základní skupiny - skupina D, 6. kolo
12.12.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV se na závěr skupiny D rozešlo smírně s norským Rosenborgem

PSV nedokázalo zvítězit v základní skupině Evropské ligy ani počtvrté v řadě a tentokráte se s fanoušky rozloučilo poněkud překvapivou remízou 1:1 s norským Rosenborgem. Celek z Trondheimu díky premiérovému získanému bodu odvrátil hrozbu toho, aby jako jediný tým z osmačtyřiceti účastníků nebodoval, i přesto končí na beznadějně posledním čtvrtém místě. Eindhovenský gigant už nemohl před tímto soubojem postoupit a skončil třetí s osmi body.

Ve čtvrtečním utkání byl střelecky aktivnější a míč držel z více jak šedesáti procent, ovšem ani to mu proti houževnatému soupeři na tříbodový zisk nestačilo. Hosté začali sympaticky a krátce po odehrané čtvrthodině se mohli dostat do vedení, nicméně přímý volný kop Påla Hellanda dokázal bravurně zneškodnit náhradní brankář nizozemského vicemistra Unnerstall. Ihned na to mohl na opačné straně udeřit Gakpo, jenže mířil těsně vedle bližší konstrukce.

Ve 21. minutě odvedl skvělou práci Bergwijn a vyzval ke skórování Brumu, který ale zblízka na gólmana Østbøa nevyzrál. Rosenborg se dostal do vedení z následné protiakce. Zkušený devětadvacetiletý útočník Helland vystihl rozehrávku PSV a pak zkusil štěstí z více jak pětadvaceti metrů, jeho nenápadný skákavý pokus zapadl k údivu všech přítomných do levého spodního rohu a Unnerstall v tomto případě nestačil včas zareagovat.

V poslední minutě úvodního dějství měl na hlavě vyrovnání Mexičan Gutiérrez, ale balón přeci jen nasměroval o kousek mimo. Domácím se povedlo vyrovnat krátce po hodině hry. Teprve sedmnáctiletý talentovaný záložník Mohammed Ihattaren převzal zpětnou nahrávku od Gakpa, ve stísněném prostoru se příliš dlouho nerozmýšlel a poté ze čtrnácti metrů fantasticky zavěsil do levé šibenice. Østbø neměl nárok a jen se naprázdno proletěl vzduchem.

PSV výrazně přitlačilo v závěrečné čtvrthodině a k otočení vývoje rozhodně nemělo daleko. V 81. minutě si střídající Malen vyměnil míč s Rosariem a napřáhl z osmnácti metrů, prostor tří tyčí minul vskutku o decimetry. Za další tři minuty obdržel Bruma ukázkovou narážečku od Rosaria a ke skórování mu taktéž nechybělo příliš mnoho. Ve čtvrté nastavené minutě Eindhoven přeci jen dopravil balón do sítě, nicméně gól nakonec neplatil kvůli útočnému faulu.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele