základní skupiny - skupina G, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
3 : 2
(3:2)

Reportáž

Porto potvrdilo roli favorita a po výhře nad Feyenoordem slavilo postup

Porto získalo potřebné vítězství nad Feyenoordem, poskočilo ze třetí příčky hned na tu první a zajistilo si účast v jarním play-off Evropské ligy. Nebyla to pro něj rozhodně jednoduchá zkouška, nizozemský protivník se totiž snažil vehementně odolávat, přesto po slušně odvedeném výkonu nakonec v Portugalsku padl a ze dna tabulky se nevymanil.

Ačkoli domácí v konečném účtování uzmuli vedoucí pozici, bezpochyby nepůsobili nijak suverénním dojmem a postup si vysloužili až v poslední možnou chvíli. Klub, který je spíše zvyklý působit v Lize mistrů, se v těžké konkurenci skupiny G pořádně nadřel. Vyhrál jen o bod před druhým Rangers a o dva body před třetím nešťastníkem Young Boys Bern.

Hosté se nemusejí za své působení v hlavní fázi druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy stydět. Ještě v nynějším klání měli možnost proklouznout na pozici zaručující vyřazovací boje, jenže k tomu potřebovali naplno bodovat a taktéž doufat, že Rangers v souběžně hraném mači skolí Young Boys Bern. Ani jedna tato podmínka ovšem nebyla splněna.

O všem podstatném se v Portu rozhodovalo již v prvním poločase, který byl v komplexním hodnocení určitě pořádně divoký. Už ve 14. minutě se měnilo průběžné bezbrankové skóre. Alex Telles se uvolnil na levé straně, následně přihrál Díazovi, který vystřelil na brankáře Marsmana, a jelikož tomu vypadl balón z rukavic, došoural se za brankovou čáru.

O pouhé dvě minuty později se Dragoes dočkali svého druhého vstřeleného gólu. Tiquinho vnikl do soupeřovy šestnáctky, následně hledal svou přihrávkou své spoluhráče, to však ani nemusel, neboť si merunu do vlastní sítě srazil neohrabaně Malacia. Každopádně Feyenoord tyhle dva nepříjemné momenty nepoložily. Ba naopak je nakoply dopředu.

Během chvilky se mu podařilo odpovědět. Nejprve v 19. minutě vyslal Kökcü centr z rohového čtvrtkruhu do brankového území, kde se ocitl nikým nehlídaný Eric Botteghin, jenž se snadno trefil mezi nohy gólmana Marchesína. Ten kapituloval ve 22. minutě ještě podruhé poté, co Malaciovu nahrávku protečoval do sítě nabíhající si Larsson.

Vůbec nejklíčovější okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu ve 33. minutě. Marsman sice výtečným reflexivním zákrokem, vychytal zakončení Otavinha, jenže míč vyrazil pouze ke své tyčce, kam si naběhl důrazný protihráč Tiquinho, a ten ho ve skluzu dotlačil do potřebných míst. Další přesný zásah už ve zbývajícím čase na řadu nepřišel.

Druhá půle byla o dost opatrnější než ta první. Porto se snažilo hlavně o to udržet těsný náskok až do závěrečného hvizdu sudího Aytekina, Feyenoord se naopak marně snažil o vyrovnání. Největší možnost rotterdamského mančaftu měl v 73. minutě střídající Narsingh, avšak jeho příležitost zlikvidoval svým zásahem pozorný a připravený Marchesín.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
FC Porto

K té OPTIMÁLNÍ POHODĚ máme hodně daleko teda.

Reagovat
FC Porto FC

asi tak

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
AjaxFans

1*3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele