základní skupiny - skupina B, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň i Malmö postupují. Švédský celek díky vítězství poskočil do čela

Malmö dokázalo vyhrát na půdě dosud neporažené Kodaně, zajistilo si první místo ve skupině a vůbec poprvé od roku 1979 proklouzlo do jarní fáze evropských pohárů. Dánský celek sice přišel o průběžnou vedoucí pozici v tabulce, nicméně i tak spolu se svým sokem postoupil dál. V souběžně hraném klání totiž Dynamo nečekaně pouze remizovalo s Luganem.

Situace v tomto čtyřčlenném složení byla docela zamotaná, jen otázka švýcarského klubu byla vyřešená. Ten nakonec skončil na samotném dně i přes plichtu v Kyjevě. A protože Dynamo muselo nutně uzmout tři body, aby vůbec mohlo usilovat o playoff Evropské ligy, v podstatě mohlo být oběma skandinávským týmům jedno, jak jejich vzájemný souboj dopadne.

Tedy alespoň co se týče konečného postupu, ne ohledně otázky první příčky. Hosté venku do této chvíle nevsítili jediný gól, uhráli jen bezgólovou remízu v Luganu, tentokráte ale zabrali v pravý čas. I přesto, že ani nyní se vlastně vstřelené branky nedočkali, neboť skórovali pouze zásluhou vlastence, určitě jim tato skutečnost vůbec v konečném účtování nevadila.

Domácí, kteří v minulých pěti zápasech hlavní fáze vždy aspoň remizovali, nepředvedli nijak ideální výkon. Všudy všeho vyprodukovali pouze jeden přímý pokus na bránu, střelecky byli méně aktivnější než jejich protivník, i ve statistice rohových kopů byli horší. Jen držení míče jim vyšlo lépe. Suma sumárum byl závěrečný výsledek ve finále spravedlivým řešením.

Obě mužstva si za celých devadesát minut opravdu příliš možností nevytvořila. Kodaň byla zprvu nepatrně hbitější, zacílit se snažil hlavou N'Doye a poté i Thomsen, avšak ani jeden nezakončil dobře. Až v 18. minutě se podařilo zlehka zahrozit rovněž Malmö, a to díky Larssonovi, ani on však kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi prostě netrefil.

Kodaňský brankář Johnsson musel poprvé použít své rukavice ve 28. minutě, vypálil na něj totiž Christiansen, nicméně svou svatyni se mu podařilo uchránit. O pár chvil později se také činil gólman Dahlin na druhé straně, v ofenzivě si znovu vyskakoval N'Doye, leč ani jeho počínání nebylo úspěšné. N'Doye pak ve 42. minutě neproměnil svou další šancí.

O všem podstatném se rozhodlo třináct minut před koncem. Malmö se ještě proti v útoku malátné Kodani nezdařilo překonat Johnssona zásluhou střely Christiansena z 50. minuty nebo hlavičky Rosenberga z 54. minuty, avšak po centru Larssona zprava a nešťastné teči stopera Papagiannopoulose nakonec přece dosáhlo na nejtěsnější možnou výhru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele