základní skupiny - skupina B, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo si senzačně nedokázalo poradit s Luganem a z EL je vyřazeno

Dynamo Kyjev na závěr skupiny B nedokázalo potvrdit jasnou úlohu favorita proti švýcarskému Luganu, a i když ve čtvrté nastavené minutě vybojovalo alespoň remízu 1:1, tak mu to na postup nestačí. Domácí výběr proto v letošním ročníku Evropské ligy senzačně končí na třetím místě se sedmi body, přitom do další fáze by ho nehledě na výsledek druhého střetnutí posunula jakákoliv výhra. Lugano obsadilo poslední čtvrtou příčku se třemi body.

Domácí byli v celém průběhu jasně lepším výběrem, celkově vyslali jednatřicet pokusů a hned sedm jich směřovalo do prostoru tří tyčí. Lugano mělo v držení balón sotva z třiceti procent a zaznamenalo jenom jednu střelu na branku, která však byla gólová. Ukrajinský vicemistr si první slibnější příležitost vypracoval po necelé čtvrthodině hry, jenomže ránu Bujalskyjho dokázal výtečně zneškodnit připravený brankář Da Costa.

Asi největší příležitost úvodního dějství byla k vidění krátce po půlhodině hry. Mykolenko obdržel ukázkový centr na levou stranu a před prázdnou brankou vyzval ke skórování osamoceného Bjesjedina, jenž ale trestuhodně selhal a hostující branku nepochopitelně přestřelil. Necelých pět minut před výměnou stran rozvlnil síť Bujalskyj, jenomže jeho trefa nemohla platit kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

Hosté z ničeho nic udeřili ve 45. minutě. Osmadvacetiletý záložník Marco Aratore si vyskočil na krásný zpětný centr Dalmonteho téměř od brankové čáry a povedenou hlavičkou z osmi metrů překonal marně se natahujícího gólmana Buščana. Dynamo vstoupilo do druhého dějství ještě s mnohem větší aktivitou a tlačilo se za vyrovnáním. Nejprve po šesti odehraných minutách dobře mířil k pravé tyči Karavajev a vskutku ji minul jen o vlásek.

Krátce po hodině hry byl ještě blíže ke skórování Bujalskyj, nicméně k jeho smůle orazítkoval pravou konstrukci. V 71. minutě se postavil k přímému volnému kopu Viktor Cyhankov a plachtící Da Costa bravurně odvrátil balón do strany. V poslední možnou chvíli se Cyhankov přeci jen prosadil. Po pobídce od Citaišviliho vypálil levačkou a trefil se přímo k vzdálenější tyči, ovšem tato branka již na neúspěchu kyjevského celku nic nezměnila.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele