základní skupiny - skupina I, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Gent zdolal Oleksandriji 2:1 a udržel si tak první místo ve skupině I

Belgický Gent na závěr skupiny I potvrdil úlohu favorita proti ukrajinské Oleksandriji a hlavně díky skvělému vstupu do zápasu ji porazil nejtěsnějším poměrem 2:1. Do vyřazovací fáze bude vstupovat z prvního místa, neboť celkově nasbíral dvanáct bodů a udržel si jednobodový odstup od druhého německého Wolfsburgu. PFK v šesti odehraných střetnutích ani jednou nezvítězilo a končí na čtvrté příčce se třemi body.

KAA vlétlo na svého čtvrtečního rivala jako uragán a do vedení se dostalo z první váženější akce čtvrtečního utkání. Již po sedmi odehraných minutách převzal jednatřicetiletý zkušený útočník Laurent Depoitre přihrávku od Bezuse, postupoval sám směrem k pokutovému území a pak chladnokrevně zamířil k přední konstrukci mimo dosah bezmocného brankáře Pankiva. Stejná spolupráce znovu zafungovala o devět minut později.

Devětadvacetiletý ukrajinský šplímachr Bezus hlavičkoval po zpětném centru Castra-Montese téměř od brankové čáry přímo na kopačku osamoceného Depoitreho, který si i v tomto případě věděl rady a ze sedmi metrů nasměroval míč do sítě kolem marně se natahujícího Pankiva. Domácí v následujícím průběhu lehce polevili, ovšem do konce úvodního poločasu si vypracovali ještě dvě další slibné příležitosti.

Nejprve se po rohovém kopu vyhoupl do vzduchu Jaremčuk a prudkou hlavičkou mířil k pravé tyči, nicméně hostující strážce si poprvé v zápase sáhl na balón a předvedl výtečný zákrok. Ve 34. minutě mohl zkompletovat hattrick za pouhých sedmadvacet minut aktivní Depoitre, když po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů zakončoval po zemi a pravou konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů.

Ve 40. minutě se Depoitre blýskl ukázkovou patičkou a uvolnil do šance Bezuse, proti němuž vytáhl parádní reflexivní zásah Pankiv. Po změně stran hosté přidali. Nejprve těsně minul levou tyč Kovalec, posléze vrátil Oleksandriji zpět do hry o bodový zisk Denys Mirošničenko. Ten se opřel do odraženého balónu z pětadvaceti metrů a svou dělovku umístil do bližšího spodního rohu. Nicméně to bylo z pohledu PFK vše, další stoprocentní gólovou možnost si již nevypracovalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele