základní skupiny - skupina F, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Frankfurt doma prohrál, přesto postupuje z druhého místa

Hráči Eintrachtu Frankfurt doma prohráli s Vitórií Guimarães 2:3, ale díky výsledku z Belgie mezi Standardem Lutychem a Arsenalem (2:2) si zajistili postup z druhého místa. Německý celek s jarní účastí v evropských pohárech hazardoval, kdyby totiž Standard zvítězil, skončil by Frankfurt na nepostupovém třetím místě.

Na "kdyby" se ale nehraje a Eintracht tak v jarní fázi Evropské ligy nebude chybět. Utkání s portugalským celkem nabídlo celkem pět branek a zejména dramatický závěr.

Eintracht měl přitom všechno ve svých rukou, ale utkání si zbytečně komplikoval. Už v 9. minutě dostal přihrávku do vápna Rochina a přízemní střelou zajistil hostům vedení. Němce inkasovaná branka paralyzovala a Vitória nemusela před svojí brankou řešit nic zásadního. Přesto Němci ve 32. minutě vyrovnali. Obrovskou hrubku vyrobil brankář Silva, když neudržel v náruči hlavičku Da Costy - 1:1. Frankfurt pak ožil a ještě před odchodem do šaten toho využil druhým gólem. Kostić poslal do malého vápna milimetrově přesnou přihrávku a Dajči Kamada výsledek otočil.

Ve druhém poločase si domácí tým náskok hlídal a zdálo se, že se už nic nemůže stát. Diváci v Commerzbank-Aréně ale viděli nečekanou zápletku. Vitória čtyři minuty před koncem srovnala, když se po rohovém kopu trefil od země Ali Elmusrati, ale remíza 2:2 stále posouvala Eintracht do dalších bojů. O dvě minuty později už to platit nemuselo. Tečovaná rána Marcuse Edwardse ze střední vzdálenosti skončila v síti a Vitória vedla 3:2, což znamenalo, že se domácí museli ohlížet na souběžně hrané utkání v Lutychu. V tu chvíli hrál Standard s Arsenalem 2:2 (vedl o dva góly), ale kdyby v závěru strhl vedení na svojí stranu, Eintracht by byl vyřazen. Skóre už se na obou stadionech nepohnulo, takže do jarních bojů vedle Arsenalu proklouzl také Eintracht.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele