základní skupiny - skupina I, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg vyhrál nad St. Étienne, do čela tabulky se ale neposunul

Wolfsburg se pokoušel ještě na závěr hlavní fáze Evropské ligy urvat první příčku ve skupině, získal tři body ze souboje proti St. Étienne, které hrálo už pouze o konečné třetí místo v tabulce, nicméně ani výhra mu k jeho cíli jednoduše nedopomohla. Vedoucí Gent totiž doma skolil Oleksandriji a udržel před německým protivníkem náskok na čele.

Situace ve skupině I měla před tímto kolem předem nastavené mantinely. Důležitá otázka dvou postupujících totiž byla vyřešena, šlo jen o to, na které pozici se to či ono mužstvo ve finále objeví. A nezměnilo se vůbec nic, vše zůstalo při starém. Domácí ztratili na první místo jeden bod, hosté zůstali ode dna tabulky vzdáleni na stejně minimální rozdíl.

Zprvu byl aktivnější výběr kouče Olivera Glasnera. V 8. minutě vyzkoušel připravenost gólmana Moulina aktivní Gerhardt, leč na svého soupeře nevyzrál, o sedm minut později byl blízko vstřelené brance Ginczek, avšak trefil pouze brankovou konstrukci. Jen chvilku na to se za hostující obranou objevil Steffen, trestuhodně však na Moulina nevyzrál.

Do poločasu se ještě v jedné slušné možnosti ocitl Tisserand, jehož doménou jsou spíše povinnosti v defenzivní činnosti Wolfsburgu, svou hlavičku ovšem nasměroval pouze mimo bránu. Zkraje dějství druhého pak na řadu přišel rozhodující okamžik tohoto střetnutí. Inkasující St. Étienne přitom na průběžně negativní stav nedokázalo odpovědět.

V 52. minutě naběhl Brekalo středem pole na hranici pokutového území, ve správný moment prostrčil míč na z druhé vlny nabíhajícího si Paula Otávia, jenž v dresu Vlků mimochodem odehrál svůj vůbec první zápas od přestupu z Ingolstadtu, nad ničím příliš dlouho nepřemýšlel a svou levou nohou nasměroval dělovku na bližší tyčku nechytatelně do šibenice.

Les Verts letos nepůsobili v Evropské lize pohledným dojmem, v pěti předchozích zápasech ani jednou nezvítězili a ani na šestý pokus na kýžený úspěch nedosáhli. Pojali navíc tohle klání, s ohledem na náročný program na závěr podzimu, trochu vlažněji, a tak se v sestavě neobjevili například brankářská jednička Stéphane Ruffier nebo Wahbi Khazri.

Směrem dopředu bylo ASSE v daleko horším rozpoložení než jeho sok, který napřímo zaměstnal Moulina hned sedmi střelami, zatímco hosté prověřili rukavice brankáře Pervana jen jednou jedinkrát. K tomuto momentu přitom došlo až šest minut před koncem, to když svou pravačku využil Nordin, nicméně změnu skóre jeho zakončení nepřineslo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele