základní skupiny - skupina J, 6. kolo
12.12.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Başakşehir v samotném závěru vystřelil postup, Gladbach končí

Başakşehir se po infarktovém závěru dostal do playoff Evropské ligy. Na hřišti Mönchengladbachu přitom po většinu zápasu tlačil za kratší konec, avšak těsně před koncem zlomil remízový stav a postoupil dál právě na úkor soupeře. Druhým postupujícím ze skupiny J je AS Řím.

Do první velké šance se ve čtvrté minutě tlačila "Hříbata". Thuram na levé straně přenechal míč Neuhausovi, jemuž slibnou příležitost na poslední chvíli zablokoval obránce. Za dalších pět minut to Neuhaus zkusil znovu, avšak brankář hostů Günok si připsal celkem snadný zákrok. Neúspěšná byla i snaha Zakarii ze sedmnácté minutě, přesto mohl být Mönchengladbach s aktivním úvodem spokojen.

Başakşehir se poprvé vážněji ozval až ve 30. minutě, kdy nepřesně střílel Elia. Domácí však záhy odpověděli šancí Wendta a ve 32. minutě už šli po zásluze do vedení. Lainer z pravé strany narýsoval perfektní přihrávku za obránce před bránu, kde míč do sítě snadno uklidil Thuram, jenž nahrávači následně vřele poděkoval. "Hříbata" nadále kontrolovala hru, přesto obě mužstva šla do kabin za nerozhodného stavu. Ve 44. minutě totiž Kahveci vyslal dalekonosnou ránu, která před gólmanem domácích Sommer skočila, ten pak balón neudržel v rukavicích a propustil jej za svá záda.

Hned dvě minuty po přestávce rozehrál hostující Višća nepříjemnou standardní situaci, se kterou si ale Sommer nakonec poradil. Başakşehir zahájil druhou půli mnohem vitálněji, v 51. minutě však jeho bránu ohrozil Lainer, leč nakonec střílel vedle. Podobně nepřesný pokus vyprodukoval za tři minuty na druhé straně také Višća. Mönchengladbach mohl znovu do vedení dostat v 60. minutě Herrmann, jehož skvěle vysunul Neuhaus, avšak hosty podržel Günok. Po následném rohovém kopu pálil Neuhaus nad břevno.

Za dalších deset minut mohl zase udeřit Başakşehir. Elia předložil vybojovaný míč Crivellimu, jehož střelu z pohotové otočky reflexivně vykopl Sommer. Pět minut poté odpověděl Embolo a jeho pokus s problémy vytěsnil Günok. Ovšem v 77. minutě to byl opět Crivelli, kdo zahodil tutovku, když zblízka minul cíl hlavou. O osm minut později chtěl výhru hostům vystřelit střídající Demba Ba, jenže z otočky přestřelil. Na druhé straně se zase blýskl Günok, který vytáhl hlavičku Pléy z bezprostřední blízkosti.

Neproměněné šance musely Borussii mrzet, neboť v 90. minutě se centrovaný míč odrazil k volnému Crivellimu, jenž zblízka překonal Sommera a vystřelil Başakşehiru výhru. Aby smůla "Hříbat" neměla konce, tak Thuram v nastaveném čase nastřelil tyč, čímž jen podpořil zmar domácích.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
popltak

Reagovat
vladino10

Koreni

Reagovat
Poll Hamm

Demba Ba je pořád frajer.

Reagovat
Pharrell

Gladbach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele