základní skupiny - skupina A, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Karabach vyrovnal s Dudelange v hodině dvanácté a udržel třetí místo

Ázerbájdžánský Karabach nepotvrdil úlohu jasného favorita proti lucemburskému Dudelange a měl co dělat, aby alespoň uhájil třetí pozici ve skupině A. Celý druhý poločas totiž dohrával v deseti a krátce po hodině hry i prohrával, nakonec zachránil nerozhodný výsledek brankou střídajícího Magayeho Gueyeho z první nastavené minuty. Díky tomu obsadil předposlední pozici ve skupině s pěti body, F91 celkově vybojovalo o bod méně a končí čtvrté.

Domácí výběr nevstoupil do čtvrtečního utkání s příliš velkým nasazením a v prvním poločase se proto mnoho vyložených možností nezrodilo. Za zmínku stojí pouze nebezpečná střela Zoubira již z 3. minuty, která však proletěla nad hostující brankou. V následujícím průběhu měli oba soupeři velké problémy s rozehrávkou a jen těžko se dostávali na útočnou polovinu, ani jeden z gólmanů nemusel řešit složitější situaci.

Jeden z důležitých okamžiků byl k vidění hned v úvodní minutě druhého dějství. Qara Qarayev jako by zapomněl, že už jednu žlutou kartu z prvního poločasu má, a na křídle bezohledně přišlápl unikajícího Berniera. Estonský rozhodčí Tohver neměl jinou možnost než mu udělit druhou žlutou a tedy i červenou kartu. Tento moment rozhýbal hru na obou stranách a tempo čtvrtečního duelu se výrazně zvýšilo.

Domácím se povedlo rozvlnit síť v 57. minutě, nicméně jejich radost netrvala příliš dlouho, neboť branka neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. Dudelange dokázalo udeřit přesně o šest minut později. Do vedení ho dostal třiadvacetiletý belgický záložník Sabir Bougrine, jenž si po tečované přihrávce od Stolze udělal trochu prostoru ke střele na pravé straně šestnáctky a pak svůj přízemní projektil chytře uklidil ke vzdálenější konstrukci.

Ani ne dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl hlavou vyrovnat Emreli, jenomže z nadějně pozice mířil příliš vysoko. Když už se zdálo, že si hosté na konto připíší cenný skalp, tak z ničeho nic skóroval Gueye. Devětadvacetiletý forvard zhruba po čtvrthodině hry strávené na trávníku přelstil ofsajdovou past, za obranu protivníka si seběhl na přesně načasovanou přihrávku od Romera a odkrytou branku už neminul.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele