základní skupiny - skupina E, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Kluž pohotově skolila Celtic a zajistila si postup z druhého místa

Kluži se díky dvěma vstřeleným brankám ze druhého poločasu podařilo skolit před vlastními fanoušky v tabulce jistě první Celtic, uzmula doma i napotřetí plný počet bodů a zajistila si účast v jarní fázi Evropské ligy. Oba celky si ve finále postup zasloužily. Jak třetí Lazio, tak čtvrté Rennes nedosáhly ani náhodou na dvouciferný počet bodů stejně jako ony.

Domácím stačilo na závěr skupinové fáze uhrát remízu se soupeřem, který nenasadil do hry nejsilnější možné složení. Chyběla mu například brankářská jednička Fraser Forster, kvůli karetnímu trestu nehrál kapitán Scott Brown, na place nebyli ani nejlepší střelec týmu Ryan Christie, další ofenzivní tahoun Odsonne Edouard nebo záložník Callum McGregor.

Svěřenci trenéra Dana Petrescua měli situaci pevně ve svých rukou i přesto, že před dvěma týdny padli na půdě Lazia, které je tak teď mohlo ještě reálně ohrozit. A ačkoli jim stačila plichta k udržení své druhé pozice, nakonec stejně dokráčeli k vítězství. To režíroval především Ciprian Deac, jenž sice nezaznamenal gól, ale u obou dvou asistoval.

Celtic ve značně okleštěné sestavě rozhodně nepředstavoval tu hrozbu jako v utkáních minulých. Sehranější mužstvo z Rumunska působilo v ofenzivě o něco aktivněji a hlavně kreativněji. Do první větší šance se propracoval v 18. minutě Omrani, jemuž míč prostrčil chytře Traoré, avšak následná střela skončila na rukavicích brankáře Gordona.

Ve 25. minutě se snažil bezbrankový účet načít svou hlavičkou Đoković, jenomže ten balón usměrnil jen mimo bránu, ve 36. minutě se objevil ve velmi slušné příležitosti Traoré, avšak ani on se mezi tři tyče netrefil. Až zkraje druhé půle se klužští Železničáři ujali vedení. A to se jim nakonec podařilo pojistit ještě dvacet minut před samotným koncem.

Ve 48. minutě Deac zakroutil centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, tam, bohužel pro hosty, neuhlídal bránící Bolingoli Mbombo naskakujícího si Burcu, jenž pohodově skóroval. V 70. minutě domácí zaúřadovali podruhé, to když Culio zatáhl balón na levou stranu, předal ho na zadní tyčku, odkud po Deacově pobídce skóroval Đoković.

Deac byl mimochodem při chuti i v jiných pasážích hry. A i když se na střeleckou listinu nevešel, představoval pro svého soka v podstatě největší nebezpečí. V 51. minutě ozkoušel svou levou nohou a vypálil na Gordona, ten si ale s jeho zakončením poradil. V 62. minutě dopadl tento souboj stejně, pozorný Gordon totiž polapil hlavičku svého protivníka.

The Hoops si v ofenzivě nevěděli příliš rady. Párkrát se jim zadařilo Kluž jakýmsi způsobem potrápit, povětšinou ovšem tahali za kratší konec. Třeba Bitton ve 32. minutě ozkoušel připravenost brankáře Arlauskise, jenže ten si s touhle příležitostí Celticu poradil. Ve 44. minutě nerozvlnil síť ani Johnston, jehož tečovaný pokus skončil jen v zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele