základní skupiny - skupina C, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Krasnodar se loučí, Getafe mu nasázelo tři branky

Getafe předvedlo parádní výkon a Krasnodaru nasázelo tři branky. O ty se postarali Cabrera, Molina a také Kenedy. Krasnodar navíc nedohrál kompletní, protože se v závěru nechal vyloučit kapitán Martynović.

Stadion Alfonsa Péreze v Getafe se stal dějištěm velmi dramatického a vyhroceného utkání, protože oba týmy potřebovaly bodovat. Getafe bylo na druhém místě tabulky a k postupu mu stačila i jen remíza, jenže stejný počet bodů měli i hosté hájící barvy Krasnodaru. Bitva do posledních chvil čekala na oba a v sázce byl postup.

Ze začátku bylo akcí pomálu a často se jednalo spíš jen o náznaky možných šancí. Ve 13. minutě musel z brány velmi rychle domácí brankář Soria, protože proti němu startoval útočící Wanderson ženoucí se za míčem. Soria ale svou roli perfektně zvládl a míč včas odkopl mimo nebezpečí. Ruský postup na španělskou bránu působil až neohrabaně a kostrbatě, takže není divu, že si s ofenzivními myšlenkami hostí dokázalo Getafe poradit bez větších potíží.

V domácím dresu se často pokoušeli kombinovat útočníci Mata s Ángelem a nutno říct, že hlavy soupeřovým obráncům motali solidně. Velká šance z jejich kombinace ale vzešla až ve 41. minutě. Ángelovi se povedlo najít Matu, který zakončoval z velice dobré pozice, avšak trefil pouze přesouvajícího se brankáře. Dorážet míč už nestihl, protože k němu včas přiskočili ruští obránci.

Getafe evidentně nehrálo jen na bod, který by mu stačil k postupu. Cucurella se několikrát prohnal po straně a zkoušel hledat ofenzivnější kolegy. Mata zase pro změnu málem nachytal brankáře Kricjuka na švestkách při pomalé rozehrávce. Krasnodar se nemohl spoléhat na rozehrávku, takže stále častěji volil střelbu. Mezi úspěšné střelce se málem zapsal záložník Vilhena, ale jeho tvrdá rána mířila těsně vedle.

Rozluštění vnesly do hry až poslední minuty. V 76. minutě se Getafe dostalo k rozehrávce rohového kopu a po prodloužení do vápna se hlavou prosadil obránce Leandro Cabrera. A aby se soupeř nedokázal vzpamatovat, tak ho jen o pouhé dvě minuty později dorazil Jorge Molina. Nyom odvedl parádní práci při sprintu po straně a následně centrem našel Jorgeho Molinu, který z voleje propálil brankáře Kricjuka!

A když pak skóre na 3:0 uzavřel Kenedy, bylo jasno. V samém závěru neunesl tíhu okamžiku kapitán Martynović a po druhé žluté kartě se poroučel ze hřiště o pár minut dřív než ostatní.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Messiáš

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele