Peter Michorl z LASKu je parádny hráč.

Inak minule ma pri pohlade na tabulku celkom prekvapilo, že LASK za Salzburgom moc nestráca.

Reagovat
Selänne

Hodně mi připomínají tehdejší Plzeň.

Reagovat
Zdechlina

Mame nejlehci skupinu za posledni roky, a stejne sa klepem o postup. Nakonec haluzacky z prvniho mista jeste. Ostudy...

Reagovat
smazaný uživatel

A Trabzonspor, co vyřadil Spartu skončil ze všech týmů nejhůř. Tedy úplně stejně blbě ještě Rosenborg.

Reagovat
Beči

Ještě, že jsem nevsadil. Většinu výsledků bych tipnul přesně naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlí mi někdo co se to stalo v Anglii? To Putin? Vždyť v televizi říkali a na Respektu psali, jak chtějí Britové další referendum a že by určitě volili stay, tak jsem si včera říkal, že teda zvolí labour a libdem a oni konzervativci rekord? to nemůže bejt čistý tohle, je podvod. Prouza říkal..

Reagovat
Jan Horáček

Jan Čulík nám to na Briských listech vysvětlí - za to mohou idioti, blázni, nevzdělaní, důchodci a samozřejmě ten Putin

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ti mohli za Brexit, ale hned po referendu jim to uz v rannich hodinach dochazelo, jakou blbosti udelali a chteli vzit svoje hlasy zpet. Jenze ted do toho vlitnul Putin a vsechno zmanipuloval.

Reagovat
smazaný uživatel

A potom jsme viděli to ráno, tu obrovskou kocovinu mnoha lidí, který hlasovali pro ten brexit, ale vlastně si vůbec neuvědomovali, jaké to bude mít hrozné důsledky a dneska by byli rádi, kdyby se to hlasování mohlo opakovat nebo nějakým způsobem anulovat, čili tady se udělala veliká chyba. (Tomáš Halík, 28.6.2016 v ČR)

Reagovat
smazaný uživatel

Halík navždy!

Reagovat
smazaný uživatel

#jsmetu

Reagovat
andrew96

Včera bylo zase referendum?

Reagovat
netopier

Ak áno, tak ma snáď jebne lebo na niké bol kurz 350, že bude do konca roka referendum...

Reagovat
Shevchenko

Ne, byly volby do parlamentu.

Reagovat
ttopi

Reagovat
Shevchenko

Počkej, čemu se teď směješ?

Reagovat
ttopi

netopierovi

Reagovat
CHONG

Pavlásek si to povodil

Reagovat
Spalovač šancí

Pitomý program Labour party?

Reagovat
Kepy_FCB

ČT zase za blbce

Reagovat
Kostomlat

Jak dopadl fc koeficient? Nakonec docela dobře ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele