základní skupiny - skupina K, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Slovan dvakrát ztratil vedení a nakonec Braze podlehl

Slovan Bratislava se rozloučil s Evropskou ligou domácí porážkou 2:4 s portugalskou Bragou, přestože v utkání dvakrát vedl. Obrana "Belasích" přestala ve druhém poločase fungovat a Greif musel vytahovat jeden zákrok za druhým, přesto třikrát inkasoval. Malou útěchou je pro slovenský celek zisk třetího místa, neboť Wolverhampton v souběžně hraném utkání rozdrtil Beşiktaş.

Na Tehelném poli panovaly teploty pod bodem mrazu, ale utkání na začátku diváky i samotné hráče zahřálo. Už ve 2. minutě napřáhl k zajímavému pokusu Novais, ale jeho střela skončila těsně nad břevnem. Slovan to opětoval přízemním pokusem Rharsally a brankář Sá musel zasahovat i při pokusu českého záložníka Daniela. Vysoké tempo však dlouho nevydrželo a hra postupně zvolnila.

Dlouho se na trávníku Tehelného pole nic zajímavého nedělo, snad krom toho, že padaly sněhové vločky. Bezbrankový stav ale do poločasu nevydržel, ve 42. minutě obrana Bragy nezvládla nákop Daniela a Andráž Šporar mohl skvěle umístěnou šajtlí poslat Slovan do vedení! Z něho se ale slovenský šampion dlouho neradoval. Rohový kop na přední tyči zatloukl do sítě hlavou Rui Fonte a srovnal poločasový stav na 1:1.

Braga měla větší držení balónu, Slovan rozhodně nebláznil, což avizoval už před utkáním Ján Kozák mladší a čekal na své příležitosti, které po změně stran přišly. Šporar v další šanci těsně minul branku a na druhé straně musel Greif vyrážet pokus Trincãa. Tím nebezpečí pro branku Slovanu nepominulo a Greif musel na brankové čáře likvidovat dorážku Novaise.

Braga měla poměrně dost možností ujmout se vedení, ovšem Fransérgio i Hort pohořeli a Slovan se ještě jednou v zápase dostal do vedení. Dvacet minut před koncem si se Šporarem narazil Rharsalla a parádní ranou vymetl šibenici. Tehelné pole znovu jásalo, ale podobně jako v prvním poločase to nebylo na dlouho. O dvě minuty později dostal prostor ke střele Trincão a Greif se k tyči natahoval marně. A domácím bylo ještě hůř, protože Braga výsledek otočila. Novais prošel obranou "Belasích" jako nůž máslem a po závaru před brankou si vstřelil vlastní gól Božikov. Vymrzlý bratislavský stadion byl v šoku.

Portugalci navíc hráli velmi uvolněně a Greif měl do konce závěrečného hvizdu ještě dostatek práce. Novaisovu střelu z dvaceti metrů vyrazil a krátce na to zneškodnil i pokus Ricarda Horty. Domácí obrana ale zcela rezignovala a v nastavení Braga vstřelila čtvrtý gól. Přetažený centr na zadní tyč dopravil hlavou do sítě Paulinho. Slovan se rozloučil s Evropskou ligou porážkou, ale o třetí místo díky výhře Wolves nad Beşiktaşem nepřišel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Benfica

0:3

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele