základní skupiny - skupina C, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Basilej porazila zaslouženě Trabzonspor a zajistila si první pozici

Basilej, která měla už předem postup do jarní fáze Evropské ligy jistý, nenechala nikoho na pochybách, proč se stala vládcem skupiny C, a dvougólovým vítězstvím před vlastními fanoušky nad beznadějně posledním Trabzonsporem, který mimochodem z celkových šesti utkání hned pětkrát prohrál a jednou remizoval, si zajistila první místo v tabulce.

V tomto čtyřčlenném složení byl daleko důležitější zápas mezi Getafe a Krasnodarem, týmy, které ve vzájemném měření sil měly rozluštit otázku druhého postupujícího. Lépe ho nakonec zvládl španělský celek, jenž mohl ještě předskočit právě Basilej, ta by ovšem nesměla uspět právě ve svém klání. A takový scénář se v konečném účtování jednoduše nekonal.

Mužstvo trenéra Marcela Kollera bylo v nynějším střetnutí lepší a zaslouženě dokráčelo k zisku tří bodů. Celkem osmkrát přímo zaměstnalo soupeřova gólmana, vsítilo z tohoto počtu dvě branky. O tu první se nejprve postaral Silvan Widmer v dějství prvním, konečný vítězný rezultát ve druhé půli pojišťoval Valentin Stocker.

I když se turecký klub v hlavní fázi Evropské ligy neprezentoval nijak půvabným dojmem, ve Švýcarsku se snažil napravit svou reputaci a v útoku byl několikrát odvážný. Třeba v 15. minutě trefil brankovou konstrukci Erdogan, jen o pár chvil později užuž zakončení Ivanilda Fernandese směřovalo do sítě, nebýt obranného zákroku Petretty na brankové čáře.

Basilej se v prvním poločase propracovala v podstatě do dvou slibných šancí. Hned ve 2. minutě se pokoušel změnit bezgólový stav Pululu, jeho hlavička však skončila nad bránou. Ve 22. minutě již přece brankář Kardesler kapituloval. Přestože prvotní pokus hlavou Arthura Cabrala zlikvidoval, dorážejícímu Widmerovi již v podnikání prostě nezamezil.

Po přestávce se snažili domácí o navýšení svého náskoku, v 56. minutě například vypálil pořádně nebezpečně Pululu, jenže nasměroval balón jen do břevna. V 72. minutě se nakonec podařilo FCB přece jenom skórovat, neboť přihrávku Okafora stačil Kardesler zachytit pouze tak, že přiběhnuvší Stocker neměl následně jediný problém poslat míč do jeho brány.

Trabzonspor se ani za nepříznivého výsledku nevzdal a snažil se zaznamenat aspoň čestný úspěch v podobě vstřeleného gólu. Přáno mu ovšem zkrátka nebylo. V 80. minutě vyslal merunu do ohně svou pravačku střídající Baykus, ovšem jeho počínání bylo nepřesné. Stejně dopadl i v nastavení jeho spoluhráč Avdijaj, jenž z tutové pozice zamířil do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele