základní skupiny - skupina A, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla na Kypru prohrála, výhru APOELu zařídil Savić

APOEL dokázal v posledním zápase skupinové fáze Evropské ligy porazit Sevillu 1:0, čímž jí připravil o stoprocentní bilanci. Na konečném pořadí se ale nic nezměnilo, španělský celek měl jistotu postupu z prvního místa a totéž platilo i o druhé příčce kyperského šampiona. Zápas na GSP Stadium rozhodl jedinou brankou Savić.

Všechny podstatné otázky už byly dávno zodpovězeny. Sevilla postoupila z prvního místa a z druhého jí doprovodil APOEL. Závěrečné střetnutí na Kypru na tom nemělo nic změnit. Přesto šlo zejména na domácí straně o prestižní záležitost a skalp několikanásobného vítěze soutěže měl svojí váhu.

Hostující kouč Julen Lopetegui nasadil převážně náhradníky, v brance se tak neobjevil Tomáš Vaclík, nýbrž jeho náhradník Bunú. Sevilla i tak byla od začátku častěji na soupeřově polovině a hledala skulinku uvnitř kyperské defenzivy. Ve 28. minutě dopravil balón do sítě Lucas Ocampos, ale radost byla zbytečná, neboť se mával ofsajd. Sevilla sice držela balón, ale žádná hitparáda to z její strany nebyla. Do druhého poločasu měli rozhýbat ofenzivu Óliver Torres a Munas Dabbur.

V 56. minutě se Španělům naskytla velká šance na vedení. Ocampos byl v šestnáctce faulován Alefem a sudí odpískal pokutový kop. Nový muž na hřišti Munas Dabbur kopl penaltu k tyči, kam se ale natáhl Belec a výborným zákrokem tutovku zneškodnil. Toho mohli hosté litovat, neboť vzápětí APOEL udeřil. Na Matićův roh si naskočil Vujadin Savić a hlavou otevřel skóre utkání.

Sevilla měla půlhodinu na vyrovnání a i když ještě zvýšila svojí územní převahu, vstřelit branku nedokázala a poprvé ve skupině prohrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele