základní skupiny - skupina J, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Řím postupuje, s Wolfsbergerem uhrál potřebnou remízu

"Vlci" z Říma splnili úkol a postoupili. Remíza 2:2 s Wolfsbergerem jim ale stačila jen na druhé místo.

Domácí AS Řím potřeboval bod k jistotě postupu, pokud se nechtěl ohlížet na výsledky ostatních týmů. U italských celků bývá často největším problémem právě kalkul ohledně výsledků, na což hostující Wolfsberger také spoléhal. Do karet mu hrála také velmi rozsáhlá marodka Římanů, takže trenér Fonseca musel mírně improvizovat. Do hry postavil Florenziho, Miranteho, Mchitarjana nebo Fazia.

Hostující Wolfsberger spoléhal na Weissmana, Schmida se Spranglerem nebo brankáře Koflera, který asi očekával pořádnou porci práce. A domácí začali s ofenzivními výpady hodně zhurta. Už v páté minutě se totiž do vápna hnal za míčem kanonýr Edin Džeko a byl u míče dřív než hostující brankář Kofler, takže si ho píchl dopředu a nechal se Koflerem faulovat. Sudí měl okamžitě jasno a AS kopalo v sedmé minutě penaltu. K ní se postavil osvědčený exekutor Diego Perotti a proměnil s přehledem.

Radost římských fanoušků ale vydřela jen pouhé tři minuty. Po krásné a rychlé akci na jeden dotyk servíroval míč před bránu Niangbo a balon si před dotírajícím protihráčem srazil do vlastní brány obránce a dnešní kapitán Alessandro Florenzi - 1:1.

Ani tenhle stav ale nevydržel příliš dlouho. Rakouský celek si neodpustil několik chyb v rozehrávce a Římané z nich několikrát těžili. V 19. minutě se jim navíc podnikl rychlý útok, po kterém Diawara vysunul do šance nabíhajícího Perottiho. Střelec první branky tentokrát nesobecky nahrál Edinu Džekovi a zkušený kanonýr bez problémů zakončil.

Římané diktovali tempo hry a Wolfsberger se příliš nechytal. Občas podnikl protiútok, ale ten zpravidla končil na pozorné obraně AS, popřípadě na dnes neúnavném Diawarovi. Weissman sice ve 25. minutě dal další vyrovnávací branku, jenže ta pro ofsajd hned dvou hráčů nemohla být uznána. Dobře naskakujícímu Edinu Džekovi o pár chvil později chybělo několik centimetrů k tomu, aby usměrnil nepříjemný centr do brány.

Oba týmy se rozešly do kabin za stavu, který domácím "Vlkům" jasně vyhovoval, třebaže první místo jim v tuto chvíli mohlo zajistit jen vyrovnání Başakşehiru v utkání s Gladbachem, které se o poločase urodilo. Jenže krátce po změně stran se mohli hosté prosadit. Rnić poslal do vápna nadýchaný centr, který si našel sbíhající Weissman a ten svým zakončením orazítkoval pravou tyč Miranteho svatyně.

Po hodině hry musel zachraňovat výsledek z pohledu AS Antonio Mirante, který luxusním zákrokem zastavil ránu Niangba! Sám se při tom ale zranil, takže do hry musel Pau López. A ten velmi brzy inkasoval. Liendl poslal do vápna další povedený centr a tentokrát našel nabíhajícího Shona Zalmana Weissmana, jehož hlavičku López neměl. Římanům sice remíza 2:2 stačila na postup, ale ne na první místo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Largo

Snad 2:0, i když tý naší obraně zas tak moc nevěřím. Hlavně, ať Mirante jen vyhazuje a nerozehrává

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
HugoBoss27

3:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele